ροή ειδήσεων

«Πρεμιέρα» σήμερα για συντελεστή ΦΠΑ 24%


Ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες έρχονται από σήμερα Τετάρτη καθώς αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 23 στο 24%. Από τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Η αύξηση του ΦΠΑ επηρεάζει βασικά είδη από το καλάθι της νοικοκυράς όπως μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, αλάτι, μπαχαρικά, ζάχαρη, ψωμί του τοστ και προψημένο ψωμί, φρυγανιές, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί και προμαγειρεμένα φαγητά.

Στο 24% ανεβαίνει ο συντελεστής μεταξύ άλλων και σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, ρούχα, παπούτσια, χαρτικά, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές λογαριασμοί κινητής - σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητική τηλεόραση (επιβολή ειδικού τέλους), καύσιμα, διόδια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς να σημειώσουμε με στελέχη του ΟΑΣΑ να δηλώνουν δεν θα ακριβύνουν και πως ο οργανισμός θα απορροφήσει τη μεταβολή, και κόμιστρα ταξί.

Πολύ ακριβότερη γίνεται η μπύρα. Κάθε κουτάκι των 330 ml στη λιανική, θα κοστίζει 20% παραπάνω καθώς διπλασιάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ακόμη από μεθαύριο 11 νησιά χάνουν την έκπτωση του 30%: Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Αντίπαρος, Κέα και Σίφνος.

Σε ισχύ τίθενται και οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού που θα επηρεάσουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 4 εκατ. φορολογούμενους.

Έως 25.000 ευρώ εισόδημα

Για υπόχρεους χωρίς παιδιά οι κρατήσεις κυμαίνονται από 6,6 έως και 22,7 ευρώ τον μήνα.

Ενδεικτικά: Για κάποιον με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ η παρακράτηση ανέρχεται σε 15,6 ευρώ τον μήνα.

Από 2,5 έως και 18,6 ευρώ τον μήνα υπολογίζεται η επιβάρυνση για φορολογουμένους με ένα παιδί. Κυρίως πλήττονται όσοι έχουν αποδοχές 25.000 ευρώ.

Από 5 έως και 14,4 ευρώ τον μήνα κυμαίνεται η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για φορολογουμένους με δύο παιδιά.

Από 3 έως και 6,2 ευρώ τον μήνα για φορολογουμένους με τρία παιδιά.

Εκκρεμεί να διευκρινιστεί το εάν η διαφορά στη μηνιαία παρακράτηση φόρου το 5μηνο Ιανουαρίου - Μαΐου θα περάσει στο εκκαθαριστικό των δηλώσεων του 2017 η εάν θα παρακρατηθούν αναδρομικά.

tvxs

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *