ροή ειδήσεων

Παγωτά Δωδώνη: Goldman Sachs και Deutsche Bank κρίνουν την τύχη της


Πώς Deutsche Bank Private Equity και Goldman Sachs Asset Management αποκτούν στο μηδέν το 90% της Παγωτά Δωδώνη. Η εξαγορά της NBGI, οι προβλέψεις και τι θα κρίνει την τύχη της Δωδώνη. Διεύρυνση ζημιών και αρνητικής καθαρής θέσης το 2015 για την εταιρεία.


Τα συνδεόμενα με τις Goldman Sachs και Deutsche Bank private equity funds, που αγοράζουν από την Εθνική την NBGI Private Equity, θα κρίνουν την τύχη της Παγωτά Δωδώνη, η οποία έκλεισε τη χρήση 2015 με επιδείνωση μεγεθών και αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Όπως είναι γνωστό, οι εταιρείες Deutsche Bank Private Equity και Goldman Sachs Asset Management συμφώνησαν με την Εθνική την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της NBGI έναντι τιμήματος 288 εκατ. ευρώ. Η τελευταία κατέχει το 90% των μετοχών της Παγωτά Δωδώνη, μέσω του Southeastern fund, το οποίο εξαγόρασε το 2007 από τις Global Finance, Vivartia και άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες, η NBGI πριν την πώλησή της έχει γράψει το σύνολο της ζημιάς από την επένδυση στην Παγωτά Δωδώνη. Έτσι, οι αγοραστές θα πάρουν το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Παγωτά Δωδώνη αποτιμήμενο στο μηδέν και επομένως θα έχουν όλη την ευχέρεια να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα της εταιρείας.

Η Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ έκλεισε τη χρήση 2015 με μειωμένο τζίρο σε σχέση με το 2014 (9,3 από 10,24 εκατ. ευρώ) και διεύρυνση ζημιών μετά από φόρους στα 3,2 από 2,27 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα των νέων ζημιών είναι η αρνητική καθαρή θέση να διευρυνθεί στα 4 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο ορκωτός να υπογράφει με θέμα έμφασης λόγω της αναγκαιότητας αύξησης κεφαλαίου (σ.σ. συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 48 του 2190).

Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού, ο οποίος ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ (18,55 μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 8,4 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική έχει μεταβιβάσει τα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Παγωτά Δωδώνη στην εσωτερική υπερδιεύθυνση μη εξυπηρετούμενων δανείων μαζί με τις προβλέψεις, εξέλιξη που σε συνδυασμό με την απομείωση της αξίας επένδυσης από την NBGI παρέχουν στοιχεία για εξεύρεση καθαρών λύσεων.

Σημειώνεται ότι η μελέτη βιωσιμότητας που είχε ανατεθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε συμβουλευτική εταιρεία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω ελλιπών στοιχείων, ενώ η απόσχιση του κλάδου παγωτού που έγινε πριν μερικά χρόνια προκάλεσε τότε την αντίδραση των υπόλοιπων, πλην Εθνικής, πιστωτριών τραπεζών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή έγινε χωρίς την έγκρισή τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *