ροή ειδήσεων

Στο σκαμνί οι κλεφταράδες του ΤΑΙΠΕΔ;


Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη θα εμφανιστούν σήμερα,

προκειμένου να πάρουν νέα προθεσμία απολογίας, έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι κατηγορούνται για απιστία. Η κατηγορία αφορά στην πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με την κατηγορία, το ελληνικό Δημόσιο από τις ενέργειές τους ζημιώθηκε με 575.856.504 ευρώ.
Τον Οκτώβριο του 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου -μετά τη γνωμοδότηση των μελών του συμβουλίου- κήρυξε αναδόχους της δημοπρασίας τις Eurobank Properties για το Β' Χαρτοφυλάκιο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 145.810.000 ευρώ και Πανγαία για το Α' Χαρτοφυλάκιο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 115.500.000 ευρώ και συνολικά 261.310.000 ευρώ.
Οι συμβάσεις υπογράφηκαν τον Μάιο του 2014 και καταρτίσθηκαν δύο συμβολαιογραφικές πράξεις πώλησης και 28 συμβολαιογραφικές πράξεις επαναμίσθωσης εικοσαετούς διάρκειας για το καθένα από τα πωληθέντα ακίνητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στέγασης των δημόσιων υπηρεσιών, αντί συνολικών μισθωμάτων για το πρώτο μισθωτικό έτος 25.589.800 ευρώ.
Στο συνολικό ποσό των μισθωμάτων που υποχρεώθηκε να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο για τη μίσθωση κενών εν όλω ή εν μέρει κτιρίων, δηλαδή για τα κτίρια που δεν γίνεται υφιστάμενη χρήση, η επελθούσα ζημία υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 6.661.678 ευρώ.
Η υπόθεση πάντως φαίνεται να αποτελεί σημείο έντασης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών καθώς εκ των έξι κατηγορουμένων οι τρεις είναι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στους εκπροσώπους των δανειστών.
Οι θεσμοί θεωρούν ότι οι εμπειρογνώμονες θα έπρεπε να απολαμβάνουν ποινικής αμνηστίας όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, εξ΄ού και ζητούν από την κυβέρνηση, ενόψει της ίδρυσης του νέου υπερταμείου, να επεκταθεί η αμνηστία για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία (που ισχύει για το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ) και στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, κάτι που σήμερα δεν ισχύει.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η όποια νομοθετική πρωτοβουλία υπάρξει δεν θα αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει δρομολογηθεί.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *