ροή ειδήσεων

ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: Το νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι απατεώνες στα ΑΤΜ για αποσπάσουν πληροφορίες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι μας έχουμε ακούσει για κλοπή πιστωτικών καρτών, και μέχρι να το
αντιληφθεί κάποιος, οι απατεώνες μπορούν να δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας αγορές ή ανάληψη χρημάτων.
Μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να αποσπούν πληροφορίες των πιστωτικών καρτών είναι μέσω μιας ειδικής συσκευής.

Υπήρχαν φήμες για αυτές τις συσκευές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στην αρχή δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά, αλλά αυτές οι συσκευές που είναι ικανές να «διαβάσουν» τις πιστωτικές κάρτες, όντως τις εγκαθιστούσαν στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης. Στο βίντεο που ακολουθεί, συζητιέται η εξέλιξη της απάτης των πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ένας απατεώνας που συνελήφθη, πλέον βοηθάει τις αρχές να εντοπίζουν καλύτερα και να αποτρέπουν τη δράση των απατεώνων.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, όχι μόνο ΑΤΜ, αλλά και μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης σε βενζινάδικα στην Αμερική, γίνονται συχνά στόχοι με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών των πιστωτικών καρτών. Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για να εντοπίσετε έγκαιρα ύποπτα σημάδια τέτοιας δράσης και πως να αποφύγετε. Το νέο τσιπάκι στις πιστωτικές κάρτες κάνει τη δουλειά τους πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Στο μέλλον, υπάρχουν σχέδια για ταυτοποίηση προσώπου μέσω της σάρωσης της παλάμης του, όπως γίνεται ήδη στην Ιαπωνία, για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος τελείως.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *