ροή ειδήσεων

Αυτός ήταν ο Μοναδικός Άνθρωπος στο κόσμο, που ήταν ταυτόχρονα Νάνος & Γίγαντας!


Υπήρξαν πολλές τεκμηριωμένες περιπτώσεις ανθρώπων με γιγαντισμό ή νανισμό λόγω
ανισορροπιών στην αυξητική ορμόνη. Αλλά ο Adam Rainer ήταν ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας, που είχε επηρεαστεί από τις δύο ασθένειες ταυτόχρονα!

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή ως παιδί, καθώς όμως μεγάλωνε, τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης του οργανισμού του άρχισαν να έχουν διακυμάνσεις που επηρέαζαν το ύψος του. Ο Adam ήταν μόλις 1.40μ. όταν ήταν 16 ετών, σχετικά κοντός για ένα αγόρι της ηλικίας του. Μέχρι να φτάσει τα 21 είχε πάρει μερικούς πόντους αλλά τίποτε το συγκλονιστικό (τον απέρριψαν από το στρατό λόγω του ύψους του). Αλλά μόλις έφτασε τα 30 είχε ύψος σχεδόν 2 μέτρα!

Ο Adam Rainer γεννήθηκε το 1899 στην Αυστρία.



Το φαινόμενο αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον των γιατρών εκείνης της εποχής.




Η διαφορά στο ύψος μέσα σε μια περίοδο 10 ετών ήταν σοκαριστική. Όπως αποδείχθηκε όμως, είχε όγκο στην υπόφυση, η οποία οδήγησε στην υπερβολική παραγωγή αυξητικής ορμόνης, αλλά είχε και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του.








Άρχισε να αναπτύσσεται μια αvώμαλη καμπυλότητα στη σπονδυλική του στήλη και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν τον όγκο. Η επέμβαση όμως δεν λειτούργησε 100%, διότι μόνο ένα μεγάλο μέρος του όγκου αφαιρέθηκε. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξή του επιβραδύνθηκε, αλλά δεν σταμάτησε τελείως.

Συνέχισε να αναπτύσσεται μέχρι το θάνατό του, σε ηλικία 51 ετών.



Άρχισε να έχει προβλήματα με τη σπονδυλική του στήλη μέχρι που τελικά δεν μπορούσε να περπατήσει και έπασχε από προβλήματα με την ακοή και την όρασή του.




Πηγη masternews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *