ροή ειδήσεων

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 15% στην ΔΕΗ


Τη χορήγηση ενιαίας έκπτωσης 15% σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές χαμηλής και μέσης τάσης αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ...



Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης προϋπόθεση για τη χορήγηση της έκπτωσης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών και η τήρηση των διακανονισμών που τυχόν έχουν συναφθεί ή θα συναφθούν με το ισχύον, ή έχουν συναφθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η έκπτωση αυτή αφορά σε πλέον των 5.000.000 καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της επιχείρησης. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μοναδική ίσως, μείωση τιμολογίων στα χρονικά της ΔΕΗ», ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης.

Η ρύθμιση είναι ανοιχτή σε όλους τους καταναλωτές καθώς παρέχει το δικαίωμα ένταξης στους διακανονισμούς και σε αυτούς που σήμερα είναι υπερήμεροι (περίπου 2.100.000 καταναλωτές).

Ο κ. Παναγωτάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο ανάφερε πως ο τερματισμός της «ασυδοσίας» είναι απολύτως απαραίτητος ενόψει της διαδικασίας υποχρεωτικού ανοίγματος της λιανικής αγοράς που ενεργοποιείται με τον πρόσφατο νόμο 4389/2016 με τα ΝΟΜΕ.

Εστιάζοντας σε κρίσιμα ζητήματα επείγοντος χαρακτήρα για τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρισμού, ανάφθηκε στην ανάγκη άμεσης κατάργησης του ειδικού τέλους λιγνίτη, και τροποποίησης του κώδικα ώστε να μην υπολογίζεται στις ημερήσιες προσφορές το κόστος των πιστοποιητικών CO2, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών σε πολιτικό επίπεδο για χορήγηση δωρεάν πιστοποιητικών CO2 και στη χώρα μας, αλλά και στην ανάγκη η ΡΑΕ να θεσπίσει το μόνιμο μηχανισμό αποζημίωσης διαθεσιμότητας ισχύος ή ευελιξίας, με επιστημονική τεκμηρίωση και όρους αγοράς.

«Ο σημερινός προσωρινός μηχανισμός, που επιβλήθηκε από τους θεσμούς ως προαπαιτούμενο, εκτός του ότι στερείται από κάθε λογική και επιστημονική τεκμηρίωση, οδηγεί ούτε λίγο ούτε πολύ στη μεταβίβαση 80 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ στους ιδιώτες παραγωγούς εξανεμίζοντας έτσι και τα όποια οφέλη της επιχείρησης από την κατάργηση του ειδικού φόρου στο αέριο.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τυχόν καθυστερήσεις», σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *