ροή ειδήσεων

Τα ΑμΕΑ καταγγέλλουν ξενοδόχους ότι "πουλούν" παρεχόμενες υπηρεσίες σε τουρίστες με Αναπηρία, χωρίς να τις διαθέτουν!

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας, απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Υπουργός η κυρία Κουντουρά Έλενα), επιστολή, (την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Ζηδιανάκης και η Γραμματέας κ. Τσιβγούλη), στην οποία καταγγέλλονται ξενοδόχοι οι οποίοι διαφημίζουν "παρεχόμενες υπηρεσίες" σε Άτομα με Αναπηρίες χωρίς να τις διαθέτουν. Και να τι ακριβώς αναφέρουν:

Κυρία Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι,
Για μια ακόμα φορά είμαστε στη δυσάρεστη και θλιβερή θέση να σας καταγγείλουμε τον εμπαιγμό των Τουριστών Ατόμων με Αναπηρία.

Μέσα από γνωστή, επίσημη ιστοσελίδα, γίνονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία τα οποία δηλώνουν ότι είναι ικανά να δεχθούν Άτομα με Αναπηρία, επιβεβαιώνοντας μάλιστα εγγράφως τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τα Άτομα με Αναπηρία.

Τα αποτελέσματα αυτών των ψευδών στοιχείων πέρα από την δυσφήμιση που δέχεται ο Τουρισμός στο νησί της Ρόδου, τα Άτομα με Αναπηρία αντιμετωπίζονται ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας, διότι φθάνοντας στο ξενοδοχείο όπου έχει γίνει η κράτηση, αφού προηγουμένως έχει δηλωθεί ότι είναι άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία και δεν είχε διαθέσιμο δωμάτιο για Άτομα με Αναπηρία όπως είχε επιβεβαιωθεί στην κράτηση.

Δεν γνωρίζουμε εάν διαθέτει ή όχι δωμάτιο για την φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία. Σε ερώτηση του πελάτη για το που θα μείνει, η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι δεν γνωρίζουν και δεν ξέρουν.


Κα Υπουργέ, καταγγέλλουμε αυτή την απάνθρωπη και απαράδεκτη συμπεριφορά στους Τουρίστες Άτομα με Αναπηρία και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, τα έχουμε στα χέρια μας και είναι στη διάθεση σας όποτε ζητηθούν.
Με εκτίμηση,
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

  1. Επισης οι ξενοδοχοι θα μπορουσαν να βοηθησουν τον φτωχο μας δημο στην αγορα αναπηρικων ραμπων τυπου seatrac για τις παραλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *