ροή ειδήσεων

Μόνιμη έλλειψη νερού στο τοπικό διαμέρισμα Καλαβάρδα


Αναγνώστης: Σήμερα 15/06/2016 από τις 08:00 το πρωί και μέχρι αυτή τη στιγμή στις 19:30 (στο δικό μου σπίτι καθώς και των γειτονικών) το δίκτυο παροχής νερού στο τοπικό διαμέρισμα Καλαβαρδών είναι εκτός λειτουργίας. Μία ολόκληρη ημέρα χωρίς το βασικό αγαθό για τον άνθρωπο. Η κατάσταση αυτή διαρκεί πάνω από μία δεκαετία. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η έλλειψη νερού είναι καθημερινό φαινόμενο. Τα χρόνια περνάνε και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται , χειροτερεύει! 
Οι επι χρόνια τοπικές αρχές δήλωναν ανίκανες να εκσυχρονίσουν το σύστημα παροχής νερού. Μόνιμες υποσχέσεις με καμία να πραγματοποιείται . Όμως , η κατάσταση έχει γίνει κατά πολύ χειρότερη τα τελευταία χρόνια που έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΡ. Θεωρητικά ο εκσυχρονισμός θα ήταν μια απ;o τις προτεραιότητες του ''νέου΄΄ δικτύου . Αντίθετα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε υπέρογκους λογαριασμούς παροχής νερού , με θεωρητικούς υπολογισμούς από την υπηρεσία χωρίς καμία μέτρηση και βάση στα προηγούμενα στοιχεία φτάνοντας σε ύψος χιλιάδων ευρώ , να πληρώνουμε τέλη αποχέτευσης ΧΩΡΙΣ δίκτυο αποχέτευσης οδηγούμενοι να πληρώνουμε σε εταιρείες για να αδειάζουμε τους βόθρους μας φτάνοντας ετησίως το ύψος εκατοντάδων ευρώ, καθώς πληρώνουμε και για ''έργα ύδρευσης'' τα οποία μόνο φανταστικά μπορεί να τα εντοπίσει κάποιος. 
Για να γίνω πιο συγκεκρίμενος το τοπικό δίκτυο είναι ερείπιο , οι αγωγοί σπάνε καθημερινά διακόπτοντας τη παροχή νερού διότι ο αγωγός είναι αρκετά παλιός και λόγω υψηλής πίεσης σπάει. Βρισκόμαστε στο 2016 που τέτοιες καταστάσεις θεωρούνται πρωτόγονες . Αντί να υπάρχουν έργα για τα οποία πληρώνουμε και απαιτούμε να υπάρξουν , βλέπουμε έργα στην ανατολική πλευρά του νησιού , όπου υπάρχουν τα γνωστά τεράστια ξενοδοχείου που αλίμονο αν έστω και μερικές μέρες μείνουν χωρίς νερό και των οποίων τα χρέη στην ΔΕΥΑΡ είναι υπέρογκα, καθώς και στο βόρειο τρίγωνο του νησιού( ρόδος τριάντα κοσκινού). Παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχών, οι υπόλοιποι αδιαφορούν απλά για το πρόβλημα. Από πέρυσι οι υποσχέσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΥΑΡ καθώς και του ίδιου του δημάρχου, μετά από ενημέρωση του , για αντικατάσταση ολόκληρου του αγωγού πριν το καλοκαίρι παραμένουν απλά υποσχέσεις. 
 Έχουμε ενοχλήσει τα στελέχη της ΔΕΥΑΡ αλλά η αντιμετώπιση και το ενδιαφέρον τους για το θέμα φαίνεται από τα έργα που έχουν πραγματοποιήσει . Θα σώφρων από την πλευρά της ΔΕΥΑΡ αντί να απαιτεί οι απλοί πολίτες να πληρώνουν τεράστια ποσά να πάει να τα απατήσει από τα κατάλληλα άτομα και εταιρείες!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *