ροή ειδήσεων

Κωνσταντινούπολη: 41 νεκροί και 239 τραυματίες από το μακελειό στο αεροδρόμιο


Δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης αλλά οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τις τουλάχιστον δύο εκρήξεις από τις οποίες επλήγη το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Κανονικά λειτουργεί από το πρωί της Τετάρτης το πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ, λίγες ώρες μετά από την συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στην οποία 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 239 ακόμα τραυματίστηκαν. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι τρεις τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από την επίθεση έφθασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και στη συνέχεια πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι εξερράγησαν στο κέντρο αφίξεων του αεροδρομίου.

Δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη ευθύνης αλλά οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τις τουλάχιστον δύο εκρήξεις από τις οποίες επλήγη το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. 


Βίντεο που δημοσιεύτηκαν μαρτυρούν τις στιγμές φρίκης με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο του αεροδρομίου. Σε ένα από αυτά φαίνεται και ένας από τους δράστες της επίθεσης να πέφτει στο έδαφος.


Η Τουρκία απειλείται από εχθρούς που βρίσκονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της οπότε παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος. Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η επίθεση ταιριάζει στο προφίλ του ISIS.


Σημειώνεται ότι η Τουρκία συμμετέχει στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος μάχεται ενάντια στον ISIS.



Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η «ειδεχθή επίθεση» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση προς τα άλλα έθνη ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα.

«Οι βόμβες που εξερράγησαν στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, θα μπορούσαν να σκάσουν σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο, σε οποιαδήποτε πόλη», είπε σε δήλωσή του.


Πηγή: http://www.skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *