ροή ειδήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για τη Δραχμή μετά το Δημοψήφισμα στη Βρετανία


Γιατί ο Draghi ανέβαλε την απόφαση για την επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες

Mια ανάσα από την επικράτηση του BREXIT οι Βρεταννοί και ο λόγος δεν είναι άλλος από το μαύρο χρήμα που έχει κατακλύσει το Λονδίνο και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις και δημοφιλείς προορισμούς βαρόνων (και φοροφυγάδων) πάσης φύσεως και προέλευσης. Οι Αγγλοι πολίτες πιστεύουν πως εντός Ε.Ε. μόνο χαμένοι μπορούν να είναι γι΄αυτό ακόμη κι αν επικρατήσει η παραμονή και η υπερψήφιση του ΝΑΙ η διαφορά θα είναι οριακή. Τόσο οριακή που θα δίνει την δυνατότητα στον Σόιμπλε να δώσει μια κλωτσιά στην Ελλάδα και να την ξαποστείλει στο φυσικό της περιβάλλον που δεν είναι άλλο από το εθνικό μας νόμισμα.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς ένα Κράτος που αρνείται να μεταρρυθμιστεί ώστε να επιβιώσει με τις πολιτικές του ηγεσίες να εκμεταλλεύουνται την αρρωστημένη και δυσκίνητη γραφειοκρατία των Βρυξελλών η οποία δεν είναι παρά το πελατειακό κράτος ομπρέλα των πελατειακών κυβερνήσεων της Νοτίου Ευρώπης. Πως να εξηγήσεις διαφορετικά πως μετά από 7 χρόνια μνημονίων δεν έκλεισε ούτε ένας χρεοκοπημένος δημόσιος οργανισμός και δεν απελύθησαν ούτε καν οι δημόσιοι υπάλληλοι που πιάστηκαν με την γίδα στον ώμο και με ιλιγγιώδεις καταθέσεις στο εξωτερικό.

Αυτή η νοσηρή διαπλεκόμενη Ευρώπη που στηρίζει απροκάλυπτα πελατειακές κυβερνήσεις είναι ένα κινούμενο πτώμα. Το πόσο αμήχανη και σε σήψη βρίσκεται το αποτυπώνει η εικόνα διάσπασης που παρουσιάζει ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ. Η προσφυγική κρίση έχει φέρει τα δύο χριστιανικά κόμματα στα πρόθυρα ρήξης. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επιλέγει τακτικές λαϊκισμού για να ανακτήσει έδαφος.

Η 23 Ιουνίου-ημερομηνία του Δημοψηφίσματος στην Βρεταννία-θα είναι η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη Δραχμή.

Για το επιτελείο του Σόιμπλε χρονικά είναι η ιδανική στιγμή για ένα Grexit μια και τα έσοδα από τον Τουρισμό θα βοηθήσουν στην μετάβαση του νέου νομίσματος. Σήμερα και ο Ντράγκι έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στη χώρα μας μια και ανέβαλε την απόφαση για την επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες, διευκρινίζοντας, μάλιστα, πως θα χρειαστεί ακόμη μία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας προτού ληφθεί η απόφαση.

Ερωτηθείς για την επαναφορά του waiver στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi είπε συγκεκριμένα πως “είχαμε συζήτηση, αλλά δεν είχαμε απόφαση”. Πρόσθεσε πως η ΕΚΤ θα περιμένει τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ESM για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Mε απλά λόγια, άντε γεια…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *