ροή ειδήσεων

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Παρθένι Λέρου - Απείλησε κατοικίες και στρατόπεδο

Σε ύφεση είναι το μεσημέρι της Δευτέρας η φωτιά που ξέσπασε στις 08.00 στην περιοχή Παρθένι Λέρου, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση (βίντεο: lerosnews.gr).

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, ζήτησε από την πολιτεία να διαθέσει εναέρια μέσα, γιατί η φωτιά είχε πάρει απειλητικές διαστάσεις. Τελικά δύο Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο μετέβησαν στην περιοχή και επιχειρούν ρίψεις νερού.

«Ευτυχώς που ήρθε το ελικόπτερο, γιατί η πυρκαγιά είχε φτάσει πολύ κοντά σε σπίτια, αλλά και 100 μέτρα από το στρατόπεδο. Φαίνεται ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα...» είπε, μιλώντας στο in.gr, ο κ. Κόλιας.

Όπως εκτίμησε, η φωτιά προκλήθηκε από πυλώνα της ΔΕΗ, είτε από βραχυκύκλωμα, είτε από βλάβη στον μετασχηματιστή, καθώς «ακούστηκε θόρυβος».

Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, με βάση την εικόνα που έχουν οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών, πλέον δεν απειλούνται κατοικίες.Επί τόπου βρίσκεται υδροφόρα του δήμου, ενώ στο νησί μεταβαίνει και πεζοπόρο τμήμα οκτώ ατόμων από την Κω, καθώς η Λέρος διαθέτει ελάχιστα μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 22.15 της Κυριακής η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Σάμο. Σε επιφυλακή, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, παραμένουν 54 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Στο Αυτόφωρο δικάζονται σήμερα ο 46χρονος και ο 23χρονος γιος του που θεωρούνται ως οι υπαίτιοι για την πρόκληση της φωτιάς στη διάρκεια εργασιών ηλεκτροκόλλησης και κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς τη Δευτέρα σε Αττική, Εύβοια, Χίο και Λέσβο και την Τρίτη σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *