ροή ειδήσεων

Δύο εκπαιδευμένα γερμανικά τσοπανόσκυλα εντοπίζουν φόλες


Δηλητηριασμένα δολώματα εντόπισε η «Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων
Δολωμάτων» (ΚΟΣ), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου.


Σε αυτοψία που πραγματοποίησαν δύο εκπαιδευμένα σκυλιά, που ακούν στα ονόματα «Ντάικα»και «Καρίνα», μαζί με τους χειριστές- ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Α' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου και με την επίβλεψη του εκπαιδευτή, στο οροπέδιο Λασιθίου, εντόπισαν αρχικά ένα νεκρό αρπακτικό νυκτόβιο πουλί, 2 θηλιές και 2 δόκανα σε καλλιεργημένη έκταση.


Κατά τη συνέχιση της έρευνας από την ομάδα, εντοπίστηκαν και άλλες θηλιές και δόκανα, καθώς επίσης διάσπαρτα δηλητηριασμένα δολώματα σε παρακείμενο χωράφι και παράνομα γεωργικά φάρμακα στην αποθήκη του αγροκτήματος.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, οδηγήθηκε στον ανακριτή και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Επίσης, δηλητηριασμένα δολώματα εντοπίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή Μέσης Βιάννου και έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ διενεργείται τοξικολογική εξέταση.

Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου η δημιουργία μίας Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων για την Κρήτη, προέκυψε ως ανάγκη, τόσο λόγω της έκτασης του φαινομένου της παράνομης δηλητηρίασης.

Τον Οκτώβριο του 2015, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, προχώρησε στην αγορά δύο σκύλων, οι οποίοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους άμεσα. Η αγορά των σκύλων και η εκπαίδευση της ομάδας χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Καινοτόμες Δράσεις Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα - Πρόγραμμα After-LIFE». Τα σκυλιά, είναι γερμανικοί ποιμενικοί, ηλικίας 18 μηνών και εκπαιδεύθηκαν αρχικά στην Ανδαλουσία (Ισπανία).

Πρόκειται για ειδική πρότυπη μονάδα εκπαίδευσης σκύλων εργασίας, η οποία δραστηριοποιείται από 25ετίας στο χώρο και θεωρείται αυθεντία στο αντικείμενο πανευρωπαϊκά, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερες από 10 ομάδες ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και αλλού.


newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *