ροή ειδήσεων

Γερμανία: «Το Euro 2016 στο στόχαστρο τζιχαντιστών»


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρουν έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αν και δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι σχεδιάζεται μια επίθεση, προειδοποίησε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.
Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος, αφότου ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας επισήμανε επίσης τον κίνδυνο ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων εναντίον χώρων όπου συγκεντρώνονται μεγάλη πλήθη στη Γαλλία.
«Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό του το Euro 2016» σημείωσε ο Μάασεν στην εφημερίδα Rheinische Post.
O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις περί του σχεδιασμού μιας επίθεσης, υπάρχει ωστόσο «αρκετός θόρυβος, ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.
Περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου θα συμμετάσχουν 24 ομάδες στο Euro 2016. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προβλεφθεί «ζώνες οπαδών» που σχεδιάστηκαν για να συγκεντρώνονται οπαδοί και να παρακολουθούν τους αγώνες από τεράστιες οθόνες σε διάφορα σημεία των πόλεων.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *