ροή ειδήσεων

Κως: Τρεις ημέρες χωρίς νερό το hotspot


Χωρίς νερό παραμένει εδώ και τρεις ημέρες το hotspot στην Κω σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού.

Με δελτίο Τύπου ο δήμος αποκαλύπτει ότι ευθύνη για το σχετικό πρόβλημα έχει η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο κέντρο φιλοξενίας. Επίσης συμπληρώνει πως αυτές τις ημέρες τις ανάγκες των προσφύγων για νερό καλύπτει ο δήμος της Κω.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δημου.

«Εδώ και τρεις ημέρες το hot spot της Κω είναι χωρίς νερό.

Για το πρόβλημα αυτό δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η ΔΕΥΑΚ αφού όπως επιβεβαιώνουν οι τεχνικοί της, το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hot spot.

Για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη υδροδότηση της εγκατάστασης, η ΔΕΥΑΚ έχει ενημερώσει, με το αριθμ. πρωτ.: 500/4.3.2016 έγγραφό της, την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

O Δήμος Κω, ενημερώθηκε, προφορικά, για το πρόβλημα από την αστυνομική διεύθυνση και όχι από την αρμόδια αρχή.

Παρ’ όλα αυτά έγιναν μεταφορές νερού με βυτιοφόρα του Δήμου Κω, με εντολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση αφού το νερό αποτελεί φυσικό αγαθό και η αποστέρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέγερση αυτών των ανθρώπων, που κάποιοι κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω, μεταφέροντάς τους μάλιστα και από άλλα νησιά.

Ο Δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το Δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hot spot.

Προφανώς για να προκληθεί ένταση και για να στοχοποιήσουν και πάλι το νησί μας.

Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hot spot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο».

enikos

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *