ροή ειδήσεων

Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 28 νεκροί και 60 τραυματίες


Διπλή επίθεση αυτοκτονίας και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Στους 28 οι νεκροί και στους 60 οι τραυματίες σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς (Videos + Pics)



Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη από τις δυο εκρήξεις, που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, μετά από συντονισμένη επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας.



Τουλάχιστον, 28 άτομα σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.






Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, ενώ ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στους 28, μεταξύ αυτών και οι δράστες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ σημείωσε πως πρόκειται για τις πρώτες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι αυτές μπορεί να αλλάξουν.






Σύμφωνα με τον υπουργό, "ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη" των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος.






Τα τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφήξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.








Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Ενώ, υποστηρίζουν ότι είδαν τρεις ένοπλους άνδρες να τρέχουν μακριά από το σημείο, αμέσως μετά της εκρήξεις.


Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσαν πως οι δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ οφείλονται σε επιθέσεις αυτοκτονίας.






Οι Αρχές επισημαίνουν πως δυο άτομα πυροδότησαν τα εκρηκτικά, πριν περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ο ένας εκ των οποίων στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και ο άλλος στον χώρο αναχώρησης των εξωτερικών γραμμών.

Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Τα πρώτα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τους τρομοκρατημένους επιβάτες να έχουν πέσει στο έδαφος, ενώ μεγάλες φαίνεται να είναι και οι υλικές ζημιές, που έχουν προκληθεί από την έκρηξη.






Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιλντιρίμ προχώρησε στη σύσταση γραφείου διαχείρισης κρίσεων, το οποίο συνεδριάζει και παρακολουθεί την κρίση.

Σημειώνεται πως, έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Παράλληλα, η βραδινή πτήση της Aegean πρόλαβε και αναχώρησε από το αεροδρόμιο, προτού σημειωθεί η έκρηξη και έχει ήδη προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος.






Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

Η τουρκική αστυνομία εκκενώνει το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση, γνωστοποίησε ένα στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές Αρχές καλούν τους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

(Mε πληροφορίες από RT, ΑΠΕ)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *