ροή ειδήσεων

Η Αθήνα δεν είδε καταδίωξη του αεροσκάφους με τον Ερντογάν


Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το αεροσκάφος του τούρκου προέδρου συνοδευόταν την περασμένη Παρασκευή, αρμόδια πηγή του ΓΕΑ παρατηρούσε ότι εμείς είδαμε μόνο ένα αεροσκάφος.



Δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά της Αθήνας σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το βράδυ της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία, την περασμένη Παρασκευή, τουρκικά μαχητικά υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών επιχείρησαν να αποτρέψουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το αεροσκάφος του τούρκου προέδρου συνοδευόταν την περασμένη Παρασκευή, αρμόδια πηγή του ΓΕΑ παρατηρούσε ότι εμείς είδαμε μόνο ένα αεροσκάφος.

Το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος, ο Ερντογάν βρισκόταν σε παραθεριστικό κέντρο της Μαρμαρίδας. Κατά την εσπευσμένη επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη, με ιδιωτικό αεροσκάφος Gulfstream IV, η πτήση αναγκάστηκε να μπει σε αναμονή έξω από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» καθώς οι πραξικοπηματίες είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο.

Μαρτυρίες από την Τουρκία ανέφεραν ότι πάνω από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ», και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Τουρκίας, πετούσαν τουρκικά μαχητικά υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλέστηκε το Reuters, τουλάχιστον δύο τουρκικά F-16 «παρενόχλησαν» το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα.

«Είχαν "κλειδώσει" τα ραντάρ τους στο αεροπλάνο του [Τούρκου προέδρου] και στα δύο άλλα F-16 που τον προστάτευαν» δήλωσε πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος στο Reuters, προσθέτοντας: «Γιατί δεν άνοιξαν πυρ, είναι μυστήριο».

Για να αποφύγει τους πραξικοπηματίες, το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο βρισκόταν ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στον πύργο ελέγχου της Κωνσταντινούπολης κωδικό πτήσης της Turkish Airlines προκειμένου να «χαθεί» μεταξύ των άλλων πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *