ροή ειδήσεων

Υπόσχονταν προστασία από τραπεζικό «κούρεμα» και εξαπατούσαν ιερείς και πολίτες


Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια και τη Σύμη.

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, κυρίως ιερωμένων, με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων και τη χορήγηση δανείων με οικονομικά οφέλη, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα του αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας.


Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση των 39 συνολικά μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με όφελος ή ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.


Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 36 περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και 17 απόπειρες απάτης, που έλαβαν χώρα από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και το Μάιο του 2016, σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Τα μέλη της οργάνωσης απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 179.819 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 64.356 ευρώ, κατά την εγκληματική τους δράση σε βάρος 38 ατόμων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες σε Αθήνα, Τρίπολη και Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Λάρισας, Δυτικής Αττικής και Καλαμάτας, καθώς και του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 39, 30, 24, 33, 24 και 42 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, όλοι τους ελληνικής καταγωγής.

Όπως πρόεκυψε, διευθύνοντα ρόλο στην οργάνωση ως ηγετικό στέλεχος, είχε ο 39χρονος, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών. Ο 39χρονος, προσποιούμενος κυρίως τον τραπεζικό υπάλληλο, εκπρόσωπο Ιερών Μητροπόλεων ή υπάλληλο εφορίας, προέβαινε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών τους καταθέσεων, τα έπειθε να καταθέσουν ως αντίτιμο διάφορα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών προς άτομα που υποδείκνυε, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία των καταθέσεων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μιλούσε ο ίδιος απευθείας με τους υπάλληλους των ταχυδρομείων-πρακτορειών, μέσω των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων του, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα επιτύχει τον σκοπό του.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στο Διδυμότειχο, την Ξάνθη, τη Λήμνο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, την Ημαθία, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα Καλάβρυτα, το Ναυπλίου, την Κορινθία, την Τρίπολη, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, τη Κύθνο και τη Σύμη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγεται από το αστυνομικό τμήμα Ελασσόνας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, καθώς και η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα παρόμοια αδικήματα.



newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *