ροή ειδήσεων

Δέκα χρόνια χωρίς τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς… (vid)


"Έφυγε" κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ρόδο


Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την μέρα που ο αγαπημένος Μπόμπαν των φίλων του Πανιωνίου, αλλά και του μπάσκετ, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, άφηνε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 44 ετών.

Στις 28 Ιουνίου του 2006 το μπάσκετ έγινε φτωχότερο. Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς δεν βρισκόταν πια μαζί μας, καθώς άφησε τα εγκόσμια. Αιτία μια αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ρόδο, όπου και ετοιμαζόταν να κάνει διακοπές. Η θλίψη στον χώρο του μπάσκετ τεράστια, για την απώλεια ενός αθλητή που είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη πριν από μερικά χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου του 1993. Σε εκείνο το μοιραίο, το… καταραμένο -για πολλούς- παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κλειστό της οδού Αρτάκης. Ο Μπόμπαν είχε χρεωθεί με επιθετικό φάουλ, για μαρκάρισμα πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ήταν το πέμπτο του και δεν θα συνέχιζε το παιχνίδι. Και τότε εκνευρισμένος χτυπά το κεφάλι του στη βάση της μπασκέτας. Το μοιραίο δεν άργησε να έρθει.

Η διάγνωση των γιατρών σοκάρει «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού», ήταν και ο Γιάνκοβιτς πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι.

Πλέον. η φανέλα με τον αριθμό 8 κοσμεί την οροφή του κλειστού της οδού Αρτάκης, με τον ίδιο τον Γιάνκοβιτς να αποτελεί ιστορική μορφή για τον Πανιώνιο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *