ροή ειδήσεων

«Μη ικανοποιητική» η σαιζόν στη Ρόδο λένε οι διευθυντές!!!


«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την σαιζόν μέχρι στιγμής. Το 20% μόνο δήλωσε ότι έχει περισσότερες κρατήσεις ενώ το 80% ανέφερε ότι οι κρατήσεις είναι ίδιες ή μειωμένες, συγκριτικά με το 2015. Το 85% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι κάνει συνέχεια προσφορές. Τα καθαρά έσοδα είναι αυξημένα μόνο για το 10% των ερωτηθέντων, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δήλωσαν μείωση». 

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε στα μέλη του ο Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, που παρουσιάστηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palladium, στην 3η καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΔΞΡ. Η θεματολογία ήταν: Εξέλιξη της σαιζόν και των κρατήσεων Ενημέρωση και συζήτηση για τα αποτελέσματα έρευνας των μελών του Συλλόγου, που προηγήθηκε σχετικά με την σαιζόν Οι βασικές αιτίες της δύσκολης, απρόβλεπτης και προβληματικής σαιζόν, σύμφωνα πάντα με την έρευνα είναι η έλλειψη στοχευόμενης προβολής – διαφήμισης, η αύξηση των τιμών λόγω κατάργησης των μειωμένων συντελεστών φπα στην ρόδο και οι υποδομές του νησιού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν σχεδόν όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου κι έγινε μία ειλικρινής και άκρως εποικοδομητική συζήτηση. 

Στην ερώτηση τι φταίει, σχεδόν όλοι δήλωσαν την ελλιπή προβολή του νησιού, την αύξηση των τιμών λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Ρόδο, με αποτέλεσμα οι τιμές των πακέτων να ανέβουν, παρόλο που τα ξενοδοχεία απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος του ΦΠΑ και την εμφάνιση του νησιού ( καθαριότητα – υποδομές – αεροδρόμιο – παραλίες – σήμανση κ.α). Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός ότι λόγω των μειωμένων κρατήσεων, έγιναν περισσότερες προσφορές με αποτέλεσμα να έρχονται πελάτες χαμηλού οικονομικού επιπέδου, να κλείνουν φθηνότερα ξενοδοχεία και οι περισσότεροι πελάτες να επιλέγουν ξενοδοχεία με παροχή All Inclusive. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν λιγότερα και να μην κυκλοφορούν στο νησί. Σχετικά με την εικόνα του νησιού, εκτός της καθαριότητας, σχολιάστηκε και η ελλειπής αστυνόμευση με αποτέλεσμα την αύξηση στην Μεσαιωνική Πόλη της άγρας πελατών, των επαιτών και των μικροπωλητών στους δρόμους, καθώς και στις παραλίες κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμφάνιση του αεροδρομίου και την καθυστέρηση ελέγχου των διαβατηρίων με αποτέλεσμα την πολύωρη παραμονή τους εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Επίσης, όλοι αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα αφίξεων του αεροδρομίου για τον μήνα Μάιο παρόλο που επισημάνθηκε ότι οι πελάτες φέτος μένουν λιγότερες ημέρες και πολλοί κλείνουν παράνομα διαμερίσματα και βίλλες με αποτέλεσμα την μείωση των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία. Τέλος σχολιάστηκε και η οικονομική ύφεση στην Ευρώπη ( Πολωνία – Τσεχία – Σλοβακία – Νορβηγία) με αποτέλεσμα την μείωση των αφίξεων από αυτά τα κράτη. Αντίστοιχα το θέμα της τρομοκρατίας και του μεταναστευτικού που επηρέασαν ειδικά τις αγορές Βελγίου – Ολλανδίας – Γαλλίας και την καθυστέρηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα έκδοσης Visa στην Ρωσία με αποτέλεσμα την μη αναμενόμενη αύξηση των αφίξεων Ρώσων πελατών στην χώρα μας. Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, η ολομέλεια εξουσιοδότησε το ΔΣ, να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τους Βουλευτές, φορείς και τις αρχές του νησιού, Περιφέρεια, Δήμο, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Αστυνομικό Διευθυντή, ώστε να τους ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και να τους δοθούν προτάσεις, με απώτερο σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα τα οποία θα ωφελήσουν όλο το νησί, αφού υπάρχει ακόμη χρόνος για φέτος και να γίνει προετοιμασία από τώρα για την επόμενη σαιζόν. 
ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/16 10:11

    Οσες ημερίδες και αν κάνετε για να ανακοινώνετε αποτελέσματα, δεν πρόκειται ποτέ να κάνετε τίποτα αν δεν κοιτάξετε το θέμα στις ρίζες του. Εσείς νομίζετε ότι το κάθε ξενοδοχείο μεμονωμένα θα τα βγάζει πέρα χωρίς να κοιτάζει το ενιαίο πακέτο που λέγεται ΡΟΔΟΣ. Τι να έρθει δηλαδή ένας τουρίστας να κάνει στην Ρόδο όταν τη πρώτη αλγεινή εικόνα είναι τα σκουπίδια στους δρόμους, οι δρόμοι καρμανιόλες με χιλιάδες κακοτεχνίες και λακκούβες, οι παράνομες καρακιτσαριό πινακίδες (μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως!!) τα χόρτα και δένδρα που φυτρώνουν στα πεζοδρόμια και κανείς δεν τα καθαρίζει, οι ανύπαρκτες στάσεις με στέγαστρα, οι κράχτες, οι τσιγγάνοι, το καρακιτσαριό σε καταστήματα τύπου παράγκες (δες Κολύμπια, Φαληράκι) οι τόνοι τα σκουπίδια ξέχειλα σε σπασμένους κάδους απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές μάλιστα (μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες τα βλέπεις αυτά), οι ανύπαρκτοι κάδοι απορριμμάτων παντού, οι καμένες λάμπες και σπασμένες γυάλες σε φωτιστικά δρόμων χρόνια τώρα, οι ανύπαρκτες διαγραμμίσεις δρόμων και διαβάσεων πεζών ...... και εσείς κάθεστε και μου χτενίζετε την ...... κόμη. Αν δεν στρωθείτε με τον Δήμο να τον πιέσετε να γίνουν αυτά, μην περιμένετε τουρίστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/16 10:16

    Μαζεύουμε τα κατακάθια των τουριστών, ένα νησί που θα έπρεπε να ήταν κόσμημα όπως το άφησαν οι Ιταλοί το καταντήσατε (δήμος, κράτος, ξενοδόχοι, μαγαζάτορες και πολίτες) "χαμηλών απαιτήσεων" με την τριτοκοσμική εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Μνημεία γεμάτα σκουπίδια και χόρτα, ανύπαρκτες υπηρεσίες καθαριότητας (οι οδοκαθαριστές είναι είδος προς εξαφάνιση). Συνεχίστε έτσι ..... καλά πάτε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/16 00:36

    εγκαταλελειμμενο συνειδητα απο τους τοπικους αρχοντες νησι, με καλα ξενοδοχεια που δεν πληρωνουν τους εργαζομενους τους.
    ο κατηφορος δεν θα χει τελειωμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *