ροή ειδήσεων

Κληρώσεις με δώρα… σπίτια για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα


Νέο νομοσχέδιο προετοιμάζει η κυβέρνηση και πρόκειται να το καταθέσει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να...


κάνει το μεγάλο βήμα για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα, όπως αναφέρουν "Τα Νέα".
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα επανέλθει σε ισχύ η πρόβλεψη κατοχύρωσης του αφορολόγητου μόνο εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογούμενου. Για τα φετινά εισοδήματα θα μετρούν στο χτίσιμο του αφορολόγητου τόσο αποδείξεις χάρτινες όσο και αποδείξεις για αγορές με πλαστικό χρήμα.
Για τα εισοδήματα του 2017, η Εφορία θα αναγνωρίζει μόνο αποδείξεις δαπανών με πλαστικό χρήμα, κάνοντας όμως και τις απαραίτητες εξαιρέσεις για ηλικιωμένους ή κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
Η κατοχύρωση του αφορολόγητου είναι το κίνητρο. Δεν είναι μικρό αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλήρης απώλεια του θα οδηγούσε σε φόρο 2.000 ευρώ για εισόδημα 10.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες οι οποίοι μέχρι σήμερα το δικαιούνται βρέξει χιονίσει.

Κίνητρα
Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους το κίνητρο είναι κληρώσεις ακινήτων της ΓΓΔΕ (αυτά από τις κατασχέσεις) και ενδεχομένως μετρητών. Η εξειδίκευση των κινήτρων θα γίνει στη συνέχεια με υπουργική απόφαση. Στους κόλπους του επιτελείου επικρατεί η άποψη ότι τα κίνητρα θα πρέπει να διευρυνθούν και στην κατεύθυνση επιστροφής κεφαλαίου για συναλλαγές σε κλάδους με αυξημένη παραβατικότητα.
Επιστροφή ΦΠΑ απαγορεύεται από τους κανόνες της Ε.Ε να γίνει, μπορεί όμως, όπως στην Πορτογαλία να επιστρέφεται ένα ισόποσο του 15% του ΦΠΑ που αναλογεί στη συναλλαγή. Οι δανειστές φέρονται να αντιδρούν αλλά η συζήτηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Εφορία
Εκκρεμότητες υπάρχουν και στο θέμα των αποδείξεων που θα αναγνωρίζει η Εφορία. Το σχέδιο προβλέπει να μετράει για την κάλυψη του αφορολόγητου κάθε δαπάνη η οποία γίνεται με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, ακόμα και εάν αφορά στην καταβολή του ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου.
Σε αυτή την περίπτωση όμως και σε συνδυασμό με την απουσία ισχυρών κινήτρων, ώστε οι καταναλωτές να απαιτούν και να μην παζαρεύουν απόδειξη από ελεύθερους επαγγελματίες, το σχέδιο κινδυνεύει να αποδειχθεί ανεπαρκές για το βασικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μη έκδοση αποδείξεων.

Ο ειδικός λογαριασμός των POS
Κάθε επιχείρηση και όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να εφοδιαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα με μηχανάκια POS και να δηλώνουν έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Ο λογαριασμός αυτός θα προστατεύεται από κατασχέσεις για παλαιότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Το αδύνατο σημείο του για τις επιχειρήσεις θα είναι ότι δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών από αυτόν τον λογαριασμό παρά μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές. Φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνονται αυτόματα από αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/6/16 21:44

    Πάλι παραμύθι πουλάτε απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι τα πριμ για τους συνεπείς πολίτες που λέγατε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/16 13:33

    Λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να πείσετε τους πολίτες ότι είναι για το καλό τους αυτό το μέτρο για να πατάξετε την φοροδιαφυγή και το κούρεμα μισθών και συντάξεων, υπόσχεστε μέτρα που δεν θα λάβετε ποτέ όπως την 13 σύνταξη, το σχίσιμο των συμφωνιών ..... ακόμα και του ΔΝΤ υποσχόσασταν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *