ροή ειδήσεων

Το προσωπικό του ΤΕΝΞ εξουδετέρωσε βόμβα του Β’ΠΠ (ΦΩΤΟ)


Για περισσότερα από 70 χρόνια ήταν "εν υπνώσει"


Αεροπορική βόμβα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που για περισσότερα από 70 χρόνια ήταν «εν υπνώσει, εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε ασφαλώς από το ειδικώς εκπαιδευμένο προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), που – ως γνωστόν – ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς.



Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 το προσωπικό επιφυλακής του ΤΕΝΞ μετέβη στη Μήλο και εξουδετέρωσε αεροπορική βόμβα 250 λιβρών τύπου SAP MK.IV, βρετανικής προελεύσεως του Β΄ ΠΠ, η οποία είχε εντοπιστεί από ιδιώτη εντός κατοικημένης περιοχής στην Πλάκα της Μήλου.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Β’ΠΠ στη Μήλο είχε εγκατασταθεί ισχυρή γερμανική φρουρά, με σύγχρονο για την εποχή εξοπλισμό, η οποία παρέμεινε στο νησί, όπως και σε άλλα σημεία της Ελλάδος (Ρόδος, Χανιά) και μετά την επίσημη αναχώρηση των Γερμανών κατακτητών από την ηπειρωτική Ελλάδα, που σηματοδοτείται από την απελευθέρωση των Αθηνών στις 12 Οκτωβρίου 1944, για να παραδοθούν στο τέλος του Β’ΠΠ, τον Μάϊο του 1945. Το διάστημα αυτό οι φρουρές αυτές, ιδίως της Μήλου που ήταν ολιγομελής και αποκομμένη, είχαν υποστεί επανειλημμένες προσβολές τόσο από αέρος, όσο και από χερσαίες δυνάμεις, ιδίως του Ιερού Λόχου. Προφανώς η βόμβα που εξουδετερώθηκε από το προσωπικό του ΤΕΝΞ ανήκει σε αυτήν την περίοδο της ιστορίας του νησιού.

Λ.Σ.Μ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *