ροή ειδήσεων

ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!! ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΠΗΓΗ "ΦΛΕΒΑ" ΤΟΥ ΑΙΘΩΝΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ! ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΕΩΡΓΟΙ


Γράφει ο Ακουσίλαος: Με μεγάλη θλίψη και προβληματισμό σας μεταφέρουμε όσα μας γνωστοποιήθηκαν περι της εξάλειψης υδάτων απο την ζωοδότρα άλλοτε πηγή Φλέβα στον Αίθωνα Αρχαγγέλου.

Η πηγή που πότιζε σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο με τα εσπεριδοειδή του Αίθωνα, και τα κεππούλια της μισής Μαλώνας για 70 και πλέον χρόνια στέρεψε,,,.
Αυτό το δυσοίωνο γεγονός έρχεται να προσθέσει προβλήματα στους γεωργούς της περιοχής, διότι τώρα μεγάλο μέρος της κοιλάδας θα ξεραθεί, συμπαρασύροντας σε ξηρασία τον μοναδικό βιότοπο της Ελούκας που συντηρεί μοναδική πανίδα και χλωρίδα, χελώνες νερόφιδα, καβούρια ,ψάρια, βατράχια, θα εξαλείψουν!!

Μια άλλη πηγή ποιο πάνω δίνει λίγο νερό ακόμη ,,ίσα ίσα για να ποτίσει μερικά κεππούλια ημερησίως, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και καραούλια απο χωρικούς που ξενυχτούν περιμένοντας την σειρά τους.

Λίγη ιστορία απ΄την περιοχή και την πηγή Φλέβα

Στίγμα για αρχαία πόλη που βυθίστηκε προφανώς στον μεγάλο κατακλυσμό- πλημμύρα της Ρόδου, που αφηγείται ο Διόδωρος επικαλούμενος τον Πλίνιο βιβλιοθήκη 2 κεφάλαιο 88-89 , μας δίνει στο βιβλίο που συνέγραψαν μετά απο μετάφραση παλαιότερων χρόνων ενός Γάλλου Αββά Κοτρέ και του Εδουάρδου Μπιλιότου 1440, οι Μ Μαλλιαράκη και Σ Καραβοκύρου το 1881 στο βιβλίο τους "Νήσος Ρόδος", ένα βιβλίο που αντλούμε πληροφορίες για την παλιά Ρόδο, ομολογουμένος με πολλά λάθη και παραλήψεις, λόγο ελλιπών στοιχείων, και γνώσεων για την εποχή που μεταφράστηκε.
Όπως προανέφερα το στίγμα της αρχαίας πόλης τοποθετείτε απο τους συγγραφείς στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά περισσότερα >


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/16 23:03

    Τα ξενοδοχεία καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού , για το γκαζόν τα καζανάκια στης τουαλέτες τα ντους και άλλα , σε 20 – 30 χρόνια η Ρόδος θα γίνει ξερονήσι .ΥΠΕΡΑΝΤΛΗΣΗ ,δεν αντιδράμε ο λογαριασμός έρχεται και δεν πληρώνεται με ευρώ. Όχι άλλα ξενοδοχεία στο νησί μας ,αυτά που υπάρχουν να αποκτήσουν σύστημα διαχείρισης νερού και αφαλάτωση ,και αγρότες και νοικοκυριά να έχουμε μεγαλύτερη συνείδηση . Αμεση επισκευή τον βλαβών που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάνε τον ενάμιση χρόνο και χάνονται εκατοντάδες κυβικά. ΔΙΟΓΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/16 01:49

    Σωστος ο Διογενης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/8/16 18:02

    Όχι άλλα ξενοδοχεία τσιμέντα μας έχουν διαλύσει τ περιβάλλον τ νησί δεν σηκώνει αλλά τ δεν κατάλαβΑίνουν δεν υπάρχει πλέον ακτή στη Ρόδο που να μην έχει έστω ένα ξενοδοχείο βίλες κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *