ροή ειδήσεων

Πρόσεχε το δρόμο, ΟΧΙ το κινητό - (video No2)


Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η ανεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, θέτει τη δική τους αλλά και την ασφάλεια των άλλων σε κίνδυνο. Πολλοί όμως συνεχίζουν να το κάνουν. Ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα κατά την οδήγηση μας βάζει σε πειρασμό. Και όλοι κάποια στιγμή το έχουμε κάνει. Και ένα απλό μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα στην οδήγηση, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει και η χρήση κινητού -αν δεν βάζουμε όρια στη χρήση του- όταν και ως πεζοί διασχίσουμε τους δρόμους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Ευρώπη για λογαριασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD, η πλειονότητα των πεζών παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ακόμη και όταν διασχίζει το δρόμο.
Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά ανάμεσα στα νεαρά άτομα. Στην έρευνα συμμετείχαν 10.022 ενήλικες, οι οποίοι χρησιμοποιούν smartphone ή άλλη φορητή συσκευή.

Από αυτούς το 57% παραδέχθηκε ότι έχει διασχίσει το δρόμο (ακόμη και από σημείο χωρίς διάβαση πεζών) χρησιμοποιώντας τη συσκευή, ενώ το 47% έχει μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο. Τα ποσοστά στους νέους 18-24 ετών εκτοξεύονται: 86% χρησιμοποιεί κάποια φορητή συσκευή, 68% μιλάει στο τηλέφωνο, 62% ακούει μουσική, 34% στέλνει sms! Το 22% των νέων παραδέχθηκε ότι είχε ατύχημα ή παραλίγο να εμπλακεί σε ένα, καθώς διέσχιζε το δρόμο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2003 έως το 2013 στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους 85.525 πεζοί. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-24.

Για την COSMOTE, η ασφάλεια των ανθρώπων και η υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών που προσφέρει είναι προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από ενέργειες για να ευαισθητοποιήσει όλους και να τους παροτρύνει στην υπεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση.

Το πρώτο βήμα έγινε με ένα βίντεο που προβλήθηκε λίγο πριν την μεγάλη έξοδο του Πάσχα, ευαισθητοποιώντας το κοινό με ένα μήνυμα ζωής -“Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα”.
Η συνέχεια είναι μια διαφορετική, βιωματική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε για να βάλει όλους να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο εκεί που συμβαίνει, στον δρόμο.

Ένα διαφορετικό ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους μόνο που αντί για σειρήνα είχε ήχους από ringtones και sms notifications. Στόχος ήταν να δείξει με άμεσο τρόπο ότι κινητό και οδήγηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Όσο σημαντικό κι αν είναι, ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλει να ‘στείλει’ η COSMOTE, για έναν καλύτερο κόσμο.

Δείτε το video:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *