ροή ειδήσεων

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! Τι έγινε στη δραματική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα – Πώς το «όχι» έγινε «ναι»

Με μια ανάρτηση στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται και αποκαλύπτει τι έγινε στη δραματική συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος.

Περιγράφει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και τις αντιδράσεις των άλλων αρχηγών. Τέλος αποκαλύπτει πώς συμφώνησαν όλοι μαζί το «όχι» του δημοψηφίσματος να γίνει «ναι»

Πώς έγινε το όχι – ναι!
«Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ο Τσίπρας όχι και σε πολύ καλή κατάσταση επαναλάμβανε τα γνωστά κλισέ . Λες και μιλούσε σε κομματική σύναξη. Ο Μεϊμαράκης του έκανε επιθέσεις. Αυτός απαντούσε χωρίς όρεξη και χωρίς σιγουριά. Κάποια στιγμή είπα: «Αν θέλετε να πει ο καθένας τη δική του ιστορία ας το κάνουμε, αλλά η Ευρώπη περιμένει ένα ‘’ναι’’ ή ένα «όχι»». Ο Καμμένος πήγε να αντιδράσει του στιλ «δε θα μας πει εμάς η Ευρώπη». Κοίταξε τον Τσίπρα περιμένοντας κάποια επιδοκιμασία αλλά αυτός είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λέω ξανά: «Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Να φύγουν οι πρακτικογράφοι και να μιλήσουμε καθαρά. Η χώρα καταρρέει. Δεν θα πληρωθούν μισθοί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη». Ο ΠτΔ ανακοινώνει ότι πρέπει να μιλήσει με τον πρόεδρο Ολάντ και να του πει «αν υπάρχει συμφωνία των αρχηγών». Τελικά όλοι συμφωνούν να φύγουν οι πρακτικογράφοι. «Να μπούμε σε ένα αεροπλάνο και να πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες», προτείνει ο Καμμένος. Χαμογελάμε. Αρχίζουμε να μιλάμε ουσιαστικά. Τι περιθώρια έχουμε να κρατηθούμε στην Ευρώπη; Μεϊμαράκης και Γεννηματά θέλουν να το σκεφθούν αν θα συνυπογράψουν κοινό ανακοινωθέν. Μετά από πολλά διαλείμματα και συνεχείς διαβουλεύσεις, συμφωνούμε να βγάλουμε ένα κείμενο με τις υπογραφές όλων (εκτός του Κουτσούμπα βέβαια). Στην αρχή πήγε να υπαγορεύσει κάτι ο Τσίπρας. Τον σταματάμε και του εξηγούμε ότι πρέπει να πούμε ένα ξεκάθαρο «ναι» και όχι μισόλογα. Διαβάζω ένα σκελετό που έχω ετοιμάσει στο διάλειμμα. Ο ΠτΔ είχε και αυτός τις δικές του σημειώσεις. Οι αρχηγοί αρχίζουν τις προσθαφαιρέσεις. Σε λίγες ώρες ήταν έτοιμο το κείμενο που έκανε το «όχι» του Τσίπρα «ναι». Οι 356 λέξεις που μας κράτησαν στην Ευρώπη».
Απόσπασμα από τις σημειώσεις μου μετά την 8ώρη σύσκεψη των αρχηγών, την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.




.crashonline.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/16 22:49

    Κοίτα κατάντια. Κι αυτό το λέει για έπαινο. Μωρέ μπράβο θράσος που το έχεις. Ξέχασες τη γελοιογραφία: "Μαθές δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, ΟΧΙ να ρίχνεις το πρωί, να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ" του Β. Χριστοδούλου το 1973 επί
    δικτατορίας; Λοιπόν; Ποια η διαφορά με όλους εσάς; Ακόμα κι αν ήταν προς τα συμφέροντά μας -όχι ότι ήταν, αλλά τέλος πάντων- να παραμείνουμε στην Ευρώπη, το 62% το αρνήθηκε. Γράψατε στα παπούτσια σας την βούληση ενός ολόκληρου λαού να πάει ενάντια στο κατά τη γνώμη σας καλό του. Και αυτό το λέτε δημοκρατία, "δημοκράτες" μου. Και δεν έχουν στηθεί λαΐκα δικαστήρια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *