ροή ειδήσεων

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ …


Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα …… πόσο ταιριάζουν οι στίχοι αυτού του τραγουδιού στη σημερινή εποχή που ακούμε μόνο ψέματα από τους Κυβερνώντες .

Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να αισθάνεται ευτυχής με όσα συμβαίνουν γύρω μας?

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει όσα ακούγονται από τα χείλη των Κυβερνώντων ?

Δυστυχώς βρισκόμαστε στην εποχή του παραλόγου.

Η χώρα, με ευθύνη όσων Κυβέρνησαν τον τόπο από την μετά Μητσοτάκη εποχή, οδηγήθηκε βάσει σχεδίου στην υποδούλωση χωρίς να πέσει πιστολιά.

Να επικεντρωθούμε στα τελευταία, για τα προηγούμενα υπόσχομαι να επανέλθω.

Με αγωνία οι Έλληνες περίμεναν τα αποτελέσματα του EUROGROUP της 24ης Μαΐου .

Αφού πέρασαν από τη Βουλή Νόμο 7.500 σελίδων με τον οποίο παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές και θριαμβολογούσαν για την τακτοποίηση του χρέους, χθες πήραμε και την απόφαση των εταίρων (;)

Εντάξει μας είπαν δεχόμαστε την ψήφιση από την Βουλή όσων σας δώσαμε εντολή να ψηφίσετε όμως…

Παραδώσαμε τη χώρα για 100 χρόνια αλλά οι εταίροι μας δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Θέλουν κι’ άλλα. Να δούμε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές!

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανακοίνωσε ότι θα εκταμιευθεί η δόση των 10,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αλλά σε υποδόσεις!! Όμως, όπως διευκρίνισε αμέσως μετά ο Κλάους Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρεί προαπαιτούμενα για να παίρνει τα χρήματα. Συγκεκριμένα είπε θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα «κόκκινα» δάνεια, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς οι Θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένοι .

Όσο για τη ρύθμιση του χρέους δήλωσαν οι εταίροι μας ότι δεν είναι πιεστικό το θέμα θα το συζητήσουμε το 2018 αν…. Μάλλον εννοούν αν είμαστε καλά παιδιά .

Άρα προς τι η υποδούλωση της χώρας για 100 !! χρόνια;;

Όμως ο Έλληνας φαίνεται ότι συνήθισε στο ψέμα αλλιώς δεν εξηγείτε .

Να παραθέσω ένα μικρό δείγμα όσων άκουσε και τα δέχθηκε καταδικάζοντας δυστυχώς τις επόμενες πολλές γενεές Ελλήνων.

Να ξεκινήσω από κάτι ελαφρό, που επίσημα δήλωσε ο μετέπειτα Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Τσίπρας.

· «Θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές».

Τα νταούλια ξεκίνησαν με τη δημιουργική ασάφεια της πολιτικής Βαρουφάκη που στοίχησαν στον Ελληνικό Λαό 45 κατ’ άλλους 55 δισεκατομμύρια €.

Οι χοροί συνεχίσθηκαν με το προχθεσινό ανοσιούργημα όπου παραδώσαμε τη χώρα για 100 χρόνια χωρίς να πέσει πιστολιά.

Έτσι φθάσαμε από το ΟΧΙ του ΜΕΤΑΞΑ στο ΝΑΙ σε όλα του ΤΣΙΠΡΑ

· Να θυμίσω τη δήλωση γεμάτη έπαρση του κ. Τσίπρα ότι : Θα σκίσουμε τα μνημόνια με την ανάληψη της εξουσίας και ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να υπογράψει μνημόνιο μια αριστερή Κυβέρνηση.

Σε λίγους μήνες υπέγραψε δύο, το δεύτερο το υπερμνημόνιο θα ισχύει για 100 χρόνια συν τον κόφτη.

· Τον Σεπτέμβριο του 2014 παίξανε με το σοκ που δημιούργησε η εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ

Είναι ένας φόρος παράλογος δεν μπορεί να διορθωθεί γι’ αυτό και θα καταργηθεί δήλωνε ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα τι εφαρμόζει ως Πρωθυπουργός;

Αντί να τον καταργήσει και παρά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών αυξήθηκε η εισφορά προκειμένου να εισπραχθούν 300 εκατομμύρια € περισσότερα από όσα εισπράττονταν τα προηγούμενα χρόνια από το περίσσευμα (!) του Ελληνικού Λαού.

· Για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας δήλωνε το 2011 ο κ. Τσίπρας στη Βουλή

«Ξεπουλάτε τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΤΕ και μεγάλες εκτάσεις όπως το Ελληνικό και τα φιλέτα της χώρας. Εσείς δεν είστε Κυβέρνηση είστε Μεσιτικό γραφείο, ατζέντηδες θα καταντήσετε και μάλιστα κακοί ατζέντηδες».

Σήμερα ως Πρωθυπουργός τι έκανε;

Πρώτη αξιοποίηση (Sic όχι ξεπούλημα) η παραχώρηση για 40 χρόνια των 14 αεροδρομίων στη FRAPORT

Πώληση του λιμένα Πειραιώς στη Κινεζική εταιρία COSCO πώληση την οποία εμάχετο .

Προχθές πέρασε από τη Βουλή ο Νόμος για αξιοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Κράτους για 100 χρόνια. Για 100 χρόνια πωλείτε Πατρίς από εταιρεία χωρίς να έχει δικαίωμα παρέμβασης η Βουλή. Η εταιρεία αυτή (Υπερταμείο κατά την Κυβέρνηση) διοικείται από 5μελές Δ.Σ. Τρία από τα μέλη θα είναι Έλληνες αλλά θα πρέπει τα πρόσωπα αυτά να είναι της αρεσκείας των εταίρων μας για να εγκριθούν από τους δανειστές μας και δύο θα είναι ξένοι που ΔΕΝ θα έχει δικαίωμα η Ελληνική Κυβέρνηση να τους αποκλείσει αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μας είναι αρεστοί. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλειοψηφία 4 - 1 .

Υπάρχει κανείς εχέφρων άνθρωπος που να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει Εθνική Κυριαρχία;

Υπάρχει κανείς εχέφρων άνθρωπος που να αμφισβητεί την προδοσία και την υποδούλωση της χώρας για 100 χρόνια χωρίς να πέσει πιστολιά;

Από την εταιρεία αυτή ξένων συμφερόντων (υπερταμείο κατά την Κυβέρνηση) πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Ακίνητα, Λεωφορεία, Τράμ, Τρένα, Ολυμπιακά γήπεδα, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ και οτιδήποτε άλλο. Αν έχεις την έγκριση των εταίρων μας μπορείς να δανειοδοτηθείς από τις Ελληνικές Τράπεζες και με τα χρήματα αυτά να αγοράσεις τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια. Αυτό κατά κάποιους είναι υγεία για την οικονομία με δανεικά της ίδιας της Τράπεζας να αγοράζεις δάνεια άλλων;;; Θα τρελαθούμε εντελώς

Και ο κ. Τσακαλώτος (άλλο φρούτο) δηλώνει στη Βουλή : «Όταν λέτε ότι δεσμεύουμε τη χώρα για 100 χρόνια & μαζί δεσμεύουμε και τις επόμενες Κυβερνήσεις έχετε δίκιο» αλλά ψηφίζει.

· Αγαπημένο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ η τήρηση των διαδικασιών δηλώνει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή το 2012

Φέρνετε εδώ να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και έχοντας παραδώσει στους Βουλευτές προς ενημέρωσή τους μόλις πριν λίγα 24ωρα ένα κείμενο εκατοντάδων σελίδων με διατάξεις που όπως φαίνεται κανείς εκ των Βουλευτών δεν θα είχε τη διάθεση να διαβάσει και δεν θα ξέρει τι ακριβώς ψηφίζει.

Πριν δύο ημέρες ως Πρωθυπουργός παραδίδει στους Βουλευτές ένα κείμενο, που θα μπορούσε να αποτελεί μία ολόκληρη βιβλιοθήκη, 7.500 σελίδων . Το κείμενο αυτό υποτίθεται ότι οι κ.κ. Βουλευτές το μελέτησαν κατανόησαν το περιεχόμενό τους και ψήφισαν ήσυχοι με τη συνείδησή τους την παράδοση της χώρας στους δανειστές για 100 χρόνια χωρίς να πέσει πιστολιά.

Παρεμπιπτόντως το κείμενο ήρθε έτοιμο από τους δανειστές και μεταφράστηκε, όπως δηλώθηκε, από δικηγορικό γραφείο, παρά την απεργία.

· Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειχνε από τη θέση της μειοψηφίας ο κ. Τσίπρας για την ελευθερία έκφρασης και ψήφου που θα έπρεπε να έχουν οι Βουλευτές στην άσκηση των καθηκόντων τους και δήλωνε στη Βουλή το 2011

«Υπάρχουν Βουλευτές σ αυτή την αίθουσα που λένε ότι η συνείδησή τους - τους ορίζει να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο το αποδέχομαι. Ξέρετε τι δεν ανέχομαι; Δεν ανέχομαι κάποιους οι οποίοι μας λένε ότι δεν συμφωνούν, ότι διαφωνούν πλήρως, ότι υπερβαίνει τη συνείδησή τους αλλά θα το ψηφίσουν.»

Σήμερα επιβάλει στους Βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν την παράδοση της χώρας και ένας εξ αυτών δήλωσε στη Βουλή : « Θα ψηφίσω το Νομοσχέδιο διότι αν δεν το ψηφίσω θα ικανοποιηθεί η Αντιπολίτευση» !!!

Ο άνθρωπος δεν εξέτασε αν αυτό που ψηφίζει συμφέρει τη Χώρα, αυτό που τον ενδιέφερε είναι να μην ικανοποιηθεί η Αντιπολίτευση.

Φοβερό επιχείρημα που μάλλον επικροτεί ο κ. Πρωθυπουργός .

· Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας . Δήλωση κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015 στη Βουλή.

«Δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι μετά από πέντε καταστροφικά χρόνια της σκληρής λιτότητας των μνημονίων μπορούσε να βρεθεί ένας Έλληνας Βουλευτής που να ψηφίζει σ αυτήν την αίθουσα την κατάργηση του ΕΚΑΣ δηλαδή του μικρού αυτού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.»

Τώρα τι έγινε; Τι άλλαξε κ. Πρωθυπουργέ;

Με απόφαση αυτής της Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα καταργείτε το ΕΚΑΣ για 100.000 μικροσυνταξιούχους οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά σε 12 δόσεις όσα χρήματα έχουν πάρει από τον περασμένο Ιανουάριο

Η κ. Καρακώστα δήλωσε σε συνέντευξή της « Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι πάρα πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και γι’ αυτό δεν το δικαιούται (το ΕΚΑΣ). Αυτοί που το έπαιρναν είναι φοροφυγάδες, τους εντοπίσαμε και τους ζητάμε να το επιστρέψουν!!!

Φοροφυγάς ο συνταξιούχος των 250 - 300 € ο οποίος καλείτε από αυτά να καλύψει τη διαβίωσή της οικογένειάς του, να καλύψει τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, να πληρώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ ή ενοίκιο και να συμβάλει στην αναχρηματοδότηση των Τραπεζών, στην αποπληρωμή του χρέους της χώρας και τόσα άλλα.

Άξιος ο μισθός σας. Που ήσαν κρυμμένα όλα αυτά τα φρούτα; Τι σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με την κοινωνία; Αποδεικνύεται καμία .

Δεν θα αναφερθώ σήμερα στις μικρές υποσχέσεις οι οποίες ανεστράφησαν όπως π.χ. η αλλαγή του εκλογικού Νόμου σε απλή και ανόθευτη αναλογική όπως δήλωσε υπερήφανα ο κ. Πρωθυπουργός.

Ο κ. Κουρουπλής δήλωσε στην τηλεόραση ότι η απλή και ανόθευτη αναλογική δεν μπορεί να εφαρμοσθεί διότι θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

Αυτοί σήμερα νομίζουν ότι διοικούν;; Να κληθεί άμεσα Ιατρός

Δεν θα αναφερθώ στο ανάξιο λόγου θέμα του χρέους της χώρας, ούτε στις υποσχέσεις για τον εντοπισμό του επαχθούς χρέους το οποίο θα έπρεπε να αφαιρεθεί από το συνολικό χρέος , αλλά ούτε και στις πολεμικές αποζημιώσεις που θα απαιτούσαμε να καταβληθούν από τη Γερμανία.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, με την ιδιότητα της Προέδρου της Βουλής, συνέστησε μία επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και έβγαλε και πόρισμα. Το ότι ακυρώθηκε η δουλειά αυτή από την Κυβέρνηση που δεν τολμά να μιλήσει, ενώ βροντοφώναζε ότι «θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές» κανένα σχόλιο.

Για τελευταίο άφησα την πίστη της Κυβέρνησης στις Δημοκρατικές διαδικασίες. Πλήρης και Βαθειά πίστη και όποιος το αμφισβητεί θα έχει να κάνει μαζί τους.

Διότι ποιος αμφισβητεί το ότι ζήτησαν την ψήφο του λαού (τη νομιμοποίησή τους δηλαδή) προκειμένου να μείνει ή να φύγει η Χώρα από το ευρώ ;

Δεν έχει και μεγάλη σημασία το ότι το 62% του ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ

Το συμπέρασμα είναι ότι είμαστε Άξιοι της Μοίρας μας.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος είχε πει το 1964

Δυστυχώς Εγίναμεν η Χλεύη των Ηττημένων.



Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/16 18:51

    Οι εισαγγελείς τι κάνουνε? Δηλαδή καθένας εδω μπορεί να κάνει οτι θέλει ? Εδω με υπογραφές 30 Βουλευτών μπορούν να δικάσουν τον Τσιπρα, αλλά ΓΙΑΤΙ κανένας Βουλευτής τής αντιπολιτευσης δεν το κάνει ? ΓΙΑΤΙ???? Μήπως ειναι γλυκιά η καρεκλά? Η και αυτοι μας παίζουν θέατρο ? Θα αγριέψει ο κόσμος, εαν ξυπνήσει βέβαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/16 19:52

    Εντάξει όλα αυτά, αλλά δεν μας είπες ακόμα για την ανικανότητά σου με τον ποδηλατοδρόμο ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/16 19:55

    Όταν γινόταν η κομπίνα του χρηματιστηρίου, που ήσουνα λαλίστατε τέως!!!!!!
    Όταν γινόταν η κομπίνα των εξοπλιστικών, των ολυμπιακών έργων, οι μεγάλες κομπίνες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ήσουνα Ελληνάρα μου;;;;;
    Μάλλον και εσύ όπως ο μακαρίτης Χρυσόστομος "μελετούσες" και δεν έβλεπες ούτε άκουγες τα σκάνδαλα!!!!
    Φυσικά και εσύ επι θητείας σου "κουκούλωνες" δεόντως κομπίνες των τέως!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να κοιτάς τι έκανες εσύ για το νησί, κοιτάς την καμπούρα της άλλης καμήλας!!! Για δες τα παράπονα των πολιτών για την καθαριότητα και τους γύφτους ("Δεν μιλώ με γύφτους" ήταν το σλόγκαν σου!!!) γνώθι σεαυτόν!!!! Τα έργα σου;;; Ένα πεζοδρόμιο 50-60 μέτρων έξω από το Γκρανοτέλ που έγινε πάρκινγκ τουριστικών λεωφορείων και που κανένας δημοτικός αστυνομικός δεν πήγε ποτέ να κόψει πρόστιμο (ψηφουλάκια είναι αυτά!!!!), ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ (!!!!!!!!!!) και η είσοδος της πόλης. Α! να μην ξεχάσω και ένας ανύπαρκτος ποδηλατοδρόμος που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ στον Δήμο!!!!!!!!
    Αστα, δεν σε παίρνει άλλο, στην αντιπολίτευση θα μείνεις για πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *