ροή ειδήσεων

Forbes: Η Ελληνίδα που είναι πιο πλούσια από την Beyoncé [εικόνες]


Όταν το Forbes φιλοξένησε για πρώτη φόρα την Σοφία Αμορούζο το 2012, την χαρακτήρισε
ως το «νέο φαινόμενο στο χώρο της μόδας»....



Η 28χρονη τότε, ιδρυτής της Nasty Gal ήταν μια εκκολαπτόμενη σχεδιάστρια και νεοεισερχόμενη στο χώρο του e-commerce site, πουλώντας ιδιαίτερα, μοντέρνα ρούχα, αποκτώντας γρήγορα φανατικούς οπαδούς.

Εκείνη τη χρονιά, η Nasty Gal είχε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Η Αμορούζο αντιμετώπισε ψύχραιμα την πρώιμη επιτυχία. «Είμαι 28 και πρέπει να έχω θέληση», είχε δηλώσει τότε.

Το 2015, η Nasty Gal ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της σε τρία χρόνια.



Η μεγάλη επιτυχία της Nasty Gal, έκανε την Αμορούζο, πλούσια. Η Ελληνοαμερικανίδα είναι η δεύτερη νεότερη γυναίκα που μπαίνει στην λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής, με περιουσία που αγγίζει τα 280 εκατ. δολάρια. Η μοναδική νεότερή της είναι η Taylor Swift. Μάλιστα, η Αμορούζο είναι πιο πλούσια από την Beyoncé. Και είναι μόλις 32 ετών!

Η ίδια έχει επίσης γράψει και ένα βιβλίο που έγινε μέσα σε λίγους μήνες best seller, με τον τίτλο #GirlBoss.



Στο βιβλίο της, η Σοφία Αμορούζο, περιγράφει πως ξεκίνησε την καριέρα της από την εποχή που έφτιαχνε σάντουιτς σε φαστ φουντ, μέχρι την στιγμή που ξεκίνησε την εταιρεία της και προσέλκυσε επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων, με μια πρωτοποριακή πλατφόρμα online πώλησης γυναικείων ενδυμάτων.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σήμερα θα ήμουν η CEO μιας εταιρείας. Σαν έφηβη το μόνο που σκόπευα ήταν να κατατροπώσω τον καπιταλισμό και να τρώω junk food. Ήταν μια τρελή διαδρομή», δηλώνει η Αμορούζο για το παρελθόν της.

Ξεκίνησε κάνοντας άλλες δουλειές όπως το να πουλάει κλεμμένα βιβλία στο Amazon και να δουλεύει στο γραφείο ασφάλειας μιας ακαδημίας στο Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια αυτής της δουλειάς της, απέκτησε πολλούς φίλους στο MySpace, αυτό ήταν τότε της μόδας, και εκεί είδε πως πολλοί άνθρωποι πουλούν τα vintage αντικείμενά τους onlline.











Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *