ροή ειδήσεων

Έρευνα του ΕΟΤ σε 11 αεροδρόμια - και της Ρόδου


Στην ανάθεση του έργου διενέργειας μεγάλης έρευνας σε 11 αεροδρόμια της χώρας για τη μέτρηση της ικανοποίησης των απερχόμενων τουριστών θα προχωρήσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ο ΕΟΤ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών τη σημερινή για την ανάθεση του σχετικού έργου. Η έρευνα θα διενεργηθεί στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κω, Καλαμάτας, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Χανίων, Αλεξανδρούπολης και Σαντορίνης. Επίσης, από την έρευνα θα μετρηθεί η επιρροή των μέσων προβολής και διαφήμισης στους επισκέπτες της χώρας, ενώ θα καταγραφεί το ταξιδιωτικό προφίλ τους.

Ενοικίαση παλαιών αυτοκινήτων

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνυπέγραψαν απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μίσθωση οχημάτων αντικών από επιχειρήσεις εκμίσθωσης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης αυτοκινήτων επιτρέπεται να εκμισθώνουν και παλαιά επιβατικά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος (αντίκες) με ή χωρίς οδηγό, τα οποία διαθέτουν πιστοποιητικά αυθεντικότητας από τα νομικά πρόσωπα που επισήμως εκπροσωπούν στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΔΟΑ - FIA) ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (ΔΟΠΑ - FIVA) και χρονολογούνται τουλάχιστον 30 έτη από το έτος κατασκευής τους.

Οι αντίκες θα πρέπει να μην τελούν σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας, να είναι ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης και να φέρουν συμβατικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Με πρωτοβουλία της κ. Κουντουρά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη σύγκληση των μελών της Κοινής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *