ροή ειδήσεων

Βίντεο: Δείτε ελληνικό Απάτσι να κάνει νυχτερινές πτήσεις πάνω από τη Λέρο


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίωνΣε κινητικότητα παραμένουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνικό έδαφος, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο του protothema.gr, την Πέμπτη ένα ελικόπτερο Απάτσι έκανε νυχτερινές πτήσεις πάνω από την Λέρο.

Έπειτα από την κινητοποίηση με τα φουσκωτά, το ξενύχτι στην ΕΥΠ και το κυνήγι των Τούρκων γύρω από την Σύμη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο, με σκοπό να αποτραπεί η πιθανότητα να επαναληφθεί κάποιο περιστατικό όπως αυτό που συνέβη το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη όταν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην ελληνική επικράτεια.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι μεταστάθμευσαν στην Κω (ένα ζεύγος), στην Λέρο (ακόμη δύο ελικόπτερα) και στην Ρόδο (τα άλλα δύο) με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνική επικράτεια. Μαζί με δύο Super Puma που βρίσκονται στην Ρόδο (το ένα βρίσκεται μόνιμα στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το άλλο έφτασε χθες Τετάρτη από την Ελευσίνα) τα έξι Απάτσι του ελληνικού στρατού που μεταφέρθηκαν στα Δωδεκάνησα είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που εντοπιστούν ομάδες Τούρκων που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, στο μικρό αεροδρόμιο της Λέρου (που δεν διαθέτει στρατιωτικό όπως η Ρόδος) τα δύο Απάτσι έχουν σταθμεύσει στην άκρη του διαδρόμου, σε κοινή θέα από τουρίστες και επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με τα αεροσκάφη της γραμμής, και φυλάσσονται από ισχυρή στρατιωτική δύναμη.

Την παρουσία του στο Αιγαίο έχει αυξήσει και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς στα πλοία που περιπολούν ούτως ή άλλως έχουν προστεθεί κι άλλες μονάδες με σκοπό να εποπτεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή. Τη νύχτα της Τετάρτης βρίσκονταν εν πλω τα περιπολικά του ΠΝ που ελλιμενίζονται στα νησιά, ενώ επιπλέον η κανονιοφόρος Ναυμάχος έπλεε κοντά στην Κω, η πυραυλάκατος Βότσης κινούνταν στην περιοχή της Σύμης και η επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου επεκτεινόταν στη Χίο, την Σάμο και την Λέσβο όπου βρίσκονταν άλλες μονάδες του ελληνικού στόλου. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *