ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο στα νησιά της Δωδεκανήσου


Αρνητική πρωτιά καταγράφει για τα Δωδεκάνησα, έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης όσον αφορά τους δρόμους.
Ειδικότερα, για 16η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσιάζει για το 2015 την ετήσια έκθεσή του, που αφορά τον χαρακτηρισμό της επικινδυνότητας και την ταξινόμηση των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, σύμφωνα με τα τροχαία ατυχήματα που έχουν καταγραφεί.
Σε έξι Περιφερειακές Ενότητες, ανάμεσά τους και τα Δωδεκάνησα, διαπιστώθηκαν αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες.
Συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση νεκρών της τάξης του +8. Το πρόβλημα των ατυχημάτων, όπως διαπιστώνεται κάθε χρόνο, μεταφέρθηκε στις περιοχές που το οδικό δίκτυο δεν είναι σε καλή κατάσταση και ιδιαίτερα στα νησιά, όπως τα Δωδεκάνησα, όπου το καλοκαίρι δέχονται πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών, κυκλοφορούν πολλά ενοικιαζόμενα δίκυκλα και το οδικό δίκτυο είναι κακό και άγνωστο στους επισκέπτες.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης υπογραμμίζει πως οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας γιατί τα ατυχήματα με παθόντες τουρίστες δυσφημούν τη χώρα.
Στον πίνακα δε με την κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με τα τροχαία ατυχήματα την προηγούμενη πενταετία βλέπουμε στην πρώτη θέση να βρίσκονται τα Δωδεκάνησα από τη 2η το 2014. Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 34 από 27, ενώ το 2013 ήταν 20, οι σοβαρά τραυματίες έγιναν 60 από 45 και οι ελαφρά τραυματίες 153 από 136.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Ρόδο που έγιναν τα περισσότερα ατυχήματα και ιδιαίτερα το τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *