ροή ειδήσεων

Προλάβετε…! Η επένδυση της Fraport Greece-Κοπελούζου φέρνει 18.000 θέσεις εργασίας


Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να βιώνουμε σε μεγάλο βαθμό τη λέξη «απόλυση». Αυτή τη φορά όμως τα νέα είναι εξαιρετικά ευχάριστα! Οι προσλήψεις «χτυπούν την πόρτα» σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για μία δουλειά.

Ο λόγος για την Fraport Greece, η οποία σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου Slentel προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας. To τρέχον διάστημα η Fraport Greece, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Fraport , προχωράει στην πρόσληψη τουλάχιστον 100 ατόμων όλων των ειδικοτήτων με σκοπό τη στελέχωση των νέων κεντρικών γραφείων της στην Ελλάδα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Fraport πρόκειται να αναλάβει την εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια.

Στο τέλος του τετάρτου τριμήνου της χρονιάς πρόκειται να ξεκινήσουν οι προσλήψεις, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Fraport-Slentel.

Ας δούμε όμως τις ειδικότητες των προσλήψεων αυτών:

Θα προσληφθεί κάθε είδους προσωπικό, με εξειδίκευση από διευθυντικά, έως διοικητικά και τεχνικά στελέχη όλων των επιπέδων, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παρέχει ομάδες άμεσης επέμβασης από τεχνικούς και μηχανικούς.

Αυτό η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου και της Fraport θα αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αερολιμένων πολύ σύντομα, υλοποιώντας, σε πρώτη φάση, μεγάλης έκτασης έργα ανακαινίσεων και επεκτάσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εργασίες που θα επιτρέψουν στα περιφερειακά αεροδρόμια να καταστούν συμβατά με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) για την εξυπηρέτηση και κυκλοφορία των επιβατών. Πρόκειται για εργασίες εξορθολογισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων έτσι ώστε να παρέχεται περισσότερος χώρος για την κυκλοφορία των επιβατών, έργα επέκτασης των αεροσταθμών και ενίσχυσης των εμπορικών επιφανειών των αεροδρομίων.

Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζεται η επέκταση του αεροσταθμού ώστε να υπάρχει επιπλέον χώρος για τις εμπορικές χρήσεις. Στην Κεφαλλονιά θα υλοποιηθούν εργασίες ανακαίνισης, αναδιαμόρφωσης και επέκτασης του αεροσταθμού αρχικά κατά 815 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Στη Ρόδο θα υπάρξουν επεμβάσεις βελτίωσης της κατάστασης του οδοστρώματος, αλλά και αντικατάστασης λειτουργικών υποδομών.Δημήτρης Κοπελούζος

Τέλος, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο μετασχηματισμός της ΥΠΑ σε ανεξάρτητη αρχή, αρχή που θα έχει εποπτεύει την υλοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των αεροδρομίων.

Την περασμένη Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε: «Οι απαιτούμενες αλλαγές στην ΥΠΑ για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων έχουν πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, για την ώρα, δεν έχει υπάρξει σχετική κυβερνητική απόφαση. Ταυτόχρονα, η ΥΠΑ παραμένει χωρίς τους δύο υποδιοικητές που προβλέπει το οργανόγραμμά της, ενώ στα “χαρτιά” παραμένει η δημιουργία της Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Περιφερειακών Αερολιμένων (ΑΕΔΙΠΑ) που θα αναλάβει τα 23 αεροδρόμια της χώρας που θα παραμείνουν στο Δημόσιο. Βέβαια, τα 23 αυτά κρατικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν στο νέο “υπερταμείο” ιδιωτικοποιήσεων».Alexander Zinell, CEO Fraport

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *