ροή ειδήσεων

Η CIA βράβευσε τον Δωδεκανήσιο πράκτορα που διώκεται ποινικά από την ελληνική Δικαιοσύνη για τις υποκλοπές κατά του Κ.Καραμανλή!

Ο 66χρονος Ελληνοαµερικανός πρώην πράκτορας της CIA William G. Basil ή William B.B. ή Βασίλης Βασιλειάδης, που έστησε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004 (σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές) και για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλµα σύλληψης από τον ανακριτή κ. ∆ηµήτρη Φούκα βραβεύτηκε για τις «καλές» του υπηρεσίες από την CIA στο Camp Peary εκεί όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της περίφημης «Φάρμας» και εκπαιδεύονται όλοι οι νέοι επιχειρησιακοί πράκτορες του Λάνγκλει.

Προακαλεί απορία πως οι «σύμμαχες» ΗΠΑ βραβεύουν έναν άνθρωπο που είναι καταζητούμενος από την Δικαιοσύνης μια χώρας που ανήκει στο στενό συμμαχικό τους κύκλο.

Είναι ο άνθρωπος που έστησε το περίφημο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004, επιτρέποντας στους Αμερικανούς να ακούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, δώδεκα τουλάχιστον υπουργών της κυβέρνησης, και δεκάδων Ελλήνων αξιωματούχων και ποιος ξέρει πόσους άλλους.

Φυσικά δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα από τότε που ο ανακριτής Δ.Φούκας εξέδοσε ένταλμα σύλληψης τον Φεβρουάριο του 2015 ο οποίος ζήτησε και την δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ για την εκτέλεσή του.

Από πέρυσι τον Μάιο δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά και η φωτογραφία του,οπότε η επιτροφή του στην χώρα και ειδικότερα στην Κάρπαθο με την οποία δατηρεί συναισθηματικούς δεσμούς καθίσταται αδύνατη.

Σε μια αίθουσα στα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλει της Βιρτζίνια, ο William G. Basil βραβεύτηκε λίγο πριν επισήμως συνταξιοδοτηθεί για την δράση του ως επιχειρησιακός πράκτορας.

Διαρρέεται ότι αυτό έγινε από τον ίδιο τον διευθυντή της CIA,τον John Owen Brennan.

H εμπλοκή του Ελληνοαμερικανού πράκτορα στην υπόθεση των υποκλοπών έπαιξε και σε αμερικανικά ΜΜΕ

Ιδιαίτερα ενόχλησε στην υπόθεση αυτή ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη. Έντεκα χρόνια αργότερα, η οικογένεια Τσαλικίδη συνεχίζει να πιστεύει ότι ο θάνατος του 39χρονου τεχνικού της Vodafone επήλθε από την επέμβαση κάποιου τρίτου. Τα στοιχεία άλλωστε που συνέλεξαν έπειτα από κοπιώδεις προσπάθειες χρόνων, αλλά και οι έγγραφες παραδοχές πολλών από τους δικαστικούς παράγοντες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση συνηγορούν ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις υποκλοπές μέσω του δικτύου της Vodafone συνομιλιών κορυφαίων παραγόντων της κυβέρνησης Καραμανλή, συμπεριλαμβανομένου και του τότε πρωθυπουργού όπως δημοσίευσε η Καθημερινή.

«Ο πρώην επιτελικός της CIA, που, µετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, επέστρεψε επισήµως ως πρώτος γραµµατέας της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται κυρίως στη Μέση Ανατολή, µε ενδιάµεσους σταθµούς στην Αθήνα και τη Βαλτιµόρη. Η επιθυµία του να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν δεδοµένη, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, αλλά και το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Την είχε εκφράσει, άλλωστε, το 2014 µέσω των συνηγόρων του, αλλά τελικά δεν εµφανίστηκε ποτέ στον ανακριτή και το γιατί είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί: Λόγω της θέσης του στη CIA και του απορρήτου που κάλυπτε όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε λάβει µέρος όταν ήταν στην Αθήνα, θεωρείται απίθανο να καταθέσει» αναφέρει η εφημερίδα parapolitika.

Το να βραβεύεται ένας πράκτορας από τον ίδιο τον διευθυντή είναι μια τιμή μόνο για τα στελέχη εκείνα που έχουν φέρει εις πέρας άκρως απόρρητες αποστολές, μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση της Αμερικής. H βράβευση δείχνει ότι οι ΗΠΑ ποσώς νοιάζονται για την ελληνική Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα ότι τις υποκλοπές εναντίον του Κ.Καραμανλή τις θεωρούσαν μείζονος σημασίας για αυτούς.

Το κατά πόσο έβλαψαν τα συμφέροντα μια φιλικής προς τους Αμερικανούς χώρας ποσώς τους ενδιέφερε.

Ο William G. Basil έστησε (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) το σκάνδαλο των υποκλοπών, λίγο μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, με τα περίφημα καρτοκινητά-σκιές και το κακόβουλο λογισμικό που τοποθετήθηκε στο σύστημα νόμιμων συνακροάσεων της Vodafone.

Ο Basil υπηρετούσε στην Αθήνα καλυμμένος πίσω από την ιδιότητα του Α΄ Γραμματέα Περιφερειακών Υποθέσεων της Αμερικάνικης πρεσβείας και δεν περιορίστηκε στις υποκλοπές.

Στρατολογούσε πληροφοριοδότες για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως η δράση της 17Ν ή παρακλάδια της Αλ Κάϊντα που δρούσαν στην Αθήνα.

Ο ελληνοαμερικανός William G. Basil η William B.B. η Βασίλης Βασιλειάδης θεωρείται αυθεντία στην στρατολόγηση πληροφοριοδοτών και ξένων αξιωματούχων, στις μεθόδους αντιπερισπασμού-διαφυγής και φυσικά στην παρακολούθηση υπόπτων για τρομοκρατία. Αυτά διδάσκει στους νέους κατασκόπους τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *