ροή ειδήσεων

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΚΟΠΩΝ: 5+1 ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Αν το πλάνο των φετινών σου διακοπών περιλαμβάνει τις λέξεις «νησί» και «ζευγάρι»,
αυτή η λίστα είναι για εσένα. Ή μάλλον, για εσάς.

Οι 6 καλοκαιρινοί προορισμοί που θα σας μείνουν αξέχαστοι (και μερικά tips δώρο):




Ο καρτποσταλικός: Σύμη

Λιτή και την ίδια στιγμή αρχοντική, η Σύμη, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά της, παρατεταγμένα αμφιθεατρικά από τον Γιαλό (το λιμάνι) μέχρι το Χωριό, ανοίγει τα χαρτιά της αποκαλύπτοντας τη μαγεία της πραγματικά με την πρώτη ματιά. Το όχι ιδιαίτερα αναπτυγμένο οδικό δίκτυο του νησιού δεν θα σας στερήσει τις βουτιές στις πανέμορφες παραλίες του, οι οποίες προσεγγίζονται καθημερινά από καΐκια.

Tip: Μπείτε στο καραβάκι και κάντε τον γύρο του νησιού – η ημερήσια εκδρομή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στάση στο φημισμένο μοναστήρι του Πανορμίτη, επίσκεψη στο ακατοίκητο νησάκι Σεσκλί και βουτιές στην παραλία του Αϊ-Γιώργη Δυσάλωνα, με τη μοναδική αμμουδιά της και τον επιβλητικό κάθετο βράχο των 300 μέτρων που ορθώνεται πίσω της να την καθιστούν την ωραιότερη του νησιού.




Ο εναλλακτικός: Αστυπάλαια

Η πιο γοητευτική ίσως Χώρα του Αιγαίου μοιάζει να σε ακολουθεί σε όλες τις διαδρομές σου στο νησί. Θα την έχεις σαν φάρο στο δρόμο από το λιμάνι, θα τη φωτογραφίσεις από τον Πέρα Γιαλό, θα κολυμπήσεις στα Τζανάκια βλέποντάς τη. Αλλά θα την ερωτευθείς περπατώντας τη, με τα λαβυρινθώδη δρομάκια της, που ξεκινούν λίγο πιο πάνω από τους φωτογενείς ανεμόμυλους, να καταλήγουν στο Κάστρο των Querini. Πάρτε ένα φακό και επισκεφθείτε το και αφού πέσει ο ήλιος. Η αίσθηση είναι μοναδική.

Tip: Αναζητήστε, προς τον οικισμό της Μαλτεζάνας, το Μπλε Λιμανάκι, αλλά κάντε το από νωρίς, καθώς η μικροσκοπική παραλία του καταλαμβάνεται από ερωτευμένα ζευγάρια το πολύ μέχρι τις 11 κάθε μέρα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το αργότερα, όταν πέσει ο ήλιος, και κολυμπήστε μόνοι σας (γιατί όχι και γυμνοί) με φόντο το φεγγάρι και τη μαγική χώρα.




Ο περιπετειώδης: Κύθηρα

Ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, τα Κύθηρα έχουν μία ξεχωριστή θέση στη λίστα των ελληνικών νησιών. Ενδείκνυνται για ήσυχες, ρομαντικές διακοπές, αλλά την ίδια στιγμή προσφέρουν πλήθος επιλογών που θα δώσουν μια γερή δόση περιπέτειας στο ταξίδι σας. Μπάνιο στους καταρράκτες στον Μυλοπόταμο, ενδιαφέρουσες διαδρομές με το αυτοκίνητο στην ενδοχώρα, πεζοπορία στις Πηγές του Αμίρ Αλί στον Καραβά και στα φαράγγια της Παλαιοχώρας και του Τσάκωνα είναι μερικές από αυτές. Η Χώρα, με το βενετσιάνικο κάστρο της και το πανέμορφο επίνειό της, το Καψάλι, πρωταγωνιστούν στο ειδυλλιακό πακέτο του νησιού που διεκδικεί από την Κύπρο την καταγωγή της Αφροδίτης.

Tip: Για τους πολύ τολμηρούς, η παραλία Καλάμι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο νησί. Είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη, με τη διαδρομή προς αυτή να περιλαμβάνει καταρρίχηση στα βράχια με τη βοήθεια ενός σχοινιού, αλλά ποιος είπε ότι είναι εύκολο να φτάσει κανείς στον Παράδεισο;




Ο Παπακαλιατικός: Παξοί

Με έμβλημα την Τρίαινα (αφού ο μύθος θέλει τον Ποσειδώνα, επιθυμώντας να δημιουργήσει ένα ρομαντικό καταφύγιο για εκείνον και την ερωμένη του, την Αμφιτρίτη, να σχημάτισε το νησί χτυπώντας με την τρίαινά του το νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας), οι Παξοί αποτελούν τον πιο ρομαντικό προορισμό του Ιονίου – μέχρι και σκηνικό για σειρά του Παπακαλιάτη έχουν αποτελέσει, άλλωστε εκεί ο ίδιος περνά σχεδόν κάθε καλοκαίρι του. Εκτός από τις εξωτικές παραλίες των Αντίπαξων, που τα νερά τους δεν συγκρίνονται με τίποτα από ό,τι έχετε μέχρι τώρα δει και το χρώμα τους δεν περιγράφεται με λέξεις, θα γοητευτείτε τόσο από τον ιδιαίτερο Γάιο με το στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στο λιμάνι του και το νησάκι του Αγίου Νικολάου, όσο και από τα γραφικά ψαροχώρια του Λογγού και της Λάκκας.

Tip: Παρόλο που το νησί είναι σχετικά μικρό, το αυτοκίνητο θα σας χρειαστεί αν έχετε μερικές μέρες στη διάθεσή σας, αφού οι καταπράσινες διαδρομές του είναι πραγματικά υπέροχες.




Ο δημοφιλής: Κουφονήσια

Οικογένειες, παρέες και ζευγάρια θα βρουν εξίσου μαγευτικό τον πιο δημοφιλή πλέον προορισμό των Μικρών Κυκλάδων, αλλά οι ερημικές παραλίες στο Κάτω Κουφονήσι (μόνο το Πάνω Κουφονήσι κατοικείται), το κολύμπι στις θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί και ένα σκοτεινό τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα στο Καρνάγιο είναι πράγματα που οι ερωτευμένοι θα εκτιμήσουν περισσότερο από όλους.

Tip: Λένε ότι υπάρχουν περισσότερες βάρκες παρά κάτοικοι στο Πάνω Κουφονήσι τον χειμώνα, αλλά το σκηνικό αλλάζει εντελώς το καλοκαίρι, μιας και το μικρό νησάκι γεμίζει ασφυκτικά το δίμηνο Ιούλιο - Αύγουστο. Γι’ αυτό, βιαστείτε.




Ο κοντινός: Ύδρα

Αν οι μέρες που διαθέτετε είναι λίγες, η Ύδρα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Μόλις δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, το πιο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρεται για ρομαντικά βράδια στα ατμοσφαιρικά της μπαράκια, βόλτες χέρι χέρι στα πλακόστρωτα δρομάκια της και βουτιές από τα βράχια στην άκρη του λιμανιού.

Tip: Αυτοκίνητα ή μηχανάκια δεν επιτρέπονται, αλλά καΐκια και θαλάσσια ταξί, που αναχωρούν από το Ρολόι , προσφέρουν καθημερινά πλήθος θαλάσσιων εκδρομών που απλώς δεν γίνεται να παραλείψετε.

http://dutchesss.queen.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *