ροή ειδήσεων

Σχεδιάζετε κάποια απόδραση; 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν


Αν σχεδιάζετε κάποια απόδραση έστω και οληγοήμερη, είναι καιρός να αρχίσετε να ετοιμάζεστε, καθώς κάθε ταξίδι, χρειάζεται οργάνωση. Ίσως, οι παρακάτω συμβουλές σας βοηθήσουν.

Προσέξτε το πακετάρισμα

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σκεφτείτε τι σας είναι απαραίτητο για το ταξίδι. Αποφύγετε τα περιττά πράγματα. Φροντίστε οι βαλίτσες σας να είναι σχετικά ελαφριές και μικρές. Αν ταξιδεύετε συχνά, σίγουρα θα ξέρετε τι θα σας χρειαστεί.

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα έγγραφα

Έχετε βγάλει διαβατήριο ένα-δυο μήνες νωρίτερα απ’ το ταξίδι σας στο εξωτερικό; Μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο απ’ ό,τι πιστεύετε. Αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα στο ταξίδι σας, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα σας υποδείξει το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο αρκετά νωρίτερα.

Έχετε μια «κρυφή ρεζέρβα» χρημάτων

Μπορεί στο ταξίδι σας να αντιμετωπίσετε διάφορες καταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μερικά χρήματα επιπλέον σε περίπτωση ανάγκης. Ειδικά αν είστε άπειρος ταξιδιώτης, οπότε είναι πιο εύκολο να ξεμείνετε. Σε κάθε περίπτωση, η συνετή διαχείριση των χρημάτων σας είναι πολύ σημαντική.

Η τέχνη της φωτογραφίας

Μάθετε να απαθανατίζετε μόνο τα καλύτερα στιγμιότυπα του ταξιδιού σας. Εξοικονομήστε χρόνο από τις φωτογραφίες για να ζήσετε τη στιγμή. Δε χρειάζεται να φωτογραφίζετε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αργότερα, θα θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τους φίλους σας. Δείξτε τους μόνο τις καλύτερες στιγμές και αναμνήσεις. Δε χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός γι’ αυτό. Αντί για ένα πάκο φωτογραφίες, γυρίστε πίσω γεμάτοι με συναρπαστικές αληθινές ιστορίες.

Μην εμπιστεύεστε τυφλά τους τουριστικούς οδηγούς των αεροδρομίων

Οι τουριστικοί οδηγοί που πωλούνται στα αεροδρόμια δεν είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Αντί να βασίζεστε σ’ αυτούς, κάντε μια βόλτα στο κέντρο της περιοχής, γνωρίστε τη νυχτερινή ζωή, τα τοπικά μαγαζιά. Το μόνο που χρειάζεστε για να εξοικειωθείτε με την πόλη, είναι ένας απλός χάρτης. Ετοιμαστείτε για ευχάριστες εκπλήξεις που δεν αναφέρονται σε κανέναν τουριστικό οδηγό!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *