ροή ειδήσεων

Ασκήθηκε δίωξη στους δύο δουλεμπόρους - πρόθεση η προσέγγιση της Ρόδου


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκκρεμεί για τον έναν

Στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης ,στο Ηράκλειο, ο Γεωργιανός - Οι κατηγορίες


Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στους δύο δουλεμπόρους από Ουκρανία και Γεωργία ,για την υπόθεση του πλοιαρίου που προσέγγισε τη Σητεία με τις κατηγορίες συμμετοχή σε έγκλημα, παράνομη είσοδο στη χώρα, έκθεση σε κίνδυνο και διακίνηση μεταναστών.

Μάλιστα, σε βάρος του Γεωργιανού εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και αναμένεται να οδηγηθεί στο Ηράκλειο στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δουλέμποροι δήλωσαν ότι πρόθεση τους ήταν η προσέγγιση του νησιού της Ρόδου ωστόσο οι ίδιοι έχασαν τον προσανατολισμό προσεγγίζοντας τις ακτές της Σητείας.


Οι 65 πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν, τη Συρία και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και 17 παιδιά όλα κάτω των 16 ετών με το μικρότερο να είναι μόλις εννέα μηνών φιλοξενήθηκαν προχθες στον επιβατικό σταθμό του Λιμανιού Σητείας χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί από τις αρχές ,μέχρι αυτή την ώρα, η μεταφορά τους σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας ,“στόχος είναι η άμεση προώθηση τους στον Πειραιά όπου και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και θα εξασφαλιστεί πως οι συνθήκες διαβίωσης τους θα είναι καλές.” 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *