ροή ειδήσεων

Nεκρή βουλευτής των Εργατικών που δέχθηκε επίθεση για το Brexit


Υπέκυψε στα τραύματα της η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ που δέχθηκε δολοφονική επίθεση το μεσημέρι της Πέμπτης στο δυτικό Γιορκσάιρ. Η Κοξ, που ήταν υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας της Ε.Ε., πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε από έναν 52χρονο, ο οποίος συνελήφθη. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως δεν αναζητά άλλον ύποπτο για την επίθεση. Ακυρώθηκαν οι αποψινές εκστρατείες ενόψει του δημοψηφίσματος, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της επίθεσης.

Συγκλονισμένη η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας έκανε λόγο «για τραγωδία» ενώ ανάλογο μήνυμα ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter και ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μόλις μία εβδομάδα απομένει για το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία και το ήδη τεταμένο κλίμα ήρθε να πυροδοτήσει περαιτέρω η δολοφονική επίθεση κατά της βουλευτή των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ, ένοπλος πυροβόλησε δις και επιτέθηκε με μαχαίρι κατά της 42χρονης πολιτικού, αποφοίτου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και μητέρας δύο παιδιών, τραυματίζοντάς τη σοβαρά.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η άτυχη γυναίκα συνομιλούσε με κατοίκους της κωμόπολης Μπρίξτον που βρίσκεται κοντά στο Λιντς, όταν επιχείρησε να χωρίσει δύο άντρες που είχαν πιαστεί στα χέρια. Τότε ήταν που δέχθηκε τα πυρά του ενός και την επίθεση με μαχαίρι και έπεσε αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο.



Οι Αρχές εξαπέλυσαν άμεσα ανθρωποκυνηγητό και συνέλαβαν έναν 52χρονο ο οποίος φέρεται να φώναξε κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας της Κοξ 'Britain first' (πρώτα η Βρετανία). Αυτή η πληροφορία συνέδεσε αρχικά την επίθεση με το επικείμενο δημοψήφισμα, ωστόσο αρκετοί από τους αυτήκοους μάρτυρες τη διέψευσαν, γεγονός που επαναφέρει τα ερωτηματικά σχετικά με το αν τελικά η Κοξ πλήρωσε τις θέσεις της υπέρ του Bremain ή αν ο σοβαρός τραυματισμός της οφείλεται σε καθαρά ατυχές περιστατικό.



Πηγή: Twitter


Μόλις έγινε γνωστός ο πολύ σοβαρός τραυματισμός της Κοξ, οι υπεύθυνοι της εκστρατείας "Stronger In", που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει για σήμερα.

Ανάλογη απόφαση πήρε και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει απόψε σε συγκέντρωση στο Γιβραλτάρ, ενώ αναβλήθηκαν και οι εκδηλώσεις της εκστρατείας Vote Leave, των υπέρμαχων δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοξ ήταν ανέκαθεν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέση την οποία είχε εκφράσει με διάφορους τρόπους, αρκετοί εκ των οποίων είχαν προκαλέσει αίσθηση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. "Ψυχικά ασθενής" ο δράστης ή βαλτός;;; Γιατί πολλά έχουμε δει να κάνουν οι κυβερνώντες προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους και την δημιουργία εντυπώσεων ...... πχ Ερντογάν με την βομβιστική επίθεση με δεκάδες νεκρούς παραμονές εκλογών!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/16 21:49

    Μάλλον την φάγανε οι Βρετανοί για να γυρίσουν το κλίμα υπέρ της ΕΕ. Την Νταϊάνα αυτοί δεν την φάγανε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *