ροή ειδήσεων

Οικονομικά κίνητρα για να πάει γιατρός στο Καστελόριζο


Την θέσπιση οικονομικού κινήτρου για τον διορισμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καστερόλιζο πρόκειται να εισηγηθεί στο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος, που είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τις συνθήκες περίθαλψης στο ακριτικό νησί.
Ο κ. Βλασταράκος, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και την διοικήτρια της 2ης Υ.ΠΕ. Ολγα Ιορδανίδου, στους οποίους και περιέγραψε τις ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο του Καστελόριζου.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης ενός γιατρού γενικής ιατρικής και μιας νοσηλεύτριας, καθώς επίσης και την άμεση λειτουργία των δύο αναλυτών, αιματολογικού και βιοχημικού, για να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να μεταβαίνουν για μία απλή εξέταση, είτε σε απόσταση 70 μιλίων στη Ρόδο, είτε το πλέον πιθανό, σε απόσταση ενός μιλίου απέναντι στη Τουρκία.
Μάλιστα, επισήμανε ότι θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ να ενισχύσει οικονομικά τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια που θα διοριστούν στο Καστελόριζο, ώστε να υπάρχει και οικονομικό κίνητρο για τη μετάβασή τους στην ακριτική περιοχή.
Σημείωσε, επίσης, και τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για να τεθούν σε λειτουργία άμεσα οι δύο αναλυτές.

eleftheria.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *