ροή ειδήσεων

Πόσο πωλούνται οι εξοχικές κατοικίες στα νησιά - Ποια είναι τα ακριβότερα


ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ



Εκτός αγοράς εξοχικών κατοικιών έχουν μείνει εδώ και χρόνια οι Ελληνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, περισσότερα από 50 χιλιάδες ακίνητα έχουν βάλει πωλητήριο, κυρίως στα νησιά, αναζητώντας ξένους αγοραστές.

Οι τιμές των παραθεριστικών κατοικιών έχουν πιεστεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ωστόσο, το ενδιαφέρον έχει ατονήσει από την εγχώρια αγορά. Ομως, όπως φαίνεται από τις διαδικτυακές αναζητήσεις, χιλιάδες ξένοι, κυρίως από ΗΠΑ, Αυστραλία αλλά και την Ευρώπη, «φλερτάρουν» με την αγορά εξοχικών στην Ελλάδα, περιμένοντας ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των τιμών.

Σύμφωνα με μεσίτες, το Brexit έχει παγώσει τους Βρετανούς υποψήφιους αγοραστές σπιτιών στην Ελλάδα, καθώς περιμένουν τις εξελίξεις και κυρίως το πώς θα κινηθεί η στερλίνα έναντι του ευρώ. Ομως, Γερμανοί, Γάλλοι, Σκανδιναβοί, Αμερικανοί αλλά και Αυστραλοί, κυρίως ομογενείς, με υψηλή ρευστότητα, βάζουν στο στόχαστρο εξοχικές κατοικίες, κυρίως μικρής και μεσαίας αξίας. Δεν λείπουν βεβαίως και οι αγορές ακριβών ακινήτων, άνω του ενός εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτές είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Οπως εκτιμούν οι ειδικοί της αγοράς, και η φετινή σεζόν θα κινηθεί υποτονικά ως προς τα τελικά συμβόλαια που θα υπογραφούν, αλλά είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ξένων να αποκτήσουν ένα ακίνητο στην Ελλάδα.

Σε έρευνα του Spitogatos Network, του μεγαλύτερου δικτύου ιστοσελίδων με αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποτυπώνονται οι τιμές πώλησης κατοικιών στα ελληνικά νησιά. Ο χάρτης δείχνει τις μέσες τιμές προσφοράς σε κάθε νησί, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βρει κανείς ακίνητο σε υψηλότερη αλλά και σε χαμηλότερη τιμή.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι η Μύκονος παραμένει το ακριβότερο νησί στην Ελλάδα με μέση τιμή πώλησης εξοχικών τα 4.759 ευρώ/τ.μ. και ακολουθεί όχι η Σαντορίνη, αλλά η Πάτμος, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει «απογειωθεί». Συγκεκριμένα, τα εξοχικά δίνονται προς 4.064 ευρώ/τ.μ., ενώ στη Σαντορίνη η μέση τιμή είναι 3.130 ευρώ/τ.μ. Στο... ρετιρέ βρίσκεται πάντα και η Πάρος με 2.342 ευρώ/τ.μ. αλλά και η Νάξος με 2.335 ευρώ/τ.μ., ενώ την έκπληξη κάνει η Σίφνος με 3.130 ευρώ/τ.μ. Πάνω από τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό βρίσκονται αρκετά νησιά και συγκεκριμένα: Η Σκιάθος με μέση τιμή 2.776 ευρώ/τ.μ., η Κεφαλλονιά με 2.283 ευρώ/τ.μ., η Ανδρος με 2.260 ευρώ/τ.μ., η Λευκάδα και η Κέρκυρα με 2.137 και 2.084 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.Κάτω από τα 2.000 ευρώ/τ.μ. που είναι το ψυχολογικό όριο βρίσκεται σχεδόν όλη η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Σύρος, η Τήνος κ.λπ.

spitogatos.gr 

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *