ροή ειδήσεων

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη στην Κρήτη!


Ο ΚΟΚ δεν διαχωρίζει τα ποδήλατα από τις μοτοσικλέτες


Η κλήση δόθηκε σε ποδηλάτη που πέρασε με κόκκινο, στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ποδηλάτης που πέρασε με «κόκκινο» στο κέντρο των Χανίων, όταν αντίκρισε την κλήση που του έκοψαν και η οποία τον καλεί να πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 700 ευρώ!

Το περιστατικό συνέβη στην διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη, όταν ο εν λόγω ποδηλάτης παραβίασε το «κόκκινο» του φωτεινού σηματοδότη. Ένας αστυνομικός που ήταν παρών στην περιοχή αντιλήφθηκε την παρανομία και σταμάτησε τον ποδηλάτη για να του κόψει κλήση, όπως ορίζει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο ο παραβάτης έμεινε άφωνος όταν είδε ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.

Πολλοί θα αναρωτιούνται ίσως εάν όντως η νομοθεσία προβλέπει ένα τόσο υψηλό πρόστιμο για ποδηλάτες που περνούν με «κόκκινο»... Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο ΚΟΚ δεν διαχωρίζει τα ποδήλατα από τις μοτοσικλέτες, αλλά τα θεωρεί όλα ως δίκυκλα και επιβάλλει τα ίδια πρόστιμα σε σοβαρές παραβάσεις, όπως είναι η διέλευση με «κόκκινο».

Στη συγκεκριμένη παραβίαση, το πρόστιμο είναι πάντα το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο. Η μόνη περίπτωση να τη «γλιτώσει» ένας ο ποδηλάτης είναι αν κατεβεί από την σέλα και περάσει περπατώντας, οπότε θεωρείται πεζός.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/6/16 02:11

    Μου πως την εχουν δει καπως οι ποδηλατες.Νομιζουν οτι ειναι οι αρχοντες στον δρομο.Δεν σεβονται κανεναν και τιποτα ενω εχουν την απαιτηση να τους σεβονται ολοι.Βαζουν τα κολαν τους ,μαζευονται παρεα και βγαινουν στο δρομο ολοι μαζι πιανοντας ψιλη κουβεντα και αδιαφορωντας αν κλεινουν τον δρομο και εκνευριζουν ολους τους οδηγους που αναγκαζονται να πηγαινουν με 10-15 χλμ ωσπου να προσπερασουν.Γυρνανε μεσα στη νυχτα χωρις φως.παραβιαζουν τα κοκκινα(ποια κοκκινα?).Λοιπον αν θελετε να σας σεβονται ,θα σεβεστε κι εσεις τους αλλους γιατι απο τη φυλακη βγαινεις,απο τον λακο δεν βγαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/16 02:12

    Μου πως την εχουν δει καπως οι ποδηλατες.Νομιζουν οτι ειναι οι αρχοντες στον δρομο.Δεν σεβονται κανεναν και τιποτα ενω εχουν την απαιτηση να τους σεβονται ολοι.Βαζουν τα κολαν τους ,μαζευονται παρεα και βγαινουν στο δρομο ολοι μαζι πιανοντας ψιλη κουβεντα και αδιαφορωντας αν κλεινουν τον δρομο και εκνευριζουν ολους τους οδηγους που αναγκαζονται να πηγαινουν με 10-15 χλμ ωσπου να προσπερασουν.Γυρνανε μεσα στη νυχτα χωρις φως.παραβιαζουν τα κοκκινα(ποια κοκκινα?).Λοιπον αν θελετε να σας σεβονται ,θα σεβεστε κι εσεις τους αλλους και τον ΚΟΚ γιατι απο τη φυλακη βγαινεις,απο τον λακο δεν βγαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/16 15:03

    Οι ποδηλάτες περνάνε πάντα με κόκκινο,δεν σταματάνε στα stop,κινούνται σε μονόδρομους.Αλήθεια θεωρούνατι κανονικό όχημα ;

    Έχουν άδεια κυκλοφορίας,δίπλωμα,ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *