ροή ειδήσεων

Ξενοδοχείο 400 κλινών στο Φαληράκι


Η θετική άποψη του δημοτικού συμβουλίου ζητείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 400 κλινών στο Φαληράκι.
Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, η Περιφέρεια ζήτησε την άποψη του δ.σ. για τη Μ.Π.Ε. προκειμένου στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει και εκείνη επί αυτής.

Το έργο

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου που κάνει η υπηρεσία, η μελέτη αφορά σε νέα ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 400 κλινών, σε οικόπεδο 50.120 τ.μ., στην περιοχή Φαληράκι.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού, εκτός της ζώνης των 500 μ. από οικισμό ενώ δεν βρίσκεται μέσα σε περιοχή NATURA και δεν χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα.

Αναφέρει, ακόμη, η υπηρεσία, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι με βάση αυτά, φαίνεται ότι η ευρύτερη περιοχή του οικοπέδου συνιστά χώρο που δεν πρέπει να επιβαρύνει επιπλέον την περιοχή. Έτσι, η παρέμβαση σε αυτόν πρέπει να είναι προσεκτικά μελετημένη.

Στη συγκεκριμένη μονάδα τα δωμάτια αναπτύσσονται σε επιμέρους οικίσκους, ισόγειους και διώροφους με βάση την επιτρεπόμενη αναλογία από τις προδιαγραφές. Οι οικίσκοι αυτοί θα έχουν στοιχεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης των γύρω οικισμών Κοσκινού, Καλυθιών και Αφάντου που είναι και οι πλησιέστεροι στη θάλασσα και τη μονάδα.

Στο σημείο όπου γίνεται εκτίμηση και αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων του έργου στο περιβάλλον, σύμφωνα με τη μελέτη όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο που τα άλλα ξενοδοχεία είναι κλειστά και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν οχλήσεις στη λειτουργία των γειτονικών δραστηριοτήτων.

Στη συνέχεια, γίνεται ανάλυση των επιπτώσεων που θα προκύψουν από τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας ανά κατηγορία και αναφέρεται ότι θα είναι εντός των θεσμοθετημένων ορίων ενώ προτείνονται μία σειρά μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και προγράμματα για τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων.

Επίσης, αναφέρονται αναλυτικά και όλα τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τη μελέτη. Σημειώνεται, ακόμη, ότι και η δημοτική κοινότητα Καλυθιών γνωμοδότησε θετικά για τη λειτουργία της επιχείρησης.
Μετά τα παραπάνω, ζητείται η διατύπωση θετικής άποψης από το δ.σ. για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Πηγή : www.rodiaki.gr
money-tourism.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *