ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πιστοποιήθηκαν ως ιαματικά τα νερά των πηγών Καλλιθέας


Ευχάριστα νέα για τη Ρόδο αφού επήλθε η δικαίωση και οι «Πηγές Καλλιθέας» πήραν την πολυπόθητη πιστοποίηση για τα ιαματικά νερά τους από την αρμόδια Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού, κάτι που αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, απογοήτευση είχε προκαλέσει η απόφαση της Επιτροπής που αξιολογεί τις υποψήφιες για πιστοποίηση πηγές, η οποία σε συνεδρίασή της μέσα στο χειμώνα δεν είχε πιστοποιήσει τις «Πηγές Καλλιθέας».


Σημειώνεται ότι, αυτό, για το Δήμο Ρόδου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και, μάλιστα, με εντολή του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο να πάρει το μοναδικό αυτό Μνημείο της Ρόδου την πολυπόθητη πιστοποίηση για τα νερά του αφού πανθομολογουμένως του άνηκε.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από τον Δήμο Καλλιθέας ακόμα ενώ, επί Καλλικράτη, συνεχίστηκε με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Βασίλη Ψυλλάκη, να έχει επωμιστεί το βάρος της προσπάθειας αυτής, συνεπικουρούμενος βέβαια από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Ενδεικτικό, μάλιστα, της βαρύτητας που έδωσε ο Δήμος και ο ίδιος ο Δήμαρχος σ’ αυτό είναι ότι στις επαφές που γίνονταν στην Αθήνα για το θέμα αυτό, ακόμα και στην παρουσίαση που είχε γίνει στην Επιτροπή, την αντιπροσωπεία του Δήμου συνόδευαν ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Κώστας Χαλκιάς καθώς και ο τεχνικός σύμβουλός της, ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μετά την πρώτη ψυχρολουσία το χειμώνα που μας πέρασε, ο κ. Ψυλλάκης εξέφρασε τη διαμαρτυρία του Δήμου για την αδικία. Την περασμένη Πέμπτη, λοιπόν, συνεδρίασε εκ νέου η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου η οποία ομόφωνα έλαβε την απόφαση για την πιστοποίηση του νερού των «Πηγών Καλλιθέας» ως ιαματικού, κάτι που αποτελεί δικαίωση για το Μνημείο και τη Ρόδο.

Χθες το πρωί, επικοινώνησε με τον κ. Ψυλλάκη ο Διευθυντής του Συνδέσμου των ιαματικών Πηγών Ελλάδας, κ. Μάρκος Δανάς ο οποίος και εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο στην Επιτροπή, και τον ενημέρωσε για τα ευχάριστα νέα. Σημειώνεται ότι η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέσα στον Ιούλιο. Δηλαδή σε περίπου ένα μήνα η πιστοποίηση θα ισχύει.


Όσο για το τι σημαίνει η πιστοποίηση στην πράξη, δίνει νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου και την παροχή υπηρεσιών στο νησί. Μάλιστα, υπάρχει μία μελέτη που είχε εκπονηθεί από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας και μία σκέψη είναι να «πατήσει» ο Δήμος της Ρόδου πάνω σ’ αυτήν η οποία προβλέπει λουτροθεραπεία αλλά και τη δημιουργία βέβαια των κατάλληλων υποδομών για spa κτλ. Από το Δήμο, μάλιστα, φαίνεται να είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στο κομμάτι αυτό, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, και με στόχο να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που να συνάδουν με τη μοναδικότητα του Μνημείου.
zougla
Πηγή: rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *