ροή ειδήσεων

Το προφίλ του Γιώργου Στράτου


Δικηγόρος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Super League! Αυτός είναι με λίγα λόγια ο Γιώργος Στράτος που από την προηγούμενη Δευτέρα διαδέχθηκε τον Γιώργο Μποροβήλο στον προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού, σε μία εποχή δύσκολη για την Super League με πολλά ανοιχτά μέτωπα: διαιτησία, NOVA, αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.


Το πρώτο από αυτά, μάλιστα, η διαιτησία φαίνεται ότι κλείνει με επιτυχημένο τρόπο έπειτα από την συμφωνία με την ΕΠΟ, υπό τις ευλογίες της UEFA για Κεντρική Επιτροπή στην οποία η Super League θα έχει εκπροσώπηση στον ορισμό των διαιτητών. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι ομάδες στο πρώτο ανάποδο πέναλτι δεν θα φωνάζουν αλλά το γεγονός ότι θα έχουν ένα πρώην διαιτητή στην ΚΕΔ είναι ένα πρώτο βήμα, ειδικά μετά την απόρριψη των προτάσεων για επαγγελματική διαιτησία.

Ο Γιώργος Στράτος λοιπόν, θα είναι ο 11ος πρόεδρος στην 10ετή ιστορία του συνεταιρισμού και το come back του στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αν μη τι άλλο δυναμικό. Με την ψήφο 14 ομάδων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, μεταξύ των οποίων και οι δύο «αιώνιοι» ομόφωνα δηλαδή, κάτι που είχε συμβεί για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2014 με την εκλογή του Δημήτρη Αγραφιώτη που είχε την ψήφο και των «18» αλλά παραιτήθηκε τέσσερις μήνες αργότερα εν μέσω κόντρας με τον Παναθηναϊκό!

Ποιος είναι όμως, ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού;

Το Sport 24.gr παρουσιάζει ορισμένες στιγμές από την ζωή του. Στο παρελθόν είχε δηλώσει οπαδός της ΑΕΚ αλλά την περίοδο 2002-2008 ήταν στο πλάι του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό μέχρι που αποχώρησε για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο τον περασμένο Δεκέμβριο στην θέση του αείμνηστου Βασίλη Κοντοβαζαινίτη που εκπροσωπούσε την Ξάνθη στα διοικητικά συμβούλια της Super League (και όχι μόνο). Αμέσως έγινε αντιπρόεδρος της ακριτικής ομάδας και τώρα πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Οπαδός της ΑΕΚ άλλωστε, δηλώνει και στην προσωπική του σελίδα στο facebook μαζί με την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1961, με καταγωγή από το Γαρδίκι Τρικάλων και την Σμύρνη, μεγάλωσε στην Καισαριανή, αποφοίτησε το 1980 από το Κολλέγιο Αθηνών και πέντε χρόνια αργότερα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο όπου για ένα φεγγάρι ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Από το 1983 έως το 1991 ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία σε Eλεύθερο Τύπο, Μεσημβρινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 15 και στο Mega Channel, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1992 ασχολείται με την δικηγορία.

Σπούδασε σεναριογράφος στον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΟΜΗ και τον Νοέμβριο του 2011 παρουσίασε το βιβλίο του «Σκαρπίνι στο Γρασίδι - Συμβολή στον ποδοσφαιρικό παραγωντισμό» όπου τονίζει… «Είμαι ευγνώμων σ' αυτούς που έφτιαξαν αυτό το παιχνίδι και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που το γνώρισα εξ απαλών ονύχων. Έχοντας βιώσει το ποδόσφαιρο με κάθε ιδιότητα, ασυζητητί θα προτιμούσα εκείνην του παίκτη, διότι αυτός είναι όλη η ιστορία. Για να παρατείνω την παρουσία μου εντός παιδιάς, έγινα παράγων. Για να πατάω το γρασίδι έστω και με ...σκαρπίνι!»».

«Ό,τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο μας. Πρέπει οι επερχόμενοι επενδυτές να καταλάβουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός» είχε πει την εποχή που οι Άραβες ενδιαφερόντουσαν (;) να αναλάβουν τους «πράσινους» ενώ πέρσι δίδασκε στην σχολή δημοσιογραφίας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.


Πρώτος κάτω δεξιά σε εκδρομή με την β' Λυκείου στους Δελφούς, το 1978




Πρώτος από αριστερά, στην ίδια εκδρομή




Στην Βουλιαγμένη το 1980, πρώτος από πάνω δεξιά




Την ίδια περίοδο, πρώτος από δεξιά στην φωτογραφία




Σκαρπίνι στο γρασίδι. «Το πονηματάκι μου που τα λέει σχεδόν όλα για τη σχέση μου με τη μπάλα» όπως λέει ο Γιώργος Στράτος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *