ροή ειδήσεων

Δέκα ασύλληπτα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Πάμπλο Εσκομπάρ


Ο Πάμπλο Εμίλιο Γαβιρίλια Εσκομπάρ γεννήθηκε την 1η του Δεκέμβρη του 1949
στο Ριονέγρο, ένα φτωχό προάστιο του Μεντεγίν της Κολομβίας....



 Ο Πάμπλο μαζί με τον αδερφό του, μπήκαν από πολύ μιρκοί στην παρανομία ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Εσκομπάρ εισήλθε ακόμα πιο βαθιά στη «μαύρη» αγορά, μέσω των ναρκωτικών του Καρτέλ του Μεντεγίν.
Όλη του η ζωή ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, πάθη και γεγονότα που αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού. Στα 32 του έβγαζε 1.000.000 δολάρια την εβδομάδα από το εμπόριο ναρκωτικών και αργότερα έχτισε τη δική του πολυτελέστατη φυλακή όπου έζησε πλουσιοπάροχα μαζί με τους συντρόφους του.
Σας παρουσιάζουμε δέκα γεγονότα από τη ζωή του Εσκομπάρ, που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

10. ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Όταν έγινε ο νούμερο ένα καταζητούμενος τόσο στην Κολομβία όσο και στις ΗΠΑ, προσπάθησε να αλλάξει τον νόμο της Κολομβίας για την έκδοση καταζητούμενων, μιας και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του: Να δικαστεί και να φυλακιστεί στις ΗΠΑ. Έτσι, προσπάθησε να δελεάσει την κυβέρνηση της χώρας του με την προσφορά να αποπληρώσει το χρέος της, δηλαδή περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.


9. ΗΛΕΓΧΕ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΚΑΙΝΗΣ
Η ζήτηση για κοκαΐνη στη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε κατά πολύ το 1980. Διακινούσε ανενόχλητος, 15 τόνους τη μέρα μόνο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.


8. TO 1989 ΗΤΑΝ Ο 7ΟΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η περιουσία του εκτιμήθηκε ότι ανέρχονταν σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια.


7. ΠΕΡΙ ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των έμπιστων συνεργατών του, τα ποντίκια, του έτρωγαν, κυριολεκτικά, 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τις αποθήκες όπου τα φύλαγε.


6. ΔΕΣΜΙΔΕΣ...
Ξόδευε περίπου 2.500 δολάρια, το μήνα, για λαστιχάκια, ώστε να χωρίζει τα εκατομμύριά του σε δεσμίδες.



5. ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ...
Όταν καταδιώκονταν ο ίδιος και η οικογένειά του στα τέλη της δεκαετίας του ’80, πέρασαν αρκετό καιρό απομονωμένοι, για να μην συλληφθούν. Στο διάστημα αυτό, η κόρη του αρρώστησε από πνευμονία και ο Πάμπλο Εσκομπάρ, για να την ζεστάνει, έκαψε περίπου δυο εκατομμύρια δολάρια.

4. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
Ο Εσκομπάρ σκότωνε χωρίς έλεος. Ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν περίπου 200 δικαστες και πάνω από 1,000 αστυνομικοί δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, είχε με το μέρος του, υψηλόβαθμα στελέχη σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα, τους οποίους πλήρωνε αδρά, ώστε να κάνει τη δουλειά του χωρίς εμπόδια και ελέγχους.


3. ΕΧΤΙΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Σε μια ακόμη προσπάθεια να συναινέσει με την Κολομβιανή κυβέρνηση και να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχτηκε να φυλακιστεί αλλά με τους δικούς του όρους. Ποιοί ήταν αυτοί; Έχτισε ο ίδιος μια πολυτελή φυλακή, την “La Catedral” και έβαλε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του μέσα.
Συνέχισε, σα να μην συμβαίνει τίποτα, τις εγκληματικές δραστηριότητές του από εκεί και γι’ αυτό οι αρχές αποφάσισαν με ένα κόλπο τύπου “Δούρειου Ίππου” να τον συλλάβουν και να τον μεταφέρουν σε κανονική φυλακή. Ο Pablo, που είχε ανθρώπους παντού, πληροφορήθηκε για το σχέδιο και απέδρασε.

2. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Παρά τις εγκληματικές του πράξεις και τις χιλιάδες δολοφονίες, ο Escobar, δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε και τα φτωχά παιδικά του χρόνια. Λατρευόταν από τους φτωχούς ανθρώπους της Κολομβίας, που του είχαν δώσει το ψευδώνυμο Ρομπέν των Δασών. Μοίραζε χρήματα και τρόφημα, έχτισε νοσοκομεία, σχολεία, πάρκα και γήπεδα.

1. ΑΘΩΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ ΕΡΩΤΕΣ...

Έχει μείνει στην Ιστορία η φράση που είχε πει δημόσια «Είμαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που πουλάει λουλούδια», εφόσον η κοκαϊνη, στην πρωταρχική της μορφή, φυτό είναι.

Έκανε μόνο έναν γάμο, με την Maria Victoria Henao Vellejo. Όταν γνωρίστηκαν εκείνη ήταν 13 ετών και αυτός 22. Παντρεύτηκαν δυο χρόνια αργότερα και απέκτησαν δύο παιδιά. Ωστόσο, ο Εσκομπάρ, ήταν τρομερά άπιστος. Οι περιπέτειες που είχε, ήταν αμέτρητες και όπως λέγεται, η γκάμα των ερωμένων του περιλάμβανε από πανέμορφες δημοσιογράφους και μοντέλα, μέχρι ανήλικα κορίτσια! Ο Πάμπλο, δεν δεχόταν την άρνηση καμίας γυναίκας και τις δελέαζε με πανάκριβα δώρα. Πάντα όμως επέστρεφε στη σύζυγό του.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *