ροή ειδήσεων

Η επέτειος της Marfin έδειξε πως πάμε σε εκλογές

Χτες συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την δολοφονική επίθεση
στη Marfin -με τους δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι- και αυτό που έδειξε η χτεσινή ημέρα είναι πως η χώρα πηγαίνει ξανά σε εκλογές.

Ήταν τέτοια η εμφυλιοπολεμική διάθεση και τόσο συντονισμένη η προσπάθεια στοχοποίησης της Αριστεράς στο σύνολό της, αλλά και μεμονωμένα, από πλευράς της δεξιάς και της ακροδεξιάς -μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσιάστηκε σχεδόν σαν εμπρηστής της Marfin και δολοφόνος, μόνο και μόνο επειδή ήταν εκείνη την ημέρα στην διαδήλωση-, που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι εκλογές πλησιάζουν.

Βέβαια, η αντιπαράθεση για την Marfin προσπαθεί να κρύψει πως η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με το Ασφαλιστικό που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ -θα το περνούσε αυτή αν ήταν κυβέρνηση-, αφού είναι κι αυτή υποταγμένη και ξεπουλημένη.

Η προσπάθεια καπήλευσης των νεκρών της Marfin ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σχεδόν ζητούν νεκρούς -άσχετους με την επίθεση-, για να τιμήσουν τους …νεκρούς της Marfin.

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό με τους νεκρούς: η Χρυσή Αυγή πρόλαβε και «καπάρωσε» τους νεκρούς αξιωματικούς στα Ίμια, οι οποίοι δεν ήταν, φυσικά, ναζιστές.

Βέβαια, αναρωτιέσαι πώς τόσοι άνθρωποι έγιναν ξαφνικά τόσο ευαίσθητοι έξι χρόνια μετά την επίθεση στην Marfin.

Τι σημαίνει το «Δεν ξεχνάμε» του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Έξυπνο το πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα με στοχοποίηση ανθρώπων και απόψεων, αλλά η κυβέρνηση κυβερνά, όχι οι πολίτες.

Δεν περιμένει κάποιος από τους πολίτες να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης στη Marfin· αν δεν απατώμαι, αυτό είναι δουλειά του κράτους.

Και αν δεν κάνω λάθος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία κυβέρνησε από το 2012 ως το 2015.

Τι έκανε τότε για την Marfin ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά -που είχε τόσες «επιτυχίες» στις συλλήψεις «κακοποιών στοιχείων»- δεν κατάφερε να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στη Marfin;

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση Παπανδρέου -επί κυβερνήσεως Παπανδρέου έγινε η επίθεση στη Marfin-, όπως και για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Είναι ποτέ δυνατόν να γίνεται εμπρηστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου -όπου οι κάμερες περισσεύουν- και να μην έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οι δράστες της επίθεσης στη Marfin;

Είναι δυνατόν σε ημέρα τεράστιου συλλαλητηρίου, με χιλιάδες κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, με χιλιάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες, κάποιοι να έκαναν δολοφονική επίθεση στην οδό Σταδίου και να μην ξέρουν ποιοι είναι;

Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.

Στις 9 Μαΐου του 2010 -τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση στη Marfin είχα γράψει:

Τα πράγματα είναι απλά: αν οι δράστες της επίθεσης στην τράπεζα ήταν «αναρχικοί» θα συλληφθούν οπωσδήποτε – αν ήταν ασφαλίτες ή παρακρατικοί, δεν θα συλληφθούν ποτέ.

Έξι χρόνια μετά, με τους δολοφόνους ασύλληπτους -και θα παραμείνουν ασύλληπτοι, όσο κι αν προσπαθούν να βρουν κάποιον «βολικό» για να τον βαφτίσουν φονιά-, δεν έχω καμία αμφιβολία πως η επίθεση στη Marfin έγινε από παρακρατικούς.




Ήταν πολύ χρήσιμη για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο η επίθεση στη Marfin, γιατί ανέκοψε στο ξεκίνημά τους τις λαϊκές αντιδράσεις για το Μνημόνιο.

Και τώρα οι νεκροί της Marfin είναι πολύ χρήσιμοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και σε παρά πολλά φασισταριά που έχουν γύρω τους.

Χέστηκαν ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης για τους νεκρούς της Marfin.

Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά, είχαν την ευκαιρία να το αποδείξουν, όταν ήταν υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν το έκαναν.

Τους εργαζόμενους της Marfin τους έκαψαν συγκεκριμένοι άνθρωποι· δεν τους έκαψαν οι δεκάδες χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές της 5ης Μαΐου toy 2010, ούτε, βέβαια, οι απόψεις κάποιου πολίτη.

Οι δολοφόνοι των εργαζόμενων στη Marfin και τα αφεντικά τους κάνουν πάρτι με τους ανόητους Έλληνες που σκοτώνονται μεταξύ τους, ξεχνώντας την ουσία.

Η ουσία είναι πως οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι και οι πολιτικοί υπεύθυνοι για τη σύλληψή τους κάνουν ακόμα καριέρα.

Κράτα με να σε κρατώ – παρέα πάνε πάντα αυτοί.

Και οι νεκροί της Marfin; Δεν θα δικαιωθούν;

Όχι.

Οι νεκροί έχουν ένα «καλό»: προσφέρονται για καπήλευση.

Οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν, οπότε τους κάνεις ό,τι θέλεις.

Αλλά πρέπει να προλάβεις να τους καπαρώσεις πρώτος.

Για να μην σου τους πάρουν οι άλλοι.

(Είναι προφανές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τραβάει -αν και ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό πτώμα- αλλά, αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την διάθεση εκδίκησης, θα τρομάξει τους δημοκρατικούς πολίτες και τους νοικοκυραίους, οπότε αυτό συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά παθαίνεις, όταν αφήνεις να δίνουν τον πολιτικό τόνο του κόμματός σου γραφικοί τύποι σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.)

(Συγγνώμη που γράφω αυτά που σκέφτομαι. Επίσης, συγγνώμη που σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό και όχι όπως θέλουν οι άλλοι. Αφενός δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και αφετέρου με αυτό τον τρόπο κατάφερα να έχω το πρώτο -σε αναγνωσιμότητα- ατομικό σάιτ στην Ελλάδα. Διαπιστώνω πως αυτό ενοχλεί πάρα πολλούς, δεξιά κι αριστερά. Χαίρομαι.)




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *