ροή ειδήσεων

Η Αποσιωποιημένη Αλήθεια για: «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ»


Για να ξέρετε τι σας γίνεται και να μην σας παραμυθιάζουν !!!!


~~~ Η Αποσιωποιημένη Αλήθεια για: «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ» ~~~

«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη». Έρασμος.
Η ιστορία αυτή φαντάζει αθώα. Πολύ απλή. Κατανοητή και ευκολοχώνευτη, ακόμα κι από παιδιά. Μας λέει πως όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε να διδάξει στην Αθήνα τον λόγο του ενός «αληθινού» και μοναδικού θεού (ο οποίος όμως ήταν ταυτοχρόνως και τρεις σ’ έναν: ο Χριστός, ο πατέρας του και το άγιο πνεύμα), είδε μνημείο με επιγραφή που έλεγε «τω αγνώστω θεώ».

Σύμφωνα δε με την χριστιανική αντίληψη, από την πληροφορία αυτή συνεπάγονται τα εξής συμπεράσματα:
– Πρώτον, οι Αθηναίοι γνώριζαν κατά βάθος ότι οι θεοί στους οποίους πίστευαν ήταν ψεύτικοι. Κοντολογίς ότι ήσαν ειδωλολάτρες.

– Δεύτερον, επειδή μάλλον υπολόγιζαν ότι ο θεός ήταν ένας και μοναδικός, καλού κακού, του ανήγειραν μνημείο, για να τον τιμούν, παρ’ όλο που δεν τον είχαν ανακαλύψει ακόμα. Δηλαδή ήσαν μεν στραμμένοι προς την αλήθεια του μοναδικού και αληθινού θεού των Ιουδαίων αλλά με κλειστά τα μάτια. Έπρεπε λοιπόν κάποιος να τους τα ανοίξει. Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Το δε όνομα του οφθαλμίατρου; Απόστολος των εθνών Παύλος.

Όταν ο πρώην διώκτης αυτός του αληθινού θεού πίστεψε και άνοιξαν τα μάτια του, πόσο μάλλον θα πίστευαν αυτοί οι οποίοι τον αναζητούσαν και δεν τον έβρισκαν. Για να καταπιεί κανείς το «ιστορικό» αυτό χάπι, το νερό μέσα στο ποτήρι του έπρεπε να λέγεται άγνοια και απάτη. Όταν δε η ιστορία ρίχνεται στην πυρά ή διαστρεβλώνεται, τότε το χάπι καταπίνεται άνευ υποβοηθήματος. Έτσι.... με ξερό λαρύγγι.

Κανένα άλλο ψεύδος ίσως δεν δηλητηρίασε τόσο θανάσιμα τις ψυχές των Ελλήνων όσο αυτό περί της δήθεν ειδωλολατρίας των προγόνων τους, σε συνδυασμό με το ψεύδος για τα όσα αφορούν στο μνημείο το αφιερωμένο στον άγνωστο θεό. Στις εγκύκλιες σπουδές του Νεοελληνικού κρατιδίου το δηλητήριο αυτό παρέχεται σε άφθονες ποσότητες από το δημοτικό σχολείο ακόμα.

Ποια όμως είναι η αλήθεια;
Ας την πληροφορηθούμε από δύο επιφανείς χριστιανούς.

Ο Έρασμος λοιπόν στο απολαυστικό βιβλίο του «Μωρίας Εγκώμιον», εκδ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ 1972 Κεφ. 64 σελ. 145, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη», σχόλ. στις πράξεις των Αποστόλων (17,23).

Προσέξτε παρακαλώ περί τι είδους αλλαγής πρόκειται:
«Παράλειψε τις λέξεις που μπορεί να έβλαπταν την υπόθεσή του και κράτησε μόνο τις δύο τελευταίες – αγνώστω θεώ – και πάλι τις άλλαξε κομμάτι, γιατί ολόκληρη η επιγραφή έλεγε:
ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΣ». .....Και συνεχίζει:
«Φαίνεται πως αυτό το παράδειγμα πιάσανε ν’ ακολουθούν τα παιδιά οι θεολόγοι. Ψαρεύουν απ’ εδώ κι απ’ εκεί τέσσερις-πέντε λέξεις, στην ανάγκη τις αλλάζουν το νόημα και το ταιριάζουν όπως τους βολεύει και στα κομμάτια αν αυτό που έρχεται πριν ή μετά δεν έχει καμμιά σχέση με το θέμα ή πάει κι αντίθετα. Και το κάνουν αυτό με τόσο πετυχημένη ξεδιαντροπιά που τους ζηλεύουν ακόμη κι οι νομικοί» μετάφρ. Στρατή Τσίρκα.

Εάν ο Έρασμος κοίταζε τους σημερινούς απόγονους των θεολόγων της εποχής του θα καταλάβαινε ότι η περιγραφή του αυτή καθόλου πλέον δεν επαρκεί, για να περιγράψει ούτε καν την μισή αλήθεια, για την επίδοσή τους στην απάτη.

Ποια αλήθεια λοιπόν καταδιαστρέβλωσαν «τα παιδιά οι θεολόγοι»: Οι Αθηναίοι τιμούν τους θεούς τους, τιμούν του θεούς των γειτόνων τους, όσους φυσικά γνωρίζουν, αλλά δεν τους αρκεί αυτό.
Στήνουν μνημείο ακόμα και για όλους τους θεούς των τριών ηπείρων τους οποίους ούτε καν γνωρίζουν, για να δείξουν τον σεβασμό τους προς την παγκόσμια κοινότητα.
Τον υπερευγενικό αυτό σεβασμό προς τους αλλότριους θεούς, γνωστών και αγνώστων, έρχεται ο ξεδιάντροπος (τουλάχιστον κατ’ Έρασμο) Παύλος και τον αποκαλεί «τω αγνώστω θεώ» = Γιαχβέ (έτσι αποκαλείται ο θεός των Ιουδαίων στα ιερά βιβλία τους).

Μ’ αυτό το ελεεινό ψέμα διαπαιδαγωγούνται μέχρι την σήμερον, ποιος ξέρει και μέχρι πότε, όλα τα Ελληνόπουλα, σε συνδυασμό με το δίδυμο αδελφάκι του την δήθεν ειδωλολατρία.

Γι’ αυτό το τελευταίο αυτό αδελφάκι είναι καιρός ν’ ακούσουμε έναν άλλο τίμιο χριστιανό, τον Νικόλαο Τωμαδάκη, καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στο έργο του «Εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν» τόμ. Α΄
τεύχ. Α΄ έκδ. Β΄ Αθήναι 1956, μας λέει τα εξής:
«Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και σκέψεως… Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποίαν ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι’ ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Έλληνες, εν τούτοις το όνομα Έλλην ταχύτατα συνέπεσε με την έννοια του ειδωλολάτρης».

Ας δούμε δε στο σημείο αυτό τα παθήματα των «ειδωλολατρών», (κατά τους χριστιανούς), Ελλήνων, μέσα από το βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» εκδ. «Ψυχογιός» 1988, της Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία θεωρείται ένα από τα ιερά τέρατα της βυζαντινολογίας. Από την σελ. 17 διαβάζουμε:
«… Εναντίον των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που συχνά πήραν το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύθηκαν. Τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς…
οι ιερείς υποχρεώθηκαν – να σιγήσουν ή να αποθάνουν – όπως γράφει ο Λιβάνιος…»

Και παρ’όλο που η αλήθεια είναι ότι κατά πολύ περισσότερο καταστράφηκαν οι Έλληνες και ο Ελληνισμός από τους χριστιανούς, οι τελευταίοι αυτοί έχουν το θράσος να ομιλούν ακόμα ανενόχλητοι περί Ελληνοχριστιανισμού.

Ας μη απορεί όμως κανείς και τόσο για την κατάσταση αυτή.
Ο ίδιος αυτός ξεδιάντροπος Παύλος, μας περιγράφει με εντυπωσιακή γλαφυρότητα ποιους κάλεσε ο θεός του για εκλεκτό ποίμνιό του:
«Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοι είσθε σεις που ο θεός κάλεσε. Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπο, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν (κανένας άνθρωπος ποτέ στην οικουμένη των ανθρώπων δεν αποπειράθηκε να διαβάλλει την ευγένεια, του οποιουδήποτε είδους, με θρησκευτικό τρόπο, πλην του ανάγωγου αυτού Παύλου), αλλά εκείνους που ο κόσμος θεωρεί μωρούς εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον αδιάλεξε ο θεός, δια να καταισχύνη του δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινή καταγωγή κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο θεός, ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν, δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν».

Το ομολογεί !!!! «Ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν, δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν». !!!!
Ιδού η πεμπτουσία του χριστιανικού δόγματος. Του ξέφυγε του αθεόφοβου ολόκληρη η αλήθεια του. Ο σκοπός του ήταν να καταργήσει οτιδήποτε υπαρκτό, χάριν ανύπαρκτων (Γιαχβέ) πραγμάτων, όπως ομολογεί τουλάχιστον ευθέως ο ίδιος.

Ίσως στην τελευταία αυτή ομολογία να κρύβεται το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας του χριστιανισμού του Παύλου.
Οι απελπισμένοι δούλοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μόνο σε ανύπαρκτα πράγματα μπορούσαν να ελπίζουν, αφού τα υπαρκτά γι’ αυτούς ήσαν μαύρα κι άραχνα.

Κι όταν στα μυαλά και τις ψυχές απελπισμένων ανθρώπων φωλιάσουν για τα καλά πράγματα ανύπαρκτα, τα οποία τους τρέφουν ανέφικτες ελπίδες, τότε είναι αδύνατο να τα αποσπάσει κανείς όσο κι αν προσπαθήσει. Ο αγώνας αυτός απαιτεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για ελάχιστα αποτελέσματα.

Σε μια χώρα δε με Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ανεξίτηλο αίσχος απέναντι στην ανθρωπότητα) η Ελληνική επανάσταση φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός.

* Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΑΥΛΟΣ -
Συγγραφέας του αρχικού κειμένου είναι ο Σταύρος Βασδέκης.

http://maiandros.blogy.gr/post/2183

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/7/16 08:59

    το ότι το δημοσίευμά σου είναι τόσο μεγάλο αποδεικνύει ότι προσπαθείς ( μάταια ) να επιβάλεις τις μπούρδες σου.
    Ο Απόστολος Παύλος δεν είπε ότι η επιγραφή αναφερόταν στον ένα και μοναδικό θεό ,αλλά ότι η επιγεαφή δήλωνε ότι οι ΑΘΗΝΑΊΟΙ ΠΙΣΤΕΎΑΝ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟς θΕΌς ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΉΞΕΡΑΝ .
    Τελικά το internet τώρα τελευταία έχει γεμίσει άθεους αργόσχολους μαλάκες που δεν έχουν δουλειά λκαι γράφουν μπούρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο αν μη ίδης μη λέγε, ειδώς σιγά" Μετφρ. Όταν δεν ξέρεις μην μιλάς και όταν μάθεις σιώπα! Σόλων

      Αν διαβάσεις την μετάφραση των (Ο') που ανάθεμα και αν ξέρεις τι σημαίνει το (Ο') θα διάβαζες ότι ο Οσάρσηφος πήρε την θρησκεία του Φαραώ Ακενατόν, Ατον=ΗΛΙΟΣ και την δίδαξε στους Ισραηλίτες της Αιγύπτου. Ποια ήταν η Θρησκεία του θεού Ηλιου;;; Διάβασε τον Ερμή τον Τρισμέγιστο που έζησε 8000 χρόνια πριν τον Χριστό και θα δεις πανομοιότυπη θρησκεία, την οποία ασπάσθηκε ο Ακενατόν και ο Αιγύπτιος αξιωματούχος Οσάρσηφος που όταν εκδιώχθηκε από την Αϊγυπτο πήρε μαζί του τους Ισραηλίτες και τους Εβραίους και όδευσαν στην "γή της επαγγελίας". Ποιος ήταν ο Ομάρσηφος;;;;; Μα ο Μωυσής που τον "βάφτισαν και Εβραίο στο τέλος ενώ δεν ήξερε καλά καλά εβραϊκά¨. Τώρα ποια ήταν η θρησκεία του Ατόν του θεού ήλιου που οι μεταφραστές της βίβλου τον μεταφράζουν ως Ον ή Ων (ΑΤΟΝ);;; Η θρησκεία του Γεχώβα μανάρι μου!!!!!! Αυτήν σου έχουν κάνει κλίσμα χρονια τώρα και σε αυτόν πιστεύεις, φυσικά "φρόντισαν" πολλές "εξαγνιστικές επιτροπές" να σβήσουν το όνομα του Γιεχωβά (ή Ελ εξ'ού το όνομα του κράτους του Ισραήλ ISRA-EL)από την Π. Διαθήκη, όπως και ότι είχε και γυναίκα παρακαλώ την Ασερά και πολλούς ακόμα θεούς αφού ο Γιαχβέ προέδρευε σε ένα θεϊκό συμβούλιο μαζί με πολλούς άλλους θεούς (σύνολο 70 παρακαλώ). Ποιος τα λέει όλα αυτά;;; Μα η Π. Διαθήκη που φρόντισαν να αφαιρέσουν δεόντως τα επίμαχα μέρη. Πάντως αν θες ένα παράδειγμα να σου αναφέρω τι λέει η Π.Δ. στην Αγγλική μετάφραση που ακόμα έχει τα εδάφια αυτά ανέπαφα.
      Εγώ είμαι ο Γιαχβέ και παρουσιάστηκα στον Αβραάμ, στον Ιακώβ και στον Ισαάκ ως θεός παντοκράτορας
      δεν γνωρίστηκα όμως μ’αυτούς με το όνομά μου Γιαχβέ (Έξοδος, 6,2)


      Και έχτισε εκεί (στην Λουξ) θυσιαστήριο και ονόμασε το μέρος αυτό Ελ-Βαιθήλ γιατί εκεί φανερώθηκαν σε αυτόν οι θεοί (Πολυθεϊσμός!!!!) Όταν έφυγαν από το μέρος όπου έμενεν ο αδελφός του (Γένεσις 35,7)

      Όταν οι θεοί με βάλανε να φύγω από την πατριά του πατέρα μου είδα σε αυτή τη γυναίκα του (Γενεσις 20,18)

      Και είπεν ο Ιακώβ στην γενιά του και σε όλους που τον ακολουθούσαν, βγάλετε τους θεούς τους ξένους που βρίσκονται ανάμεσά σας και καθαριστείτε και αλλάξετε ρούχα (Γένεσις 35,2)

      Και έστειλα εγώ ο Γιαχβέ τον Μωϋσή και τον Ααρών και επάταξα την Αιγυπτο με πληγές τώρα λοιπόν φοβηθείτε το Γιαχβέ και λατρέψετέ τον. Και διώξτε τους ξένους θεούς που βρίσκονται ανάμεσά σας και αφοσιωθείτε στον Γιαχβέ (Ιησ. Ν. 24,5 και 14 και 36)

      Εγώ είμαι ο Γιαχβέ, ο θεός σου από την χώρα της Αιγύπτου (Ως. 13-4)

      Ειπεν δε ο Μωϋσής προς τον Θεόν, εάν μεταβώ εις τους Ισραηλίτες και είπω εις αυτούς ο θεός των πατέρων σας με απέστειλε προς εσας και με ερωτήσωσι ποίον το όνομα αυτού, τι θα απαντήσω εις αυτούς; Απεκρίθη ο Θεός προς τον Μωϋσήν «είμαι ο Ων» πες στους απογόνους του Αβραάμ και Ιακώβ πως ο Ων με απέστειλε ν’αρθω προς εσάς (Εξοδος 3, 13…14) (οι μεταφραστές των (Ο’) μετέφρασαν την λέξη Ατόν σε Ον, πράγμα που επίσης αναφέρεται στο κείμενο του Ιερεμία (14,13 και 39,17) που το μετάφρασαν σαν Ηλιούπολη την οποία έχτισε ο Αμένωφις (Ιχούτ-Ατόν) και η οποία αργότερα ονομάστηκε Ηλιούπολης, πόλη του Ηλιου. Στο Βιβλίο της Εξόδου 1,12 αναφέρεται ξανά το όνομα Ον και δεν πρόκειται για την μετοχή του ειμί, παρά ένα όνομα ξένο στους Εβραίους παρμένο από τους Αιγύπτιους
      συνεχίζεται


      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      Στο κείμενο του Ιερεμία υπάρχουν και άλλες διαφωτιστικές μαρτυρίες. Στο κεφάλαιο 14,15 διαβάζουμε
      Ο Ων, Κύριε ιδού οι προφήται αυτών προφητευουσι και λίγουσι ….. (Ιερεμίας 14,15 κατά την μετάφραση των Ο’)
      Ο Ων, Κύριε σύ εποίησας τον ουρανόν και την γην τη ισχύι σου τη μεγάλη (Ιερεμίας 39,17 κατά τους Ο’)
      Ο δε Ησαΐας αναφέρει
      Κείνη την ημέρα θα είναι στην Αίγυπτο πέντε πολιτείες που θα μιλούν την γλώσσα της Χαναάν και θα ορκίζονται στο όνομα του Γιαχβέ του κραταιού. Η μια από αυτές θα πάρει το όνομα Πολιτεία του Ήλιου. Κείνη την ημέρα θα στηθεί στην μεσιανή Αίγυπτο ένας βωμός για την λατρεία του Γιαχβέ και μια στήλη για να τιμάται ο Γιαχβέ στην επικράτειά του. Αυτό θα είναι σημάδι και μαρτυρία για τον κραταιό Γιαχβέ στην χώρα των Αιγυπτίων (Ησαΐας 19, 18-20)

      Στον 19 Ψαλμό διαβάζουμε …
      Του θεού την δόξα διαλαλούν τα ουράνια ………..
      ….. Εκεί στον ουρανό το αρχοπάλατο του Ηλιου είναι οικημένο
      Και αυτός κινάει σαν νιόγαμπρος μέσ’απτην κάμαρά του

      «Και είπε ο Γιαχβέ στον Μωϋση, πιάσε τους αρχηγούς του (εβραϊκού) λαού και κρέμασέ τους αντίκρυ από τον ήλιο για να σταματήσει ο μεγάλος θυμός του Γιαχβέ. Ηταν δε οι σκοτωμένοι 24 χιλιάδες». (Αριθμοί 25,1 …….)

      «Μην ακούτε τι σας λένε οι εχθροί του Γιαχβέ. Ο Γιαχβέ είναι δίκαιος και ο μόνος παντοδύναμος θεός. Αν υπάρχει πείνα, δυστυχία, ανισότητα, όλα θα διορθωθούν. Ο φτωχός δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να παραπονιέται για την κατάντια του, ούτε να ζηλεύει τα πλούτη των άλλων και να φθονεί τους πλούσιους. Ο Γιαχβέ ξέρει τι κάνει όταν έρθει η ώρα, θα δείξει τη δικαιοσύνη του». (Ψαλ. 12,2 & 141,4 Παρ. 23, 1-6)
      Θ’ άρθει ο Σωτήρας κρατώντας μαστίγιο για να πραγματοποιήσει την δικαιοσύνη πάνω στη γη
      (Ενώχ 91,7)

      “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3)

      . (1 king 22,19) 19 Then Micaiah* said, ‘Therefore hear the word of the LORD: I saw the LORD sitting on his throne, with all the host of heaven standing beside him to the right and to the left of him. 20And the LORD said, “Who will entice Ahab, so that he may go up and fall at Ramoth-gilead?” Then one said one thing, and another said another, 21until a spirit came forward and stood before the LORD, saying, “I will entice him

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute (Αυτός ο πρώτος στοίχος έχει εξαφανιστεί τελείως από την Ελληνική μετάφραση της Βίβλου και πηγαίνει αμέσως στον 2ο!!!!)

      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11)

      “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3)

      2King 21,7The carved image of Asherah that he had made he set in the house of which the LORD said to David and to his son Solomon, ‘In this house, and in Jerusalem, which I have chosen out of all the tribes of Israel, I will put my name for ever;

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    3. συνέχεια
      ΓΕΝΕΣΙΣ
      1.31 And the evening and the morning were the sixth day..[…] 1.26 ¶And God said, Let us make man in our image, after our likeness (γιατί πληθυντικός?): and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth. 27 So God created man (την 5η μέρα όχι άνδρα και γυναίκα) in his own image, in the image of God created he him (αυτόν??); male and female (ανδροθηλυκό - ερμαφρόδιτο) created he them. 28 And God blessed them (γιατί τώρα πληθυντικός??), and God said unto them, Be fruitful, and multiply, and replenish the earth, and subdue it: and have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over every living thing that moveth upon the earth. Κεφάλαιο2. 2 And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

      και μετά πάμε στο κεφάλαιο 2 της Γένεσις όπου έφτιαξε ο θεός τον Αδάμ ΟΧΙ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ!! Στο πρώτο κεφάλαιο δεν έφτιαξε τον Αδάμ, αλλά κάποιον "ανδροθήλυκο" ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ!!!!
      Γένεσης 2.7 And the LORD God formed man of the dust of the ground, and breathed into his nostrils the breath of life; and man became a living soul 8 ¶And the LORD God planted a garden eastward in Eden; and there he put the man (όχι αυτούς –πληθυντικός- όπως είπε στο κεφάλαιο 1,7 -created them-) whom he had formed [….] 21 And the LORD God caused a deep sleep to fall upon Adam, and he slept: and he took one of his ribs, and closed up the flesh instead thereof; 22 And the rib, which the LORD God had taken from man, made he a woman, and brought her unto the man.

      Και ενώ ο Γιαχβέ διατάσσει τους Εβραιους να πιστεύουν μόνο σε αυτόν και σε κανέναν άλλον, οι υπόλοιποι θεοί καθώς και η γυναίκα του η Ασερά κατά τον 2ο πΧ αιώνα εξαφανίζονται από το Ταλμούδ και γίνονται αρχάγγελοι και άγγελοι με υποδεέστερες εξουσίες και δύναμη.Στο κεφάλαιο 20, του βιβλίου του Ενώχ, αναφέρονται τα ονόματα και τα λειτουργήματα των Αρχαγγέλων.

      «Και αυτά είναι τα ονόματα των αγίων αγγέλων, οι οποίοι γρηγορούν. Ουριήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους ο επί του κόσμου και του ταρτάρου. Ραφαήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους ο επί των πνευμάτων των ανθρώπων. Ραγουήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους αυτός που παίρνει εκδίκηση επί του κόσμου των φωστήρων. Μιχαήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους αυτός που είναι ταγμένος επί του αρίστου μέρους της ανθρωπότητας και επί του χάους. Σαρακαήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους αυτός που είναι ταγμένος επί των πνευμάτων όσων αμαρτάνουν με το πνεύμα. Γαβριήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους αυτός που είναι επί του Παραδείσου και των φιδιών και των Χερουβείμ. Ρεμιήλ, ένας από τους άγιους αγγέλους, τον οποίον ο Θεός έβαλε επί των αναστημένων.» Κεφάλαιο 20, στίχοι 1 – 8.

      Τώρα αν "μελετήσεις" που πολύ αμφιβάλλω την Βίβλο, θα δεις ότι ο Θεός που πιστεύεις, ο Γιαχβέ δηλαδή είναι θεός περιορισμένης ευθύνης και μόνο για τους Εβραίους, αφού αυτούς προστατεύει (όχι πάντα) και παροτρύνει να σφάξουν άλλους αλλόθρησκους..... διάβασε..... διάβασε πρόβατο γιατί η γνώση είναι δύναμη


      συνεχίζεται

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/16 09:10

    για εσένα που έγραψες το άρθρο θα αφιερώσουμε βωμό που να γράφει < στον γνωστό βλάκα>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ευκολα συγχωρούμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η πραγματική συμφορά στην κοινωνία είναι όταν οι ενήλικες φοβούνται το ΦΩΣ" Σωκράτης

      "Βαρύ φορτίο η αμορφωσιά" Θαλής ο Μιλήσιος

      Κατά νόμον είναι πολλούς Θεούς, κατά δε φύσιν ένα. Αντισθένης

      Η πίστη από φόβο, δηλαδή η δεισιδαιμονία δεν μας οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στα δίχτυα επιτήδειων οι οποίοι μας θέλουν δούλους. Πλούταρχος

      Διαγραφή
    2. Για να δείτε πόσο αγαπημένοι ήταν ο Πέτρος και ο Παύλος, διαβάστε τα αναθέματα που έστελνε ο ένας στον άλλον. Βέβαια, αυτά δεν τα διδάσκουν στα σχολεία !!!! αφού είναι δικά τους και κάνουν ότι θέλουν, διδάσκουν ότι σκοταδιστική και παραπλανητική σκέψη όπως το πρωτοφανές στα νεότερα χρονικά του 21 αιώνα από καθηγητή πανεπιστημίου της αμάθειας "Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου!!!!!

      Και το άλλο το ανεκδιήγητο του τουρκόφιλου πατριάρχη ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ 1991. «Δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές».

      Πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος 1789 «Ο θεός μέσα στην συγκατάβασή του για να μας βοηθήσει να σωθούμε, μας έκανε σκλάβους των Τούρκων».

      Φωνάζουμε για την σκλαβιά του ΔΝΤ και του Σοϊμπλε, αλλά είμαστε σκλάβοι μιας εβραιοθρησκείας του Γιαχβέ εδώ και 2.000 χρόνια και κανείς δεν λέει τίποτα!!! Αλλάξαμε τα ονόματά μας σε Εβραϊκά, αλλάξαμε τα έθιμά μας, την θρησκεία μας, όλα και πιστεύουμε σε έναν ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ θεό (δάβάστε τι λέει στην Π.Δ.) για τους Ελληνες!!!

      «Και επάταξαν και εξολόθρευσαν εν στόματι μαχαίρας πάσας τας πόλεις και πάσας τας ψυχάς τας εν αυτή δεν αφήκεν υπόλοιπον (τους κατέσφαξαν όλους μηδενός εξαιρουμένου). Ούτως επάταξεν ο Ιησούς πάσαν την γην την ορεινήν και την μεσηβρινήν και την πεδινήν και δεν αφήκεν υπόλοιπον αλλ’εξολόθρευσεν παν το έχον πνοήν καθώς προσέταξε ο Κύριος ο θεός του Ισραήλ» (Ιησούς του Ναυή 10.37-40)
      • Τα κοντάκια του Ρωμανού του Μελωδού πλημμυρίζουν από ανθελληνικό μένος. Στον ύμνο «εις Πεντηκοστήν», που επίσης ψάλλεται στους ελληνορθόδοξους ναούς ακόμα και σήμερα αναφέρεται: «Τι φυσώσιν και βαμβεύουσιν οι Έλληνες; Τι φαντάζονται προς Άρατον τον τρισκατάρατον; Τι πλανώνται προς Πλάτωνα; Τι Δημοσθένην στέργουσιν τον ασθενή; Τι μη νοούσιν Όμηρον, όνειρον αργόν; Τι Πυθαγόραν θρυλλούσι τον δικαίως φιμωθέντα;» (οικ. ιζ΄).
      • «Χαίρε η των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα. Χαίρε η φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα». («Ακάθιστος Ύμνος»). (Βλ. «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας»). http://freeinquiry.gr/prod.php?id=21

      (Ζαχαρίας 9.13) διότι ἐνέτεινά σε, ᾿Ιούδα, ἐμαυτῷ εἰς τόξον, ἔπλησα τὸν ᾿Εφραὶμ καὶ ἐξεγερῶ τὰ τέκνα σου, Σιών, ἐπὶ τὰ τέκνα τῶν ῾Ελλήνων καὶ ψηλαφήσω σε ὡς ρομφαίαν μαχητοῦ· 14 καὶ Κύριος ἔσται ἐπ᾿ αὐτοὺς καὶ ἐξελεύσεται ὡς ἀστραπὴ βολίς, καὶ Κύριος παντοκράτωρ ἐν σάλπιγγι σαλπιεῖ καὶ πορεύσεται ἐν σάλῳ ἀπειλῆς αὐτοῦ. 15 Κύριος παντοκράτωρ ὑπερασπιεῖ αὐτούς, καὶ καταναλώσουσιν αὐτούς, καί καταχώσουσιν αὐτοὺς ἐν λίθοις σφενδόνης καὶ ἐκπίονται αὐτοὺς ὡς οἶνον καὶ πλήσουσιν ὡς φιάλας θυσιαστήριον. 16 καὶ σώσει αὐτοὺς Κύριος ὁ Θεὸς αὐτῶν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ, ὡς πρόβατα λαὸν αὐτοῦ, διότι λίθοι ἅγιοι κυλίονται ἐπὶ γῆς αὐτοῦ. 17 ὅτι εἴ τι ἀγαθὸν αὐτοῦ καὶ εἴ τι καλὸν παρ᾿ αὐτοῦ, σῖτος νεανίσκοις καὶ οἶνος εὐωδιάζων εἰς παρθένους.
      (Μετάφραση. Με την βοήθεια του Ιεχωβά θα εξεγερθούν τα τέκνα της Σιών και θα σκοτώσουν με λιθοβολισμό τους Έλληνες, θα τους πιούν το αίμα κτλ….. Θεϊκές ανθελληνικές παροτρύνσεις της Βίβλου)

      Εξωλοθρεύσαμεν αυτούς, όπως ακριβώς και τον Σηών, βασιλέα της Εσεβών, κατεστρέψαμεν κάθε πόλιν του Ωγ, την μίαν μετά την άλλην, και εξωντώσαμεν και αυτάς ακόμη τας γυναίκας και τα παιδιά. Ολα δε τα ζώα και τα λάφυρα των πόλεων τα ελεηλατήσαμεν και τα επήραμεν δια τον εαυτόν μας. (Δευτερονόμιο 3, 6-7) (Θεϊκό βιβλίο μίσους, με σφαγές και λεηλασίες με τις ευλογίες του Ιεχωβά!!)
      Θα σου έγραφα και άλλα πολλά, αλλά όπως είπε και ο J. Sarfatti και B. Toben στο βιβλίο τους “Space-Time and Beyond” διαβάζουμε ……Ένας θρησκόληπτος αλαφροΐσκιωτος θα περιγράψει τα όσα αντιλαμβάνεται σύμφωνα με το δόγμα του. Και όταν ο εγκέφαλος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με …αγνώστου ταυτότητας πληροφορίες, προσπαθεί να τις αντιστοιχίσει με ό,τι πλησιέστερο ανασύρει από τα υπάρχοντα δεδομένα. Έτσι τα μηνύματα «εικονοποιούνται» ανάλογα με το υπάρχον καταγεγραμμένο υλικό που διαθέτει ο καθένας μας.
      Περαστικά!!!!


      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/16 09:46

    ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε τα βιβλία αυτά και μετά το ξανασυζητάμε
      1. Το Μεγάλο Ψέμα - Μηχάλης Καλόπουλος
      2. "Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού Kalrheiz Deschner (5τόμοι)
      3. Α. Λοντς «προχριστιανική εποχή» εκδόσεις Δίβρης
      4. Esry Greenberg «Το μυστήριο του Μωϋσή – ο μύθος της βίβλου» εκδόσεις Ενάλιος Αθ. 1998 και το βιβλίο του επίσης «Οι 101 μύθοι της βίβλου».

      5. TALMUD, (που οι χριστιανοί απέρριψαν μαζί με πολλά άλλα "ιερά" τάχαμου βιβλία των Εβραίων γιατί ανέφεραν γαργαλιστικές και σκανδαλώδεις περιγραφές του Θεού Γιαχβέ που ασπάσθηκαν οι χριστιανοί, βλέπεις δεν συνέφερε να λένε ότι ο Γιαχβέ ήταν νοητικά κατώτερος από τους Ραβίνους!!!!!!!!)

      Στο Διαδίκτυο γράψε το όνομα ASHERA, διάβασε το και το ξανασυζητάμε

      Μελέτησε την Π. Διαθήκη από το Αγγλικό κείμενο όμως γιατί το τι ράψε-κόψε έγινε από τους εδώ ρασοφόρους δεν μπορείς να φανταστείς!!! Θα μάθεις πολλά για πολυθεϊσμό των Εβραίων ακόμα και μέσα στο ναό του Σολομώντα έως και τον 2ο αιώνα πΧ που σου λέγανε ότι οι Εβραίοι ήταν μονοθεϊστές!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/7/16 13:16

    Το άρθρο μιλάει με επιχειρήματα και με παραθέσεις κειμένων και ο συντάκτης του αξίζει συγχαρητήρια. Εξ'άλλου το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε έχει 30 χρόνια ζωής και είναι το πιο σοβαρό περιοδικό του χώρου. Όσο για εσάς που σχολιάζετε ως άνωθεν...σας λυπάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/7/16 15:19

    Το πόσο σοβαρό είναι κάποιο περιοδικό αυτό θα το κρίνουμε εμείς οι υπόλοιποι αναγνώστες.
    Περιγράφει την πλευρά που εκείνο νομίζει ότι εξυπηρετεί τα όποια σκόπιμα συμφέροντα του.... Αλήθεια θα μας πεις ποιός εκδίδει το εν λόγω περιοδικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *