ροή ειδήσεων

Ποια ελληνικά νησιά επιλέγουν φέτος οι ξένοι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους


Σαντορίνη, Κέρκυρα και Κρήτη στην πρώτη τριάδα των προτιμήσεων των Ευρωπαίων επισκεπτών - Αυξημένο το ενδιαφέρον των τουριστών φέτος και για τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο και την Κω

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά επισήμως με τον ερχομό του Ιουνίου. Για πολλούς ξένους, η επίσκεψή τους στην Ελλάδα αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς τους. Ποιοι λαοί όμως είναι εκείνοι που θα απολαύσουν το ζεστό ελληνικό κλίμα, δείχνοντας τη μεγαλύτερη προτίμηση φέτος για ελληνικούς προορισμούς;

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τις τάσεις γύρω από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς του καλοκαιριού, σύμφωνα με τις επιλογές των ξένων τουριστών, καθώς και τους λαούς που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.



Οι πιο αγαπητοί προορισμοί των ξένων επισκεπτών

Την πρώτη θέση μεταξύ των προτιμήσεων των ξένων τουριστών καταλαμβάνει η όμορφη Σαντορίνη, αγαπημένος προορισμός για Ιταλούς, Άγγλους και Γερμανούς για το φετινό καλοκαίρι. Αμέσως μετά τη Σαντορίνη, ο πιο αγαπημένος προορισμός είναι στο Ιόνιο πέλαγος, και πρόκειται για την Κέρκυρα, την οποία φέτος θα προτιμήσουν Ιταλοί, Άγγλοι και Πολωνοί. Στην τρίτη θέση κάνει την εμφάνισή της η Κρήτη, πρώτη προτίμηση για Γερμανούς, αλλά και μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων για Ιταλούς και Άγγλους. Ακόμη ένα νησί των Κυκλάδων συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προτιμητέων, με τη Μύκονο να είναι τέταρτη στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών, με τους περισσότερους που την επιλέγουν να είναι Ιταλοί, ακολουθούμενοι από Άγγλους και Γερμανούς.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον από τους τρεις αυτούς λαούς παρουσιάζεται και για τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο και την Κω. Στην όγδοη θέση εμφανίζεται η Κεφαλονιά, την οποία φαίνεται να προτιμούν κυρίως οι Άγγλοι, οι Ιταλοί, αλλά και οι Σέρβοι. Την προτελευταία θέση της δεκάδας προτιμήσεων καταλαμβάνει η Θάσος, αναδεικνύοντας τις ομορφιές των νησιών του Βορείου Αιγαίου τις οποίες προτιμούν οι Ρουμάνοι, οι Σέρβοι και οι Γερμανοί. Τέλος, στη δέκατη θέση βρίσκεται η Πάρος, την οποία θα επισκεφθούν φέτος κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι και Άγγλοι.



Οι λαοί που έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση για την Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη προτίμηση για την Ελλάδα δείχνουν και φέτος οι Ιταλοί, παραμένοντας σταθεροί στις επιλογές τους, αφού σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται φαίνεται να επισκέπτονται τα ελληνικά εδάφη.

Μετά τους Ιταλούς, η μεγαλύτερη προτίμηση προέρχεται από του Άγγλους, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς. Όλο και περισσότερο φαίνεται να προτιμάται και η Ελλάδα από τους Σέρβους, ενώ την αδυναμία τους για τα ελληνικά νησιά δεν φαίνεται να κρύβουν οι Σουηδοί και οι Γάλλοι που βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση, αντίστοιχα. Δανοί, Πολωνοί, Αυστριακοί και Ρώσοι είναι οι τέσσερις εθνικότητες που ολοκληρώνουν την δεκάδα των κορυφαίων εισερχόμενων λαών για το φετινό καλοκαίρι.

Πηγή: Newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *