ροή ειδήσεων

Το 4G φεύγει, το 5G έρχεται


Όλες οι εξελίξεις γύρω από την ανάπτυξη συστημάτων τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών 5G για πιο γρήγορη, αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και σταθερή διαδραστικότητα κατά τη χρήση του Internet, θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου European Conferenceon Networks and Communications (EUCNC), που θα πραγματοποιηθεί, από τις 27 έως 30 Ιουνίου, στην Αθήνα. 

Οι εξελίξεις γύρω από το 5G αφορούν όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά, κυρίως, στους επενδυτές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται, αφενός μεν να ενημερωθούν από την πηγή της έρευνας για τις τάσεις της αγοράς των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων αφετέρου δε να γνωρίσουν νέες σχετικές εφαρμογές στην ψηφιακή οικονομία (π.χ. για έξυπνες πόλεις, νέα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής, έξυπνα συστήματα ενέργειας, κλπ). 

Η συγκεκριμένη θεματική, άλλωστε, βρίσκεται στον πυρήνα των στόχων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της καινοτομίας και των θέσεων εργασίας και την επανατοποθέτησή της ως παγκόσμιο ηγέτη της έρευνας. Κεντρικοί ομιλητές είναι καθιερωμένες, παγκοσμίως, προσωπικότητες, που εκπροσωπούν κορυφαίες εταιρίες (China Mobile, PSA Peugeot Citroën Group, Qualcomm, OTE Group) και μοιράζονται με το ακροατήριο τα νεότερα των εξελίξεων, επενδύσεων και ευρημάτων τους. 

Αντίστοιχα, ως συντονιστές-ομιλητές δεκάδων παράλληλων εργαστηρίων, σεμιναρίων, ειδικών συνεδριάσεων, και συζητήσεων, αναλαμβάνουν κορυφαίοι επιστήμονες. Στο χώρο του συνεδρίου θα διεξάγεται και έκθεση, όπου θα παρέχεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό από τους εκθέτες. Το γεγονός ότι το EuCNC2016 επιστρέφει στην Ελλάδα (με άλλες μορφές διοργάνωσης, φιλοξενήθηκε αντίστοιχα το 1998 στη Ρόδο, το 2002 στη Θεσσαλονίκη και το 2006 στη Μύκονο) έχει πολλαπλή σημασία. 

Αφενός διότι πρόκειται για τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό της ΕΕ στο συγκεκριμένο τομέα αφετέρου διότι αναδεικνύεται η δυναμική των ελληνικών πανεπιστημίων και εταιριών στο να παραμένουν ανταγωνιστικά και στην πρώτη γραμμή της έρευνας. Στην Ελλάδα, το συνέδριο το υποδέχονται τo Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τη συνδρομή του Ερευνητικoύ Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. 

Το EUCNC2016 είναι ένα συνέδριο-θεσμός που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαντικούς φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους, εγχώριους και διεθνείς. Φέτος, κλείνει τα 25 χρόνια και η ατζέντα του συνεδρίου καλύπτει κάθε πτυχή της θεματικής «The Dawn of 5G».

www.dikaiologitika.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *