ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ζητούν να ξαναστηθεί ο Κολοσσός


Φορείς και κάτοικοι υπογράφουν κοινή επιστολή

Την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου ζητούν, με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο, οι εκπρόσωποι δέκα τοπικών φορέων και 1450 κάτοικοι του νησιού.


Το αίτημα υπογράφεται συγκεκριμένα από τους προέδρους της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου του Σωματείου Εστιατόρων, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, του ΚΤΕΛ Ρόδου, της Ένωσης Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδεκανήσου και επισημαίνονται σε αυτό ότι «οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό, μέσα από τον Δήμο, που είναι και το πλέον αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση αυτού του έργου.»

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο θα κληθούν να παρουσιάσουν τις μελέτες τους επενδυτικά σχήματα από όλο τον κόσμο αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χρηματοδότησή του μπορεί να εξασφαλιστεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

«Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια επένδυση τέτοιας κλίμακας που θα της δώσει ώθηση, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της, χωρίς η χρηματοδότησή της να επιβαρύνει οικονομικά τον δημότη της» αναφέρουν στην επιστολή τους προς το δημοτικό συμβούλιο οι δέκα πρόεδροι, επισημαίνοντας ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διάλογο όλοι οι φορείς του νησιού, ακόμη και εκείνοι που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εικόνα αυτού του μνημείου.

«Δεν αποσκοπούμε στην εφαρμογή καμιάς συγκεκριμένης μορφής του Κολοσσού, ούτε μεγέθους του ή τοποθεσίας του. Στόχος μας είναι να κατασκευαστεί ένα μνημείο καλαίσθητο αλλά το κυριότερο …. αποδεκτό από όλο το λαό της Ρόδου» καταλήγει η επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, με την οποία ζητείται να συζητηθεί το θέμα σε ερχόμενη συνεδρίαση του.


E-Radio.gr Ειδήσεις

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/6/16 19:23

    ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΙΟΥ ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΧΕΦΥΡΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΜΕ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΣ ΜΙΣΟΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ .Ο ΚΟΛΟΣΟΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ .ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Ω ΧΩΡΑ ΤΙ ΚΑΘΗΚΙΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ .-ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι υπέγραψαν;;;;;; ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ φυσικά για το παραδάκι "φυσικά"........ με τριτοκοσμικές υποδομές και υπηρεσίες ονειρεύονται πολύ χρήμα!!!!! δεν τους είδα όμως να κάνουν κοινή δήλωση διαμαρτυρία για τα βουνά τα σκουπίδια, για τους κράχτες και τους τσιγγάνους!!!!!! Να μην μιλήσουμε δε για υποδομές, αφού το ταχυδρομείο, μετά από 10 χρόνια κιγκλιδώματα, τώρα απέκτησε και δίχτυα και σκαλωσιές ...... άντε να δούμε πόσα χρόνια ακόμα ραγιάς ραγιάς!!!! Ούτε αυτά δεν μπορείτε να συντηρήσετε, μήπως κανένας σας πήγε πίσω από το ταχυδρομείο στο κτηματολόγιο να δει την κατάντια του;;; Το Εθνικό θέατρο τρομάρα σας;;; Το Ροδίνι, το αρχαιότερο πάρκο της Ευρώπης ανίκανοι το καταντήσατε χαβούζα και στέκι ναρκομανών!!! Που ήσασταν Ελληνάρες μου όλοι εσείς τώρα που θέλετε τον Κολοσσό να κάνετε κάτι και για αυτά πρώτα;;;;
    Κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν στην Ρόδο και εσείς ονειρεύεστε τον Κολοσσό!!!
    Οι Γύφτοι αλωνίζουν το νησί και οι κράχτες δυσφημούν όλη την Ρόδο και τον Ελληνικό τουρισμό, δάσος οι απαρανομες αφίσες και πινακίδες που ξεφυτρώνουν κατά χιλιάδες και δεν σας είδα παλικαράδες μου να κάνετε τίποτα!!! Ε ρε γυφταριό που θα μαζευτεί ΑΝ στήσετε τον Κολοσσό ...... κολοσσιαίων διαστάσεων γυφταριό να δουν τα μάτια σου τότε!!!!

    Οι σώφρονες και ικανοί πολίτες και κυβερνήτες, πρώτα λύνουν τα ουσιώδη και απαραίτητα και μετά τα επουσιώδη. Το νοσοκομείο διαλύεται καθώς και η παιδεία και εσείς οραματίζεστε τον Κολοσσό που ανάθεμα και αν ξέρετε πως και που ήταν!
    Πηγαίνετε πρώτα στην Ρώμη, Φλωρεντία, Πίζα, Βενετία, Βαρκελώνη και Βαλέντσια να δείτε δρόμους, πλατείες, υποδομές και συγκοινωνίες και μετά συγκρίνετε τι έχετε βρε ανίκανοι τόσα χρόνια καταφέρει να κάνετε σε αυτό το νησί που σας το παρέδωσαν οι ΙΤΑΛΟΙ ένα κόσμημα!!!! Τίποτα απολύτως, αντίθετα αφήσατε και καταστράφηκαν αριστουργήματα αρχιτεκτονικής (Βίλα Ντεβέκι, Εθνικό θέατρο, Ροδίνι, Ελεούσα. Ούτε δρόμους δεν ξέρετε να φτιάχνετε!!! Ένα ρημάδι λιμάνι 50 χρόνια και ακόμα ατελείωτο είναι!!

    "Μυς εις τρώγλην μην χωρών κολοκύνθην έφερεν" Αρχαιοελληνική παροιμία
    Τι έγινε μάγκες;;;; μόκο εδώ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/16 23:47

    kai!!sinexizo!ta sxolia ton parapano!poy ta brisko akros!θetika!!!se ayto to nisi !!!otan θa exoume !vouleytres !!dimarxous!!periferiarxes!!pou θΑ ΕΧΟUN SINIDISI!!KAI ACAPI!!GIA TON TOPO!!TOUS!!EISOS KAPOTE !!NIOSOUME !FRIDOM!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *