ροή ειδήσεων

Καραγκούνης από Ρόδο στον Guardian: "Η Ουαλία το πιστεύει όπως εμείς το 2004"


Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον συντάκτη του Contra.gr, Κώστα Μπράτσο, για λογαριασμό του "Guardian"
και αναφέρθηκε στις ομοιότητες της Ουαλίας του 2016 και της Ελλάδας του 2004.


Οι Βρετανοί βλέπουν στην Ουαλία πολλά κοινά στοιχεία με την Ελλάδα του 2004. Όχι τόσο στον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, αλλά στο γεγονός πως δύο αουτσάιντερ με ελάχιστες πιθανότητες διάκρισης, έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Το 2004 η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και η Ουαλία, φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο, παίρνοντας ως παράδειγμα την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Ο "Guardian" φιλοξενεί συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη πορεία του 2004. Ο παίκτης που αποτέλεσε την "ψυχή" της ελληνικής ομάδας, μίλησε στον ποδοσφαιρικό συντάκτη του Contra.gr, Κώστα Μπράτσο, για λογαριασμό του βρετανικού Μέσου και προσπάθησε να τονίσει τις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Ουαλίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα τα επιτεύγματα της "γαλανόλευκης".

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε: "Τώρα είμαι στη Ρόδο και το βλέπω ακόμα σε όσους με πλησιάζουν. Πιστεύω ότι ζήσαμε θα είναι μία προίκα για μας για τα επόμενα χρόνια! Και τώρα με την ανάπτυξη του Internet βλέπουν τι έγινε οι πάντες, ακόμα και μικρά παιδιά.

Γίναμε έμπνευση για πολλούς. Είχαμε καλή ομάδα, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, έναν προπονητή ο οποίος ήταν ρεαλιστής που κατάφερε όλο αυτό να το κάνει ομάδα και το γεγονός ότι βάλαμε το εμείς πάνω από το εγώ. Για να γίνει αυτό που έγινε δεν έφτανε να έχεις μόνο καλή ομάδα. Είχαμε όλα τα υλικά".






Για το τι κατάφερε να αλλάξει στην Εθνική ο Ότο Ρεχάγκελ, υποστήριξε:"Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να κάνει την Εθνική ομάδα. Eίχε φτιάξει κορμό παικτών και αυτόν εμπιστευόταν. Υπήρχαν παίκτες που έκαναν καλά δίμηνα και τρίμηνα αλλά δεν έμπαιναν στην ομάδα. Έπρεπε να κάνεις τρομερά πράγματα για να μπεις

Υπήρχαν χαρακτηριστικά πράγματα που έλεγε ο Ρεχάγκελ σίγουρα. Αλλά από ένα σημείο και έπειτα μας ενέπνεαν οι νίκες. Κάθε νίκη που κάναμε μας έδινε αυτοπεποίθηση. Από το ντεμαράζ των προκριματικών και την εκτός έδρας νίκη επί της Ισπανίας μέχρι τη νίκη επί των Πορτογάλων στην πρεμιέρα. Μας συνόδευσε αυτή η νίκη μέχρι το τέλος του τουρνουά".

Για το παιχνίδι της πρεμιέρας του Euro 2004, κόντρα στη διοργανώτρια Πορτογαλία, σημείωσε: "Παίξαμε και πολύ καλά σ' εκείνο το ματς. Ο πρώτος στόχος έτσι και αλλιώς ήταν να κερδίσουμε ένα ματς, μετά απελευθερωθήκαμε.

Στο πρώτο ματς ο Ρεχάγκελ μας είπε το εξής: 'Εμείς παλέψαμε και ιδρώσαμε να φτάσουμε ως εδώ. Μοχθήσαμε. Οι Πορτογάλοι δεν έχουν κάτι, προκρίθηκαν απευθείας'. Αυτό μας ενέπνευσε ακόμα πιο πολύ. Ήθελε να μας δείξει ότι θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι και θα ήμασταν υπολογίσιμος αντίπαλος".

Για το τι ακολούθησε μετά τη νίκη επί της Γαλλιας: "Μετά το ματς με τη Γαλλία πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να το πάρουμε γιατί είχαμε αποκλείσει τους κατόχους. Οταν αποκλείεις μία τέτοια ομάδα με τέτοιους παίκτες και τέτοια φανέλα...Αυτό λέει πολλά. Εγώ μετά είπα ότι δεν μένει κάτι άλλο πιο δύσκολο να προσπεράσουμε με όλο το σεβασμό στις άλλες ομάδες. Η Τσεχία, ας πούμε, ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα Άλλη οντότητα όμως η Γαλλία. Πρωταθλήτρια Ευρώπης εν ενεργεία. Με τον Ζιντάν".

Για το αν είχαν εικόνα για τις εκδηλώσεις του κόσμου στην Αθήνα, σχολίασε: "Εμείς ήμασταν λίγο στον κόσμο μας σ' όλo το τουρνουά. Δεν ξέραμε την πραγματική εικόνα που υπήρχε στην Ελλάδα. Αποκομμένοι ήμασταν θα έλεγε κανείς. Χωρίς ίντερνετ τότε στα κινητά, άλλες εποχές. Ισως να έκανε καλό αυτό. Η επιστροφή ήταν ένα σοκ με το πλήθος που αντικρίσαμε".

Για τις ομοιότητες με την Ουαλία, είπε: "Σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες με την Ουαλία. Δεν είχαν πάει σε πολλές διοργανώσεις στο παρελθόν. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, βάζουν γκολ, είναι η ευχάριστη έκπληξη, τους αξίζουν ότι έχουν καταφέρει. Στον τρόπο παιχνιδιού είναι λίγο διαφορετικοί αν και παίζουν κάποιες φορές το 3-5-2 που εφαρμόζαμε και εμείς. Στην επίθεση όμως βγαίνουν καλύτερα από μας. Έχουν και τον Μπέιλ που τους δίνει το κάτι παραπάνω και κάποιους άλλους παίκτες που παίζουν Πρέμιερ Λιγκ".






Για την απώλεια του Ράμσεϊ λόγω καρτών, σημείωσε: "Η UEFA θα έπρεπε να κάνει κάτι διαφορετικό με τις κάρτες, να τις σβήνει. Ο Ράμσεϊ ήταν ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Μου είχε στοιχίσει και μένα που δεν έπαιξα στον τελικό".

Όσο για το αν θα υποστηρίξει την Πορτογαλία ή την Ουαλία, τόνισε: "Να κερδίσει ο καλύτερος. Οι Ουαλοι έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια αλλά την Πορτογαλία υπάρχει ο Φερνάντο Σάντος".
AddThis Sharing Buttons121

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *