ροή ειδήσεων

Η ΕΦ Κύπρου καλεί για κατάταξη και Ελλαδίτες με μισθό 1.127€ και άλλα προνόμια (BINTEO)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε νέους που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν επαγγελματικά στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου απευθύνει η κυπριακή κυβέρνηση.



Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ), με την κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένου να διαρκεί έως τις 24 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει και πρόσκληση σε Ελλαδίτες ενδιαφερόμενους (αν δεν καλυφθούν οι θέσεις με Ελληνοκυπρίους), οι οποίοι στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μία σκέψη, ακόμα και αν καλυφθούν οι 3.000 θέσεις από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας το υπουργείο Άμυνας θα επιλέξει άλλα 500 άτομα που θα υποβάλουν αιτήσεις από την Ελλάδα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο επιλαχόντων.


Στα ωφελήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μηνιαίος μισθός 1.127 € (+13ος), καθορισμένο ωράριο, σχέδιο σπουδών σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με μειωμένα δίδακτρα έως 50%, σχέδιο υποτροφιών, μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία κ.ά. Το υπουργείο έχει θέσει ως όριο ηλικίας για τους επαγγελματίες οπλίτες που θα επιλεγούν τα 32 έτη, ενώ υπάρχουν και άλλα κριτήρια, όπως συγκεκριμένος δείκτης μάζας σώματος, λευκό ποινικό μητρώο κ.ά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΜ (https://newarmy.mod.gov.cy/) και για περισσότερες πληροφορίες στα επαρχιακά στρατολογικά γραφεία. Η επιλογή των 3.000 θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης, την οποία θα συστήσει ο υπουργός Άμυνας βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Όπως ανέφερε ο υπουργός στόχος είναι οι επαγγελματίες οπλίτες να βρίσκονται στα κέντρα εκπαίδευσης τον ερχόμενο Νοέμβριο. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, μέσω της ετήσιας έκθεσής του «Οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο 2016», είναι αποκαλυπτικά για τους στρατιωτικούς συσχετισμούς στο νησί. Εν προκειμένω, υπάρχει ένας εθνοφρουρός για κάθε 3,5 Τούρκους στρατιώτες (χωρίς τους εφέδρους).


Η Εθνική Φρουρά αριθμεί 12.000 ενεργά στελέχη και επιπλέον 50.000 εφέδρους. Το σύνολο του ελληνοκυπριακού στρατιωτικού δυναμικού υπό τα όπλα (συμπεριλαμβανομένων και των 950 στελεχών της ΕΛΔΥΚ) είναι 62.950 στελέχη.


(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05/06/2016)


Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα είναι διαθέσιμη απο 3-24 Ιουνίου EΔΩ.




http://staratalogia.blogspot.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *