ροή ειδήσεων

Ο Αμβρόσιος μήνυσε το Gay Pride της Θεσσαλονίκης για την αφίσα με το σταυρό


Μήνυση σε βάρος των διοργανωτών του 5ου Thessaloniki Pride υπέβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος...


Την οργή του ιερωμένου, ο οποίος κάνει λόγο για «οπαδούς της ανωμάλου σαρκικής συνάφειας» προκάλεσε η αφίσα για το διήμερο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί το διήμερο 24-25 Ιουνίου και στην οποία οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν την εικόνα του Εσταυρωμένου.
Στο κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Αμβρόσιος για «εξ επόψεως χριστιανικής ηθικής ανώμαλους τύπους» και τη «συνέχεια και προέκταση των ανθρώπων, που κάποτε εζούσαν στα Σόδομα και τα Γόμορρα».
Για να εξηγήσει το σκεπτικό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων γράφει ότι «Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος! Δηλ. μπορεί να διαμορφώνη τον χαρακτήρα του όπως αυτός θέλει καί να διάγη το βίο του μέ όσα «βίτσια», παρεκτροπές και ανωμαλίες θέλει, πλήν όμως υπό ένα και αποκλειστικό όρο: Να μη προκαλή το Δημόσιο αίσθημα! Όταν όμως κάποιος προβάλλει, μάλιστα δέ καί με υπερηφάνεια, το πάθος του ή το «βίτσιο» του, τότε αυτός είναι κατακριτέος!».
«Συμπερασματικά, λοιπόν, οι άνθρωποι, που διοργανώνουν το «ΦΕΣΤΙΒΑΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ» της 24-25/6/2016 είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο-ι! Γι' αυτό κι εμείς σήμερα 07 Ιουνίου καταθέσαμε Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την δημιουργία και χρήση της παραπάνω αφίσας. Ελπίζουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει ο κ. Αμβρόσιος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Δεν ξέρω που ήταν η δικαιοσύνη όταν καίγατε στην πυρά και στα βασανιστήρια εκατομμύρια ανθρώπους σαν αιρετικοί!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/6/16 20:28

    Ευτυχώς που δεν υπάρχει η ιερά εξέταση γιατί ........... θα καίγατε το 50% του πληθυσμού της γης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/6/16 20:32

    Βασίλειος (372) «Οι ασεβείς καταλαμβάνουν τα εκκλησιαστικά αξιώματα και οι άθεοι γίνονται αρχηγοί. Ο μεγαλύτερος βλάσφημος θεωρείται κατάλληλος για το επισκοπικό αξίωμα, οι αρχομανείς σπαταλούν τα χρήματα των φτωχών μόνο για δική τους χρήση και να προσφέρουν δώρα. Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της θρησκείας εξοντώνουν τους δικούς τους κρυφούς εχθρούς. Αλλοι παρασύρουν τον λαό σε εμφύλιο για να μην λογοδοτήσουν για τις δικές τους αναισχυντίες για να κρύψουν τις δικές τους ντροπές μέσα στη γενική ταραχή» (Προς Ιταλούς και Γάλλους επισκόπους 2 BKV 1925, 137)

    Ι. Χρυσόστομος! “Ακουσα τους πατέρες μας να λένε πως παλαιότερα, κατά την διάρκεια των διωγμών υπήρχαν αληθινοί χριστιανοί, τώρα πως θα προσηλυτιστούν οι ειδωλολάτρες; Με θαύματα;; Αυτά δεν γίνονται πια! Μέσα από την δική μας αλλαγή; Παντού επικρατεί η διαφθορά. Με την αγάπη; Δεν βρίσκεται πουθενά ούτε ίχνος της! Όλα έχουν ισοπεδωθεί, ακόμα και εμείς που έχουμε αναλάβει από τον θεό να θεραπεύσουμε τους υπόλοιπους, χρειαζόμαστε οι ίδιοι θεραπεία» (Ομιλίαι εις τα Πράξεις των Αποστόλων 24, εις προς τον Τιμόθεον επιστολή Α’ Ομιλία 10,3 εις την προς Εφεσίους επιστολήν Ομιλία 10,2)

    Ακόμα και τώρα οι ίδιοι μείνατε στα ίδια, παρόλο που πέρασαν κοντά 2000 χρόνια!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/6/16 21:50

    Kακο ψοφο ναχεις ελεεινε τραγοπαπα.
    Ο καραβανας της χουντας που εγινε δεσποτης?
    Ξυρισμα και παλλουκωμα καριολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντισθένη νομίζω μπερδεύεσαι. Εμείς δεν είχαμε ποτέ μεσαίωνα. Ούτε ιερά εξέταση, ούτε και αυθεντίες. Στη Δύση καίγανε στην πυρά και του Πάπα τα κόκκινα παπούτσια προσκυνάνε ακόμα. Η Εκκλησία μας δεν υπήρξε ιδεολογία ποτέ. Και ο Μέγας Βασίλειος, και ο Απόστ. Παύλος και οι Ευαγγελιστές, κι οι πατέρες, κι οποιοι άλλοι εμπειρικές πιστοποιήσεις προς ψηλάφηση καταθέτουν. Η Εκκλησία μας δεν ήταν ποτέ κλαμπ ηθικών ανθρώπων. Είναι μια αγκαλιά που τους χωράει όλους. Γιατί τόσο μένος; Να μου επιτραπεί και μια ερώτηση. Αν κάποιος έβριζε χυδαία τα ιερά μας, την μάνα μας ή τα παιδιά μας εμείς τι θα κάναμε; Δεν θα του ρίχναμε μια μπουνιά στη μούρη; Αυτό έπρεπε να κάνει κι ο Σεβασμιότατος κι όχι μηνύσεις. Γιατί αυτοί να έχουν το ακαταλόγιστο να προσβάλλουν τα ιερά μας δεν το καταλαβαίνω. Πολύ ήρεμο τον βρίσκω τον Σεβασμιότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών (των ελλήνων φιλοσόφων!), τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ (αίμα) και πάντα τα δόγματα αυτών βρίθουν σκωλήκων… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες… Ημείς δε, ού παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστή (Ομιλία ΞΣ΄59.369.12-370.11).

      Ο μέγας Χρυσόστομος… και στην Φοινίκη μοναχούς απέστειλε για να απαλλάξει τους κατεχομένους από την πλάνη της ειδωλολατρίας… τους οποίους με νόμους όπλισε βασιλικούς ώστε τους ναούς των ειδώλων να καταστρέψουν». Photius Lexicogr. Bibl 96.80a.35
      Για τον... «προστάτη» αυτόν της παιδείας και των γραμμάτων (!) ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν ήταν παρά μια μωρία και η φιλοσοφία ήταν μια ανοησία και η αιτία όλων των κακών!
      Για τα ελληνικά ονόματα (ονοματοδοσία) μας προτρέπει: «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων (της Π. Διαθήκης), των μαρτύρων, των επισκόπων, των αποστόλων. Προς αυτούς ας είναι και τούτος ο ζήλος σας… Και μη μου τα έθη (έθιμα) τα ελληνικά… Γι’ αυτό σας παρακαλώ των δικαίων (αυτών της Π. Διαθήκης) τα ονόματα να δίνεται στα παιδιά σας» (Περί κενοδοξίας και πως δει τους γονείς ανατρέφειν τα τέκνα (690) 641. 65-
      Ας προσέξουμε ακόμα και τα εξής λόγια του... «γλυκύτατου» Γαλιλαίου Ιησού: «τω γαρ έχοντι παντί δοθήσεται και περισσευθήσεται (σ’ αυτόν που έχει τα πάντα θα του δοθούν περισσότερα και θα του περισσεύουν), από δε του μή έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού (από δε τον στερημένο θα του αφαιρεθεί και ό,τι έχει). Και τον αχρείον δούλον εκβάλετε εις το σκότος το εξώτερον. Εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων» (Ματθ. ΚΕ΄29-30).
      Συμπέρασμα: Μακάριοι οι έχοντες και οι κατέχοντες και αλίμονο στους εξαθλιωμένους, στους καταφρονεμένους και στους δούλους που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην πάνοπλη εξουσία (ή… στην εξουσία του ιερατείου)!


      Πύρ ήλθον βαλείν επί την γην και τι θέλω ει ήδη ανήφθη!…δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί, λέγω υμίν, αλλ’ ή διαμελισμόν. Λουκάς» (ΙΒ΄ 49-51), [Φωτιά και τσεκούρι –πυρ και μάχαιραν – ήλθα να βάλω στη γη. Νομίζετε ότι ήλθα να φέρω την ειρήνη στη γη; Σας το δηλώνω καθαρά: Όχι, δεν ήλθα να φέρω την ειρήνη αλλά τον διαμελισμό (των εθνών)].

      «…τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).

      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).

      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).

      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).

      Απόστολος Παύλος!!!! «Όποιος δεν ακολουθεί τον Παύλο θα σφαγιασθεί από το σπαθί. Όποιος διδάσκει διαφορετικά, ακόμη και άγγελος εξ ουρανού, θα αναθεματιστεί. Ανάθεμα σε αυτόν!!! Ήταν θέλημα θεού να εξοντωθούν όσοι σας ενοχλούν! Ανάθεμα σε όποιον δεν αγαπά τον Κύριο

      Μακάριοι έσονται οι άγιοι… η φωνή τους θα δοξάσει το Θεό θα κραδαίνουν κοφτερά σπαθιά στα χέρια τους, για να εκδικηθούν τους ειδωλολάτρες, για να τιμωρήσουν τους λαούς, να δέσουν τους βασιλείς τους με αλυσίδες και τους ευγενείς με σιδερένια δεσμά, έτσι ώστε να τους δικάσουν όλους…. Αλληλούια! (Ψαλμός 149,5)

      «Και όποιος νικά και όποιος διατηρεί τα έργα μου, σε αυτόν θα δώσω εξουσία πάνω στα έθνη, θα τους ποιμάνει με σιδερένια ράβδο, τέτοια που συντρίβει τα σκεύη τα κατασκευασμένα από πηλό» (Αποκάλυψη 2,26)


      Διαγραφή
    2. Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!

      «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε. Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων. Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του» (Κατά Μάρκον, 11: 12-14). «Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Και οι μαθητές βλέποντας θαύμασαν, λέγοντας: “Πώς ξεράθηκε αμέσως η συκιά!”» (Κατά Ματθαίον, 21: 19-20).


      Μοναδική συνομιλία ανθρώπου με...γαϊδούρι! (και αυτό το λένε θεϊκό βιβλίο!!!)
      «Και ο Κύριος άνοιξε το στόμα τού γαϊδουριού· και είπε στον Βαλαάμ: “Τι σου έκανα και με χτύπησες για τρίτη φορά τώρα;”. Και ο Βαλαάμ είπε στο γαϊδούρι: “Επειδή, με ενέπαιξες· είθε να είχα μάχαιρα στο χέρι μου, επειδή, τώρα θα σε θανάτωνα”. Και το γαϊδούρι είπε στον Βαλαάμ: “Δεν είμαι εγώ το γαϊδούρι σου, επάνω στο οποίο καθόσουν από την εποχή που με έχεις, μέχρι την ημέρα αυτή; Ήμουν ποτέ συνηθισμένο να κάνω έτσι σε σένα;”. Κι εκείνος είπε: “Όχι”» (Αριθμοί, 22: 28-30).

      Μάχαιρα ήλθα να βάλω επί της γης και ουχί ειρήνη. (Ματθ. 10.34)
      Ας μη ξεχνάμε άλλωστε και τα λόγια του «γλυκύτατου Ιησού»: «Ο μη ων μετ’ εμού, κατ’ εμού εστί» (!) Ματθ. ΙΒ΄30.
      Όστις δεν είναι μετ' εμού είναι κατ' εμού. (Λουκ. 11-23)
      Όστις δεν μισεί, πατέρα, μητέρα, αδελφούς, αδελφάς και τέκνα, δεν δύναται να είναι μαθητής μου. (Λουκ. 14-26)

      Κύριλλος Αλεξάνδρειας. «Ο σεβασμός προς τους γονείς είναι επικίνδυνος και ανάρμοστος όταν εκφράζεται εις βάρος της πίστης». «Η εντολή της αγάπης προς τα παιδιά και τα αδέλφια πρέπει να παραβιάζεται και οι ευσεβείς να προτιμούν τον θάνατο από την ζωή»

      Ο άγιος Ιγνάτιος της Αντιόχειας που διδάχθηκε από τον Παύλο βρίζει όλους τους άλλους αλλόδοξους χριστιανούς σαν «αγγελιαφόρους του θανάτου, μιαρούς, άγρια ζώα, λυσσασμένους σκύλους, κτήνη, πονηροί λύκοι, θανατηφόρο φαρμάκι, η λειτουργία τους είναι διαβολική, οι αιρετικοί ζούνε με τα ήθη των Εβραίων, κηρύσσουν ψευτοδιδασκαλίες, απαρχαιωμένους μύθους που δεν αξίζουν τίποτα» (αγαπάτε αλλήλουυυυυυυυυς!!!!)

      Διαγραφή
    3. «Θα τους ευλογήσω, θα τους κτυπώ και θα τους θεραπεύω αιώνια και αυτοί θα δουλεύουν μόνο για μένα» (Ησαϊας 19.22-23)
      «Ούτο λέγει Κύριος (Ιαχωβάς), λάβε το ποτήριον τούτο του οίνου εκ της χειρός μου και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω και θέλουσιν πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω εαυτούς ερήμοσην, θάμβος, συριγμόν και κατάραν. Και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε» (Μασ. Ιερεμίας ΚΕ 15-27)
      Ούτω λέγει Κύριος (Γιαχβέ) των δυνάμεων ύπαγε τώρα και εξολόθρευσε και μη λυπηθείς αυτούς και θανάτωσον άνδρα, γυναίκα και παιδίον από νηπίου έως θηλαζόντος και βουν και όνον και κάμηλον και πρόβατον (Α Σαμουήλ 15-3 ή Ο’ Α Βασιλέων 15-3)
      «Και επάταξαν και εξολόθρευσαν εν στόματι μαχαίρας πάσας τας πόλεις και πάσας τας ψυχάς τας εν αυτή δεν αφήκεν υπόλοιπον (τους κατέσφαξαν όλους μηδενός εξαιρουμένου). Ούτως επάταξεν ο Ιησούς πάσαν την γην την ορεινήν και την μεσηβρινήν και την πεδινήν και δεν αφήκεν υπόλοιπον αλλ’εξολόθρευσεν παν το έχον πνοήν καθώς προσέταξε ο Κύριος ο θεός του Ισραήλ» (Ιησούς του Ναυή 10.37-40)

      • Τα κοντάκια του Ρωμανού του Μελωδού πλημμυρίζουν από ανθελληνικό μένος. Στον ύμνο «εις Πεντηκοστήν», που επίσης ψάλλεται στους ελληνορθόδοξους ναούς ακόμα και σήμερα αναφέρεται: «Τι φυσώσιν και βαμβεύουσιν οι Έλληνες; Τι φαντάζονται προς Άρατον τον τρισκατάρατον; Τι πλανώνται προς Πλάτωνα; Τι Δημοσθένην στέργουσιν τον ασθενή; Τι μη νοούσιν Όμηρον, όνειρον αργόν; Τι Πυθαγόραν θρυλλούσι τον δικαίως φιμωθέντα;» (οικ. ιζ΄).
      • «Χαίρε η των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα. Χαίρε η φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα». («Ακάθιστος Ύμνος»). (Βλ. «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας»). http://freeinquiry.gr/prod.php?id=21

      ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΘΜΑ ΤΟΥΣ!!!

      Διαγραφή
    4. Αυτοί που πιστεύουν ότι ο κάθε αρχιεπίσκοπος, πατριάρχης ή πάπας είναι αντιπρόσωπος του θεού, είτε είναι εντελώς αγράμματοι και δεν ξέρουν να διαβάζουν την ιστορία, ή θρησκόπληκτοι μέχρι αηδίας! Αυτή η διεφθαρμένη εκκλησία έχει κάνει αρχηγούς της ακόμα και εγκληματίες, πορνόγερους και ειδικά ο Πάπας Σέργιος Γ’ (904-911) φημισμένος για τα σεξουαλικά του εγκλήματα και όργια, ο μιμητής του Πάπας Ιωάννης ΚΓ’ (1410-1415) σεξομανής, αιμομίχτης, σοδομιστής που είχε μάλιστα και χαρέμι από 200 πόρνες πολλές από αυτές μάλιστα καλόγριες, Πάπας Βενέδικτος Θ’ (1032-1048) που τον έδιωξαν οι πολίτες για τα σεξουαλικά του εγκλήματα και τις αποστροφές του χαρακτηρίζοντάς τον σαν "το όνειδος της έδρας του Πέτρου", ο Πάπας Ουρβανός Β’ (1088-1099) που "καθάρισε" 10 εκατομ. κόσμο (μόνο!!!) για να "εξαγνίσει" το ποίμνιο του, ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ’ (1198-1216) μέγας "εξαγνιστής" και αυτός ...... "καθάρισε μόνο 1 εκατομ. με την ιερά εξέταση και διωγμούς "αιρετικών" και αντιπάλων του, ο Πάπας Βονιφάτιος Η’ (1294-1303) που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες σαν τον πιο "κακό" και "αντίχριστο" (!!!!) πάπα που δήλωνε μάλιστα και ΑΘΕΟΣ (!!!!!!!) τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτή την εκκλησία ..... ο Πάπας Πίος ΙΒ’ (1939-1958) και αυτός "εξαγνιστής" κατά των εβραίων και αιρετικών της Ευρώπης που συνεργάστηκε στενά με τον Χίτλερ για την "τελική λύση" και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως και μετά τον ΒΠΠ να διασώσει εκατοντάδες εγκληματίες ναζί αλλά και με την συνεργασία του με "μαύρο" καθεστώς στην Κροατία, φυσικά να μην ξεχνάμε και τα μύρια σεξουαλικά εγκλήματα παιδοφιλίας, ομοφυλοφιλίας από κληρικούς ανά τον κόσμο, την εκκαθάριση-εξαφάνιση 130.000 παιδιών στην Ισπανία επί δικτατορίας Φράγκου με την ασίγαστη αρωγή της εκκλησίας και το κερασάκι στην τούρτα την πρόσφατη σφαγή 200 ορφανών που ανακαλύφθηκαν σε ομαδικό τάφο σε ένα καθολικό ορφανοτροφείο στην Ιρλανδία, τα 50 εκατομμύρια θύματα του παπισμού στον μεσαίωνα και τα 30 των ιθαγενών στην Αμερική, ακόμα και το πρώτο Νταχάου στην ανθρώπινη Ιστορία το έχτισαν στην Σκυθόπολη οι θεοσεβούμενοι «αγαπάτε αλλήλους» εβραιοχριστιανοί όπου όπως αναφέρει ο ιστορικός Μαρκελίνος σφαγιάστηκαν πάνω από 100 χιλιάδες εθνικοί με εντολές του γιού του Κωνσταντίνου Β. Μια «θεία θρησκεία» ατέλειωτων σφαγών, γενοκτονιών, εγκλημάτων, διαστροφών, δολοπλοκιών και αιμομιξιών πιστό αντίγραφο της Βίβλου του Γιαχβέ και της Ασερά που πιστεύετε!!!
      Συμμάχησαν με τους νικητές πάντα εις βάρος της Ελλάδας όπως τότε με τους Τούρκους και συνεργάσθηκαν καταδυναστεύοντας και αφορίζοντας τους Έλληνες πατριώτες και πολεμιστές!!!

      Θαυμαστά αυτά τα "θεϊκά" κατορθώματα .... τύφλα νάχει ο Χίτλερ μπροστά τους, σωστό αγγελάκι !!!!! "αγαπάτε αλλήλους" ή μάλλον ομόθρησκους!!!!! Αληλλουϊα, αν και αυτούς ακόμα τους περνάτε από μαχαίρι όταν δεν σας συμφαίρει!!!

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ! Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διοικήσουμε τους βλάκες : Θα δημιουργήσουμε θρησκεία για θεό πανταχού παρόντα. Θα πούμε για ανταμοιβή και τιμωρία μετά θάνατον . "Πούλα παραμύθι στους βλάκες αλλά εσύ (ο ηγέτης) θα ζείς με υποδειγματική λιτότητα". Πλάτων στην Πολιτεία. (Αυτό το δεύτερο το "ξέχασαν" οι χριστιανοί ηγέτες)

      «έχει ο θεός τη βούληση να εμποδίσει το κακό αλλά δεν μπορεί; άρα, δεν είναι παντοδύναμος. μπορεί αλλά δεν θέλει; τότε δεν είναι πανάγαθος. έχει τόσο τη βούληση, όσο και τη δύναμη να το εμποδίσει; τότε από πού προέρχεται το κακό; Δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε τη δύναμη; τότε γιατί τον λέμε θεό;» Επίκουρος

      Ου γαρ αργύρω και χρυσώ μακάριον το θείον ουδέ βρονταίς και κεραυνοίς ισχυρόν, αλλ’ επιστήμη και φρονήσει.
      Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

      Υπάρχουν δύο είδη αγίων, ο φύσει άγιος και ο άγιος από φόβο. Μπέρτραντ Ρασέλ

      Θεού ενέργεια νόησις. ( ο θεός είναι νόηση) Αριστοτέλης

      Δεν είναι σωστό να νοιώθει φόβο ο άνθρωπος χωρίς να τον ελέγχει με το λογικό του. Ευριπίδης

      Ελεύθερους αφήκε πάντας Θεός ουδένα δούλον η φύσις πεποίηκεν. Αλκιδάμας
      Η Θρησκεία είναι νεύρωση. Σίγκμουντ Φρόυντ
      «Η πίστη είναι για τον άνθρωπο ό,τι και η
      άμμος για τη στρουθοκάμηλο» Τοιχογράφημα

      Τίποτα δεν είναι πιό ενάντιο στη θρησκεία και στο
      ιερατείο από την κρίση και την κοινή λογική» Voltaire

      «Καμιά ψευτιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο εκείνη που γίνεται αντικείμενο πίστης» Thomas Paine, αμερικανός φιλόσοφος.

      «Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκινούν ως βλασφημίες» George Bernard Shaw Νόμπελ Λογοτεχνίας

      * Ένας άνθρωπος που στοχάζεται κι εργάζεται κάνει περισσότερα θαύματα, από χίλιους που προσεύχονται σε ανύπαρκτους ‘θεούς’

      «Οι κάτοικοι της γης είναι δύο ειδών: εκείνοι με μυαλά, αλλά χωρίς θρησκεία, και εκείνοι με θρησκεία, αλλά χωρίς μυαλά» Al-Ma’arri Άραβας φιλόσοφος

      «Μία από τις πιο θλιβερές διδαχές της ιστορίας», έγραφε ο διάσημος Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός Carl Sagan «είναι η εξής: Αν μας έχουν κοροϊδέψει για αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα, τείνουμε να απορρίπτουμε κάθε ένδειξη της κοροϊδίας. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον να μάθουμε την αλήθεια. Η κοροϊδία μας έχει καταστήσει δέσμιους. Απλά, παραείναι οδυνηρό να παραδεχθούμε, ακόμα και στους εαυτούς μας, ότι υπήρξαμε τόσο ευκολόπιστοι» [1].

      Ο δεισιδαίμων περί πάντων τον θεόν αιτιάται. Πλούταρχος

      "Μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο". Αϊνστάιν

      Σοφός είναι εκείνος που γνωρίζει αρχαίες απάτες θεών και ανθρώπων. (Αβέστα-Γιάσνα 29.4)

      Διαγραφή
    6. ΚΑΙ ΤΕΛΩΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ ....

      Να μας ειπούνε δηλαδή αν έχουν ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστίξενος ο Ταραντίνος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας σημαίνει, Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Εγγελος, Μιχαήλ Αγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος, να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως «σφαίρος» στον Εμπεδοκλή, «κενό» στο Δημόκριτο, «εκπύρωση» στον Ηράκλειτο, «μηδέν» στον Παρμενίδη, «κατηγορία» στον Αριστοτέλη, «τόνος» στους Στωικούς, να ρωτήσουν τους καθηγητές και τους φιλόλογους τι τους λένε οι λέξεις, «ψυχρά φλογί» στον Πίνδαρο, «μεταβάλλον αναπαύεται» στον Ηράκλειτο, «δακρυόεν γελάσασα» στον Ομηρο, «χαλεπώς μετεχείρισαν» στον Θουκυδίδη και τόσα άλλα…. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν αυτά τα ονόματα?
      Από το Ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαϊας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.
      Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα. Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του«Δεύτε οι ευλογημένοι....». Ο κάθε νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας. Είναι κληρονόμος και καθηγητής. Ξέρει να ταϊσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του. Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια σου και να μην πιστεύει ο νους σου, αν όμως τους πεις για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον ……….

      Από το βιβλίο του αείμνηστου καθηγητή Δ. Λιαντίνη, Γκέμμα

      Διαγραφή
    7. Οσο για την "μπουνιά στην μούρη" πιστούλη μου εσύ εβραιοχριστιανέ.... ο Χριστούλης σας δεν έλεγε "όταν σε χαστουκίζουν από την μια, γύρισε το πρόσωπο από την άλλη για να σε ξαναχαστουκίσουν"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος 1789 «Ο θεός μέσα στην συγκατάβασή του για να μας βοηθήσει να σωθούμε, μας έκανε σκλάβους των Τούρκων».

      «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα». Tom Paine (Άγγλος συγγραφέας)

      Percy Bysshe Shelley (1792-1822) «ολόκληρη την περιφρόνηση της αλήθειας και την περιφρόνηση των στοιχειωδών ηθικών αρχών», την «άνευ προηγουμένου βλασφημία να ισχυρίζονται ότι ο Παντοδύναμος διέταξε ρητά το Μωυσή να επιτεθεί σε έναν άκακο λαό και εξαιτίας μίας διαφορετικής λατρείας να αφανίσει κάθε ένα από τα πλάσματα του, να δολοφονήσει ψυχρά κάθε παιδί και κάθε άοπλο άντρα, να σφάξει τους αιχμαλώτους, να κομματιάσει τις συζύγους και να φυλάξει μόνο τα νεαρά κορίτσια, ώστε να συνουσιάζονται μαζί τους και να τα βιάζουν».

      Ο Μαρκ Τουέιν (1835-1910) «Η Παλαιά Διαθήκη καταπιάνεται ουσιαστικά με το αίμα και τον αισθησιασμό· η Καινή Διαθήκη με τη σωτηρία, τη λύτρωση. Τη λύτρωση με τη φωτιά».

      Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ
      Οι Ισραηλίτες κατέλαβαν την χώρα της Χαναάν και εκδίωξαν τους κατοίκους της που κατά πάσα πιθανότητα ήταν από τα νησιά του Αιγαίου. Μπροστά από όλους μάχεται ο Γιαχβέ, που δεν αφήνει κανέναν ατιμώρητο, βγάζει καπνούς από τη μύτη και αδηφάγο φωτιά από το στόμα, ξερνάει φλόγες, βρέχει θειάφι, στέλλει φλεγόμενα φίδια και τρομερή πανούκλα, είναι ο θεός ολόκληρων στρατών των ορδών του Ισραήλ, ο δίκαιος πολεμιστής, ένας τρομακτικός ήρωας, και τρομακτικός θεός, ένας οργισμένος θεός που τιμωρεί για τα πατρικά εγκλήματα μέχρι και τρίτη και τέταρτη γενιά. Τις περισσότερες φορές φέρνει στους λαούς της γης συμφορές και καταστροφές και τον ξαφνικό όλεθρο. Ο χρυσός κανόνας συμπεριφοράς του προς τις εχθρικές πόλεις είναι «Αν ο Γιαχβέ, ο θεός σου τις παραδώσει στην κατοχή σου, σκότωσε όλα τα αρσενικά με το σπαθί, τις γυναίκες και τα παιδιά, τα ζώα και οτιδήποτε βρίσκεται στην πόλη κάνε τα δικά σου και απόλαυσέ τα!! Η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί ένα «μακρύ χρονικό διαρκούς σφαγής άνευ λόγου και οίκτου». Ο Γιαχβέ δεν απαιτεί την ισότητα και την διαφύλαξη της ζωής σε όλα ανεξαιρέτως τα έθνη, γιατί θέλει αυτός να είναι μοναδικός που θα επικρατήσει σε όλους τους άλλους θεούς με έναν ανηλεή και ατέρμονο θρησκευτικό πόλεμο παιτώντας την ολοκληρωτική καταστροφή των ειδωλολατρικών εθνών με την προσταγή που αναφέρεται πολλάκις στην Π.Δ. «γκρεμίστε τους βωμούς τους, ρίξτε κάτω τα πέτρινα ομοιώματα των θεών τους, κάψτε τις πόλεις τους και σφάχτε όλους όσους πιστεύουν σε αυτούς, κάντε κομμάτια τις εικόνες των θεών τους και σβήστε τα ονόματά τους» «Οποιος δεν πιστεύει σε μένα ακόμα και αν είναι γιός σου, ή μητέρα σου ή αδελφός σου, ή ο φίλος που αγαπάς όσο η ζωή σου, πρέπει να πεθάνει» «Με το ίδιο σου το χέρι πρέπει να τον θανατώσεις»!! Και όσοι τον παρακούν, τότε αρχίζει ένα υβρεολόγιο από κατάρες όπως αναφέρεται στο Δευτερονόμιο.
      Η Βίβλος αναφέρει ένα παράδειγμα μίσους προς τον συνάνθρωπο και ειδικά τον πόλεμο κατά των Μαδιανιτών. «Όπως ο κύριος είχε προστάξει στον Μωϋσή, σκότωσαν όλους τους άνδρες και μαζί με αυτούς τους βασιλείς και τα παιδιά του Ισραήλ πήραν αιχμάλωτες τις γυναίκες των Μαδιανιτών και τα παιδιά τους και έκαψαν με φωτιά όλες τιε πόλεις όπου έμεναν και όλα τα χωριά με τις σκηνές τους. Ο Μωϋσής όμως δεν ικανοποιήθηκε με αυτά, έγινε έξαλλος γιατί ζούσαν ακόμα οι γυναίκες και τα νεαρά αγόρια και φώναξε. Σκοτώστε λοιπόν όλα τα αρσενικά παιδιά και όλες τις γυναίκες που δεν είναι παρθένες. Τα κορίτσια που είναι ανέγγιχτα αφήστε τα να ζήσουν και χαρείτε τα εσείς. Με αυτά παραβίαζε ακόμα και τις δικές του εντολές ο κτηνώδης Γιαχβέ (5η και 7η ).

      Διαγραφή
    9. ΒΙΒΛΟΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ «ΘΕΪΚΩΝ» ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ
      Όταν ο Αζαρίας, ο βασιλιάς του Ιούδα έγινε 38 χρόνων, ο Ζαχαρίας ο γιός του Ιεροβοάμ, έγινε βασιλιάς του Ισραήλ. Κυβέρνησε όμως μόνο 6 μήνες στην Σαμάρεια, διότι ο Σελλούμ, ο γιός του Ιαβίς, συνωμότησε εναντίων του και τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Αλλά και ο Σελλούμ κυβέρνησε μόνο ένα μήνα. Γιατί ο Μαναήμ σκότωσε τον Σελλούμ, τον γιό του Ιαβίς στη Σαμάρεια και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Και ο Μαναήλ που κατά την άλωση της Θέρσα πρόσταξε να σφάξουν όλες τις έγκυες γυναίκες, κατάφερε ωστόσο να παραμείνει στο θρόνο για μια δεκαετία με την «βοήθεια του θεού» και πέθανε ειρηνικά!!!!!! (αυτό θα πει θεϊκή αγάπη!!!!!) Ο γιός και διάδοχός του Φακεϊας βασίλευσε μόνο δύο χρόνια. Μετά συνωμότησε εναντίον του ο Φακέ και τον σκότωσε στην Σαμάρεια, στον πύργο του παλατιού μαζί με τον Αργόβ και τον Αρία και έγινε βασιλιάς στη θέση του. Ο Φακεέ κυβέρνησε είκοσι χρόνια ώσπου εξεγέρθηκε εναντίον του ο Ωσηέ, τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. (Χρυσόστομος, Λόγοι κατά Ιουδαίων 1,1 1,3 …. 4,1 5,4 6,2….)
      (Αυτό το λένε Θεόσταλτο βιβλίο γεμάτο δολοφονίες και σφαγές ακόμα και εγκύων με την ευλογία του Γιαχβέ)


      Mέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας (Ο Άγιος Βασίλης)
      «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων.» – Βασίλειος Καισαρείας, εις Προφήτην Ησαϊα 9.230.8
      «Προσταγή: Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν.» – Βασίλειος ο Μέγας, (330-379 μ.Χ.) εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3

      Άγιος Βασίλειος: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα που άφησε τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρει άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, Κανών Θ).

      Διαγραφή
    10. Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (Ιωάννης Χρυσόστομος, 1ος μετά την άλωση Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως)
      «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες… Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης.» – Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 – 370.11
      «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα… Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε… και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται.» – Ι. Χρυσόστομος εις Ιωάννην 59.31.33

      «Τί λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!… αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον… μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων… και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι… κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί.» (Δαίμονες ηταν λοιπόν, κατά τον “σοφό” ιεράρχη, τα βιβλία της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και δαιμονικά ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!) – Ι. Χρυσόστομος, Λόγοι Κατά Ιουδαίων 48.851.38 έως 852.35

      «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων, (της Παλαιάς Διαθήκης).» – Ι. Χρυσόστομος, Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα (690) 641.65
      «Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία, αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν.» – Θεοδώρητου, Εκκλησιαστική Ιστορία (Τομ. 5ος σελίδες 328 – 330)

      Διαγραφή
    11. Καταδικάζω τον χριστιανισμό, απαγγέλλω κατά της χριστιανικής εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά. Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμία μικροπρέπεια, τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας
      Friedrich Nietzsche

      Goethe. Η βίβλος είναι Βαβέλ, μια Βαβυλωνία, «μητέρα τόσης μεγάλης πλάνης και απάτης» που αυτοπροσδιορίστηκε μόλις τον 19 αιώνα σαν θρησκεία που ευαγγελίζεται την αγάπη και την ειρήνη

      Τον 12 αιώνα όπως αναφέρει ο Κέλσιος, όταν αυξήθηκε ο αριθμός των χριστιανών, αυξήθηκαν και οι έριδες μεταξύ τους καθώς η κάθε ομάδα ήθελε τους περισσότερους οπαδούς. Όπως αναγνωρίζει και η εκκλησία, ακόμα και μεταξύ των αποστόλων Πέτρου και Παύλου υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση και εμπάθεια και μάλιστα ο Παύλος κατηγορεί τον Πέτρο για υποκρισία και όλους τους ψευτοαδελφούς που εισήλθαν στον χριστιανισμό, τις διάφορες κλίκες που χειροτονούν χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα. Τους κατηγορεί για νόθευση της θρησκείας, ζηλοφθονία, πλεονεξία, μαγγανεία, φανατισμό και τους καταριέται επανειλημμένα!! Από την άλλη η πρώτη κοινότητα τον κατηγορεί για καταχραστή, πλεονέκτη, δειλό, ανώμαλο, τρελό!! Ο Πέτρος εναντιώνεται στην αίρεση του Παύλου!!! Η επιστολή του Πέτρου προς τον Τίτο βρίζει τους εβραιοχριστιανούς σαν «φλύαρους και ψεύτες που πρέπει να τους βουλώσουν το στόμα»!! Ενώ το κατά Ματθαίο ευαγγέλιο βρίζει τους μη Εβραίους «σαν σκύλους και γουρούνια» (προς Κορινθίους Β’ 11,5 12, 11). Χριστιανοί βρίζουν άλλους χριστιανούς, «άθεους, διεφθαρμένους, ξεδιάντροπους, βρομερούς, καταραμένους, τέκνα του διαβόλου, άλογα ζώα, ο θεός σκοτώνει όποιον δεν πιστεύει, δική μου είναι η εκδίκηση, θέλω να ανταποδώσω»!! (προς Τιμόθεον Α’4,1 6,20 προς Τιμόθεον Β 2,16, Πράξεις Αποστόλων 5,39 Ιούδα επιστολή 4,10 16,18 Πέτρου επιστολή Α’ 4,4 Πέτρου επιστολή Β» 2,2 2,12 …. 2,22 Ιωάννου επιστολή Α» 3,100.
      Καινή Διαθήκη κάνει επίσης πολλάκις μνεία για τα αλληλομαχαιρώματα. «Δολοφονείτε και είστε ζηλόφθονοι, ζείτε με πόλεμο και έριδες». (Προς Γαλάτας 5,15 & Ιακώβου επιστολή 3,14 4,1)

      ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΒΙΒΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΒΑΣΕ, Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!!!

      Διαγραφή
    12. ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΌ ΠΟΙΌΝ ΚΑΤΆΓΕΣΕ ΕΒΡΑΙΟ-ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;;;;
      ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ;;;; ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ;;;;;;

      ΑΛΛΑ ΑΝ Σ'ΑΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ .......... ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΕΝΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    13. Ελληνάρα μου πατριωτάρα μου εβραιοχριστιανέ, δες σε τι πραγματικά πιστεύεις και σου το εχουν αποκρύψει...

      Στην Βίβλο αναφέρεται επίσης ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες πίστευαν στον πολυθεϊσμό και ότι ο πατέρας των θεών ήταν ο Ελ τον 8ο π.Χ. αιώνα, ο οποίος κυβερνούσε με ένα θεϊκό συμβούλιο σαν κοινοβούλιο με άλλους θεούς (Πάνθεον) για να επιβάλει την τάξη στον κόσμο. Ο κάθε θεός στο Πάνθεον είχε τις δικές του αρμοδιότητες στον κόσμο αλλά και με τις ενασχολήσεις του με τους θνητούς (καλλιέργεια, θάνατο, για τον καιρό κτλ). Ο θεός παρουσιάζεται στους Ισραηλίτες με το όνομά του Yahweh Γιαχβέ! Αλλά δεν είναι το μοναδικό όνομα αυτό. Παρουσιάζεται επίσης σε ένα όραμα στον Ιακώβ και όταν ξυπνά ονομάζει το μέρος αυτό Μπεθ-ελ δηλαδή το σπίτι του θεού Ελ και από τότε το όνομα αυτό ισχύει στους Ισραηλίτες. Αρχικά ο θεός Ελ ήταν ένας θεός με υπερβολικό πέος που αργότερα συγχωνεύθηκε με ον Γιαχβέ. Λάτρευαβαν τα άστρα, την Εστία (Teraphim) τα ζώα όπως το μοσχάρι και το φίδι αλλά και τα ψάρια, τα δένδρα και τις πηγές. Το όνομα Γιαχβέ φυσικά «χάνεται» (!!!) στις μεταφράσεις στα αγγλικά και στα Ελληνικά (!!!!!!) και αναφέρεται ως Θεός ενώ στα εβραϊκά κείμενα αναφέρεται ως Ελ ή Γιαχβέ (Ιεχωβάς) !! Αναφορές του υπάρχουν πολλές από την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο έως και την Χριστού εποχή.

      Το όνομα επίσης της Ασερά Asherah αναφέρεται 40 φορές στην Π. Διαθήκη σαν γυναίκα του θεού Γιαχβέ. Φυσικά με τον καιρό εξαφανίστηκε το όνομα αυτό από τις «εξαγνιστικές» επιτροπές και μεταφράσεις!! Στο μουσείο του Παρισιού βρίσκονται πολύτιμα ευρήματα από την τοποθεσία του Μπούκαρετ. Πίνακες αναφέρουν το όνομα μιας πανίσχυρης θεότητας, της Ασερά γυνάικα του θεού Ελ ή Γιαχβέ! Είναι η μητέρα όλων των θεών και της γονιμότητας. Το 1968 σε ανασκαφές στα βόρεια στην περιοχή Σανάχ βρίσκονται ευρήματα του 10ο αιώνα π.Χ. που εκθέτονται στο μουσείο του Ισραήλ όπου βλέπουμε έναν λατρευτικό βωμό με την θεά Ασερά ανάμεσα σε δύο λιοντάρια με το λατρευτικό δένδρο της ζωής χαρακτηριστικό της θεότητάς της.

      Ο Μωυσής επίσης αναφέρει το όνομα του Θεού Γιαχβέ μετά την θυσία του υιού του Ισαάκ λέγοντας «Γιαχβέ-ιερέ» (δηλαδή, ο Γιαχβέ βλέπει) (Β.Β. Γεν 22.12-14)

      “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3)

      Αν το ψάξετε όμως σήμερα θα δείτε όχι έχουν αλλαχθεί με αστερίσκο οι επίμαχες λέξεις το 1989 & 1995 με υποσημείωση από την εκκλησία της Αμερικής!!!!!! (λολ)
      The New Revised Standard Version (Anglicized Edition), copyright 1989, 1995 by the Division of Christian Education of the National Council of the Churches of Christ in the United States of America. Used by permission. All rights reserved.

      2 God also spoke to Moses and said to him: ‘I am the LORD. 3I appeared to Abraham, Isaac, and Jacob as God Almighty,* but by my name “The LORD”* I did not make myself known to them. 4I also established my covenant with them, to give them the land of Canaan, the land in which they resided as aliens […]

      Το βρίσκουμε επίσης στην ίδια ονομασία του κράτους του Ισραήλ ISRA (EL) Στην έξοδο από την Αίγυπτο αναφέρεται ότι ο Θεός τους οδήγησε έξω από αυτήν, ενώ στο Ταλμούδ αναφέρεται ο θεός ως Ελ!!!


      Διαγραφή
    14. συνέχεια
      Διαβάζουμε επίσης για πολυθεϊσμό!!!!!!!!

      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. (1 king 22,19) 19 Then Micaiah* said, ‘Therefore hear the word of the LORD: I saw the LORD sitting on his throne, with all the host of heaven standing beside him to the right and to the left of him. 20And the LORD said, “Who will entice Ahab, so that he may go up and fall at Ramoth-gilead?” Then one said one thing, and another said another, 21until a spirit came forward and stood before the LORD, saying, “I will entice him. (αυτό δεν το άλλαξαν ακόμα!!)
      Ενώ στα Ελληνικά !!!!! Βασιλειών Α 22.19 καὶ τὴν Νομβὰ τὴν πόλιν τῶν ἱερέων ἐπάταξεν ἐν στόματι ρομφαίας ἀπ᾿ ἀνδρὸς ἕως γυναικός, ἀπὸ νηπίου ἕως θηλάζοντος καὶ μόσχου καὶ ὄνου καὶ προβάτου 20 καὶ διασώζεται υἱὸς εἷς τῷ ᾿Αβιμέλεχ υἱῷ ᾿Αχιτώβ, καὶ ὄνομα αὐτῷ ᾿Αβιάθαρ, καὶ ἔφυγεν ὀπίσω Δαυίδ. 21 καὶ ἀπήγγειλεν ᾿Αβιάθαρ τῷ Δαυίδ, ὅτι ἐθανάτωσε Σαοὺλ πάντας τοὺς ἱερεῖς τοῦ Κυρίου. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!!!!

      (Psalm of Asaph). 1. God has taken his place in the divine council in the midst of the gods he holds judgment. (Psalm 82.1)
      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute
      ΕΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΠΡΏΤΗ ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ (Ν. 2)!!!!!!!! ᾿ῼδὴ ψαλμοῦ τῷ ᾿Ασάφ. - 2 Ο ΘΕΟΣ, τίς ὁμοιωθήσεταί σοι; μὴ σιγήσῃς μηδὲ καταπραΰνῃς, ὁ Θεός· 3 ὅτι ἰδοὺ οἱ ἐχθροί σου ἤχησαν, καὶ οἱ μισοῦντές σε ᾖραν κεφαλήν (Από την μετάφραση των 70κοντα «οίκος της Ελληνικής Βίβλου» στο διαδίκτυο)
      ᾿ῼδὴ ψαλμοῦ τῷ ᾿Ασάφ. 2 Ο ΘΕΟΣ, τίς ὁμοιωθήσεταί σοι; μὴ σιγήσῃς μηδὲ καταπραΰνῃς, ὁ Θεός· 3 ὅτι ἰδοὺ οἱ ἐχθροί σου ἤχησαν, καὶ οἱ μισοῦντές σε ᾖραν κεφαλήν

      (Από την Αποστολική Διακονίας της Εκκλησία της Ελλάδος στο διαδίκτυο, επίσης λείπει η πρώτη παράγραφος!!!!!) ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;
      Let us make mankind in our image according to our likeness. (Genesis 1.26) (μιλάει στον πληθυντικό!!!)
      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11) και εδώ έχει αλλαχθεί!!!! (λολ)
      11 ‘Who is like you, O LORD, among the gods? Who is like you, majestic in holiness, awesome in splendour, doing wonders?

      Ο Εβραίος καθηγητής Dr. Herbert Niehr παραδέχεται ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες ήταν πολυθεϊστές και όχι μονοθεϊστές και μάλιστα αναφέρεται στην Βίβλο και στο Ταλμούδ το όνομα της γυναίκας του θεού Ελ, ASHERAH (Ασερά) η οποία ήταν θεά της γονιμότητας και ότι λατρευόταν επίσης μέσα στον ναό της Ιερουσαλήμ. Κατά την διάρκεια ανασκαφών στο όρος του Σινά το 1979, βρέθηκε πήλινο αγγείο με στυλιζαρισμένες φιγούρες του 8ου π.χ. αιώνα όπου παρουσιάζεται το όνομα της Asherah μαζί με το όνομα Υahweh, αλλά «χάθηκε» μυστηριωδώς μετά την παραχώρηση του Σινά στην Αίγυπτο με την συνθήκη του Cap David! Φωτογραφία που πάρθηκε από το αγγείο δείχνει τρεις φιγούρες με επιγραφές στην κορυφή όπου ο Γιαχβέ δίνει τις ευλογίες του στην Ασερα και αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες πίστευαν ότι ο θεός είχε σύζυγο.
      Στο Δευτερονόμιο στην Αγγλική μετάφραση επίσης διαβάζουμε “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3) που φυσικά αλλάχθηκε με αστερίσκο σε ……. Indeed, O favourite among* peoples, all his holy ones were in your charge; they marched at your heels, accepted direction from you. …. Από το The New Revised Standard Version (Anglicized Edition), copyright 1989, 1995 by the Division of Christian Education of the National Council of the Churches of Christ in the United States of America. Used by permission. All rights reserved.

      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/6/16 09:19

    Ούτε οι Τούρκοι δεν έκαναν στους σκλαβωμένους Ελληνες όσα έκαναν οι παπάδες στους ίδιους τους Ρωμιούς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/6/16 14:52

    Το σήμα του σταυρού δηλαδή για να καταλάβω το έχετε κάνει copy write με πνευματικά δικαιώματα;;; Μα αυτό το σήμα το είχαν και οι αρχαίοι Ελληνες και οι Ρωμαίοι πριν από σας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/6/16 18:06

      Και στο κάτω κάτω τον σταυρό τον φτιάξανε οι Ρωμαίοι όχι εσείς που δεν υπήρχατε ούτε σαν οντότητα τότε!!!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/6/16 09:28

    επιτέλους και ένας ιερομένος να διαμαρτυρηθεί για αυτά τα σούργελα που ξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης έγινε από τους εβραιοχριστιανούς όταν στο όνομα του Γιαχβέ έσφαζαν εκατομμύρια ανθρώπους και εφεύραν την Ιερά εξέταση! Προφανώς δεν είσαι λάτρης της Ιστορίας ούτε του διαβάσματος, γιατί αν αντί να σκέφτεσαι τρόπους για να κλέψεις το κράτος (δες πρόσφατο πόρισμα Ρακιντζή) αφιέρωνες λίγα λεπτά κάθε μέρα στην διεθνή Ιστορία, αλλά και του τόπου σου ειδικά Νεο-Ελληνάρα μου, θα σχημάτιζες άλλη άποψη για τα ψέματα που σε ταϊζουν 2000 χρόνια τώρα. Υπάρχουν αναφορές στα κείμενα, ψάξε τες αντί να βγάζεις άναρθρες κραυγές σαν νέος Φαρισαίος και Υποκριτής.
      Ο Κόνραντ Λόρεντς, (Η υποταγή στο δόγμα), ο δημιουργός της νέας επιστήμης, της ηθολογίας και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ, ερευνά με το βιβλίο του «Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας» και αναφέρει ότι "ο άνθρωπος, δυστυχώς, έχει έμφυτη ροπή στο δογματισμό. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:
      Πρώτον, γιατί είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς άκριτα τις προκατασκευασμένες ιδέες παρά να τις αξιολογήσεις. Το να ζητωκραυγάζεις και να καταδικάζεις απαιτεί μικρότερη νοητική προσπάθεια από το να σκέφτεσαι".

      Αν θες σου παραθέτω και τι είπαν οι "άγιοι" σου που προσκυνάς για σένα Ελληνάρα μου αλλά και για τις γυναίκες

      «Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»(!). («Κάν φονεύσει τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος. Καν φείσηταί τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνω, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ’ αν η φειδώ» (Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄ σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18 επόμ. ) (Εν κατακλείδι, για την πίστη σου ξέχνα το «ου φονεύσεις»!!!!!!)

      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      ο φίλτατός σας Ι. Χρυσόστομος "Ιεράρχης του πνεύματος" παρακαλώ, για τους Ελληνες πατριωτάρα μου .....

      «Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από… της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού.»

      «Ο μεν γαρ Ελληνισμός ο πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων τας ψυχάς κατασχών, ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». (κατά Ελλήνων 15)

      «Και ενώ μεν τα των Ελλήνων τα πάντα σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του χριστιανισμού) καθ’ εκάστη λαμπρότερα γίνονται» (Ι. Χρυσόστομος εις Ιωάννην 59.31-33)
      Ο Φιλοβαρβαρικός Ανθελληνισμός του εβραίου από καταγωγή Ι. Χρυσοστόμου. Ο Χρυσόστομος με Εμπριστικές Δηλώσεις του Υπονόμευσε Αφανιστικά την Μεγάλη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη. Ο Χρυσόστομος Απαγόρευσε τα Ελληνικά Ονόματα και επιστράτευσε Μισθοφόρους για την Συστηματική Κατεδάφιση των Ελληνικών Μεγαλουργημάτων. Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος, Κατεδάφισε Τελικά το 391 ΜΑΧΧ την Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
      Οι Ελληνες είναι ειδωλολάτρες και δαίμονες
      Οι Ελληνικές πόλεις είναι πορνεία και βασιλεύει ο διάβολος
      Οι Ελληνες φιλόσοφοι ήταν θηλυπρεπείς
      Οι Ελληνες ήταν αρσενοκοίτες, μοίχοι και βάρβαροι
      Ο καλλωπισμός των γυναικών είναι πομπή σατανική
      Οι γιορτές των Ελλήνων είναι γεμάτες μεθύσι, πορνεία και αναισχυντία
      Η Ελληνική μυθολογία αναφέρει σιχαμερά οχήματα
      Η Ελληνική θρησκεία είναι τυραννία δαιμόνων
      Τα πολεμικά κατορθώματα του Περικλή και Θεμιστοκλή είναι για παιδιά
      Τα έργα του Πλάτωνα είναι καταγέλαστη πολιτεία
      Τα έργα των Ελλήνων φιλοσόφων είναι σατανικές εμπνεύσεις
      Τα τραγούδια των Ελλήνων είναι πόρνικα, άσεμνα και σατανικά
      Ο χορός των Ελλήνων είναι σατανικός
      Οι θεατρίνες είναι πόρνες
      Βρωμερή η Ελληνική διδασκαλία
      Ο φιλόσοφος Διογένης ήταν αισχρός και ξεδιάντροπος
      Ο Πλάτωνας αποδείχθηκε παιδαριώδης, καταγέλαστος και ανόητος
      Ο Σωκράτης ήταν παιδεραστής
      Οι Ελληνες είναι εγκληματίες, διαφθορείς και εγκληματίες
      Πάσα γυνή είναι σκεύος ακαθαρσιών, όργανο του διαβόλου
      Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος[15]: «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη.Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας». Η τόση εχθρότητα εναντίον της σεξουαλικότητας και ιδιαίτερα της γυναικείας σεξουαλικότητας αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα θεοκρατικών κοινωνιών που καλύπτουν κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες και αυταρχικές εξουσίες και συνεπώς «η σεξουαλικότητα αντικατόπτριζε πάντα τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και σηματοδοτούσε το βαθμό της κοινωνικής εκτίμησης που απολάμβανε»[16], αλλά και το επίπεδο του πολιτισμού.

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    3. συνέχεια
      Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Από όλα τα άγρια θηρία το πιο βλαβερό είναι η γυναίκα».

      Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τι άλλο είναι η γυναίκα παρά ένας εχθρός της φιλίας, μια αναπόφευκτη τιμωρία, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός πειρασμός, ένας επιθυμητός όλεθρος, ένας οικιακός κίνδυνος, μια ευχάριστη καταστροφή, ένα κακό της φύσεως ζωγραφισμένο με όμορφα χρώματα;»

      Του εν αγίοις Πατρώς ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, λόγοι κατά Ιουδαίων, λόγος πρώτος (48/846.32-45) (δηλαδή ο Χριστός εννοούσε ότι όσοι δεν με ακολουθήσουν είναι ΖΩΑ άξια σφαγής!!)

      Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών (των ελλήνων φιλοσόφων!), τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ (πύων) και πάντα τα δόγματα αυτών βρίθουν σκωλήκων… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες… Ημείς δε, ού παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστή (Ομιλία ΞΣ΄59.369.12-370.11).

      Ο μέγας Χρυσόστομος… και στην Φοινίκη μοναχούς απέστειλε για να απαλλάξει τους κατεχομένους από την πλάνη της ειδωλολατρίας… τους οποίους με νόμους όπλισε βασιλικούς ώστε τους ναούς των ειδώλων να καταστρέψουν». Photius Lexicogr. Bibl 96.80a.35
      Για τον... «προστάτη» αυτόν της παιδείας και των γραμμάτων (!) ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν ήταν παρά μια μωρία και η φιλοσοφία ήταν μια ανοησία και η αιτία όλων των κακών!
      Για τα ελληνικά ονόματα (ονοματοδοσία) μας προτρέπει: «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά αυτά των δικαίων (της Π. Διαθήκης), των μαρτύρων, των επισκόπων, των αποστόλων. Προς αυτούς ας είναι και τούτος ο ζήλος σας… Και μη μου τα έθη (έθιμα) τα ελληνικά… Γι’ αυτό σας παρακαλώ των δικαίων (αυτών της Π. Διαθήκης) τα ονόματα να δίνεται στα παιδιά σας» (Περί κενοδοξίας και πως δει τους γονείς ανατρέφειν τα τέκνα (690) 641. 65)

      Για το φαινόμενο αυτό της συστηματικής μέχρι σήμερα προσπάθειας της εκκλησίας για την εξαφάνιση των ελληνικών ονομάτων από τη χριστιανική Ελλάδα η άποψη του κοινωνιολόγου και θεολόγου καθηγητή Γιώργου Μουστάκη είναι ότι: «Πρόκειται για ανθελληνική ενέργεια που ούτε οι Τούρκοι δεν είχαν διανοηθεί»! (πρβλ. άρθρο του Βασ. Ραφαηλίδη εφημ. ΕΘΝΟΣ 26-9-1987).
      «Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!…αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον… μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων… και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι… κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» (Λόγοι κατά Ιουδαίων 48.851.38 έως 852.35). «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα…Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε… και ενώ πάντα τα των ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του βάρβαρου) καθ’ εκάστην λαμπρότερα γίνονται» (Εις τον Ιωάννην 59.31.33)

      Διαγραφή
    4. συνεχίζεται
      Επτακόσιες χιλιάδες λοιπόν, έως και δύο εκατομμύρια κατά τους νεώτερους υπολογισμούς, «δαίμονες», δηλ τόμοι βιβλίων, κατοικούσαν μέσα στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της αρχαιότητας, στο «επικατάρατον Σεράπειον», την οποία αφανιστικά εξάγνισε ο… προστάτης των γραμμάτων(!), με τη συνδρομή και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας «άγιου» Κύριλλου, ο οποίος το 391 μ. Χ. πυρπόλησε και κατέστρεψε αυτόν τον πραγματικό ναό του πνεύματος, με τους ανυπολόγιστης αξίας πνευματικούς θησαυρούς, που έφερε την επιγραφή «ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ»!

      Αυτός ο ιεράρχης (Ι. Χρυσόστομος) λοιπόν είναι που το 401 μ. Χ., διέταξε και την ολοσχερή καταστροφή του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, τότε που «ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού συνέλεξε (μάζεψε φανατισμένους καλόγερους) … και κατά των ειδωλικών έπεμψε ιερών…»(!) [πρβλ. Θεοδώρητος (εκκλησιαστικός συγγραφέας και χριστιανός επίσκοπος, 393-457μ.Χ.), στο έργο του Εκκλησιαστική Ιστορία]. Επάνω στα συντρίμμια κτίστηκε αμέσως μετά και υπάρχει σήμερα μοναστήρι της Παναγίας.
      Στη συνέχεια αναδείχθηκε μέγας διώκτης των ελληνικών αγαλμάτων και κάθε ναού ή οικοδομήματος που είχε σχέση με την ελληνική παιδεία και θρησκεία.

      Πρβλ και Μιχ. Καλόπουλου

      Αυγουστίνος: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμιά διαφώτιση ή παιδεία. Αλλά πραγματικά πρέπει να απομονώνονται γιατί είναι η αιτία των μισητών και ακουσίων στύσεων στους αγίους άνδρες».

      Θωμάς ο Ακινάτης: «Η γυναίκα είναι ατελής άνδρας».

      Αμβρόσιος: «Ο Αδάμ οδηγήθηκε στην αμαρτία από την Εύα και όχι η Εύα από τον Αδάμ. Το δίκαιο είναι να δεχθεί σαν αφέντη της, εκείνον που οδήγησε στην αμαρτία».

      Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (ο δολοφόνος της Υπατίας[17]): «Η γυναίκα πρέπει να αισχύνεται που είναι γυναίκα».

      Ισαάκ ο Σύρος: «Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μια γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου».

      Κοσμάς ο Αιτωλός: «Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μια γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι προς τα εκεί που είναι η γυναίκα».

      Μέγας Αθανάσιος: «Με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’ αποφασίζει κανείς».

      Τερτυλλιανός: «Γυναίκα! Είσαι η πύλη του διαβόλου. Εξαιτίας σου αναγκάστηκε να πεθάνει ο γιος του θεού. Θα έπρεπε να κυκλοφορείς πάντα με μαύρα ρούχα και κουρελιασμένα».

      και μια αφιέρωση από τους αρχαίους Ελληνες που αμφιβάλλω αν τους ξέρεις
      "Είναι βαρύ φορτίο η αμορφωσιά" Σωκράτης
      "Εύκολα συγχωρούμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η πραγματική συμφορά στην κοινωνία είναι όταν οι ενήλικες φοβούνται το φως". Σωκράτης

      Διαγραφή
    5. Οσο για το ποιος τελικά εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ... διάβασε ανιστόρητε!!!
      Το Δευτερονόμιο
      Ένα βιβλίο γεμάτο με κατάρες που έδωσε ο Μοϋσής στους Εβραίους γραμμένο από τον θεό. Ένα βιβλίο που αν γινότανε διαγωνισμός του πιο δόλιου και ανατριχιαστικού, πηχτού δεισιδαιμονικού τρόμου και ψυχαναγκαστικού βιβλίου, θα έπαιρνε αναμφισβήτητα το πρώτο βραβείο σε παγκόσμια κλίμακα. Διαβάστε και αποθεώστε!!!!!!!

      Εάν δεν υπακούσεις επιμελώς στην φωνή του Κυρίου του Θεού σου, για να προσέχεις και να εκτελείς όλες τις εντολές του και τα διατάγματά του τα οποία εγώ σε προστάζω εδώ σήμερα, όλες αυτές οι κατάρες θα έρθουν πάνω σου και θα σε βρουν.
      Εάν δεν υπακούσεις, καταραμένος θα είσαι εις την πόλη και καταραμένος θα είσαι εις τον αγρόν. Καταραμένες θα είναι οι αποθήκες σου, η σκάφη σου και το πανέρι σου. Καταραμένος θα είναι ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γής σου, καταραμένες οι γέννες των γελαδιών, των προβάτων σου, Καταραμένος θα είσαι όταν εισέρχεσαι και όταν εξέρχεσαι. Ο κύριος θα στείλει επάνω σου την ένδεια και την αχορτασίαν, τον τρόμο την θλίψη και την φθορά και ότι πιάνεις θα καταστρέφεται. Ο Κύριος θα προσκολλήσει πάνω σου θανατικό. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με απορία, ρίγος, πυρετό, εθισμό, μαρασμό, φλόγωση και ώχρα και με μάχαιρα και με ανεμοφθορία και θα σε καταδιώκει εωσού αφανιστείς. Και ο ουρανός από πάνω σου θα γίνει χαλκός και η γή κάτω από τα πόδια σου σίδηρος. Ο Κύριος θα μετατρέψει την βροχή σε σκόνη και χώμα θα κατεβαίνει πάνω σου από τον ουρανό, θα συντριφθείς μπροστά στους εχθρούς σου και το πτώμα σου θα γίνει τροφή στα όρνια του ουρανού και τα θηρία της γής.
      Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή αρρώστια στις έδρες (πισινός) και με αιμορροΐδες και με άγρια ψώρα και ξυσμό και αρρώστιες αγιάτρευτες, θα σε χτυπήσει με τρέλα, με τύφλωση και σύγχυση μυαλού, θα ψηλαφείς σαν τον τυφλό στο καταμεσήμερο και θα είσαι μόνος καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος και αβοήθητος, αμπελώνα θα φυτεύεις και δεν θα τρυγείς, γυναίκα θα αρραβωνιαστείς και άλλος μαζί της θα πλαγιάζει, υιούς και θυγατέρας θα γεννήσεις και δεν θα είναι δικοί σου, σπίτι θα χτίζεις και δεν θα κατοικείς σε αυτό. Θα σου σφάξουν το βόδι, θα σου αρπάξουν το γαϊδούρι, τα πρόβατά σου θα τα πάρουν οι εχθροί σου, θα χάσεις τον πόλεμο, οι υιοί και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε άλλο λαό, οι οφθαλμοί σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται όλη την ημέρα και θα γίνεις παράφρον . Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή από τις πατούσες έως την κορυφή σου ώστε να μην μπορείς να γιατρευτεί. Τον αγρόν σου θα καταφάγει η ακρίδα και όλα τα γεννήματα της γής θα τα καταφθείρει η ερυσίβη, σκουλήκια θα φάνε τους αμπελώνες σου και δεν θα πιείς το κρασί τους ελιές θα έχεις αλλά δεν θα σου δίνουν το λάδι τους, ο ξένος θα σε δανείζει, δεν θα δανείζεις εσύ αυτό….. όλες αυτές οι κατάρες θα έρθουν επάνω σου αν δεν υπακούσεις. Αν δεν υπακούσεις θα στείλω πάνω σου πείνα, δίψα, γυμνότητα, έλλειψη πάντων, ζυγό σιδερένιο, θα φας τις σάρκες των υιών σου και των θυγατέρων σου, η απαλή και τρυφερή γυναίκα θα κοιτάξει με πονηρό βλέμμα τον άντρα της, τον υιό και την κόρη της και το νεογέννητο βρέφος της που γεννήθηκε μέσα από τα πόδια της διότι από έλλειψη πάντων στην πολιορκία θα τα φάγει κρυφά. Σεβάσου λοιπόν αυτό το φοβερό και ένδοξο όνομα Κύριο τον Θεό σου. ………. το να σας αγαθοποιεί και να σας πληθύνει, έτσι θα σας ευφρανθεί ο Κύριος στο να σας εξαλείψει και να σας μηδενίσει. (Δευτερ. 28.15-63)

      Τελικά όσοι δεν πίστεψαν στον Γιαχβέ, γνώρισαν απίστευτη ανάπτυξη και πολιτισμό πράγμα που φαίνεται ότι ήταν τα αδύνατα του σημεία στους Εβραίους που παρέμειναν επί πάνω από 4000 χρόνια σκλάβοι, τσοπάνηδες σε σκηνές, και αμόρφωτοι! Αντίθετα γνώρισαν άνθιση και πολιτισμό οι Ελληνες, Ρωμαίοι, Σουμέριοι, Πέρσες, Ασύριοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Ατζέκοι, Τολτέκοι, Μάγια, εν κατακλείδι όσοι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!!!!!

      Διαγραφή
    6. Ο Robert Graves και ο Εβραίος συνεργάτης του Dr. Raphael Patai στο βιβλίο τους «Οι εβραϊκοί μύθοι», αναφέρουν….
      Αποτελεί κοινή πεποίθηση των Εβραίων, ότι η χειρότερη ημέρα της Ιστορίας του Ισραήλ, δεν ήταν η αιχμαλωσία από τον Σενναχερίμ , ούτε η καταστροφή του ναού του Σολομώντα από τον Ναβουχοδονόσορα, αλλά η ημέρα που οι εβδομήκοντα (Ο) μετέφρασαν στα Ελληνικά την Βίβλο ύστερα από απαίτηση του Πτολεμαίου 2ου (285-246 πχ). Πίστευαν ότι οι εξιστορήσεις που περιέγραφαν τις κακές πράξεις των προγόνων τους, δεν έπρεπε ποτέ να αποκαλυφθούν στους εχθρούς του Ισραήλ και οι ραβίνοι αποκάλεσαν «αποφράδα» για το Ισραήλ την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε η μετάφραση των (Ο) στα Ελληνικά. (Βλέπεις αφαίρεσε τελείως την πιθανότητα συγκάλυψης και παραχάραξης όλων των Χαλδαϊκών θρησκευτικών δολοπλοκιών και της ιερατικής μαγγανείας)

      Διαγραφή
  9. Είπες για εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .......

    Επειδή η πατριαρχική εξουσία στην ουσία της δεν είναι εξουσία των ανδρών γενικά επί των γυναικών, αλλά η εξουσία των λίγων πάνω στους πολλούς, γι αυτό δεν σημαίνει μόνο μισογυνισμό, αλλά και απόλυτη μισανθρωπία, ο ιουδαϊσμός παρουσιάζει τον κατασκευασμένο θεό του, τον Γιαχβέ, να απαιτεί, ως έκφραση της υποταγής στην εξουσία και των ανδρών, τον γενετήσιο ακρωτηριασμό τους με τη γνωστή περιτομή[28]. Συγκεκριμένα βλέπουμε τον Γιαχβέ να υπόσχεται στον Αβραάμ: «Και θα στήσω έγκυρον και ακατάλυτον την συμφωνίαν και την υπόσχεσίν μου αυτήν και στους απογόνους σου έπειτα από σε εις όλας τας γενεάς αυτών υπόσχεσιν παντοτεινήν και ανέκκλητον ότι θα είμαι ιδικός σου Θεός και Θεός των έπειτα από σε απογόνων σου. Και θα δώσω εις σε και έπειτα από σε στους απογόνους σου ως αιωνίαν ιδιοκτησίαν όλην αυτήν την γην Χαναάν, εις την οποίαν τώρα κατοικείς ως ξένος και θα είμαι στους απογόνους σου ο Θεός των. Είπε δε ακόμη ο Θεός προς τον Αβραάμ, σύ θα φυλάξης την διαθήκην μου αυτήν, συ και οι απόγονοί σου εις όλας τας γενεάς των. Σημείον δε και εξωτερικόν γνώρισμα της συμφωνίας μεταξύ εμού και υμών και των απογόνων σου έπειτα από σέ, εις όλας τας γενεάς αυτών ότι θα τηρήσετε την διαθήκην μου είναι τούτο Από τώρα και στο εξής θα περιτέμνεται κάθε αρσενικόν τέκνον σας. Θα περικόψετε την σαρκίνην ακροβυστίαν σας και τούτο θα είναι σημείον της συμφωνίας μας μεταξύ εμού και υμών. Καθε αρσενικόν παιδί θα περιτέμνεται οκτώ ημέρας μετά την γέννησίν του, κάθε αρσενικόν εις όλας τας γενεάς σας, όπως επίσης θα περιτέμνεται και ο δούλος, ο οποίος θα αγορασθή με χρήματα, και το παιδί παντός ξένου ο οποίος κατοικεί μαζή σας, έστω και αν δεν είναι απόγονός σου. Θα περιτμηθή όπως δήποτε ο δούλος, που εγεννήθη εις την οικίαν σου, και ο δούλος, που ηγοράσθη με χρήματα. Η περιτομή αυτή της σαρκός σας θα είναι υποχρέωσις απορρέουσα από την συμφωνίαν μας, η οποία θα έχη αιωνίαν ισχύν. Καθε αρσενικόν, του οποίου δεν περιεκόπη η σαρξ της ακροβυστίας του κατά την ογδόην ημέραν από της γεννήσεώς του και έμεινεν απερίτμητον, θα εξολοθρευθή η ύπαρξις αυτή εκ μέσου της φυλής του, διότι κατεφρόνησε και κατεπάτησε την εντολήν μου»[29].

    συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνέχεια
    Η λεγόμενη ‘αγία γραφή’, και δια στόματος του υποτιθέμενου Ρωμαίου στρατιώτη Σαούλ που έγινε κατά έναν εντελώς παράξενο τρόπο Παύλος και μάλιστα ‘απόστολος των εθνών’ με αποστολή να επιβάλλει τον ιουδαιοχριστιανισμό της Ρώμης σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, είναι σαφής αναφορικά με την αντίληψή του ιουδαιοχριστιανισμού για τη σχέση ανδρών και γυναικών: «να ξέρετε ότι σε κάθε άντρα η κεφαλή του είναι ο Χριστός και κεφαλή της γυναίκας ο άντρας της [..] ο άντρας, βέβαια, δεν οφείλει να κατακαλύπτεται στην κεφαλή του, επειδή είναι εικόνα και δόξα του Θεού. η γυναίκα όμως είναι δόξα του άντρα. Γιατί δεν προέρχεται ο άντρας από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα. Και βέβαια, δε δημιουργήθηκε ο άντρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άντρα»[8]. Είναι προφανής η αντίληψη ότι για τον χριστιανισμό η γυναίκα είναι άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας και άβουλο όργανο της εξουσίας του άντρα, σε βαθμό μάλιστα που δεν ορίζει ούτε το ίδιο το σώμα της, γιατί αυτό το ορίζει ο άνδρας της[9]. Βέβαια «οι δογματικές διακρίσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες όπως δείχνουν μερικά ενδεικτικά παραδείγματα: Στην ουσία έχει καταργήσει το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θρησκεύματος με την επιβολή του νηπιοβαπτισμού και της υποχρεωτικής κατήχησης ανήλικων»[10].

    Όπως για τον Ιησού[11] των λεγόμενων ‘ευαγγελίων’, έτσι και για τον Παύλο[12] των λεγόμενων ‘πράξεων των αποστόλων’ δεν υπάρχει καμιά ιστορική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει την ιστορική τους ύπαρξη και παρ’ όλα αυτά ο χριστιανικός μύθος αποδίδει σε αυτούς την ίδρυση του χριστιανισμού, της υποτιθέμενης θρησκείας της αγάπης, η οποία όμως αποστρέφεται τη ζωή και διδάσκει την υποταγή στην εξουσία[13] και την προτίμηση στο θάνατο που τάχα οδηγεί στην μεταθανάτια «αιώνια ζωή και το μέγα έλεος».

    Ας δούμε το μισογυνισμό που αποπνέουν οι απόψεις και η ‘διδασκαλία’ μερικών από αυτούς, αναφορικά με τη γυναίκα, στην οποία χρεώνουν όλες τις ευθύνες της πατριαρχικής εξουσίας για τα δεινά της ανθρωπότητας, ακόμα και τον θάνατο του υποτιθέμενου Χριστού:

    Ιησούς: «Κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του» (Κατά Ματθαίον, 5. 28).
    Παύλος: «Ο άνδρας… επλάσθη εξ αρχής ως ο κύριος εκπρόσωπος της κυριαρχίας του Θεού επί της Γης και είναι διά τούτο περισσότερον από την γυναίκα εικών και δόξα του Θεού. Η γυναίκα δε ως το εξαιρετικότερον από τα άλλα κτίσματα, που έχει υπό την εξουσίαν του ο άνδρας, είναι δόξα του ανδρός. Πράγματι δε ο άνδρας είναι υπεροχότερος από την γυναίκα, διότι δεν έγινε ο άνδρας από την γυναίκα, αλλ’ η γυναίκα έγινεν από τον άνδρα. Και επί πλέον δεν εκτίσθη ο άνδρας διά να βοηθή την γυναίκα, αλλ’ η γυναίκα επλάσθη προς χάριν και βοήθειαν του ανδρός» (προς Κορινθίους επιστολές).

    [7] Παλαιά Διαθήκη, κεφ. 31.14-18.

    [8] Παύλος, προς Κορινθίους πρώτη επιστολή 11. 3, 7, 8 και 9.

    [9] «Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το ίδιο της το σώμα, αλλά ο άνδρας» Παύλος, προς Κορινθίους, πρώτη επιστολή, 7. 4.
    συνεχίζεται
    [10] Γεωργίου Χρήστος, Ο μισογυνισμός της Ορθοδοξίας, ΤΟ ΒΗΜΑ, 20/08/2000.

    [11] Παπαγεωργίου Μηνάς, Το Πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού, Eκδόσεις Δαιδάλεος, Θεσσαλονίκη 2013.

    [12] Βλέπε, Λάμπος Κώστας, Θεός και κεφάλαιο. Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας, ΚΟΥΚΚΙΔΑ, Αθήνα 2015, σελ. 129 κ. επ.
    [21] Βλέπε σχετικά, Τράκα Μάχη, Κλειτοριδεκτομή. Όταν η γυναίκα βιάζεται ψυχικά και ακρωτηριάζεται σωματικά, http://amaliadanews.gr

    [22] TALMUD, Baba Mezia, 114b

    [23] TALMUD, Sanhedrin 57a. [24] TALMUD, Abodah Zarah 36b. [25] TALMUD, Coschen Hamischpat 405. [26] TALMUD Sanhedrin 54b. [27] TALMUD, Kethuboth 11b.

    [28] «Η αναγκαστική περιτομή αντιπροσωπεύει μια εξαιρετικά βίαιη επέμβαση στην εγγενή ελευθερία ενός ατόμου, παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού εξαναγκάζοντάς το σε μια ηλικία που είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο να ακολουθήσει μια προκαθορισμένη κατεύθυνση», Ράιχ Βίλχελμ, Ο θωρακισμένος άνθρωπος, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, Αθήνα 1979, σελ. 26.
    zenithmag Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντισθένη ευχαριστώ πάρα πολυ, έστω και καθυστερημένα, για το μεγάλο ενιαφέρον που έδειξες στο σχόλιό μου. Όμως ο αρνητικός σχολιασμός των πάντων μέσα από μια επιλεκτική επιλογή φράσεων, για να δείξεις ότι κατέχεις την μόνη αλήθεια, ως μέθοδος είναι παιδαριώδης. Αν π.χ. από τη φράση του Χριστού " Τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν " τη λέξη "ἀνάμνηση" την καταλάβουμε με τη σημερινή σημασία : (
    ανάκληση στη μνήμη γεγονότων) και όχι με τη βιβλική: (επαναβίωση ενός πραγματικού γεγονότος) τότε αντί της μετοχής στο γεγονός αυτό θα καταλήξουμε σε μια ιδεολογία όπως οι Μάρτυρες του Ιαχωβά.
    Γι αυτό κείμενα του παρελθόντος προσπαθούμε να τα καταλάβουμε με τις συνθήκες εκείνης της εποχής.
    Όλα αυτά που γράφεις δεν θα είχε νόημα να τα αντικρούσω. Βρίσκεσαι σε μεγάλη σύγχυση. Τι σχέση έχει ο Αυγουστίνος, το θεμέλιο, της βατικάνιας εκδοχής του Χριστιανισμού, του Σχολαστικισμου, της διαμαρτυρόμενης Μεταρύθμισης, πηγή κάθε ολοκηρωτισμού και ατομοκρατίας, με την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία. Θα προσπαθήσω μόνο να απαντήσω στην ερώτησή σου : " ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΌ ΠΟΙΌΝ ΚΑΤΆΓΕΣΕ ΕΒΡΑΙΟ-ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ;;;;
    ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ;;;; "
    Θα σου πω. Για τη συνάντηση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό υπάρχει μια σπουδαία μελέτη του Ιωάννη του Ζηζιούλα. "Ελληνισμός και Χριστιανισμός, η συνάντηση των δύο κόσμων. α΄ έκδοση Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος Στ΄, Εκδοτική Αθηνών: Αθήνα, 1976, σελ. 519-559". Συνέχεια παρακάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την συνέχεια της καταγωγής μου εκτός από τη γλώσσα την συναντώ στον αποφατισμό. "Αποφατισμός είναι η άρνηση να εξαντλήσουμε τη γνώση στη διατύπωσή της. Άρνηση να ταυτίσουμε την κατανόηση των σημαινόντων με τη γνώση των σημαινομένων…» Έχει αφετηρία την αρχαία Ελλάδα στον Ηράκλειτο προϋποτιθέμενη σε ολόκληρη την αρχαιοελληνική γραμματεία. Και μια και τον τσιτάρεις, "ὁ ἄναξ, οὗ τὸ μαντεῖόν ἐστι τὸ ἐν Δελφοῖς, οὔτε λέγει οὔτε κρύπτει  αλλὰ σημαίνει". (Το ίδιο κι ο Χριστός στην παραβολή της συκιάς στην οποία αναφέρεσαι. Ζωή είναι η σχέση, η μη σχέση θάνατος.)
    Από εδώ περνάμε στον τρόπο για να διακρίνουμε το αληθές. Πότε δηλαδή αληθεύει η γνώση, κι αφού σ' αρέσει ο Ηράκλειτος: "καθ’ ό,τι αν κοινωνήσωμεν αληθεύομεν, ά δε αν ιδιάσωμεν ψευδόμεθα". Η γνώση λοιπόν αληθεύει κοινωνούμενη. Αυτή είναι και η διαφορά μου με τους δυτικούς στην οποία θα αναφερθώ και παρακάτω. Αυτό που λέει ο Ελλύτης: "λάμπει μέσα μου εκείνο που αγνοώ μα ωστόσο λάμπει ". Η ίδια αρχή του αποφατισμού ενοποιεί την εκφραστική στην αρχαιοελληνική τέχνη και συνεχίζεται και στην εκκλησιαστική. Ο Έλληνας στην αρχαία Ελλάδα βλέποντας το άγαλμα π.χ. έρχεται σε σχέση με το όντως υπαρκτό, τον "ξυνό λόγο". Τα επιμέρους υπαρκτά φθείρονται, πεθαίνουν. Ο λόγος - τρόπος της ύπαρξης και συνύπαρξης μένει αναλλοίωτος και συγκροτεί τον τρόπο της του παντός διοικήσεως, τον κόσμο κόσμημα. Το ίδιο και ο Έλληνας στην μετέπειτα περίοδο, βλέποντας π.χ. την εικόνα, "η τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει". Με την αποδοχή του χριστιανικού Ευαγγελίου από τους Έλληνες το όντως υπαρκτό αλλάζει, είναι τώρα η ελευθερία της ύπαρξης. Ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος να είναι Θεός. Δεν είναι μια ατομικότητα σαν τον Δία π.χ. να είναι Δίας. Είναι σχέση Προσώπων. Παρά το ότι η οντολογία αλλάζει, η συνέχεια εξασφαλίζεται με την πιστότητα στην αποφατική γνωσιολογία. Υπάρχουν σοβαρές μελέτες που μπορεί να διαπιστώσει κανείς την συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού, της ιεράρχησης των αναγκών, από τον Ηράκλειτο μέχρι τον Γρηγόριο Παλαμά. Την συνέχεια του ελληνισμού, δηλαδή την καταγωγή μας, μπορούμε να την ανιχνεύσουμε μόνο στη μεταφυσική αναζήτηση. Στην πράξη αυτό ανιχνεύεται τολμώ να πω, έστω και με αυτή τη θρεισκιοποίηση του εκκλησιαστικού γεγονότος, μόνο στην Εκκλησία. Αλλιώς περάσαμε στο σήμερα με αερογέφυρα πάνω από τη λεγόμενη βυζαντινή αυτοκρατορία και καμαρώνουμε με εθνικιστικές κορώνες για το παρελθόν μας δίχως να έχουμε διαβάσει έστω μια αράδα απο την αρχαιοελληνική γραμματία. Αν θες στην πράξη να ανακαλύψεις την καταγωγική σου συνέχεια έλα στην Εκκλησία. Εκεί θα ανακαλύψεις την αρχαία τραγωδία. Θα μετέχεις στις εξόδους, στα αντίφωνα, στον χωρό, με τον προεστό να τρυπάει το πρόσφορο και να περιπλέκει τους χρόνους για να υπερβεί τους γλωσσικούς περιορισμούς, να πει το άρρητο - ποια η διαφορά του από τον Ηράκλειτο; - κι έλα μετά να μου αντιγράφεις πομφόλυγες. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Τι ήταν η "πόλις", τι η "εκκλησία του δήμου" και τι είναι η Εκκλησία των πιστων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς αόριστα και συγκεχυμένα. Στο δια ταύτα όπως τσιμουδιά. Τι έχεις να πεις για τον Γιαχβέ που αναφέρεται στην Βίβλο και που έχει επιμελώς αφαιρεθεί από την ορθόδοξη εκκλησία;;; ΓΙΑ ΨΆΞΕ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΉΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ή μήπως αυτοί είναι οι αιρετικοί!!! Για την γυναίκα του την Ασερά που αναφέρω και στοιχεία για να το ψάξεις;; Μια εντύπωση της λέξης Asherah στο διαδίκτυο θα σου δείξει πολλά άγνωστα πράγματα που σου έχουν αποκρύψει εσκεμμένα. Οσο για τον Γιαχβέ, είτε το θέλεις είτε όχι, είτε σ'αρέσει είτε όχι, ο θεός που πιστεύεις της Π.Δ. λέγεται Γιαχβέ, ή Ελ ή Ον, ή Ων σύμφωνα με την μετάφραση των (Ο') που δέχεται η εκκλησία. Αλλά για ψάξε λίγο ποιος ήταν ο "Ον" ή "Ων" της εποχής των Πτολεμαίων!!!!!! Θα πέσεις από τα σύννεφα. Διάβασε λοιπόν....
      ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΒΡΑΙΩΝ & ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ από το βιβλίο του Γιάννη Κορδάτου
      Αμα έφυγε από την Αιγυπτο ο Ισραήλ και οι απόγονοι του Ιακώβ, γλύτωσαν από λαό ξενόγλωσσο, έγινε ο Ιούδας και εξουσιαστής ο Ισραήλ (Ψαλμός 114-119 κατά τους Ο’)
      (Πρόκειται για δύο διαφορετικές φυλές που έφυγαν από την Αίγυπτο για να αποφύγουν την καταπίεση κατά την έξοδο. Για να λέει ότι μόνο οι Εβραίοι μιλούσαν άλλη γλώσσα, σημαίνει ότι οι Ισραηλίτες δεν ήταν Σημίτες και δεν είχαν συγγένεια με την φυλή του Ιακώβ. Άλλωστε στην πεντάτευχο και στον Εβραϊκό Κανόνα υπάρχει η επίμονη αναφορά στην διάκριση των δύο αυτών λαών. Στους Ισραηλίτες κάνει ο Γιαχβέ την αναγνώρισή του ως θεός των προγόνων τους και στους Εβραίους (πολυθεϊστές) μέσο του Μωϋσή με τα λόγια
      Εγώ είμαι ο Γιαχβέ και παρουσιάστηκα στον Αβραάμ, στον Ιακώβ και στον Ισαάκ ως θεός παντοκράτορας δεν γνωρίστηκα όμως μ’αυτούς με το όνομά μου Γιαχβέ (Έξοδος, 6,2)

      Οι συντάκτες της βίβλου εκείνο τον καιρό παρ’ όλες τις νοθείες και πλαστογραφίες τους δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν την διάκριση αυτή μεταξύ Εβραίων και Ισραηλιτών. Ο δε Γιαχβέ προστάζει στον Μωϋσή να τους πει (στους Ισραηλίτες γιατί άραγε;;;)
      Πήγαινε και πες στους υιούς Ισραήλ ταύτα εδώ. Ο Γιαχβέ, ο θεός του Αβραάμ, ο θεός του Ισαάκ και ο θεός του Ιακώβ με απέστειλε προς εσας (Εξοδος 3,15)

      Εγώ ο Γιαχβέ είμαι ο Θεός σου ο εξαγαγών σε εξ Αιγύπτου εξ οίκου δουλείας. Δεν θα έχεις άλλους θεούς πλην εμού (Εξοδος 20, 2-3)

      Δεν θα κατασκευάσεις προς χρήσιν σου είδωλα, ούτε ομοιώματα εκείνων που υπάρχουν, είτε εν τω ουρανώ άνω, ούτε εν τη γη κάτω, ούτε εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης (Εξοδος 20,4)

      Δηλαδή πίστευαν σε πολλούς θεούς τότε, διαφορετικά γιατί γίνεται μνεία ή διαταγή να πιστεύουν μόνο σε αυτόν;;;

      Στο πρώτο βιβλίο της πεντάτευχους διαβάζουμε για πολυθεϊσμό!!!!
      Και έχτισε εκεί (στην Λουξ) θυσιαστήριο και ονόμασε το μέρος αυτό Ελ-Βαιθήλ γιατί εκεί φανερώθηκαν σε αυτόν οι θεοί (Ελωχείλ) Όταν έφυγαν από το μέρος όπου έμενεν ο αδελφός του (Γένεσις 35,7)

      Όταν οι θεοί (Ελωχείμ) με βάλανε να φύγω από την πατριά του πατέρα μου είδα σε αυτή τη γυναίκα του (Γενεσις 20,18)

      Και είπεν ο Ιακώβ στην γενιά του και σε όλους που τον ακολουθούσαν, βγάλετε τους θεούς τους ξένους που βρίσκονται ανάμεσά σας και καθαριστείτε και αλλάξετε ρούχα (Γένεσις 35,2)


      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      Ο γιαχβισμός ήταν νέα θρησκεία των Ισραηλιτών, για τους Εβραίους της εξόδου που πίστευαν στον πολυθεϊσμό και για τον λόγο αυτό έγιναν τόσες εξεγέρσεις στην έρημο κατά της νέας αυτής θρησκείας με την λατρεία του βοδιού και του θεού Βάαλ. Και μετά τον Μωϋσή αρχηγός των Εβραίων & Ισραηλιτών όταν έφτασαν στην Παλαιστίνη, επειδή δεν πίστευαν όλοι στον γιαχβισμό, τους κατέκρινε για τον πολυθεϊσμό τους.
      Ετσι προστάζει ο Γιαχβέ ο θεός του Ισραήλ, πέρα από τον ποταμό κατοικούσαν εξ’αρχής οι γενάρχες σας Θάρρα ο πατέρας του Αβραάμ και ο πατέρας του Ναχώρ και λάτρεψαν άλλους θεούς (Ιησ. Ν. 24,2)

      Και έστειλα εγώ ο Γιαχβέ τον Μωϋσή και τον Ααρών και επάταξα την Αιγυπτο με πληγές τώρα λοιπόν φοβηθείτε το Γιαχβέ και λατρέψετέ τον. Και διώξτε τους ξένους θεούς που βρίσκονται ανάμεσά σας και αφοσιωθείτε στον Γιαχβέ (Ιησ. Ν. 24,5 και 14 και 36)

      Οι Εβραίοι (οίκος Ιακώβ) λοιπόν ήταν πολυθεϊστές (Ελωχειμιστές-πολυθεϊστές) σε αντίθεση με τους Ισραηλίτες που ήταν γιαχβιστές. Στο κεφάλαιο 24,2 ο Ιησούς του Ναυή κατηγορεί τους απογόνους του Αβραάμ και του Ιακώβ γιατί δεν ήταν πιστοί στον Γιαχβέ. Ετσι δημιουργήθηκαν δύο εκδοχές της Π.Δ. μια από τους Εβραίους και μια από τους Ισραηλίτες με πολλές διαφοροποιήσεις, αντιθέσεις και μύθους από τους Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους και Ασύριους σε βαθμό που οι Εβραίοι (πολυθεϊστές) να μισούν τους Ισραηλίτες Αιγύπτιους ατονίτες-γιαχβιστές. Οι Εβραίοι εκθιάζουν τον Μωϋσή, και Ιακώβ και μάλιστα περιγράφουν την πάλη του με τον Γιαχβέ που ενώ ο Ιακώβ τον νικά τελικά υποτάσσεται σε αυτόν (Γεν 32,24 ….) υπονοώντας ότι οι απόγονοι του Ιακώβ ποτέ δεν πίστεψαν στον Γιαχβέ.
      Από τους Προφήτες μαθαίνουμε ότι ο Γιαχβέ ο θεός των Ισραηλιτών και Εβραίων ήταν Αιγυπτιακός θεός!!!
      Εγώ είμαι ο Γιαχβέ, ο θεός σου από την χώρα της Αιγύπτου (Ως. 13-4)
      Ο Sigmund Freud, στο βιβλίο του Ο άνδρας Μωυσής και η μονοθεϊστική θρησκεία,[4] ότι ο Μωυσής ήταν ένας Αιγύπτιος, όπως είχε υποστηρίξει στην αρχαιότητα και ο χριστιανομάχος Κέλσος,[5] που έκλεψε την ιδέα του ενός θεού από τους Αιγυπτίους, και, μάλιστα από τον Φαραώ Ακενατών (1370-1353 π.Χ.), ο οποίος λάτρευε στα χρόνια του, μόνον έναν θεό, το θεό Ήλιο, Ατών!
      Ο Φαραώ Αμενχοτέπ ο IV, ή Αμένωφις ή Εχνατόν ή Αχενατόν (1376-1350) επέβαλε τον μονοθεϊσμό και ειδικά την θρησκεία του Ατόν ή Ον ή Ων σύμφωνα με την μετάφραση των (Ο’) που ήταν ο θεός ΗΛΙΟΣ όταν ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο απαγορεύοντας τον πολυθεϊσμό και ερχόμενος σε ανοιχτή σύγκρουση με το ιερατείο. Απαγόρευσε την λατρεία ολόκληρου του αιγυπτιακού Πανθέου και διέταξε το κλείσιμο των ναών σε όλη την επικράτεια. Η απέχθεια του για τους φαύλους ιερείς φαίνεται καθαρά και στο εξής απόσπασμα από το κείμενο της πρώτης αναμνηστικής στήλης που τοποθέτησε στη νέα πρωτεύουσα του κράτους που ίδρυσε ο ίδιος για να απομακρυνθεί από την προηγούμενη, την βέβηλη, όπως την θεωρούσε: «Περισσότερο φαύλοι και κακοί από οτιδήποτε άλλο έχω ακούσει είναι οι ιερείς.. πιο κακοί από οτιδήποτε είχε ακούσει ο πατέρας μου.. πιο κακοί από οτιδήποτε είχε ακούσει ο παππούς μου..». Ο νέος Φαραώ που άλλαξε το όνομα του από Αμενχοτέπ IV σε Ακενατόν, το οποίο σημαίνει «Ο Ατόν (ο ήλιος είναι ικανοποιημένος), πήρε επίσης και τους τίτλους «Ανκέμ-Μαάτ» που μεταφράζεται ως «Αυτός που ζει στην αλήθεια» και «Αάεμ-αχάφ» που σημαίνει «Σπουδαίος στην ζωή του». Σύζυγος του έγινε η ξακουστή Νεφερτίτη που το όνομα της σημαίνει «Η ωραία που έρχεται». Ο περίφημος «Ύμνος στον Ήλιο» που συνέθεσε αποτελεί σπουδαίο κείμενο και ταυτόχρονα ουσιαστικό δείγμα της φιλοσοφίας της λατρείας του. Όταν ανακαλύφτηκε σκόρπισε ένα κύμα ενθουσιασμού για το πρόσωπο του και πολλοί άρχισαν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για τον «παρανοϊκό» Ακενατόν φθάνοντας στο σημείο να τον αναγνωρίζουν πια ως τον πρώτο μονοθεϊστή, ως άτομο με φιλελεύθερες ιδέες, με υψηλά οράματα και βαθιά πίστη στην παγκόσμια αδελφότητα και την συμπαντική αγάπη. Διαβάζοντας κανείς τον «Ύμνο του Ατόν» δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει πολλές ομοιότητες με τους Ψαλμούς του Δαυίδ, ορισμένοι μάλιστα από αυτούς συχνά είναι και πανομοιότυποι.
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    3. συνέχεια
      Η διάσημη αιγυπτιολόγος και σύμβουλος της ΟΥΝΕΣΚΟ Κριστιάν Νντερός Νομπλκούρ σημειώνει: «Η αιρετική μεταρρύθμιση του Ακενατόν στόχευε σε μία και μοναδική όψη της θρησκείας, είχε δε ενθαρρυνθεί από άτομα του στενού περιβάλλοντος του νεαρού βασιλιά. Οι στόχοι και οι ιδέες του Ακενατόν, ο οποίος περιγράφεται ως ο μεγαλύτερος μύστης της αρχαιότητας, επέφεραν βαθιές αλλαγές σε κάθε επίπεδο της αιγυπτιακής κοινωνίας
      Βάσει όλων αυτών των αρχών ανέλαβε να λυτρώσει τους πολίτες του από την απονεκρωμένη παράδοση, να διευρύνει την κατανόηση τους και ακόμα να τους αναγκάσει να απαλλαγούν από σκεπτομορφές που εξουσίαζαν το νους τους για αιώνες. Το πιο άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα των προσπαθειών του ήταν η θέσπιση της καθομιλουμένης γλώσσας στα επίσημα έγγραφα και η απαγόρευση της θρησκευτικής και διοικητικής εξουσίας αλλά σίγουρα τέτοιες ριζικές αλλαγές ήταν φυσικό να αντιμετωπίσουν σοβαρά εμπόδια και αντιρρήσεις τα οποία ξεπέρασαν κάθε νοσηρή φαντασία: Εξαπονδρισμός, θάνατος και κατόπιν επιστροφή στην πλάνη του «Κρυφού Θεού» του Άμμωνα, που φυσικά αποκαλυπτόταν μόνο μέσα από τις διαταγές του ιερατείου. Ήταν η περίοδος του τελευταίου Φαραώ της 20ης Δυναστείας και όταν πέθανε ο τελευταίος Φαραώ, ένας αρχιερέας του Άμμωνα, ονόματι Χερ-χερ, ανακήρυξε τον εαυτό του βασιλιά ιδρύοντας την 21η Δυναστεία, μια δυναστεία ιερέων –Φαραώ. Η Αίγυπτος διεφθάρη, αλώθηκε και έσβησε. Όμως το έργο του Ακενατόν δεν χάθηκε, αντίθετα επέδρασε βαθιά στην συλλογική ψυχή όλης της ανθρωπότητας και οι αναζητητές της αλήθειας θα σκύβουν πάντοτε το κεφάλι τους με σεβασμό μπροστά σε τούτο το έργο. Ο Τζέημς Χένρυ Μπρέσεντ γράφει γιαυτόν: «…Πέθανε μαζί με αυτόν ένα τέτοιο πνεύμα που όμοιο του δεν είχε δει ποτέ έως τότε ο κόσμος. Μια γενναία ψυχή που ήρθε χωρίς να φοβάται αντιμέτωπη με την πανάρχαια παράδοση, Ξεπρόβαλε από μια μεγάλη σειρά συμβατικών και άχρωμων Φαραώ και θέλησε να σπείρει ιδέες που ήταν πολύ προωθημένες για την δυνατότητα της κατανόησης που ίσχυε στην εποχή του. Τέτοιες όμως ευλογίες αλήθειας που άπλωσε στο υποσυνείδητο όλης της ανθρωπότητας η πνευματική επανάσταση του Ακενατόν, ο Πρίγκιπας του Φωτός, αποτελούν διαχρονικά και αθόρυβα το λεπτό έργο τους. Ένα έργο παρόμοιο με εκείνο άλλων φωτεινών πνευμάτων, που ενσαρκώθηκαν με την ιερή αποστολή να αφυπνίσουν τον άνθρωπο και να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στον «Οίκο του Φωτός..»
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    4. συνέχεια
      Ακόμα και σήμερα τα σύμβολα του θεού Ηλιου χρησιμοποιούνται τόσο στα στρογγυλά εξαπτέρυγα, όσο στις απεικονίσεις του Χριστού με ακτίνες φωτός όπως ο Θεός Μίθρα φωτοβόλος ήλιος!! Το 321 ο Κωνσταντίνος καθιέρωσε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σαν αργία και την ονόμασε “the venerable day of the sun” (SUNDAY). Η χριστιανοί πήραν πολλά έθιμα και εικόνες από τους ειδωλολάτρες όπως την ημέρα της γέννησης του θεού ήλιου στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουν την γέννηση του Χριστού αν και δεν υπάρχουν καν μαρτυρίες Ιστορικές για την ημερομηνία και την γέννηση του Χριστού!!! Ειδωλολατρικά έθιμα και δόγματα εισήλθαν στην καθολική εκκλησία επί Κωνσταντίνου και ειδικά όταν το 751 ιδρύθηκε το Βατικανό. Τότε πολλές αρχαιοελληνικές προσευχές των νεκρών 300 στον αριθμό υιοθετήθηκαν από τους καθολικούς. Το 320 υιοθετήθηκε το άναμμα το κεριών σε όλες τις εκκλησίες μια τακτική των ειδωλολατρών, κατήργησαν την λειτουργία της Βίβλου του Σαββάτου των Εβραίων σαν ημέρα αργίας και καθιέρωσαν την λειτουργία της Κυριακής (ημέρα του θεού ήλιου Μίθρα) το 321. Το 354 εισήγαγαν στην θρησκεία τον εορτασμό των Χριστουγέννων (ημέρα του θεού Μίθρα). Το 375 άρχισαν να γιορτάζουν νεκρούς αγίους. Το 431 εξυμνούσαν την Μαρία σαν «μητέρα του Θεού» ενώ πριν ήταν η μητέρα του Χριστού!! Το 600 δίδασκαν να προσεύχονται στην Μαρία νεκροί άγιοι και άγγελοι! Το 709 νομιμοποιήθηκε το ποδοφίλημα του πάπα. Το 890 άρχισαν να λατρεύουν το Ιωσήφ σαν πατέρα του Χριστού!!! (πριν δηλαδή τι ήταν;;;)

      Ο Θεός Γιαχβέ ήταν άγνωστος στους Εβραίους-Σιμίτες που κατοικούσαν στην Αίγυπτο μαζί με τους Ισραηλίτες οι οποίοι δεν είχαν καμία φυλετική σχέση με τους Εβραίους και μάλιστα διάκεινται εχθρικά προς αυτούς. Οι Εβραίοι πίστευαν στον πολυθεϊσμό και μάλιστα σε 80 θεούς ακόμα και στα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια. Όταν ο Αιγύπτιος Οσάρσηφ (Μωϋσής) ασπάστηκε την μονοθεϊστική θρησκεία του Αχενατόν και οργάνωσε πραξικόπημα κατά των Αιγυπτίων μετά τον θάνατο του Αχενατόν, προκειμένου να επιβάλλει πολιτικές και θρησκευτικές αλλαγές και ειδικά την θρησκεία του Ον ή Ων με την βοήθεια των Εβραίων, στην αρχή το κίνημα επεκράτησε, αλλά στην συνέχεια αναγκάστηκε να φύγει από την Αίγυπτο διωκόμενος (Εξοδος) από τον Φαραώ Σμενκαρέ. Μάλιστα όταν με τον Μωϋσή έφτασαν στο όρος Σινά, ο τελευταίος ρώτησε τον θεό
      Είπεν δε ο Μωϋσής προς τον Θεόν, εάν μεταβώ εις τους Ισραηλίτες και είπω εις αυτούς ο θεός των πατέρων σας με απέστειλε προς εσας και με ερωτήσωσι ποίον το όνομα αυτού, τι θα απαντήσω εις αυτούς; Απεκρίθη ο Θεός προς τον Μωϋσήν. Είμαι εκείνος όστις είμαι. Και είπε τα εξής εις τους υιούς Ισραήλ, «εκείνος όστις είμαι» με απέστειλε προς υμάς (Εξοδος 3,13..14) (μετάφραση από το εβραϊκό κείμενο Β. Βέλλα, Θρησκευτικές Προσωπικότητες σελίς 14)
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    5. συνέχεια
      Όμως στην μετάφραση των (Ο’)
      Ειπεν δε ο Μωϋσής προς τον Θεόν, εάν μεταβώ εις τους Ισραηλίτες και είπω εις αυτούς ο θεός των πατέρων σας με απέστειλε προς εσας και με ερωτήσωσι ποίον το όνομα αυτού, τι θα απαντήσω εις αυτούς; Απεκρίθη ο Θεός προς τον Μωϋσήν «είμαι ο Ων» πες στους απογόνους του Αβραάμ και Ιακώβ πως ο Ων με απέστειλε ν’αρθω προς εσάς (Εξοδος 3, 13…14) (οι μεταφραστές των (Ο’) μετέφρασαν την λέξη Ατόν σε Ον, πράγμα που επίσης αναφέρεται στο κείμενο του Ιερεμία (14,13 και 39,17) που το μετάφρασαν σαν Ηλιούπολη την οποία έχτισε ο Αμένωφις (Ιχούτ-Ατόν) και η οποία αργότερα ονομάστηκε Ηλιούπολης, πόλη του Ηλιου. Στο Βιβλίο της Εξόδου 1,12 αναφέρεται ξανά το όνομα Ον και δεν πρόκειται για την μετοχή του ειμί, παρά ένα όνομα ξένο στους Εβραίους παρμένο από τους Αιγύπτιους
      Στο κείμενο του Ιερεμία υπάρχουν και άλλες διαφωτιστικές μαρτυρίες. Στο κεφάλαιο 14,15 διαβάζουμε
      Ο Ων, Κύριε ιδού οι προφήται αυτών προφητευουσι και λίγουσι ….. (Ιερεμίας 14,15 κατά την μετάφραση των Ο’)
      Ο Ων, Κύριε σύ εποίησας τον ουρανόν και την γην τη ισχύι σου τη μεγάλη (Ιερεμίας 39,17 κατά τους Ο’)
      Ο δε Ησαΐας αναφέρει
      Κείνη την ημέρα θα είναι στην Αίγυπτο πέντε πολιτείες που θα μιλούν την γλώσσα της Χαναάν και θα ορκίζονται στο όνομα του Γιαχβέ του κραταιού. Η μια από αυτές θα πάρει το όνομα Πολιτεία του Ήλιου. Κείνη την ημέρα θα στηθεί στην μεσιανή Αίγυπτο ένας βωμός για την λατρεία του Γιαχβέ και μια στήλη για να τιμάται ο Γιαχβέ στην επικράτειά του. Αυτό θα είναι σημάδι και μαρτυρία για τον κραταιό Γιαχβέ στην χώρα των Αιγυπτίων
      (Ησαΐας 19, 18-20)

      Από την Π.Δ. μαθαίνουμε επίσης ότι την εποχή του Ιωσία και Σεδεκία πολλοί Ισραηλίτες και ειδικά στην Ιερουσαλήμ λάτρευαν σαν υπέρτατο θεό τον Ηλιο (Β. Βασιλ. 16, 10-16 23,5 και 11-12 και Ιεζεκιήλ 8,16) Όταν έγινε ένας εμφύλιος σπαραγμός στην χώρα του Μωάβ και αποφασίστηκε το κρέμασμα των στασιαστών, ο Γιαχβέ λέει στον Μωϋσή.
      Λάβε πάντας τους αρχηγούς του εβραϊκού λαού και παραδειγμάτισον αυτούς Κυρίω κατέναντι του ηλίου (Αριθμοί 25,4)

      Όταν ο Ιησούς του Ναυή πολιορκούσε την Γαβαών είπε
      Τότε εκάλε ο Ιησούς προς τον Γιαχβέ κατά την ημέρα που ο Γιαχβέ παρέδωσε τους Αμωραίους εις το Ισραήλ και είπε «Στήθι Ηλιε» (προστάτεψέ μας ήλιε) επί τη Γαβαών και σύ Σελήνη επί τη φάραγγα Αιαλών (Ιησ. N. 10, 12-13)

      Στον 19 Ψαλμό διαβάζουμε …
      Του θεού την δόξα διαλαλούν τα ουράνια ………..
      ….. Εκεί στον ουρανό το αρχοπάλατο του Ηλιου είναι οικημένο
      Και αυτός κινάει σαν νιόγαμπρος μέσ’απτην κάμαρά του

      Οσο λοιπόν και να χτυπιέστε και να περνάτε την μετάφραση των (Ο') από "εξαγνιστηκές επιτροπές" δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το όνομα του Γιαχβέ. Αλλωστε αφού εναγκαλιστήκατε την Π.Δ. των Εβραίων, διάβασε πως αποκαλούν οι τελευταίοι τον θεό τους!!
      Συνεχίζεται με τον Αιγύπτιο Οσάρσηφο=Μωϋσή!!!

      Διαγραφή
    6. συνέχεια
      Ο Μωϋσής (πραγματικό του όνομα Οσάρσηφ) ήταν Αιγύπτιος γέννημα θρέμμα της Αιγύπτου (κατά τους εβραίους ιστορικούς Ιώσηπο και Φίλων) , αυλικός με ιερατική μόρφωση, αρχηγός του Αμενωφικού κόμματος που λάτρευαν τον θεό Ηλιο, δεν γνώριζε τα εβραϊκά καθώς ήταν Αιγύπτιος όπως αναφέρει η Βίβλος (Εξοδος 4,10) και μάλιστα πολλοί διατείνονται ότι ο γιαχβισμός είχε πολλά σημεία κοινά με τις Αιγυπτιακές θρησκευτικές αντιλήψεις. O φιλόσοφος Κέλσος αναφέρει ότι οι Ισραηλίτες ήταν Αιγύπτιοι στην καταγωγή που επαναστάτησαν κατά των άλλων Αιγυπτίων λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μόνο όταν συνεργάστηκε με τους Εβραίους της Αιγύπτου άρχισε την επαναστατική του δράση με την συμμαχία των αμενωφικών Ισραηλιτών. Το γενεαλογικό του δένδρο είναι άγνωστο και όταν καταστάλαξε και εδραιώθηκε ο γιαχβισμός στους Εβραίους, πλάστηκε ο μύθος με το μωρό που η μητέρα του το άφησε στο ποτάμι σε καλάθι στα χνάρια του Σαργών Α, βασιλιά της Ακκαδίας. Ο Αντίοχος μάλιστα αναφέρει ότι ο Μωϋσής ταυτιζόταν στα τελευταία προχριστιανικά χρόνια με τον Γιαχβέ και είδε στις παραμονές της Μακκαβαϊκής επανάστασης άγαλμά του στην Ιερουσαλήμ στον ναό που τον αναπαρίστανε με γενειάδα καβάλα σε ένα γαϊδουράκι να κρατά ένα βιβλίο (βλ. Διοδ. Σικελ. IV 94)
      Στην πρώτη του επανάσταση απότυχε και έφυγε καταδιωκόμενος στην χώρα των Κενιτών ή Κενεζιτών που ήταν αμενωφικοί, Αραβες στην καταγωγή που ζούσαν στην χώρα Μεδιάν ή Μαδιάμ (Μεδιανίτες) και περίμεναν την ευκαιρία να επαναστατήσουν και να επιβάλουν την μονοθεϊστική θρησκεία του Ηλιου στην Αιγύπτο μαζί με άλλες μεταρρυθμίσεις. Στην χώρα των Κενιτών παρουσιάστηκε ο Μωϋσής σαν Αιγύπτιος και όχι σαν Εβραίος και παντρεύτηκε την κόρη του Ιοθώρ ή Αγουήλ αρχηγού των Κενιτών παρόλο που ήταν πριν παντρεμένος με την κόρη ενός φυλάρχου Αιθίοπα και για αυτό τον κατακρίνανε για διγαμία αργότερα ο αδελφός του Ααρών και η αδελφή του Μύριαμ. Όταν οι συνθήκες ωρίμασαν οργάνωσε απεργιακές κινητοποιήσεις στους υπόδουλους Ισραηλίτες και Εβραίους που δούλευαν για τον Φαραώ την εποχή του Μενεφθά (1225) (Εξοδος, 5,4-5 & 5,7-13 & 5,15-17). Γεγονός είναι ότι ούτε πηγαινοερχόταν στο παλάτι του Φαραώ ο Μωϋσής, ούτε θαύματα και πληγές έγιναν αφού εκείνη την εποχή όλος ο πληθυσμός μαστιζόταν από την λέπρα και την σύφιλη (όπως αναφέρει και ο Ιώσηπος Α κατ’ Απίωνος 234-235 & 237-243) αλλά όλα ήταν αποτέλεσμα από τις πολιτικές αναταράξεις της εποχής εκείνης και όσα γράφηκαν ήταν μυθεύματα που κρύβουν την πάλη ανάμεσα στον πολυθεϊσμό και μονοθεϊσμό.
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    7. συνέχεια
      Στην Βίβλο, άλλοτε ο Μωϋσής πηγαίνει μόνος στο βουνό για να πάρει τις εντολές από τον Γιαχβέ και άλλοτε με συνοδεία (επιτροπή από άλλους φυλάρχους του Ισραήλ). (Εξοδος 24, 1-2 & 24, 9-11). Οι Εβραίοι (πολυθεϊστές επαναστάτησαν πολλές φορές στην δια της βίας επιβολής του Γιαχβέ από τους Ισραηλίτες και μάλιστα όπως αναφέρουν οι Αριθμοί 11, 1-4 όταν ήταν κοντά σε ένα ηφαίστειο, οι Ισραηλίτες τους χτύπησαν και πολλούς έριξαν μέσα στην λάβα του ηφαιστείου και πολλοί άλλο έφυγαν από το στρατόπεδο του Μωϋσή (Αριθμοί 14,3-4 και Εξοδος 17,1). Επειδή ο Γιαχβέ δεν ήθελα να φύγει (!!!!!) από το όρος Χωρείβ και να ακολουθήσει τους Ισραηλίτες και Εβραίους παρά τις επικλήσεις του Μωϋσή (Εξοδος 33,2 και Αριθμοί 11,29) υποσχέθηκε ότι θα ορίσει έναν αγγελιαφόρο του που θα τους οδηγήσει στην χώρα της Χαναάν (Εξοδος 33,2) και επειδή θα πορεύονταν μόνοι τους χωρίς την προστασία του Γιαχβέ, έπρεπε να πάρουν ένα φυλαχτό μαζί τους σε μια κιβωτό με το επτάφωτο λυχνάρι (σημάδι του Θεού Γιαχβέ-Ατον Ηλιου) «Και εμβαλείς εις την κιβωτό τα μαρτύρια (σημάδια) α αν δώσει» (Εξοδος 25,16). Οι ισχυρισμοί για τις 10 εντολές είναι μεταγενέστεροι. Αυτή η κιβωτός ήταν μέσα σε μια σκηνή, την σκηνή του μαρτυρίου ή της αποκάλυψης.
      Σε μια μακρόχρονη απουσία του Μωϋσή, οι Εβραίοι επαναστάτησαν και αποκήρυξαν τον Γιαχβέ όπως και ο αδελφός του Μωϋσή Ααρών και Μύριαμ που τους σκότωσαν αργότερα όταν επέστρεψε ο Μωύσής καθώς και τους στασιαστές (Αριθμοί 27,13 & 20,28 & 33,38). Όταν έφτασαν στην περιοχή Σιττείμ, οι Εβραίοι έφυγαν από τους Ισραηλίτες και συγχωνεύτηκαν με τους Μωαβίτες, πράγμα που επέφερε συρράξεις μεταξύ τους με πολλούς νεκρούς και από τις δύο πλευρές (Αριθμοί 25 1-9)
      «Και είπε ο Γιαχβέ στον Μωϋση, πιάσε τους αρχηγούς του (εβραϊκού) λαού και κρέμασέ τους αντίκρυ από τον ήλιο για να σταματήσει ο μεγάλος θυμός του Γιαχβέ. Ηταν δε οι σκοτωμένοι 24 χιλιάδες». (Αριθμοί 25,1 …….)
      Σε αυτή την μάχη θανατώθηκε ο Μωϋσής από του Κενίτες με αρχηγό τον Ιησού του Ναυή με τον οποίο είχαν παλιά έχθρα, κατά την Βίβλο θανατώθηκε από τον Γιαχβέ γιατί δεν τήρησε σωστή στάση απέναντι από την αντιγιαχβιστική εκστρατεία του Ααρών (Αριθμοί 27, 13…… & Ψαλμοί 103,33)!!!!!! Που τον αντικατέστησε με εντολή του Γιαχβέ ο Ιησού του Ναυή (Δευτερονόμιο 33 8 &10)
      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    8. Συνέχεια
      Και αν θες θα πάω ακόμα πιο πίσω στην Ιστορία 10-8.000 χρόνια με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο. Διάβασε τα γραφόμενά του και πες μου αν δεν μοιάζουν πάρα πολύ με το διδάσκει σήμερα ο χριστιανισμός, γιατί αυτός πρώτα μίλησε για τον ΕΝΑ και μοναδικό Θεό. Τα βιβλία του βρίσκονταν στις βιβλιοθήκες της Αιγύπτου από όπου τα πήρε ο Ακενατόν και επηρεασμένος από αυτά, έφτιαξε την μονοθεϊστική θρησκεία του ΑΤΟΝ θεού ΗΛΙΟΥ που πήρε ο Οσάρσηφος αργότερα εξ'ου και η πεντάφωτη λυχνία των Εβραίων που σηματοδοτεί το φως του θεού ΗΛΙΟΥ!!!!

      Τώρα αν καταπιάνομαι όπως λες από αποσπασματικές ρήσεις και βγάζω συμπεράσματα, εξήγησέ μου τα ακόλουθα

      Ενώ ο Μωϋσής βάδιζε και βρίσκονταν σε κάποιο κατάλυμμα, τον αντάμωσε ο Γιαχβέ και γύρευε να τον σκοτώσει. (Γιατί δεν μπορούσε να τον βρει;;;;;;) Τότε η γυναίκα του Μωϋσή Σεπφώρα πήρε μια κοφτερή πέτρα και έκοψε την πόσθη από το γεννητικό μόριο του γιού της και την έριξε στα πόδια του Γιαχβέ, λέγοντας του. Στ’ αλήθεια είσαι από αίμα γαμπρός μου. Ο Γιαχβέ άφησε τον Μωϋσή και η Σεπφώρα ξαναείπε. Γαμπρός μου από αίμα είσαι, εξαιτίας που έγινε η περιτομή. (Εξοδ. 4,24-26)

      Παραθέτω παρακάτω ένα χωρίο: Έσφαξες τα παιδιά μου και τα παρέδωσες στα είδωλά σου για ολοκαύτωμα… Αλίμονο, αλίμονο σ’ εσένα! Εγώ ο Κύριος ο Θεός, το λέω!… έχτισες δικό σου θολωτό δωμάτιο (πορνόσπιτο) καθιέρωσες και δικούς σου ιερούς τόπους (πορνοστάσιο) σε κάθε πλατεία… Στου κάθε δρόμο την αγκώνη έχτισες πορνοστάσια και ξεφτέλισες την ομορφιά σου, ανοίγοντας στον κάθε διαβάτη τα σκέλια σου… Και ξεπορνεύτηκες με τους συνορίτες σου τους Αιγύπτιους, τους μεγαλοσάρκους… για να μ’ εξοργίσεις……Ήταν δύο γυναίκες, κόρες της ίδιας μάνας. Και πορνεύτηκαν στην Αίγυπτο… Εκεί ζουλήχτηκαν και μαλάχτηκαν τα παρθενικά τους βυζιά… Και της Βαβυλώνας τα λεβεντόπαιδα ήρθαν και πλάγιασαν σ’ ερωτικό κρεβάτι μαζί της και τη μόλυναν με το πόρνεμά τους. …Τότε που είχε αγαπήσει με πάθος τους εραστές της, που το γεννητικό τους μόριο ήταν σαν των όνων και ο οργασμός τους σαν των αλόγων…» [(Ιεζεκ. 16: 21-26, 23:1-2, 17, 20) μφρ. Βιβλικής Εταιρίας και Κώστα Φριλίγγου (1951)].

      -«Θα εξολοθρεύσω τον Ιεροβοάμ εκείνον που ουρεί στον τοίχο...» (Βασιλέων Γ (δυτικός Βασιλέων Α)', 14: 10).
      10 διὰ τοῦτο ἐγὼ ἄγω κακίαν πρός σε εἰς οἶκον Ἱεροβοάμ· ἐξολοθρεύσω τοῦ Ἱεροβοὰμ οὐροῦντα πρὸς τοῖχον ἐχόμενον καὶ ἐγκαταλελειμμένον ἐν Ἰσραὴλ καὶ ἐπιλέξω οἴκου Ἱεροβοάμ, καθὼς ἐπιλέγεται ἡ κόπρος, ὡς τελειωθῆναι αὐτόν· 11 οἱ τεθνηκότες τοῦ Ἱεροβοὰμ ἐν τῇ πόλει, καταφάγονται οἱ κύνες, καὶ τὸν τεθνηκότα ἐν τῷ ἀγρῷ καταφάγονται τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι Κύριος ἐλάλησε.

      «Πάταξε ολόκληρη την οικογένεια του Βαασά· δεν άφησε σ' αυτόν κάποιον που ουρεί σε τοίχο...» (Βασιλέων Α', 16: 11).
      11 ¶And it came to pass, when he began to reign, as soon as he sat on his throne, that he slew all the house of Baasha: he left him not one that pisseth against a wall, neither of his kinsfolks, nor of his friends

      «Δες, λέει ο Κύριος: “Εγώ θα φέρω κακό επάνω σου, και θα σαρώσω πίσω σου, και θα εξολοθρεύσω από τον
      Αχαάβ εκείνον που ουρεί προς τον τοίχο”...» (Βασιλέων Α', 21: 21).

      21 Behold, I will bring evil upon thee, and will take away thy posterity, and will cut off from Ahab him that pisseth against the wall, and him that is shut up and left in Israel,

      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).
      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).
      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    9. συνέχεια
      (1 king 22,19) 19 Then Micaiah* said, ‘Therefore hear the word of the LORD: I saw the LORD sitting on his throne, with all the host of heaven standing beside him to the right and to the left of him. 20And the LORD said, “Who will entice Ahab, so that he may go up and fall at Ramoth-gilead?” Then one said one thing, and another said another, 21until a spirit came forward and stood before the LORD, saying, “I will entice him

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute

      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11)
      11 ‘Who is like you, O LORD, among the gods? Who is like you, majestic in holiness, awesome in splendour, doing wonders?

      at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3)

      2King 21,7The carved image of Asherah that he had made he set in the house of which the LORD said to David and to his son Solomon, ‘In this house, and in Jerusalem, which I have chosen out of all the tribes of Israel, I will put my name for ever;

      Γεν. 6,1-6 (σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο της Μετάφρασης των εβδομήκοντα):
      Και εγένετο ηνίκα ήρξαντο οι άνθρωποι πολλοί γίνεσθαι επί της γης, και θυγατέρες εγενήθησαν αυτοίς. ιδόντες δε οι υιοί του θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαί εισιν, έλαβον εαυτοίς γυναίκας από πασών, ων εξελέξαντο. και είπεν κύριος ο θεός Ου μη καταμείνη το πνεύμά μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώνα δια το είναι αυτούς σάρκας, έσονται δε αι ημέραι αυτών εκατόν είκοσι έτη, οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέραις εκείναις και μετ̓ εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί του θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων και εγεννώσαν εαυτοίς, εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ’ αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί. Ιδών δε κύριος ο θεός ότι επληθύνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων επί της γης και πας τις διανοείται εν τη καρδία αυτού επιμελώς επί τα πονηρά πάσας τας ημέρας, και ενεθυμήθη ο θεός ότι εποίησεν τον άνθρωπον επί της γης, και διενοήθη.

      Τώρα αν σε ρωτήσω όταν ο Καϊν σκότωσε τον Αβελ, με ποιόν τεκνοποίησε ........ τι θα μου απαντήσεις;;;;; Με την μητέρα του την Εύα ή την Λίλιθ που δεν αναγνωρίζουν οι ορθόδοξοι αλλά την αναγνωρίζουν όλοι οι άλλοι "αιρετικοί" κατά εσάς χριστιανοί;;;;;

      Θα μπορούσα να σου αναφέρω χιλιάδες παρόμοια "ανεξήγητα" και "τραγελαφικά" της βίβλου όπωςε για τον Μωϋσή, τον πορνόγερο Αβραάμ και Ιακώβ, τον αιμομίκτη και τσάτσο Λωτ και προτεζέ παρακαλώ του Γιαχβέ, τον επίσης πορνόγερο Δαβίδ με τις 300 γυναίκες και 700 πόρνες του, τον δολοφόνο προφήτη Ηλία, την πόρνη Θάμαρ που αναφέρεται και στο τροπάριο του γάμου, για τις χιλιάδες εγκλήματα ανδρών, γυναικών, παιδιών, εγκύων ακόμα και ζώων που ανήκαν σε αντιπάλους του Γιαχβέ και των "μη πιστών" σε αυτόν!!!!
      Φαίνεται ότι ή δεν γνωρίζεις να διαβάζεις Ελληνικά, ή άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    10. συνέχεια.
      Διαβάζουμε το "θεϊκό" πρόσταγμα του θεού Γιαχβέ, θεού περιορισμένης ευθύνης (μόνο για τους εβραίους)
      «Όπως ο κύριος είχε προστάξει στον Μωϋσή, σκότωσαν όλους τους άνδρες και μαζί με αυτούς τους βασιλείς και τα παιδιά του Ισραήλ πήραν αιχμάλωτες τις γυναίκες των Μαδιανιτών και τα παιδιά τους και έκαψαν με φωτιά όλες τιε πόλεις όπου έμεναν και όλα τα χωριά με τις σκηνές τους. Ο Μωϋσής όμως δεν ικανοποιήθηκε με αυτά, έγινε έξαλλος γιατί ζούσαν ακόμα οι γυναίκες και τα νεαρά αγόρια και φώναξε. Σκοτώστε λοιπόν όλα τα αρσενικά παιδιά και όλες τις γυναίκες που δεν είναι παρθένες. Τα κορίτσια που είναι ανέγγιχτα αφήστε τα να ζήσουν και χαρείτε τα εσείς. Με αυτά παραβίαζε ακόμα και τις δικές του εντολές ο κτηνώδης Γιαχβέ (5η και 7η ).

      Όταν ο Αζαρίας, ο βασιλιάς του Ιούδα έγινε 38 χρόνων, ο Ζαχαρίας ο γιός του Ιεροβοάμ, έγινε βασιλιάς του Ισραήλ. Κυβέρνησε όμως μόνο 6 μήνες στην Σαμάρεια, διότι ο Σελλούμ, ο γιός του Ιαβίς, συνωμότησε εναντίων του και τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Αλλά και ο Σελλούμ κυβέρνησε μόνο ένα μήνα. Γιατί ο Μαναήμ σκότωσε τον Σελλούμ, τον γιό του Ιαβίς στη Σαμάρεια και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Και ο Μαναήλ που κατά την άλωση της Θέρσα πρόσταξε να σφάξουν όλες τις έγκυες γυναίκες, κατάφερε ωστόσο να παραμείνει στο θρόνο για μια δεκαετία με την «βοήθεια του θεού» και πέθανε ειρηνικά!!!!!! (αυτό θα πει θεϊκή αγάπη!!!!!) Ο γιός και διάδοχός του Φακεϊας βασίλευσε μόνο δύο χρόνια. Μετά συνωμότησε εναντίον του ο Φακέ και τον σκότωσε στην Σαμάρεια, στον πύργο του παλατιού μαζί με τον Αργόβ και τον Αρία και έγινε βασιλιάς στη θέση του. Ο Φακεέ κυβέρνησε είκοσι χρόνια ώσπου εξεγέρθηκε εναντίον του ο Ωσηέ, τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. (Χρυσόστομος, Λόγοι κατά Ιουδαίων 1,1 1,3 …. 4,1 5,4 6,2….)
      (Αυτό το λένε Θεόσταλτο βιβλίο γεμάτο δολοφονίες και σφαγές ακόμα και εγκύων με την ευλογία του Γιαχβέ)

      «Ούτο λέγει Κύριος (Ιαχωβάς), λάβε το ποτήριον τούτο του οίνου εκ της χειρός μου και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω και θέλουσιν πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω εαυτούς ερήμοσην, θάμβος, συριγμόν και κατάραν. Και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε» (Μασ. Ιερεμίας ΚΕ 15-27)
      Ούτω λέγει Κύριος (Γιαχβέ) των δυνάμεων ύπαγε τώρα και εξολόθρευσε και μη λυπηθείς αυτούς και θανάτωσον άνδρα, γυναίκα και παιδίον από νηπίου έως θηλαζόντος και βουν και όνον και κάμηλον και πρόβατον (Α Σαμουήλ 15-3 ή Ο’ Α Βασιλέων 15-3)
      «Και επάταξαν και εξολόθρευσαν εν στόματι μαχαίρας πάσας τας πόλεις και πάσας τας ψυχάς τας εν αυτή δεν αφήκεν υπόλοιπον (τους κατέσφαξαν όλους μηδενός εξαιρουμένου). Ούτως επάταξεν ο Ιησούς πάσαν την γην την ορεινήν και την μεσηβρινήν και την πεδινήν και δεν αφήκεν υπόλοιπον αλλ’εξολόθρευσεν παν το έχον πνοήν καθώς προσέταξε ο Κύριος ο θεός του Ισραήλ» (Ιησούς του Ναυή 10.37-40)

      Ο Ανανίας και η Σαπφείρα οδηγήθηκαν σε θάνατο επειδή δεν έδωσαν τη σωστή ποσότητα χρημάτων στην Εκκλησία. Το περιστατικό περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη, στις Πράξεις των Αποστολών (5:1–11). Το ζευγάρι πούλησε ένα κτήμα προκειμένου να προσφέρει τα χρήματα στους Αποστόλους. Ωστόσο, αντί να δώσουν το συμφωνηθέν ποσό, επιχείρησαν να κρατήσουν ένα μέρος του κέρδους για τον εαυτό τους. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    11. συνέχεια
      Οταν δε Κυριος ο Θεός σου σε εισαγάγη εις την χώραν, προς την οποίαν τώρα πορεύεσαι, δια να την κληρονομήσης ως ιδικήν σου, και εκβάλη από εμπρός σου έθνη μεγάλα, τους Χετταίους, τους Γεργεσαίους, τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, τους Φερεζαίους, τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, επτά έθνη πολυαριθμότερα και ισχυρότερα από σας και θα παραδώση αυτούς Κυριος ο Θεός σου εις τα χέρια σου, θα κτυπήσης αυτούς, θα τους εξαφανίσης τελείως, δεν θα συνάψης καμμίαν συνθήκην μαζή των και δεν θα τους λυπηθήτε καθόλου. Δεν θα έλθετε εις γάμους μαζή των. Ούτε την θυγατέρα σου θα δώσης ως σύζυγον στον υιόν κάποιου από αυτούς, ούτε την θυγατέρα εκείνου θα πάρης ως νύμφην δια τον υιόν σου. Διότι η αλλοεθνής νύμφη θα απομακρύν τον υιόν σου από εμέ και θα λατρεύση αυτός άλλους θεούς, οπότε θα οργισθή πολύ ο Κυριος εναντίον σας και θα σε εξολοθρεύση το ταχύτερον. Αλλά και αυτά ακόμη θα πράξης εναντίον των ειδωλολατρών αλλοεθνών· Θα κρημνίσετε τους βωμούς των, θα συντρίψετε τας ειδωλολατρικάς των στήλας, θα κατακάψετε τα ιερά δάση των και θα κάψετε εις την φωτιά τα ξυλόγλυπτα αγάλματά των. (Δευτερονόμιο 7, 1-5) (Ωραίος ο Ιεχωβάς !!!! τελικά πρέπει να είναι θεός μόνο για τους Εβραίους, όχι οικουμενικός)

      «Θέλετε καταστρέψει πάντας τους τόπους, όπου τα έθνη τα οποία θέλετε κυριεύσει, ελάτρευον τους θεούς αυτών επί τα υψηλά όρη και επί τους λόφους και υποκάτω παντός δένδρου δασέος. Και θέλετε καταδαφίσει τους βωμούς αυτών και συντρίψει τας στήλας αυτών και κατακαύσει εν πυρί τα άλση αυτών και κατακόψει τα είδωλα των θεών αυτών και εξαλείψει τα ονόματα αυτών εκ του τόπου εκείνου» (Δευτερονόμιο 12, 2-3)
      «Διότι το έθνος και η βασιλεία τα οποία δεν ήθελον σε δουλεύσει θέλουσιν αφανισθή ναι, τα έθνη εκείνα θέλουσιν ολοκλήρως ερημωθή» (Ησαϊας 60-12)
      Εξωλοθρεύσαμεν αυτούς, όπως ακριβώς και τον Σηών, βασιλέα της Εσεβών, κατεστρέψαμεν κάθε πόλιν του Ωγ, την μίαν μετά την άλλην, και εξωντώσαμεν και αυτάς ακόμη τας γυναίκας και τα παιδιά. Ολα δε τα ζώα και τα λάφυρα των πόλεων τα ελεηλατήσαμεν και τα επήραμεν δια τον εαυτόν μας. (Δευτερονόμιο 3, 6-7) (Θεϊκό βιβλίο μίσους, με σφαγές και λεηλασίες με τις ευλογίες του Ιεχωβά!!)
      «Ο δίκαιος θέλει ευφρανθεί όταν ιδεί τη εκδίκηση και τους πόδα αυτού θέλει νίψει εν τω αίματι του ασεβούς» (Ψαλμοί 58.10)
      (Εξοδος IB 11-16) Ο θεός (Γιαχβέ) λέει στον Μωυσή «Θα περάσω τα μεσάνυχτα από την χώρα της Αιγύπτου και θα σφάξω κάθε πρωτότοκο από άνθρωπο μέχρι ζώο (τι του έφταιξαν τα ζώα??) σεις να βάψετε με αίμα προβάτου την θύρα της οικίας σας ώστε όπου δω το σημείο τούτο το αίμα, να μην εισέλθω μέσα για να σφάξω και θα πάω παραπέρα»!!!! (να σφάξει παιδιά!!!)
      Εγώ (ο Γιαχβέ) πρόσταξα τους διορισμένους και τους δυνατούς μου να εκτελέσουν τον θυμό μου σκληρά και με οργή φλογερή. Θα παιδεύσω τους λαούς και τα χέρια τους θα παραλύσουν και η καρδιά τους θα διαλυθεί όποιος βρεθεί μπροστά (σε μένα) θα διαλυθεί από μαχαίρι. Και τα τέκνα αυτών θα συντριφθούν μπροστά τους, τα σπίτια τους θα λεηλατηθούν και οι γυναίκες τους θα βιασθούν, δεν θα δείξουν έλεος (οι διορισμένοι από μένα) ούτε στον καρπό της κοιλίας ούτε θα λυπηθούν τα παιδιά. Ως προσήλυτοι θα προσκολληθούν (οι αντίπαλοί μου) στον οίκο Ιακώβ (στην λατρεία μου) και θα είναι αιχμάλωτοι δούλοι και δούλες. Θα πατάξω με θυμό τους λαούς με ακατάπαυστα χτυπήματα εγώ (ο Γιαχβέ) ο δεσπόζων εν οργή επί τα έθνη. (Ησαϊας 13.3-14.5)

      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ;;;;;;;;;; ΤΟ "ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ";;;;

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    12. Συνέχεια
      Πάμε τώρα στα παράλογα του Γιαχβέ και της βίβλου που πιστεύεις

      Ο ΛΟΤ και οι θυγατέρες του
      Μέθυσαν λοιπόν τον πατέρα τους (Λοτ) εκείνη την νύχτα με κρασί και κοιμήθηκε μαζί του η μεγάλη του κόρη. Εκείνος δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε, ούτε όταν σηκώθηκε. (δεν ξέρω κανέναν τύφλα στο μεθύσι να του «σηκώνεται»!! αλλά θα μου πεις Θείες «σηκωμάρες» είναι αυτές). Την άλλη μέρα είπε στην μικρή αδερφή της. Ελα να τον μεθύσουμε και κοιμήσου εσύ μαζί του. Μέθυσαν τον πατέρα τους και πλάγιασε μαζί του η μικρότερη και πάλι αυτός δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε ούτε όταν σηκώθηκε (βολικό). Ετσι οι δύο κόρες του Λοτ έμειναν έγκυες από τον πατέρα τους. Γεν. 19.32-36 (Από το Θεϊκό αυτό κείμενο απουσιάζει παντελώς κάθε σχόλιο θεϊκής απαξίωσης και δυσαρέσκειας λες και είναι όλα καλά καμωμένα!! Είδες τι σημαίνει να έχεις τα μέσα?
      Ο ίδιος μάλιστα τις είχε προσφέρει στον όχλο (παρθένες & αρραβωνιασμένες) να τις κάνουν ότι θέλουν (Γεν. 19.8)
      Στους «προς Εβραίους επιστολή» του Παύλου (9, 16-21) διαβάζουμε με έκπληξη ότι ο Θεός επικύρωνες συμφωνίες με τους Εβραίους με αίμα τράγων και μοσχαριών!!! «λέγων (ο Μωϋσής), τούτο το αίμα της διαθήκης ης ενετείλατο προς υμάς ο θεός και την σκηνή δε και πάντα τα σκεύη της λειτουργίας τω αίματι ομοίως εράντισε και σχεδόν εν αίματι πάντα καθαρίζεται κατά τον νόμον και χωρίς αιματεκχυσίας ου γίνεται άφεσις»!!!

      Στο Δευτερονόμιο κεφ.9 λείπουν οι στοίχοι από το 30 έως το 33 και οι στοίχοι από 27 έως 29 έχουν αλλάξει επειδή μήπως αναφέρει την εντολή του θεού να σφαγιαστούν 3.000 άνδρες από τους Λευίτες??? «27 Ο Μωυσής τους είπε, ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ προστάζει να ζωστεί καθένας σας το σπαθί του και να διασχίσετε το στρατόπεδο από την μια είσοδο έως την άλλη και να σκοτώσει καθένας σας τον αδελφό, το φίλο του και τον συγγενή του.28 Οι Λευίτες εκτέλεσαν την διαταγή του Μωυσή και θανατώθηκαν από τον λαό εκείνη την ημέρα περίπου 3.000 άνδρες». Και αυτό πέρασε από «εξαγνιστική λογοκρισία»??? (Πλεύρης σελίς 288)

      «Και ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, λέγοντας: Μίλησε στους γιους Ισραήλ, και πες τους: ΕΓΩ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας. (…) Κανένας άνθρωπος δεν θα πλησιάσει σε οποιονδήποτε συγγενή του κατά σάρκα, για να ξεσκεπάσει τη γυμνότητά του. Εγώ είμαι ο Κύριος. (…) Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς όπως με γυναίκα• είναι βδέλυγμα. Ούτε θα συνευρεθείς με οποιοδήποτε κτήνος, ώστε να μολυνθείς μαζί του• ούτε γυναίκα θα σταθεί μπροστά σε κτήνος, για να βατευτεί• είναι βέβηλο.» (Λευιτικόν 18: 1-2, 6, 22-23) Ο Λωτ όμως με τις κόρες του ...... το γλέντησε δεόντως χωρίς να πάθει τίποτα!!!!! Αυτό θα πει να έχεις μέσον τον Γιαχβέ

      «Και ο Θεός ήρθε στον Αβιμέλεχ σε όνειρο τη νύχτα, και του είπε: Δες, εσύ πεθαίνεις εξαιτίας τής γυναίκας που πήρες· επειδή, είναι παντρεμένη με άνδρα. 4 Και ο Αβιμέλεχ δεν είχε πλησιάσει σ’ αυτή· και είπε: Κύριε, θα θανάτωνες ένα έθνος, ακόμα και έναν δίκαιο; 5 Αυτός δεν μου είπε: Είναι αδελφή μου; Κι αυτή πάλι, αυτή είπε: Είναι αδελφός μου. Με ευθύτητα της καρδιάς μου, και με καθαρότητα των χεριών μου το έπραξα αυτό. 6 Και ο Θεός είπε σ’ αυτόν σε όνειρο: Κι εγώ γνώρισα ότι με ευθύτητα της καρδιάς σου το έπραξες· γι’ αυτό κι εγώ σε εμπόδισα από το να αμαρτήσεις σε μένα· γι’ αυτό, δεν σε άφησα να την αγγίξεις· 7 τώρα, λοιπόν, απόδωσε τη γυναίκα στον άνθρωπο, επειδή είναι προφήτης· και θα προσευχηθεί για σένα, και θα ζήσεις· αλλά, αν δεν [την] αποδώσεις, να ξέρεις ότι εξάπαντος θα πεθάνεις, εσύ, και όλα όσα έχεις. Και ο Αβραάμ προσευχήθηκε στον Θεό· και ο Θεός θεράπευσε τον Αβιμέλεχ, και τη γυναίκα του, και τις θεράπαινές του, και τεκνοποίησαν. 18 Επειδή, ο Κύριος είχε κλείσει ολοκληρωτικά κάθε μήτρα στο σπίτι τού Αβιμέλεχ, εξαιτίας της Σάρρας, της γυναίκας τού Αβραάμ» (Γεν. 20, 3-28).
      Δηλαδή είναι να τρελένεσαι, ο Αβραάμ αμάρτησε παρουσιάζοντας την γυναίκα του σαν αδελφή του για να εξαπατήσει τον Αβιμέλεχ (το ξανάκανε με τον Φαραώ) και ο καλός Γιαχβέ τιμωρεί το δύστυχο θύμα!!!!!
      Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    13. συνέχεια
      Την ίδια τακτική αναφέρει η Βίβλος ότι ακολούθησε και ο υιός του Ισαάκ (σωματέμπορος) που εξέδιδε την γυναίκα του Ρεβέκκα στους Φιλισταίους (Γένεσις ΚΣΤ,7-11) (κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και νοικοκύρη!!!!!!!)Θεϊκό βιβλίο γεμάτο με διδάγματα προς μίμηση!!!!

      Η Σάρα ή Σάρρα εκτός από πόρνη ήταν και μαστροπός της Άγαρ (Γένεσις κεφ 16) «Και η Σάρα είπε στον Άβραμ: Δες, ο Κύριος με απέκλεισε από την τεκνοποιία· μπες, λοιπόν, στη δούλη μου, ίσως αποκτήσω παιδί απ’ αυτή. Και ο Άβραμ υπάκουσε στον λόγο τής Σάρας (Άλλο που δεν ήθελε και αυτός!!). 3 Και η Σάρα, η γυναίκα τού Άβραμ, πήρε την Άγαρ, την Αιγύπτια, τη δούλη της, αφού ο Άβραμ είχε κατοικήσει δέκα χρόνια στη γη Χαναάν, και την έδωσε στον άνδρα της τον Άβραμ, για να είναι γυναίκα του. 4 Και μπήκε στην Άγαρ, και εκείνη συνέλαβε· και όταν είδε ότι συνέλαβε, η κυρία της καταφρονιόταν μπροστά της». Βέβαια, τότε ο Γιεχωβάς δεν επεμβαίνει να την καταστήσει έγκυο όπως έκανε μετά!!! Μετά η Σάρα από ζήλια διώχνει την Αγαρ (θεόπνευστο βιβλίο η ΠΔ!!! διηγείται κατινίστικες ιστορίες) «Και είπε στον Αβραάμ: Διώξε αυτή τη δούλη και τον γιο της· επειδή, δεν θα κληρονομήσει ο γιος αυτής της δούλης μαζί με τον γιο μου, τον Ισαάκ. 11 Και το πράγμα φάνηκε υπερβολικά σκληρό στα μάτια τού Αβραάμ, για τον γιο του. 12 Και ο Θεός είπε στον Αβραάμ: Ας μη φανεί σκληρό στα μάτια σου για το παιδί, και για τη δούλη σου· σε όλα όσα σου πει η Σάρρα, να ακούσεις τα λόγια της· επειδή, στον Ισαάκ θα κληθεί σπέρμα σε σένα· 13 και τον γιο τής δούλης θα τον καταστήσω έθνος· επειδή, είναι σπέρμα σου. 14 Και αφού ο Αβραάμ σηκώθηκε ενωρίς το πρωί, πήρε ψωμιά, και ένα ασκί με νερό, και τα έδωσε στην Άγαρ, βάζοντάς τα επάνω στον ώμο της· και το παιδί, και την έδιωξε. Κι εκείνη, καθώς αναχώρησε, περιπλανιόταν στην έρημο Βηρ-σαβεέ» (Γεν. 21, 9-20)

      Η Ραχήλ ήταν κλέφτρα και ψεύτρα, έκλεψε τα δώρα του πατέρα της «Λάβαν δὲ ᾤχετο κεῖραι τὰ πρόβατα αὐτοῦ· ἔκλεψε δὲ Ραχὴλ τὰ εἴδωλα τοῦ πατρὸς αὐτῆς» (Γένεσις ΛΑ 19),

      Η Εσθήρ πόρνη και δολοφόνος (Εσθήρ Ι-3) (ετοιμασία της Εσθήρ στο χαρέμι του βασιλιά) «Και όταν ήρθε η σειρά για να πάει στο βασιλιά η Εσθήρ, η κόρη του Αβιχαίλ, του θείου του Μαροδοχαίου, την οποία είχε πάρει ως κόρη του,+ δεν ζήτησε τίποτα+ παρά μόνο ό,τι ανέφερε ο Ηγαΐ,+ ο ευνούχος του βασιλιά, ο φύλακας των γυναικών (όλο αυτό το διάστημα η Εσθήρ κέρδιζε συνεχώς εύνοια στα μάτια όποιου την έβλεπε).+ 16 Τότε η Εσθήρ οδηγήθηκε στον Βασιλιά Ασσουήρη στη βασιλική του κατοικία το δέκατο μήνα, δηλαδή το μήνα Τεβέθ, στο έβδομο έτος+ της βασιλείας του. 17 Και αγάπησε ο βασιλιάς την Εσθήρ περισσότερο από ό,τι όλες τις άλλες γυναίκες (του χαρεμιού του) και έτσι εκείνη κέρδισε περισσότερη εύνοια και στοργική καλοσύνη ενώπιόν του από ό,τι όλες οι άλλες παρθένες (ποιες παρθένες??? Στο χαρέμι είχε παρθένες??) .+ Και έβαλε το βασιλικό κάλυμμα στο κεφάλι της και την έκανε βασίλισσα+ αντί της Αστίν». (Εσθήρ 9,1-32) (πείθει τον βασιλιά να κρεμάσει τους 10 γιούς του Αμάν) «ας επιτραπεί και αύριο στους Ιουδαίους που υπάρχουν στα Σούσα να ενεργήσουν σύμφωνα με το νόμο της σημερινής ημέρας·+ και ας κρεμαστούν οι δέκα γιοι του Αμάν πάνω στο ξύλο».+ 14 Και ο βασιλιάς είπε να γίνει έτσι.+ Τότε ανακοινώθηκε νόμος στα Σούσα, και κρεμάστηκαν οι δέκα γιοι του Αμάν»

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    14. συνέχεια
      Ο Δαβίδ μοιχός και άθλιος δολοφόνος, έστειλε τον σωματοφύλακά του Ουρία να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή τους Χετταίους και είπε στον πεθερό του κατά την επίθεση να κάνουν πίσω για να μείνει αυτός εκτεθειμένος και να σκοτωθεί για να πάρει την γυναίκα του με την οποία έκανε παιδί που το σκότωσε κατόπιν. «Θα σηκώσω (εγώ ο Γιαχβέ) εναντίων σου (εναντίων του Δαβίδ) δεινά μέσα στην οικογένειά σου. Τις γυναίκες σου θα πάρω και θα τις δώσω σε άλλους για να πλαγιάσουν μαζί τους και μάλιστα μπροστά σου και σε κοινή θέα. Εσύ αμάρτησες κρυφά (ξενοπήδησε την Βηθσαβέε γυναίκα του στρατηγού του Ουρία) αλλά εγώ θα το κάνω αυτό στο φως της ημέρας μπροστά σε όλο τον λαό». (Β Σαμουήλ 12-11)
      Στο Λευτικό (20,10) όμως διαβάζουμε ότι ο ή η μοιχός πρέπει να φονευθούν πράγμα που δεν έγινε με τον Δαβίδ!!!
      10 ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΤΙΣ ΜΟΙΧΕΥΣΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΝΟΣ ΟΣΤΙΣ ΜΟΙΧΕΥΣΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗ Ο ΜΟΙΧΕΥΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΙΧΕΥΟΜΕΝΗ
      Αυτός ο «εκλεκτός» του Θεού κατά καιρούς ακρωτηρίαζε τα άλογα των εχθρών και στους ίδιους κόβει τα χέρια και τα πόδια. Όπως αναφέρει ο Ιστορικός Θεοδώρητος, αυτός ο προφήτης τοποθετούσε τους αιχμαλώτους (κατά την προσφιλή συνήθεια των χιτλερικών) ανάμεσα σε σιδεροπρίονα, οδοντωτές προεξοχές και σφήνες και τους έκαιγε σε καμίνια.
      (είναι να τρελαίνεσαι!!! Επειδή ξενοπήδησε ο Δαβίδ, θα τιμωρήσει τις γυναίκες του. Ωραίος και εκδικητικός ο Θεός Γιαχβέ!!! «Πούλα παραμύθι στους βλάκες» Πλάτων. Καλά είπε ο Επίκουρος «τόση βλακεία δεν πολεμιέται»)

      Ο Δε Λοτ ήταν και προαγωγός, από φόβο προθυμοποιήθηκε να δώσει στο πλήθος τις παρθένες αρραβωνιασμένες (!!) κόρες του να τις κάνουν ότι θέλουν για να το καταλαγιάσει όταν είδαν τους 2 αγγέλους που πήγαν στα Σόδομα «και έκραζαν στον Λωτ, και του έλεγαν: Πού [είναι] οι άνδρες, εκείνοι που μπήκαν μέσα σε σένα τη νύχτα; Βγάλ’ τους έξω σε μας, για να τους γνωρίσουμε. 6 Και ο Λωτ βγήκε σ’ αυτούς στο πρόθυρο, και έκλεισε πίσω του την πόρτα, 7 και είπε: Μη, αδελφοί μου, μη πράξετε ένα [τέτοιο] κακό· 8 δέστε, έχω δύο θυγατέρες, που δεν γνώρισαν άνδρα· να σας τις φέρω, λοιπόν, έξω· και κάντε σ’ αυτές, όπως σας φανεί αρεστό· μόνον σ’ αυτούς τους άνδρες να μη πράξετε τίποτε, επειδή για τούτο μπήκαν κάτω από τη σκιά τής στέγης μου» (Γεν. 19, 4-9)

      Αν αυτά τα αίσχη τα λες εσύ "Θεόσταλτο" βιβλίο, τότε τύφλα να έχουν οι τζιχαντιστές
      Για να μην αναφερθώ στην του Κωνσταντίνου εποχή με τους διωγμούς τάχαμου των πρωτοχριστιανών που Ιστορικοί αναφέρουν ότι ήταν δεν ήταν 3000 σε μια δεκαετία και οι πραγματικοί χριστιανοί που διώχθησαν από τους καθολικούς το 316 στην Β. Αφρική ήταν οι Δονατιστές (Haller, Papsttum I 45)!!!

      Δεν μπορείς να διδάσκεις σαν θρησκεία τέτοια παραμύθια και διαχρονικά εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας με την διακαιολογία ότι άλλες ήταν οι δοξασίες εκείνης της εποχής, ή τα καταδικάζεις και τα αφορείς, ή τα αποδέχεσαι με όλες τις συνέπειες.
      Διάβασε το βιβλίο του Karlheinz Deschner "Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού 5 τόμοι" και το ξανασυζητάμε!!!

      Διαγραφή
    15. Διάβασε για την καταγωγή μας το βιβλίο του καθηγητή Δ. Λιαντίνη "Ο Νεοέλληνας" και κάνε σύγκριση αν είμαστε εμείς οι κάφροι σήμερα στο Ελλαδιστάν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ξεπουλήσαμε ακόμα και το βρακί μας για τα μπουζούκια και τα πάρτι μας και τώρα θέλουμε να είναι και αγύριστα τα δανεικά!!!!

      "Ένας λαός χωρίς ταυτότητα" Δημήτρης Λιαντίνης
      Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πώς και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της. Οι ξένοι όμως, σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί για τη νέα δεν έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντι της εμάς τους Νεοέλληνες, φέρνουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα.Τι σχέση ημπορεί να 'χουν, συλλογιούνται, ετούτοι οι φελλάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους;Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι στους σημερινούς Έλληνες με τους αρχαίους. Οι θεωρίες των διάφορων Φαλμεράυερ έχουν περάσει στους Φράγκους. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους αποσβολώσαμε με τους ιστορικούς, τους γλωσσολόγους, και τους λαογράφους μας. Λάθος. Κρύβουμε το κεφάλι με το λιανό μας δάχτυλο. Και βέβαια. Πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο μέγας γλωσσολόγος Γ. Χατζιδάκις έλεγε αυτά που έλεγε, -ορθά- κι από την άλλη έβριζε το Σολωμό μας αγράμματο, και τη γλώσσα του σκύβαλα και μαλλιαρά μαλλιά;Σχέση με τους αρχαίους Έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι Γάλλοι, οι Εγγλέζοι και οι Γερμανοί. Εμείς, που τους ανακαλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε. Για τους Ευρωπαίους οι Νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ. Με το ρούσικο τυπικό στη γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους πάνω από τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοίχους των εκκλησιών.
      . Ένας παπάς, και Κρητικός μάλιστα, στη μητρόπολη Κορίνθου, με κοίταζε κάποτε γλαρωμένος.- Τι βλέπεις παπά;- Έχω ένα όραμα, μου λέει. Να μαζέψω κάποτες λεφτά από τους ομογενήδες. Να σηκώσω εδώ στον Ισθμό, μπαίνοντας στο Μοριά να το βλέπουν ούλος ο κόσμος, ένα άγαλμα του απόστολου Παύλου. Ίσαμε πενήντα πήχες ψήλος, και βάλε.- Σαν το άγαλμα της Ελευθερίας ε; του κάνω.- Έτσι, μου λέει. Κι όλο έπαιρνε φωτιά.- Και γιατί του Παύλου, δηλαδή; Και τόσο πελώριο;- Μα...για τις «Προς Κορινθίους» ντε!- Τον ξέρεις τον Κολοσσό της Ρόδου; τον ερωτώ.- Ναι. Τέτοιονε θέλω και τον Παύλο.- Τον Κολοσσό του Μαρουσιού τον ξέρεις;- Εννοείς το βιβλίο για τον Κατσίμπαλη; Το ξέρω.- Τον κώλο του Μαρουσιού, παπά, τον ξέρεις;- ...- Άστα αυτά, του λέω. Είναι της αριστερής διανόησης.- Εμ, λέω κι εγώ. Γι' αυτό δεν τον ξέρω, μου απαντάει.- Γιατί, βρε αρκουδόπαπα, ξέσπασα, δε στήνεις ένα άγαλμα του Νικηταρά ή του Κολοκοτρώνη, που μας λευτερώσανε και είδαμε μοίρα στον ήλιο; Και να το κάμεις ψηλό και βαρύ ωσάν τον Ακροκόρινθο που βλέπεις αντίκρια σου; Όπως θα ταίριαζε στους παλικαράδες μας; Μόνο μου θέλεις τον Εβραίο. Δεν ξέρεις ότι με τους Εβραίους οι Έλληνες είμαστε η φωτιά με το νερό; Όχι από εθνικό μίσος, όπως με άλλους, αλλά από αντιπαράθεση κοσμοθεωριών; Δεν άκουσες ποτέ την ιερή βρισιά του λαού μας: «Γαμώ τον Εβραίο σου!»
      Ποια αρχαία τραγωδία στην εκκλησία που λες τώρα, αυτοί αντέγραψαν 300 αρχαιοελληνικούς ύμνους και την αρχαιοελληνική μουσική της βαφτίσανε Βυζαντινή, το μαύρο το βαφτίσανε άσπρο, κάθε λίγο και λιγάκι ότι δεν τους συμφαίρει το διαγράφουν, το πλαστογραφούν, το αλλάζουν. Οσο για την αρχαιοελληνική εκκλησία (αγνό και ρωμαλέο δήμο) που την δανείστηκαν και την κατάντησαν ένα άντρο σφαγών, εγκλημάτων και βασανιστηρίων, "Το αφιόνι, η παράκρουση, ο φανατισμός, το θεολογικό μίσος και από κοντά η δυσειδής μορφή και δυσώδης σάρκα όλων αυτών των λειτουργημάτων. Το κηφιναριό δηλαδή παρασίτιση. Οι ομφαλοσκόποι, οι θεόπτες, οι δαιμονόβλαβοι, και οι δαιμονοσκουσμένοι" κατά τον Δ. Λιαντίνη

      Διαγραφή
    16. Συνέχεια.
      Η εκκλησία των πιστών

      «Eξαγνιστική» αποδελτίωση της ιστορίας
      Όπως στην περίπτωση της Kαινής Διαθήκης, έτσι και στην περίπτωση των «Εκκλησιαστικών Πατέρων» υπήρχαν βλαπτικά γραπτά, που τροποποιήθηκαν κατά την διάρκεια των αιώνων και πολλά από τα περιεχόμενά τους ξαναγράφτηκαν ή αποσιωπήθηκαν.
      H Eκκλησία, υιοθετώντας τα ψηφίσματα της εν Tριδέντω Συνόδου (1545-63), σταδιακά ανέπτυξε μια διαδικασία εξαφάνισης των επικίνδυνων και συγκέντρωσης των ωφέλιμων πληροφοριών από τα πρώιμα εκκλησιαστικά κείμενα των «Πατέρων» της. Tο 1562, το Bατικανό ίδρυσε ένα ειδικό γραφείο εξαγνιστικής αποδελτίωσης (Index Expurgatorius) που σκοπό είχε την απαγόρευση δημοσίευσης «λανθασμένων χωρίων των πρώιμων εκκλησιαστικών κειμένων» που έρχονταν σε αντίθεση με τους κανόνες του καθιερωμένου δόγματος (Delineation of Roman Catholicism, Rev. Charles Elliott, DD, G. Lane&P.P. Standford, N.York, 1842, p.89, The Vatican Censors, pr. Peter Elmsey, Oxford, p.327). Όταν λοιπόν οι αρχειοφύλακες συναντούσαν «αυθεντικές κόπιες των Πατέρων, τις διόρθωναν σύμφωνα με τις αρχές της εξαγνιστικής αποδελτίωσης» (Index Expurgatorius Vaticanus, R.Gibbings, ed., Dublin, 1837, The Literary Policy of the Church of Rome, J.Mendham, J.Duncan, London, 1830).
      Eπιπλέον, η Encyclopedia Biblica αποκαλύπτει ότι 1.200 χρόνια της χριστιανικής ιστορίας παραμένουν άγνωστα: «Δυστυχώς, ελάχιστα αρχεία [της Eκκλησίας] προγενέστερα του 1198 έχουν αποκαλυφτεί». Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι, εκείνη τη χρονιά (1198), ο Πάπας Iννοκέντιος III (1198-1216) καταπίεσε όλες τις πρώιμες πηγές της ιστορίας, με την ίδρυση των Kρυφών Aρχείων (Catholic Encyclopedia, Farley ed., vol xv, p.287). O καθηγητής Edmond S. Bordeaux, ύστερα από πολύχρονη μελέτη των παραπάνω Aρχείων, καταλήγει: «H Eκκλησία έβαλε προγενέστερες χρονολογίες σε μεταγενέστερες εργασίες της, άλλες εκ νέου γραμμένες, άλλες διορθωμένες και άλλες πλαστογραφημένες, που συγκροτούσαν την τελική έκφραση της ιστορίας της... χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική για να παρουσιάσει νεότερα εκκλησιαστικά γραπτά ως προγενέστερα και να φωτίσει, μ' αυτόν τον τρόπο, τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο αιώνα μ.X» (πηγή, How the Great Pan Died, Edmond S. Bordeaux, p.46).
      Tα συμπεράσματα του καθηγητή ενισχύονται από το γεγονός ότι, το 1587, ο Πάπας Σίξτος V (1585-90) ίδρυσε στο Bατικανό μια γραφειοκρατική εκδοτική αρχή και είπε: «H εκκλησιαστική ιστορία θα καταρτιστεί τώρα... θα πρέπει να τυπώσουμε την δική μας άποψη» (Encyclopedie, Diderot, 1759). Tα αρχεία του Bατικανού αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος Πάπας πέρασε 18 μήνες της ζωής του γράφοντας μια καινούργια Bίβλο και στη συνέχεια εισηγήθηκε στον Καθολικισμό μια «Nέα Γνώση» (πηγή, Catholic Encyclopedia, Farley ed., vol v, p.442, vol xv, p.376).
      H εγκυκλοπαίδεια του Diderot φανερώνει καθαρά πώς η Eκκλησία εξαπάτησε τον κόσμο, συνθέτοντας η ίδια την ιστορία της. Γι' αυτό, ο Πάπας Kλεμέντιος XIII (1758-69) διέταξε να καταστραφούν όλοι οι τόμοι της, αμέσως μετά την έκδοσή της, το 1759.

      ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!!!!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!!!!!!
      ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!!

      Διαγραφή
    17. ΣΕ ΛΊΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΌΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΊΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ, όταν οι εβραιοχριστιανοί κατέστρεφαν, έσφαζαν και έκαιγαν ότι θύμιζε αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, διάβασε Ιουστινιανό, Θεοδόσιο, το βιβλίο Retum Gestrarum Libri XXXI του Αμιανού Μαρκελλίνου Ρωμαίου Ιστορικού, τον Στοβαίο που γράφει για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ή Θωρ και την διδασκαλία του και άσε τον Ηράκλειτο το "σκοτεινό" φιλόσοφο εκεί που κάθεται γιατί η εκκλησία πολέμησε σαν λεπρούς τους αρχαίους φιλοσόφους αν και βασίστηκε στην φιλοσοφία του Πλάτωνα για να ελέγξει τους "βλάκες" (Πλάτωνος Πολιτεία). Διάβασε τι έγραψα για τον Ι. Χρυσόστομο!!!!

      Διαγραφή
    18. Πάμε τώρα στο Ταλμούδ και τα άλλα ιερά βιβλία των Εβραίων και προφητών που δεν συμπεριλάβατε στα δικά σας της "Θεόσταλτης Βίβλου" σας και τα απορρίψατε σαν "αιρετικά" ή "ανύπαρκτα" όπως και τα Ευαγγέλια του Ιούδα, και της Μαρίας της Μαγδαληνής (δεν συνέφερε άλλωστε να διαβάζουν τα παραμυθάκια τα πρόβατα .... διάβασε γιατί)

      Μέσα σε αυτά τα εβραϊκά ιερά βιβλία, αναφέρουν ότι ο Χριστός είναι νόθος και βράζει μέσα σε καυτά σκατά, ότι η Παναγία ήταν μια πόρνη στους μαραγκούς, (εκπομπή K. Πλεύρη 28/9/2014 Ancient King, βιβλίο «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια») ότι οι έλληνες είναι γάιδαροι, ότι όποιος δεν είναι Εβραίος είναι κτήνος και όποια γυναίκα δεν είναι Εβραία είναι πόρνη και παρόλο που τα ξέρει και το υπουργείο παιδείας και η εκκλησία, αδιαφορούν εγκληματικά!!! Μήπως επειδή εκβιάζουν ότι θα βγουν στην φόρα δυσάρεστα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος για κάποιους ιεράρχες ή πολιτικούς? Γιατί κύριοι της εκκλησίας επιτρέψατε να κυκλοφορήσει στα σχολεία ένα DVD του εβραϊκού λόμπι με την γενοκτονία των εβραίων και όχι με τα εγκλήματα των Ναζί στην κατοχή του Κ. Πλεύρη?? Γιατί κύριοι στο υπουργείο (παρα)παιδείας και (παρα)θρησκευμάτων (!!!) ασχολείστε περισσότερο με τους Εβραίους και σχεδόν καθόλου με τους αρχαίους Έλληνες? Τι προσέφεραν αυτοί στην παγκόσμια λογοτεχνία, τέχνες και γράμματα? Απολύτως τίποτα, κανέναν στρατηγό, κανέναν φιλόσοφο, κανέναν μαθηματικό, αστρονόμο, νομοθέτη και ιστορικό! Στην παγκόσμια ιστορία ακούς μόνο την λέξη Ελληνας και έχουν λυσσάξει για αυτό και βάζουν τους υποτακτικούς τους να διαγράψουν από την Ιστορία και την συνείδηση μας τα γεγονότα αυτά. Το υπουργείο (παρα)παιδείας έχει στείλει 8 εγκυκλίους στα σχολεία για διαλέξεις για τους εβραίους και μάλιστα στο διάστημα της πρωινής προσευχή (κάθε 27 Ιανουαρίου επέτειος των Εβραίων, Ε Ρέμος ειδικός Γραμματεύς 3 σελίδες κείμενο) και βιβλία προπαγάνδας υπέρ των εβραίων που πληρώνει ο φορολογούμενος Έλληνας και καμία διάλεξη για τους αρχαίους Έλληνες!! Πότε μοιράσατε ένα βιβλίο για όλους τους αρχαίους έλληνες φιλόσοφους στα σχολεία?
      Τώρα θα μου πεις εδώ έχετε βιάσει ανηλεώς την ιστορία με ψεύδη και παραποιήσεις όπως τα «κρυφά σχολιά» επί τουρκοκρατίας, το «σφάξε με αγά μου ν’αγιάσω», «ήτανε θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει» «ο θεός για να μας σώσει μας έκανε σκλάβους των Τούρκων» (εμάς δεν μας ρώτησε πάντως!!!!!!) «Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και τόσα άλλα λαμπρά παραδείγματα σκοταδισμού και πραγματικής παράνοιας όπως αναφέρει και ο Γκέτε!!!!


      Το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο θεός Ιεχωβάς «διέρχεται τας νύκτας αναγιγνώσκων το Ταλμούδ, συνδιαλεγόμενος μετά των σοφών Εβραίων των συνταξάντων αυτό και ζητών τας γνώμας των επί πολλών πραγμάτων» και μάλιστα όταν συζητούσαν ένα θέμα περί λέπρας, υπήρχε αντιγνωμία μεταξύ του θεού και των σοφών ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ σαν διευθυντή τον Ραββίνο Νεεμία να διευθετήσει την διαφορά και μάλιστα ο θεός έχασε!!!!! «ηρυθρίασεν επί τη ήττη του αλλά δεν ετόλμησε να αντιλέξη κατά της αποφάσεως τόσο σοφού ραββίνου και ηκούσθη ανακράζων εν στεναγμώ «αχ τα τέκνα μου μ’ενίκησαν»!!!!!!!!! (Μεναχίμ 31-32)
      Επίσης στο (Βεράχ φυλ 61) ο θεός Ιεχωβάς μετάνιωσε που άφησε να καταστραφεί ο ναός του και διεσκορπίστηκαν τα τέκνα του και κλαίγοντας γοερά έχυνε δάκρυα που πέφτοντας στην θάλασσα δημιουργούσαν μεγάλο παφλασμό και σεισμούς!!!

      Παραμύθια;;;; Μα και η Π.Δ. τα ίδια δεν λέει για την Λίλιθ που ο καλός Γιαχβέ της έστειλε τρεις αγγέλους (πνεύματα) (γιατί ένας δεν ήταν αρκετός;;;;) για να την συνετίσει (σε τι;;;;) και όταν αυτή αρνήθηκε της σκότωνε κάθε μέρα (αγαπάτε αλλήλους) 100 από τα παιδιά της (πότε προλάβαινε και τα έκανε ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ;;;;;;;;)

      Διαγραφή
    19. Ο Εβραίος καθηγητής και συγγραφέας Νόρμαν Φίλκενταϊν και ο Νιλ Ασερ Σίμπερμαν στο βιβίο τους «Η Βίβλος, η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές» αναφέρει ότι πρόκειται για μια συλλογή θρύλων, νόμων, ποίησης προφητειών και Ιστορίας, καθώς και περιστασιακές μυθοπλασίες (σελ 202) και τιτλοφορούν μάλιστα κεφάλαια με τίτλους όπως «προειδοποιητικό παραμύθι», «το παραμύθι των 12 φυλών και των δύο βασιλείων» κτλ. Φυσικά ούτε Ιστορικά συμβάντα αναφέρει καθώς ποιος σήμερα πιστεύει ότι ο Θεός έστειλε άγγελο και σκότωσε σε μια νύχτα 185.000 στρατιώτες του Σενναχερίμπ που πολιορκούσε την Ιερουσαλήμ!!

      Και πάμε τώρα στον τοτεμισμό!!!!!
      Ο Ρώσος αρχιεπίσκοπος Νοβγκόροντ Αντώνιος επισκέφτηκε το 1200 μ.Χ. την Κωνσταντινούπολη 4 χρόνια πριν την 4 σταυροφορία και όταν γύρισε πίσω στην πατρίδα του έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Εντυπώσεις από την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Νοβγκόροντ Αντωνίου στους ιερούς τόπους της Κωνσταντινούπολης». Γράφει λοιπόν ο αρχιεπίσκοπος.
      Στην Αγία Σοφία προσκύνησα στην αγία τράπεζα όπου ο χριστός έφαγε με τους μαθητές του την μεγάλη Πέμπτη, προσκύνησα τις πλάκες με τις 10 εντολές του Μωυσή με τα χρυσά αγγεία των μάγων. Ασπάστηκα επίσης το αίμα του Χριστού όταν τον χτύπησε στο κεφάλι κάποιος Εβραίος (η αποθέωση της παράκρουσης, δηλαδή κάποιος έτρεχε πίσω από τον Χριστό με ένα δοχείο και μάζευε το αίμα που έτρεχε;;), τις αλυσίδες του αποστόλου Παύλου και τις αμπάρες τις φυλακής του (την φυλακή?? Δεν είχανε και την φυλακή μαζί?), τα πριόνια που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Σταυρού (δούλεμα κανονικό), την χάλκινη σάλπιγγα του Ιησού του Ναυή, τον κουβά του πηγαδιού της Σαμαρίτιδος, (το πηγάδι όχι?) την εικόνα του Χριστού που ζωγράφισε ο απόστολος Παύλος με τριμμένα μαργαριτάρια και πολύτιμα πετράδια (αυτό θα πει ταπεινότητα ….. ήταν και ζωγράφος; Μα καλά αυτοί δεν είχαν μας λένε οι γραφές λεφτά ούτε για ψωμί να φάνε, τα μαργαριτάρια και τα πολύτιμα πετράδια που τα βρήκαν; Αυτοί που δίδασκαν να ελεούν τους φτωχούς και να δίνουν τα διπλά ιμάτιά τους στους μη έχοντας;;;;). Μέσα στο αυτοκρατορικό παλάτι είδα και προσκύνησα το σφουγγάρι με το ξύδι που πότισαν τον Χριστό στον σταυρό, το αίμα του Χριστού που έτρεξε από το λόγχισμα (δούλεμα κανονικό), τα καρφιά που τον κάρφωσαν, την λόγχη, τον πορφυρό μανδύα (μα καλά η βίβλος δεν γράφει ότι τα ιμάτιά του τα διαμοιράστηκαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες;; Αλλά θα μου πεις δύσκολο είναι να βρεις άλλα και να πουλάς παραμύθι στους βλάκες;;), τον χιτώνα του Χριστού, την ζώνη της Παναγιάς, τα σανδάλια του Χριστού και την μαρμαρένια λεκάνη με το νερό μέσα στην οποία έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Στην εκκλησία του αγίου Μιχαήλ που ήταν μέσα στο παλάτι προσκύνησα τα κέρατα του κριαριού που έκανε θυσία ο Αβραάμ αντί του Ισαάκ (το δέρας όχι??? έ ρε δούλεμα που πέφτει!!), την ράβδο του Μωυσή που άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα (παραμύθια της Χαλιμάς), την τράπεζα που έφαγε ο Αβραάμ (τι αυτός που εκπόρνευε σε τρίτους την γυναίκα του Σάρα για να πλουτίσει??) με την αγία τριάδα (τρώνε και οι θεοί;; μα καλά τότε δεν υπήρχε καν αγία τριάδα, για τον απλό λόγο ότι ο Γιαχβέ δεν άφηνε κανέναν άλλον εκτός από τον ίδιο να διαφεντεύει τους Εβραίους αλλά μήπως εννοεί και με τους άλλους θεούς του πανθέου των Εβραίων σύμφωνα με την Γένεση;), ένα σταυρό φτιαγμένο με κληματόβεργες του αμπελιού που φύτεψε ο Νόε μετά τον κατακλυσμό, το κλαδί της ελιάς που έφερε το περιστέρι στην κιβωτό του Νώε (το περιστέρι όχι;) (ούτε την κιβωτό; Πάλι καλά) τα πανέρια με τους άρτους που τάισε ο Χριστός τους χιλιάδες οπαδούς του.
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    20. συνέχεια
      Στον Ναό της Αναστάσιος ο Αντώνιος προσκύνησε πάλι το αίμα του Χριστού και τα καρφιά του σταυρού (καλά με πόσα καρφιά τον κάρφωσαν?) και στον ναό του παντοκράτορα είδε την σανίδα όπου τοποθέτησαν το σώμα του Χριστού μετά την αποκαθήλωση στην οποία φαίνονται καθαρά τα δάκρυα της Παναγιάς. Τρεις χιλιάδες γράφει ο Αντώνιος ότι είναι οι ιερείς και μοναχοί στην Αγία Σοφία και 40.000 στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης και εκατοντάδες μοναστήρια στην χώρα με 14.000 μοναχούς.
      Και μετά κατηγορούν τους καθολικούς για τον τοτεμισμό τους και τα αγάλματα των αγίων που έχουν στις εκκλησίες τους. Να μην ξεχνάμε και το πετσάκι της περιτομής του Χριστού που έδωσε σε μια δαιμονοσκουσμένη την Αικατερίνης της Σιένας που λέει ότι κατά τον 19 αιώνα παρακαλώ (λίγο αργά το σκέφτηκαν, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) την επισκέφτηκε ο Χριστός στον ύπνο της και την παντρεύτηκε δίνοντας της σαν δαχτυλίδι αρραβώνων το πετσάκι της περιτομής του (!!!!!!!) το οποίο και φυσικά υπάρχει ακόμα και σήμερα σε μια χρυσή προθήκη στον ομώνυμο ναό για να τον προσκυνούν τα πρόβατα με το αζημίωτο φυσικά!! (το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο!!!!! Αλληλούια)

      Το ότι οι εθνικοί έθαβαν τα είδωλά των θεών τους στην γη, τα θρηνούσαν και έπειτα πανηγύριζαν θριαμβευτικά για την ανάστασή τους ήταν για τους χριστιανούς ανόητα, όμως θεωρούσαν την δική τους ιερή Μ. Παρασκευή , Σάββατο και Πάσχα!!! Ο Ησαΐας θρηνεί και κατηγορεί τους εθνικούς για τα είδωλά τους που γονατίζουν και τα προσκυνούν και τα φιλούν «έχουν στόμα μα δεν μιλούν, (Ψαλμός 115) μάτια και δεν βλέπουν, αυτιά και δεν ακούν, μύτες και δεν μυρίζουν». Μα καλά και οι εικόνες με τους αγίους, οι λάρνακες με τα οστά των αγίων, τα χαϊμαλιά, οι σταυροί, το δήθεν αγιασμένο νερό που πουλάνε σε μπουκαλάκια, τα λείψανα των «αγίων» κτλ τι διαφορά έχουν; Κατηγορούσαν τους εθνικούς ότι έφτιαχναν ομοιώματα των θεών τους έχοντας πρωτότυπα πόρνες όπως ο Πραξιτέλης την Αφροδίτη της Κνίδου από την ερωμένη του Φρύνη. Αλλά δεν δημιουργήθηκαν ανάλογα οι Μαντόνες και οι εικόνες των αγίων, ή ήρθε το Αγιο Πνεύμα και τους έδωσε φωτογραφίες τους;;; Δεν ζωγράφιζε επανειλημμένα ο Fra Philippo Lippi την καλόγρια Lucrezia Butti ( που την απήγαγε και την έκανε γυναίκα του το 1456 μαζί με το παιδί τους) σαν την Μαρία με τον μικρό Ιησού;;; Δεν αποθανάτισε ο Ντίρερ τις παλλακίδες του καρδινάλιου Albrecht II (1514, 1545) Kaethe Stolzenfels και Ernestine Mechandel ως κόρες του Λωτ, ο Λούκας Κράναχ την Ernestine ως αγία Ούρσουλα, ο Γκρίνβαλτ την Kaethe ως Αγία Αικατερίνη στον μυστικό γάμο;;

      Ο Minucious Felix δικηγόρος στην αρχαία Ρώμη κατέκρινε την μεταφορά των Θεϊκών ειδώλων στις ειδωλολατρικές λιτανείες. Ωστόσο και στις χριστιανικές λιτανείες λάμβαναν μέρος πλήθος λειψανοθηκών αγίων ακόμα και παράσιτων όπως ο αρχιεπίσκοπος Αλμπρεχτ του Μαγδεμβούργου. Όπως «εξαπατούσαν» οι ειδωλολάτρες τους ανώριμους ενήλικες με τα ψεύτικα ομοιώματα των θεών, το ίδιο έκαναν και οι χριστιανοί με τα γύψινα ομοιώματα θεών και αγίων! ΟΙ χριστιανοί χλευάζουν τους εθνικούς που φιλούν τα πόδια των θεών τους, αλλά το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι με τις εικόνες, τα λείψανα και τα αγάλματά τους

      Διαγραφή
    21. συνέχεια
      Ο Αυγουστίνος υποστηρίζει ότι τα είδωλα δεν προστατεύουν τους ανθρώπους στον πόλεμο!! Οι άγιοι των χριστιανών μήπως τους προστατεύουν;;;
      Ο Απόστολος Παύλος κατηγορεί τους ειδωλολάτρες σαν «ματαιόδοξους, αδαείς, ανόητους πωρωμένους, μολυσμένους, άδικους, μοχθηρούς, φιλάργυρους, κακούς, ζηλόφθονους και δολοφόνους, μεθύστακες, αιμομίκτες, συκοφάντες, απατεώνες, βλάσφημους που θα καούν από το θειάφι του Θεού (πρώτη επιστολή Πέτρου). Αλήθεια, τότε τι ήταν ο Λωτ, ο Μωϋσής, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ο Δαβίδ, ο Σολόμωντας, ο προφήτης Ηλίας, ο Ιεζεκιήλ, ο Γιαχβέ, ο Βάαλ, η Ασερά και οι τόσοι άλλοι «ήρωες» του Πάνθεου της Βίβλου;;;

      Οι Ιστορίες των θεών του Ομήρου ή του Ησίοδου με τα ζευγαρώματα του Δία με την Ηλέκτρα, την Αλκμήνη, την Δανάη, την Λήδα κτλ φαντάζουν στους χριστιανούς απίστευτα ανόητες! Όταν όμως μια κοπέλα μένει έγκυος από το Αγιο Πνεύμα χωρίς να χάσει την αγνότητά της αυτό μπορεί να συμβεί και δεν είναι ανοσιούργημα (Αμβρόσιος που επικαλείται τους γύπες που αναπαράγονται χωρίς σεξουαλική επαφή «θεωρούμε αδύνατο για την μητέρα του θεού κάτι που είναι αναμφισβήτητο για τους γύπες»;;!!!!), όπως και με τον προστατευόμενο του Γιαχβέ Λωτ που τεκνοποίησε με τις κόρες τους και μάλιστα όταν κοιμόταν, ούτε όταν ο Αβραάμ και ο Ισαάκ εκπόρνευαν τις γυναίκες τους σε τρίτους !!!! Φυσικά ούτε και όταν ο Δαβίδ μοίχευσε με την Βηθσαβέε, γυναίκα του στρατηγού του Ουρία και τεκνοποίησε μαζί της (πράγμα που σύμφωνα με το Λευιτικό επέσυρε την ποινή του θανάτου και στους δύο μοιχούς), ο Γιαχβέ αντί να τον τιμωρήσει, ξέσπασε πάνω στις γυναίκες του!!!! Θεϊκή δικαιοσύνη!!!! Φυσικά η παραποίηση πάει σύννεφο με την Παναγία να μην έχει άλλους γιούς (είναι πιο σικ να μένει αμόλυντη, άσε που δεν αναφέρουν στα σχολικά βιβλία ότι ήταν μόλις 13 ετών που τεκνοποίησε, διαφορετικά όμως απεικονίζετε στις εικόνες), έλα μου όμως που οι απόστολοι άλλα αναφέρουν για αδελφούς και αδελφές, για πρωτότοκους και δευτερότοκους και τρέχει και δεν προλαβαίνει η εκκλησία να τα μπαλώσει ότι δήθεν ήταν από τον πρώτο του γάμο του Ιωσήφ που ξεχνάνε να αναφέρουν με ποια και ξεχνάνε να τους αναφέρουν όταν πήγαν ο Ιωσήφ με την Μαρία και το βρέφος να απογραφούν ήταν μόνοι τους χωρίς τα άλλα παιδιά του...... λεπτομέρειες θα μου πεις...... από τα πολλά παραμύθια έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους με τις ασυνέχειες (το ψέμα έχει κοντά ποδάρια).

      Διαγραφή
    22. Φιλόσοφος Πορφύριος (233 από την Τύρο-Φοινίκη) μαθητής του Πλωτίνου, από τα 15 βιβλία του σώθηκαν ελάχιστα αποσπάσματα διότι κατεστράφησαν με διαταγή των αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου, Θεοδοσίου Β και Βαλεριανού Γ. προς όφελος της εκκλησίας φυσικά αφού σαν πολυμαθής και σχολαστικός που ήταν ερευνούσε τις γραφές και εύρισκε και καυτηρίαζε τις αντιφάσεις και τις μυθοπλασίες τους, γεγονός που τον αναδεικνύει σαν τον πρωτοπόρο και πρόδρομο του ορθολογισμού και της κριτικής της Βίβλου! «Ακόμα και αν ένας αφελής Έλληνας πιστεύει πως ένας θεός κατοικεί μέσα σε ένα άγαλμα, περισσότερο ανόητος είναι ένας χριστιανός που πιστεύει πως ο Θεός μπήκε μέσα σε μια γυναίκα την Μαρία, έγινε έμβρυο και τυλίχθηκε μετά στις φασκιές» (Αυγουστίνος Επιστολή 102). Ο Πορφύριος ασκεί κριτική στον Παύλο που τον κατηγορεί σαν απατεώνα και για πλεονεξία, με το δίκιο του, αφού ο δεύτερος δήλωσε «ποιος ξεκινάει να πάει στον πόλεμο με δικά του έξοδα; Ποιος βόσκει ένα κοπάδι και δεν τρέφεται από το γάλα του»; Ο Πορφύριος αποδοκίμαζε τον Μυστικό Δείπνο, την βάπτιση, την εσχατολογία, τα μυστήρια, το δόγμα της σωτηρίας και τον παραλογισμό των χριστιανών. Ο Frederick Poulsen (1949) εκθειάζει την πολυμάθειά του και την θρησκευτική αντίληψη του αλλά και την ευστοχία των επιχειρημάτων του. Ο Θεολόγος Harnack έγραψε πως ακόμα και σήμερα ο Πορφύριος παραμένει αξεπέραστος και έχει δίκιο στις περισσότερες απόψεις του!!

      Τώρα αν θες πάμε στους "αληθινούς" "ορθόδοξους" Χριστιανούς μια που εσύ δεν αποδέχεσαι τους υπόλοιπους σαν "αιρετικούς" και αυτοί εσάς σαν "αιρετικούς"

      Διάβασε την «Ελληνική Νομαρχία» http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?)

      Από http://libertarianwords.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9.html, διαβάζουμε:
      Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ
      του Άγγλου R.Walpole στο βιβλίο του “Travels in Various Countries” τ. Β΄, σελ. 216.


      Επίσης τον Φίνλαιη για το χρονικό του για την μετά την άλωση βίο των "αγίων" κληρικών, την διαφθορά τους και τις αλλαξοπατριαρχίες και μια που μιλάς για αρχαίες τραγωδίες, η καταστροφή του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος από το ιερατείο ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια τραγωδία!!! Και το τι ψάλλουν στους ναούς του ανθελληνικού σκοταδισμού και αυτό είναι εθνική τραγωδία, αλλά βλέπεις το ιερατείο είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην (παρα)παιδεία που δεν ξεριζώνεται παρά μόνο όταν αρχίσει να βρέχει μυαλά, αλλά εμείς ακόμα εξακολουθούμε να κρατάμε ομπρέλα από φόβο!!!








      Διαγραφή
    23. ΚΑΛΡΧΑΙΝΤ ΝΤΕΣΝΕΡ 1927 (πολυβραβευμένος Γερμανός συγγραφέας βιβλίων κριτικής της Ιστορίας του χριστιανισμού)
      Τα πιο γνωστά του βιβλία «εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού 10 τόμοι» και «Η ψεύτικη Πίστη» βραβεύτηκαν με το International Humanist award της International Humanist ethical Union. Στα βιβλία του αναφέρει τις δολοφονίες, το μίσος και τα εγκλήματα της θρησκείας των χριστιανών στο όνομα της ΑΓΑΠΗΣ δήθεν, μιας θρησκείας που στο όνομα της προς τον πλησίον, δολοφονεί, ληστεύει, βασανίζει με σαδισμό με τα πιο απάνθρωπα μέσα άλλους ανθρώπους. Απαξιώνει, αναθεματίζει, δαιμονοποιεί και βιάζει και όλο αυτό δεν λέγεται ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ αλλά χριστιανισμός!!! Ο Χριστιανισμός είναι μια εγκληματική ιστορία διωγμών και καταστροφών όσων δεν θέλησαν να την ακολουθήσουν. Είναι τελείως παράλογο η εκκλησία να διεκδικεί για τον εαυτό της τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν αυτή επί σειρά αιώνων όχι μόνο τα καταπάτησε, αλλά τα αμφισβήτησε και τα κατέστειλε δια πυρός και σιδήρου.
      Κατά την μακραίωνη ιστορία της δεν ανέδειξε ούτε μια ανθρωπιστική πράξη και καμία βελτίωση συνθηκών διαβίωσης του ανθρώπου, αντίθετα μάλιστα, επεδίωξε έναν άνευ προηγουμένου ψυχαναγκαστικό σκοταδισμό και μαγγανεία. Να θυμηθούμε στον μεσαίωνα την απαγόρευση της πλύσης του σώματος αντίθετα με τα λουτρά των Ρωμαίων και Ελλήνων, σαν διαβολικό κατασκεύασμα και την σίτιση με τα δάχτυλα κατά τον μεσαίωνα, την εξαφάνιση-συμπίεση του στήθους στις γυναίκες με τους κορσέδες για να μην σκανδαλίζονται οι άνδρες κτλ. Ότι έχει ανακαλυφθεί από άλλους, το παρουσιάζει η εκκλησία ως επίτευγμά της. Ακόμα και η ίδια της η πίστη στηρίζεται στην αντιγραφή άλλων προγενέστερων θρησκειών και συγκεκριμένα του Ερμή ή Θορ του Τρισμέγιστου και των εβραϊκών και Αιγυπτιακών γραφών. Στα τόσα χρόνια ύπαρξής του, ο χριστιανισμός δεν αναδείχθηκε ούτε μια φορά σαν φάρος πολιτισμικής ανάπτυξης ή βηματοδότης, αντίθετα μάλιστα, αναδείχθηκε σαν αναχρονιστικός διώκτης που καταδίκασε στην πυρά κάθε νέα δοξασία και έρευνα με κραυγαλέα τα παραδείγματα του Μπρούνο, του Γαλιλαίου και της Υπατίας αλλά και τόσων άλλων.
      Η ικανότητα προσαρμογής του χριστιανισμού έγκειται στο ότι είναι άμορφος και η άρση της φυσιογνωμίας του κάθε στιγμή είναι συνταγή της επιτυχίας του. Διαπιστώνουν ποιες αξίες ισχύον σε μια κοινωνία και τις ασπάζονται παρουσιάζοντες τες σαν δικές τους χωρίς να ντρέπονται και ας καταπολεμούσαν και έκαιγαν επί εκατοντάδες χρόνια τις ίδιες αυτές αξίες, βιβλία και εφευρέτες που δέχτηκαν τώρα λέει ο φιλόσοφος και καθηγητής Hermann Josef Schmidt.
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    24. συνέχεια
      Φυσικά η συγνώμη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους και όπως είπε και ο Σωκράτης, «χρειάζεται μεγάλη παιδεία και ήθος για να ζητήσει κανείς συγνώμη» κάτι που κανείς από την εκκλησία δεν έχει δείξει μέχρι τώρα.
      Αυτοί που ποδοπάτησαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκατομμύρια φορές έρχονται τώρα τιμητές της. Αυτοί που έκαιγαν στην πυρά σαν μάγισσες και αιρετικούς εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, έρχονται τώρα και μας μιλάνε για αξιοπρέπεια όταν με τον χειρότερο αυτό τρόπο της «εις πυράν θάνατον μετά από βασανισμούς» φαίνεται ότι όχι μόνο την πίστευαν αλλά την είχαν και σαν τρόπο επιβολής δια της βίας των διεστραμμένων πιστεύω τους. Υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τον βασανισμό, την καύση στην πυρά και τον διασκορπισμό των σταχτών ή των μελών του ανθρώπινου σώματος από τις τακτικές αυτές της εκκλησίας? Δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς τα εργαλεία βασανισμού που χρησιμοποιούσε η ιερά εξέταση για να καταλάβει μικρό μόνο μέρος τον πόνο, την αγωνία και την απελπισία των θυμάτων της. Λίαν προσφάτως βρέθηκαν φρικιαστικά ομαδικά εγκλήματα νηπίων σε ομαδικό τάφο σε άσυλο της καθολικής εκκλησίας στην Ιρλανδία και αναρίθμητα τα εγκλήματα και τα όργια των πατέρων και προκαθήμενων της εκκλησίας (παιδοφιλία, πορνεία, ομοφυλοφιλία). Εγκληματίες πάπες επιδίδονταν σε σεξουαλικά όργια με πόρνες και χαρέμια, δολοφονώντας όποιον τους στεκόταν εμπόδιο. Παραδείγματα ο πάπας Ιωάννης ΚΓ (1410-1415) με το χαρέμι του από 200 πόρνες πολλές από τις οποίες μάλιστα ήταν καλόγριες, ο πάπας Βονιφάτιος Η (1294-1303) ο οποίος όχι μόνο επεδίδετο με σοδομισμό και άλλα σεξουαλικά όργια αλλά δήλωνε και «άθεος». Ο πάπας Πίος ΙΒ (1939-1958) διακατέχετο από το «ευγενές σπορ» της αφάνισης όλων των μειονοτήτων στην Ευρώπη και συνεργάστηκε στενά και με τον Χίτλερ για την επίτευξη του σκοπού αυτού και την δημιουργία στρατοπέδων. Μετά την πτώση του Χίτλερ, παρείχε καταφύγιο σε πολλούς εγκληματίες πολέμου Ναζί όπως ο διαβόητος Αντε Πάβελιτς.

      Και όλα αυτά για την δήθεν αγάπη του Χριστού όταν και οι ίδιοι του οι «πατριάρχες», προφήτες και μαθητές στα κηρύγματα τους διαιώνιζαν το μίσος και την εκδικητικότητα προς τους «άπιστους» από την εποχή μάλιστα της Βίβλου των Χαλδαίων.

      Διαγραφή
    25. Ολόκληρη η Ιστορία της εκκλησίας είναι ένας συνεχής επιθετικός και εμφύλιος πόλεμος προς τα έξω και προς τα μέσα με εκατομμύρια θύματα, ένας συνεχής καταναγκαστικός και ψυχοφθόρος πόλεμος καταπίεσης των πιστών και οπαδών με τον θεό. Ένας διαρκής πόλεμος κατά των Εθνικών, των Εβραίων, των Λομβαρδών, των Σαξόνων, των Σαρακηνών, των Αλβιγηνών, των Βαλδένσιων, των Χουσιτών, των Γκιοσών, Ουγενότων, προτεσταντών, Καθολικών, Ινδιάνων της Αμερικής και των Βουδιστών ακόμα. Να θυμηθούμε τις δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την μουσουλμανική βιβλιοθήκη και το στήσιμο του αγάλματος του φιλόσοφου Κομφούκιου σε μια πλατεία, όπως και για την διδασκαλία της πολεμικής τέχνης κουνγκ-φου, του ανατολικού διαλογισμού, της γιόγκα, του ζίου-ζιτσου κτλ! Ενας διαρκής ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ πόλεμος μισαλλοδοξίας και μίσους για την επικράτησή τους και μόνο. Ενας διαρκής πόλεμος σφαγών και λεηλασιών που διήρκησε όχι 40 ή 80 χρόνια αλλά 1500 ολόκληρα χρόνια!! Μεταχειρίστηκαν τον άνθρωπο με τόση κακία, μίσος και εκδικητικότητα πού ούτε τα ζώα δεν συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό. Ο χριστιανισμός εισέβαλε σαν ιός στον αρχαίο ανεξίθρησκο Ελληνικό και Ρωμαϊκό πολιτισμό όπου συνυπήρξαν αρμονικά και ειρηνικά μια πληθώρα θρησκειών. Η θρησκευτική ανεκτικότητα ήταν αυτονόητη και δεν υπήρχαν ούτε νόμοι ούτε σύνορα διαχωρισμού. Οι χριστιανοί εισέβαλαν σαν μια ορδή αμόρφωτων φονταμενταλιστών και δηλητηριάζει τον κόσμο έκτοτε με μίσος, φανατισμό προς τον συνάνθρωπό μας και κατάρες σε όσους δεν υπακούσουν τυφλά, θολώνοντας το μυαλό μας με δοξασίες και αποστροφή σε κάθε τι διαφορετικό από ότι εκείνοι πιστεύουν. Δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς το ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ Δευτερονόμιο για να ανατριχιάσει από την απύθμενης κακίας και μίσος συλλογή από κατάρες και φοβέρες προς τους «μη πιστεύοντες και μη αποδέκτες» του χριστιανισμού!!! Τον μακαρίτη Χριστόδουλο τον πολέμησαν εκ των έσω όχι μόνο δικοί του αλλά και ο Βαρθολομαίος, μια κλίκα ιεραρχών στα πρότυπα της μαφίας, με ιεράρχες με δισεκατομμύρια δρχ σε καταθέσεις, με παράνομες βίλες με σεμνές !!! πισίνες (η άδεια ήταν για εκκλησάκι και χτίστηκε βίλα του μητροπολίτη Αττικής, συνέντευξη Χατζηνικολάου με Χριστόδουλο το 2006). Είναι αλήθεια ότι τον έθαψαν ανάποδα (το 28/1/2008) και γιατί τέτοια γκάφα ολκής?? Κοντινοί του άνθρωποι Σωτήρης Τζούμας & Κ. Πλεύρης λένε ότι τον έφαγαν!

      Διαγραφή
    26. Ο βυζαντινός ιστορικός Ζώσιμος ο οποίος δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από την εκκλησία, αναφέρει ότι οι αυτοκράτορες Κωνσταντίνος και Θεοδόσιος ονομάστηκαν «Μεγάλοι» διότι ήσαν οι μεγαλύτεροι φονιάδες και βασανιστές του Βυζαντίου. Ο Ιουλιανός όμως ονομάστηκε «παραβάτης» διότι απαγόρευσε τις εχθροπραξίες και τις σφαγές-δολοφονίες των Ελλήνων και αγαπούσε πολύ τον ελληνικό πολιτισμό με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί και να ονομαστεί ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ όχι από την Ιστορία, αλλά από το χριστιανοεβραϊκό ιερατείο. Καμία σχέση δεν υπήρχε μεταξύ Ελλήνων και Βυζαντινών και το μόνο που τους ένωνε ήταν η παγκοσμίως ομιλούμενη γλώσσα, τα Ελληνικά. Παραθέτω ορισμένα παραδείγματα «κατορθωμάτων» των «μεγάλων» αυτών ανδρών της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).
      Ο μέγας Κωνσταντίνος με προτροπή της μητέρας του (!!!!) Ελένης που την ονόμασαν και «Αγία» (τρομάρα τους), δολοφόνησε την σύζυγό του Φαύστα (δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι τρόπο) βράζοντάς την σε καυτό νερό μέσα σε λουτρό!!! Όπως αναφέρει ο Ζώσιμος, δολοφόνησε επίσης τον γιό του «Καίσαρα» Κρίσπο με την χυδαία δικαιολογία ότι «υποψιαζόταν ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την θετή του μητέρα Φαύστα». Νέα Ιστορία, βιβλίο 2, κεφάλαιο 29, ή σελίδα 79.
      Το 329 μ.Χ. μετά την εξόντωση του αντιπάλου του Λικίνιου, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, αρχίζει την συστηματική καταστροφή των ιερών και μνημείων των αρχαίων Ελλήνων. Λεηλατεί το περίφημο μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνα στην Ιωνία και θανατώνει με φρικτά βασανιστήρια τους ιερείς. Το 326 καταστρέφει το ιερό του Ασκληπιού στις Αιγές της Κιλικίας και το 330 κλέβει όλους τους θησαυρούς και Ελληνικά αγάλματα που βρίσκονται μέσα στα ιερά για να διακοσμήσει την Nova Roma, το 335 μ.Χ. καταστρέφει δεκάδες ιερούς ναούς και μνημεία των αρχαίων Ελλήνων και διατάσσει την σταύρωση όλων των Ελληνιζόντων. Το 336 ακολουθούν γενικευμένες καταστροφές Ελληνικών ναών και στην θέση τους χτίζονται χριστιανικοί ναοί. Πεθαίνει το 337 και λίγο πριν πεθάνει λέγεται ότι βαπτίζεται Χριστιανός αν και σε κανένα ιστορικό έγγραφο δεν αναφέρεται αυτό!!! Για το θεάρεστο αυτό έργο του τον ονομάζει η εκκλησία «άγιο» και «ισαπόστολο» και την μητέρα του «αγία»!! Το 341 ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος θέτει εκτός νόμου το «Ελληνίζειν» και πολλοί Ελληνες φυλακίζονται και εκτελούνται. Το 346 μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίων των εθνικών και μη της Κωνσταντινούπολης και απαγορεύει την θρησκεία και την προσφορά θυμιάματος στους εθνικούς με ποινή θανάτου. Το 354 μΧ με νέο διάταγμα απαγορεύει την λειτουργία των εθνικών ναών που τους μετατρέπει σε ταβέρνες και πορνεία και όλοι οι ιερείς εκτελούνται. Με νέο διάταγμα διατάσει την καταστροφή όλων των μνημείων και ιερών των εθνικών και το κάψιμο των βιβλιοθηκών τους. Ασβεστοποιοί εκμεταλλεύονται την καταστροφή αυτή κατασκευάζοντας καμίνια δίπλα στα μνημεία αυτά για την μετατροπή του μαρμάρου σε ασβεστοκονίαμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του πολιτισμού και της ανθρωπότητας. Από τότε και για 1500 χρόνια, οι χριστιανοί θα επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο στο κάψιμο κάθε είδους επιστημονικού ή φιλοσοφικού βιβλίου. Υπολογίζεται ότι μόνο το 1% σώθηκε και αυτό χάρις των Αράβων και άλλων Ελληνόφιλων λαών.

      Διαγραφή
    27. Το 423 ο Θεοδόσιος ο Β ανακηρύσσει τις εθνικές λατρείες ως δαιμονικές και απειλεί με θάνατο και βασανιστήρια όσους συμμετέχουν σε αυτές και γκρεμίζουν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία από τον Παρθενώνα, καταστρέφουν κα λαφυραγωγούν την σκεπή του ενώ οι Αθηναίοι εθνικοί διώκονται. Το 435 ανακηρύσσει σαν νόμιμη θρησκεία στην αυτοκρατορία τον χριστιανισμό και ιουδαϊσμό. Το 438 μεγάλος λιμός πέφτει στην αυτοκρατορία και ο Θεοδόσιος ο Β κατηγορεί για αυτό τους εθνικούς και εξαπολύει κύμα διωγμών και σφαγών. 440-450 οι χριστιανοί γκρεμίζουν όσους εθνικούς ναούς απέμειναν και ο Θεοδόσιος ο Β διατάσσει το κάψιμο όλων των μη χριστιανικών βιβλίων κυρίως του νεοπλατωνικού φιλοσόφου Πορφύριου μαθητή του Πλωτίνου. Στα κείμενά του «κατά χριστιανών» αποδείκνυε ότι πολλά βιβλία της Παλαιάς διαθήκης είχαν γραφεί κατά την διάρκεια της βασιλείας του Αντίοχου του Επιφανούς και καταδείκνυε τις αντιφάσεις της χριστιανικής θρησκείας. Η ναοί της Αφροδισίας καταστρέφονται και η πόλη μετονομάζεται σε Σταυρούπολη. Το 451 νέος νόμος του Θεοδοσίου Β ορίζει πως για κάθε είδους ειδωλολατρία, η ποινή είναι ο θάνατος. Ο τάφος του Ελληνισμού ήταν το Βυζάντιο και εμείς τώρα στην «κατευθυνόμενη» άγνοια και αμορφωσιά μας τους υμνούμε και τους ονομάζουμε Ελληνες! Μήπως θα πρέπει να ονομαζόμαστε Ρωμιοί τελικά και όχι ΕΛΛΗΝΕΣ καθώς είμαστε ανάξιοι να φέρουμε το βαρύ αυτό όνομα? Εξάλλου δεν έμεινε και κανένας από τις σφαγές των Ρωμαιοεβραιοχριστιανών!!

      Διαγραφή
  13. Αντισθένη. Λυπάμαι πολύ που δεν κατάφερα να σου εξηγήσω αυτό που θέλω να πω. Από την άλλη είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις μέσα σε ένα σχόλιο τέτοιας ιλιγγιώδους σημασίας πράγματα που κάθε λέξη χρειάζεται ξεχωριστή μελέτη. Είναι και ο χρόνος μου πολύ περιορισμένος. Γιαυτό απηύθυνα το ερώτημα "τι ήταν η "πόλις", τι η "εκκλησία του δήμου" και τι είναι η Εκκλησία των πιστων;", για περισσότερο ψάξιμο. Το ερώτημα νομίζω δεν είναι ούτε αόριστο ούτε συγκεχυμένο, είναι σαφέστατο. Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα να βάλουμε κάποιες βάσεις. Όταν μιλώ για Εκκλησία εννοώ την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία. Ούτε την Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησια, ούτε καμία άλλη, αλλα ούτε και οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Στην εκκλησία του δήμου οι άνθρωποι συνέρχονταν για να συγκροτήσουν και να φανερώσουν την πόλιν έναν άλλο τρόπο ύπαρξης και συνύπαρξης ένα τρόπο που απέβλεπε στον κατ' αλήθειαν βίον και αλήθεια ήταν ο λόγος- τρόπος των υπαρκτών, ο τρόπος που συνυπήρχαν τα υπαρκτά, ό "ξυνός λόγος", "ο τρόπος της του πάντως διοικήσεως" Όλα τα υπαρκτά φθείρονται πεθαίνουν αυτό που δεν πεθαίνει είναι ο τρόπος που σχετίζονται μεταξύ τους. Αυτόν τον τρόπο να μιμηθούμε αυτός ο τρόπος φανέρωνε την πόλιν και όσοι μετείχαν ήταν πολίτες. Η συγκρότηση και φανερώσει της πόλης δεν ήταν κάποιες ιδεολογικές αρχές που έπρεπε να ασπαστούν, ήταν μετοχή, άθλημα, ήταν η διάκριση της ιδιοτέλειας από τον κατ' αλήθειαν βίον, της χρήσης, από την σχέση. Αυτός ο τρόπος γεννούσε την πολιτικήν και την τέχνη. Με το ίδιο νοηματικό περιεχόμενο επιλέχθηκε η λέξη εκκλησία για να δηλώση τις κοινότητες των πρώτων Χριστιανών, και συνέχισε να σημαίνει ένα σύνολο ανθρώπων που θέλουν να υπάρχουν και να συνυπάρχουν με έναν τρόπο που υπερβαίνει την φθορά τις φυσικές αναγκαιότητες και το θάνατο. Όχι ασπαζόμενοι ιδεολογικές αρχές,γι' αυτό δεν ονομάστηκαν οι ίδιοι οι χριστιανοί τους ονόμαζαν οι άλλοι για να τους ξεχωρίζουν, αλλά μετέχοντας σε ένα τρόπο. Η διαφορά είναι ότι αλλάζει το αληθές, το όντως υπαρκτό. Η γνώση ότι αληθεύει κοινωνούμενη παραμένω η ίδια.

    Η θρησκευτικότητα είναι ανάγκη του ανθρώπου που πηγάζει από το ένστικτο του να συντηρηθεί στην επιβίωση να κυριαρχήσει. Υποθέτει λοιπόν κάποιο ον για το καλό και για το κακό, τηρεί κατα γράμμα τους νόμους που τάχα θέλει το καλό, ο δημιουργός, φτιάχνουν μεθόδους για να εξευμενίσουν το κακό, κι ένα σωρό άλλα για τη δική τους σωτηρία και προφύλαξη από κάθε κακό. Αυτό είναι θρησκεία. Η πίστη σε ιδεολογικές αρχές. Η εκκλησία δεν είναι θρησκεία, δεν ασπάζεται ιδεολογικές αρχές, ακόμη και Οικουμενικές Σύνοδοι έχουν αποφατικό χαρακτήρα. Δεν εξαντλούνται στην διατύπωση τους, απλά η Επίσκοποι κόμιζαν τις εμπειρίες τους και έβγαζαν αποφάσεις. Σίγουρα υπάρχει και υπήρχε πάντα από τις πρώτες εκκλησιαστικές κοινότητες η θρεισκιοποίηση του εκκλησιαστικού γεγονότος γιατί είναι έμφυτο του ανθρώπου η κατοχύρωση βεβαιοτήτων, θέλει να είναι σίγουρος ότι κατέχει την αλήθεια. Αυτή η διαστολή του εκκλησιαστικού γεγονότος προβάλει απ τα λόγια του Χριστού : "Αφετε συναυξάνεσθαι αμφότερα μέχρι του θερισμού ...." .
    Προσπάθησα να διακρίνουμε το εκκλησιαστικό γεγονός, τη μαρτυρία μιας εμπειρίας, από ιδεολογικά σχήματα. Γιαυτό, αν και διαφωνώ με την λογική αυτών που λες, δεν έχω κάποια άλλη ιδεολογία να αντιπαραθέσω στη δική σου. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε θρησκεία. Η μόνη συμβατή πληροφόρηση με το εκκλησιαστικό γεγονός είναι η πρόσκληση του Ιωάννη "έρχου και ίδε" έλα να μετάσχεις σε συγκεκριμένες σχέσεις κοινωνίας της ζωής, σε κοινό άθλημα ατομικής αυθυπέρβασης με στόχο τη γνώση που προκύπτει όταν αγαπάει κανείς. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω απαντήσει τι είναι η εκκλησία στα προηγούμενα κείμενα και μάλλον δεν θες να το καταλάβεις, όσο και τι είναι η θρησκεία. Όταν μια εκκλησία το μόνο που έχει να αναδείξει ΄τα τελευταία 1500 χρόνια είναι σφαγές, λεηλασίες, δολοφονίες, γενοκτονίες, ιερές εξετάσεις, οπισθοδρόμηση, σκοταδισμό, ακόμα και σαδισμό και άπειρα παιδοφιλικά και σεξουαλικά σκάνδαλα (και αυτό μέσα στην εκκλησία είναι και μην διαχωρίζεις ορθόδοξους και καθολικούς γιατί και αυτοί στον ίδιο θεό και Χριστό πιστεύουν) έναν συνεχή πόλεμο και σφαγές ενάντια στο διαφορετικό για την ΕΞΟΥΣΙΑ και μόνο και για τον θησαυρισμό τεράστιων περιουσιών εις βάρος των πιστών και των φτωχών (δεν είδα την ορθόδοξη εκκλησία να δώσει ούτε ένα εκατομ από τα 5 τρις περιουσία που έχει για την σωτηρία του έθνους) πες μου τι διδάγματα και εντυπώσεις δείχνει προς τα έξω. Η απάτη, η διαστροφή, η "ιερές" κομπίνες (διάβασε στο διαδίκτυο τι γίνεται με τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ) τα σεξουαλικά σκάνδαλα με τους τραβεστί και ομοφυλόφιλους "αντιπροσώπους του Θεού και της εκκλησίας" για αυτή την εκκλησία μιλάς;;; Τύφλα ν'αχει η Ιταλική Μαφία. Ο Χίτλερ είναι αγγελάκι μπροστά τους με τα τόσα που κάνανε 1500 χρόνια. Δεν τα έκανε η θρησκεία, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ τα έκανε (ορθόδοξη, καθολική, Λουθηρανή κτλ) και συνεχίζει να τα κάνει στο όνομα του τάχαμου Γιαχβέ. Η ποιο αιμοσταγής θρησκεία στην παγκόσμια Ιστορία. Ούτε το Ισλάμ, ούτε ο Βουδισμός, ούτε καμία άλλη θρησκεία και εκκλησία δεν μεταχειρίστηκε τον άνθρωπο με τόση κακία και εκδικητικότητα. Ένα παραλήρημα εκδικητικής προτροπής για σφαγές ακόμα και εγκύων είναι γεμάτη η Βίβλος που αμφιβάλλω αν της έχεις μελετήσει για να μου γράφεις αυτά που γράφεις.
      Για τα λεχθέντα του Χριστού έχω και εγώ ανφέρει κάποια αντίστοιχα που μάλλον δεν τα διάβασες. Σου τα ξεναγράφω

      «γκρεμίστε τους βωμούς τους, ρίξτε κάτω τα πέτρινα ομοιώματα των θεών τους, κάψτε τις πόλεις τους και σφάχτε όλους όσους πιστεύουν σε αυτούς, κάντε κομμάτια τις εικόνες των θεών τους και σβήστε τα ονόματά τους» «Οποιος δεν πιστεύει σε μένα ακόμα και αν είναι γιός σου, ή μητέρα σου ή αδελφός σου, ή ο φίλος που αγαπάς όσο η ζωή σου, πρέπει να πεθάνει» «Με το ίδιο σου το χέρι πρέπει να τον θανατώσεις»!! Και όσοι τον παρακούν, τότε αρχίζει ένα υβρεολόγιο από κατάρες όπως αναφέρεται στο Δευτερονόμιο.(Γιαχβέ)

      «Κλήθηκες δούλος; Μη σε μέλει...» (Προς Κορινθίους Α', 7: 21).

      - «Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο...» (Προς Εφεσίους, 6: 5).

      - «Όσοι είναι κάτω από ζυγό δουλείας, ας θεωρούν τούς κυρίους τους άξιους κάθε τιμής, για να μη δυσφημείται το όνομα τού Θεού και η διδασκαλία...» (Προς Τιμόθεον Α', 6: 20).

      - «Τους δούλους να τους νουθετείς να υποτάσσονται στους δικούς τους κυρίους, να τους ευαρεστούν σε όλα, να μη αντιμιλούν...» (Προς Τίτον, 2: 9).

      «τω γαρ έχοντι παντί δοθήσεται και περισσευθήσεται (σ’ αυτόν που έχει τα πάντα θα του δοθούν περισσότερα και θα του περισσεύουν), από δε του μή έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού (από δε τον στερημένο θα του αφαιρεθεί και ό,τι έχει). Και τον αχρείον δούλον εκβάλετε εις το σκότος το εξώτερον. Εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων» (Ματθ. ΚΕ΄29-30).
      Συμπέρασμα: Μακάριοι οι έχοντες και οι κατέχοντες και αλίμονο στους εξαθλιωμένους, στους καταφρονεμένους και στους δούλους που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην πάνοπλη εξουσία (ή… στην εξουσία του ιερατείου)!
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      Πύρ ήλθον βαλείν επί την γην και τι θέλω ει ήδη ανήφθη!…δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί, λέγω υμίν, αλλ’ ή διαμελισμόν. Λουκάς» (ΙΒ΄ 49-51), [Φωτιά και τσεκούρι –πυρ και μάχαιραν – ήλθα να βάλω στη γη. Νομίζετε ότι ήλθα να φέρω την ειρήνη στη γη; Σας το δηλώνω καθαρά: Όχι, δεν ήλθα να φέρω την ειρήνη αλλά τον διαμελισμό (των εθνών)].

      «…τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).

      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).

      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).

      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).

      Απόστολος Παύλος!!!! «Όποιος δεν ακολουθεί τον Παύλο θα σφαγιασθεί από το σπαθί. Όποιος διδάσκει διαφορετικά, ακόμη και άγγελος εξ ουρανού, θα αναθεματιστεί. Ανάθεμα σε αυτόν!!! Ήταν θέλημα θεού να εξοντωθούν όσοι σας ενοχλούν! Ανάθεμα σε όποιον δεν αγαπά τον Κύριο

      Μακάριοι έσονται οι άγιοι… η φωνή τους θα δοξάσει το Θεό θα κραδαίνουν κοφτερά σπαθιά στα χέρια τους, για να εκδικηθούν τους ειδωλολάτρες, για να τιμωρήσουν τους λαούς, να δέσουν τους βασιλείς τους με αλυσίδες και τους ευγενείς με σιδερένια δεσμά, έτσι ώστε να τους δικάσουν όλους…. Αλληλούια! (Ψαλμός 149,5)

      «Και όποιος νικά και όποιος διατηρεί τα έργα μου, σε αυτόν θα δώσω εξουσία πάνω στα έθνη, θα τους ποιμάνει με σιδερένια ράβδο, τέτοια που συντρίβει τα σκεύη τα κατασκευασμένα από πηλό» (Αποκάλυψη 2,26)

      Πάν δένδρον μη κάμνον καλόν καρπόν, εκόπτεται και εις πυρ βάλλεται" (Ματθ.3.10-12)
      «Ο μη ων μετ’ εμού, κατ’ εμού εστί» (!) Ματθ. ΙΒ΄30.
      Όστις δεν είναι μετ' εμού είναι κατ' εμού. (Λουκ. 11-23)
      Όστις δεν μισεί, πατέρα, μητέρα, αδελφούς, αδελφάς και τέκνα, δεν δύναται να είναι μαθητής μου. (Λουκ. 14-26)

      Πιστοί άλλωστε στην διδασκαλία του Γιαχβέ της Π. Διαθήκης, μια συνέχεια αντιγραφής των απειλών και αναθεμάτων του Δευτερονόμιου
      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    3. συνέχεια
      Κύριλλος Αλεξάνδρειας. «Ο σεβασμός προς τους γονείς είναι επικίνδυνος και ανάρμοστος όταν εκφράζεται εις βάρος της πίστης». «Η εντολή της αγάπης προς τα παιδιά και τα αδέλφια πρέπει να παραβιάζεται και οι ευσεβείς να προτιμούν τον θάνατο από την ζωή»
      Ο άγιος Ιγνάτιος της Αντιόχειας που διδάχθηκε από τον Παύλο βρίζει όλους τους άλλους αλλόδοξους χριστιανούς σαν «αγγελιαφόρους του θανάτου, μιαρούς, άγρια ζώα, λυσσασμένους σκύλους, κτήνη, πονηροί λύκοι, θανατηφόρο φαρμάκι, η λειτουργία τους είναι διαβολική, οι αιρετικοί ζούνε με τα ήθη των Εβραίων, κηρύσσουν ψευτοδιδασκαλίες, απαρχαιωμένους μύθους που δεν αξίζουν τίποτα» (αγαπάτε αλλήλους!!!!)

      «Θα τους ευλογήσω, θα τους κτυπώ και θα τους θεραπεύω αιώνια και αυτοί θα δουλεύουν μόνο για μένα» (Ησαϊας 19.22-23)

      Για ποια αλήθεια μιλάς;;; Και οι ίδιοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια αλλά την κρύβουν από τα πρόβατα για το συμφέρον. Νομίζεις ότι δεν ξέρουν την καταγωγή του χριστιανισμού που πάει πίσω στον εβραϊσμό, στον Ατόν θεό του Ηλιου της Αιγύπτου και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ή Θωρ;;

      Αλλά στα ερωτήματά μου περί πολυθεϊσμού της Βίβλου που αφαιρέσανε τα επίμαχα σημεία "τσιμουδιά" και μου λες για ανθυπερβάσεις και κουρουφέξαλα. Στο δια ταύτα αποφεύγεις όπως ο διάβολος το λιβάνι.

      Στα εγκλήματα της εκκλησία που παραθέτω δεν λες τσιμουδιά! Το "έρχου και ίδε" τώρα που κολλάει!!!! Είδα τα εγκλήματα, τις διαστροφές, τον σκοταδισμό, την απάτη, τα σεξουαλικά εγκλήματα και τα αίσχη της εκκλησίας, εσύ μάλλον "δεν τα βλέπεις" ή δεν θέλεις να τα δεις!!

      Στο αντίστοιχο λεχθέν του Ιωάννη θα σου αντιπαραθέσω του Σόλωνα. "Ο αν μη ίδης μη λέγε, ειδώς σίγα"

      Και του Πλούταρχου "Ου γαρ αργύρω και χρυσώ μακάριον το θείον ουδέ βρονταίς και κεραυνοίς ισχυρόν, αλλ’ επιστήμη και φρονήσει.

      Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει. Σοφοκλής, "Όλα έρχονται σιγά-σιγά στο φως" όλες οι απάτες, οι δολοφονίες, τα εγκλήματα, οι νοθείες και οι διαστροφές της εκκλησίας. (Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια)

      Η αλήθεια είναι πολυτέλεια των ισχυρών. Ο μικρός κι ο φτωχός ζουν με το όπιο του μύθου. Νίκος Δήμου, με ΄τετοια παραμύθια αποχαυνώνατε τα πρόβατα για να τα αρμέξετε, για δήθεν ράβδους που άνοιγαν θάλασσες, για θαυματουργά κοκκαλα "αγίων", για πετσάκια περιτομής του Χριστού για προσκύνημα, για μεσιανισμό για να ηρεμούν τα πρόβατα και να μην επαναστατούν τον έκφυλο βίο των δυναστών τους όπως έκανε και ο Γιαχβέ ...........

      Τα πρόβατα ξυπνάνε!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *